כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סיוע בתכנון מסלול לחוף המערבי והרוקיס הקנדי 12/06/2008 15:17 לתגובה הבאה
  sg0505 לא מחובר sg0505  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
אנחנו זוג המתוכננים לצאת לחוף המערבי -מעגלי והריהרוקיס בקנדה, בין התאריכים: 18.6.08-5.8.08 סך הכל 49 יום, ברכב שכור מסיאטל וחזרה לסייאטל.נשמח לקבל סיוע וטיפים לגבי מקומות ומשך השהייה שצריך להקדיש לכל מקום ואם ניתן נשמח לקבל מקומות על הדרך שמומלצים על ידכם.להלן המסלול:
סיאטל, נסיעה לכיוון היוסמטי , סן פרנסיסקו, לוס אנגלס, סן דייגו, לאס וגאס, הפרקים באזור (גראנד קניון- מה עדיף צפוני דרומי?, ציון פייג, ברייס, משם לעלות לכיוון סוט לאייק סיטי, ג'קסון, ילוסטון, לכיוון הרוקי הקנדים, קלגרי, באנף וצפונה, ואנקובר וחזרה לסיאטל עד ה-27.7 ועליה לשייט לאלסקה ל-7 ימים עד ה-3.8.08 וחזרה סייאטל, יומיים בעיר וחזרה לארץ ב-5.8.08
אנחנו יכולים למשוך את השייט למשך 14 יום (להתחילו ב-25.7.08 ולסימו ב-8.8.08 , השאלה אם שייט של 14 יום לא מוגזם, אך יש בכך יתרון היות ונגיע עד אנקורג'?)
אשמח לקבל התייחסות
תודה שמוליק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סיוע בתכנון מסלול לחוף המערבי והרוקיס הקנדי תגובה ל - 1 12/06/2008 18:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תמי מסיאטל לא מחובר תמי מסיאטל  משתמש פעיל 1302 הודעות עד כה
יש אילוץ שמחייב אתכם לעשות מסלול מעגלי מסיאטל? כי נראה לי יותר הגיוני להתחיל בפארקים הדרומיים כל עוד מזג האוויר עוד נעים שם ולהשאיר את אזור סיאטל לשיא הקיץ לפני או אחרי ההפלגה לאלסקה.

טיולים ותמונות בבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/diana1/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סיוע בתכנון מסלול לחוף המערבי והרוקיס הקנדי תגובה ל - 1 12/06/2008 18:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2250 הודעות עד כה
שמוליק שלום,
יש לי חדשות טובות וחדשות רעות.
נתחיל עם הרעות - אני לא רואה שום סיכוי שבעולם שתצליחו להכניס את המסלול שרשמת למסגרת הזמן הנתונה. רק לדוגמא, הנקודה הראשונה שרשמתם אחרי הנחיתה בסיאטל היא יוסמיטי שנמצא 1,500 ק"מ דרומה משם. אם עושים את הדרך הזו ברכב אז הייתי אומר שצריך לפחות שבוע ורצוי מאד שבועיים פלוס (ויש המון המון מקומות יפים לראות בדרך). וגם אם תקצרו את הקטע הזה בעזרת טיסה הרי שנותרים לכם פחות מ-40 יום לכל השאר וזה יהיה ממש מרתון.
והחדשות הטובות - יש לכם חופשה של 49 יום Smile . אפשר לבנות יופי של טיול במסגרת זמן זו. לדעתי עומדות בפניכם שתי אופציות ריאליות:
א. לפצל את הטיול שלכם לשניים - חלק דרומי וחלק צפוני וביניהם לטוס בטיסה פנימית.
ב. להשאר עם טיול אחד רצוף מסיאטל אבל לוותר על החלק הדרומי שלו ולבנות מסלול יותר קצר שמבוסס רק על הרוקיס הקנדיים וצפון מערב ארה"ב.
ובשני המקרים תצטרכו לוותר על אי אילו יעדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סיוע בתכנון מסלול לחוף המערבי והרוקיס הקנדי תגובה ל - 3 13/06/2008 00:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לתמי ואורי תודה על ההתייחסות
ראשית החלטנו על מעגלי היות ואנו רוצים לעשות את השייט בסיום המסלול מסייאטל ובגמר לטוס הבייתה עם הפינוק של השייט. המגוחך הוא שהטיול במקור התחיל בוגאס והיה אמור להסתיים בסייאטל, אך ישבנו להדרכה עם מדריך של ממסי והוא המליץ לנו בחום על המסלול כפי שהוא, על מנת שנראה את כביש אחד מצפון לדרום. גם הסיבוב של כל המסלול לא הפחיד אותו ולטענתו אנחנו נעמוד בזמן. כעת הלחצם אותי.בכל מקרה לא בנינו על טיסות פנים היות ואת כל המסלול תכננו עם רכב שכור. לאור זאת מה מומלץ ועל מה כדאי לוותר. אין לי כוונה שנסמן v ונגיד שהיינו!!!
שמוליק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סיוע בתכנון מסלול לחוף המערבי והרוקיס הקנדי תגובה ל - 4 13/06/2008 01:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המדריך בממסי כנראה צריך לעבור הסבה מקצועית. אף שלא טיילתי בכל אחד מהאיזורים שאתם רוצים לבקר, אני יכול להעריך שבשביל הסיבוב המלא שאתם מתכננים, אם רוצים לעשות זאת לאט ובנחת ועם מתן זמן מספק לאתרים השונים, צריך לפחות מסגרת עוד חודש טיול. אני מוכן לפרט את החשבון אם זה מעניין אתכם. די אם אציין שיש כאן חבר בשם daf שעשה בקיץ שעבר מסלול קווי מוגאס לסיאטל כולל הרוקיס הקנדיים ואם אני זוכר נכון עמדו לראשותו 60 ומשהו יום והם לא היו בילוסטון (וגם לא הפליגו לאלסקה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. סיוע בתכנון מסלול לחוף המערבי והרוקיס הקנדי תגובה ל - 5 14/06/2008 03:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי ראשית תודה
אשמח אם תפרט לי עלמה לא לוותר ועל מה כן לוותר. אני כבר לא יכול לשנות את הכרטיסים. לתזכורת: עומד לרשותנו זמן מ18.6 עד 27.7 לאחר מכן שבוע הפלגה באלסקה. אני חיב לצאת מסיאטל ולחזור לסיאטל.
דבר שני מאחר ואני חדש באתר שלכם, לוקח לי זמן רב לאתר את ההתכתבות בנינו. איך עושים זאת בדרך הקצרה.
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הצעה לטיוטה ראשונית למסלול תגובה ל - 6 14/06/2008 04:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תמי מסיאטל לא מחובר תמי מסיאטל  משתמש פעיל 1302 הודעות עד כה
בהנחה שיש לכם כ 40 ימים נטו עד ההפלגה, ובהסתמך על הזמנים בהם טיילנו במקומות השונים, והערכה לנסיעות ביניהם:
- 5 ימים בין סיאטל לילוסטון, בדרך טיול בנורת' קסקייד, לייק שלן והסכר גרנד קולי.
- עוד 5 ימים בילוסטון וגרנד טיטון - סה"כ 10 ימים.
- נסיעה צפונה וביקור בגליישר פארק - הערכה יומיים (לבדוק, זה חלק שלא עשינו) - סה"כ 12 יום.
- הרוקים הקנדיים 7 ימים - סה"כ 19 יום.
- נסיעה לונקובר - אולי טיול בדרך, אולי נסיעה דרך וויסטלר - עוד יומיים - 21 יום.
- 3 ימים לונקובר - 24 יום.
- הפלגה + נסיעה לפסיפיק רים באי ונקובר - יום - 25 יום.
- 3 ימים בפסיפיק רים - 28 יום.
- נסיעה לויקטוריה - יום - 29 ימים.
- 2 ימים בויקטוריה, אחד בגני בוטצ'רט ואחד בעיר - 31 יום.
- מעבר לאולימפיק פנינסולה - יום - 32 ימים.
- ביקור בהוריקן רידג' ובאתרים נוספים באזור פורט אנג'לס - יומיים - 34 ימים.
- נסיעה לכוון חופי האוקיאנוס ויערות הגשם - יומיים - 36 ימים.
- נסיעה לכוון הקולומביה גורג' - יום (? לבדוק זמנים - לא עשיתי את הנסיעה הזו) - 37 ימים.
- ביקור בקולומביה גורג' - יום - 38 ימים.
- התחלת נסיעה צפונה וביקור בהר סיינט הלנס - 39 ימים.
- המשך נסיעה צפונה וביקור ברנייר - יום - 40 ימים.
- חזרה לסיאטל.

לגבי איתור ההודעה - זה הלינק הישיר להודעה
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-1002437/rid-178057
אפשר להכניס אותו למועדפים אז לחזור אליה ישירות. (הכנסתי אותו גם כקישור). אפשר גם ללחוץ על "הרשמה לנושא" ואז לקבל אימייל כשיש הודעות חדשות.

טיולים ותמונות בבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/diana1/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. סיוע בתכנון מסלול לחוף המערבי והרוקיס הקנדי תגובה ל - 6 14/06/2008 04:50 לתגובה קודמת
ראשית עניין טכני - כשאתה מגיב להודעה, יש למטה אפשרות "הרשמה לנושא זה" אם תסמן וי בתיבה מימין אז תקבל למייל שלך הודעה על כל תגובה ובמייל יהיה לינק שיפתח את עמוד הפורום על הדיון עצמו.

ולשאלתך:
תראה, אתה מציב בפניי אתגר קשה. זה לא היה קל לבשר למישהו שבוע לפני יציאתו לטיול שהתכנית שלו לא מעשית. אבל להגיד לכם על מה לוותר ועל מה לא זה אפילו קשה יותר. אף שטיילתי לא מעט במערב ארה"ב הרי שלא בכל המקומות שאתם מתכננים להגיע אליהם הייתי וחוץ מזה הרי אלה החלומות שלכם ואיך אני יכול לדרג ולקבוע מה יותר ומה פחות. מה שאני יכול לעשות זה לנסות להציע מספר אופציות שנראות בעיני סבירות למסגרת זמן של 38 ימים.

אופציה א' – מסלול שכולל את צפון מערב ארה"ב ומערב קנדה.
סיאטל, פארקים במערב וושינגטון (אולימפיק, ריינר, סיינט הלנס, ערוץ נהר הקולומביה), אפשרות לאי אילו אתרים באורגון (פורטלנד, אתרים לאורך החוף, קרייטר לייק – זה יבוא על חשבון קיצור החלק של קנדה) ואח"כ שבירה מזרחה לכיוון איידהו עד ילוסטון וטיטון ומשם צפונה דרך מונטנה (ואולי גם פארק גליישר) לעבר הרוקיס הקנדיים ומשם מערבה לוונקובר וסביבתה וחזרה לסיאטל. זה תואם פחות או יותר את ההצעה של תמי.

אופציה ב' - מסלול דרום מערבי
סיאטל, פארקים במערב וושינגטון, ירידה דרך אורגון, צפון קליפורניה עד ס"פ, יוסמיטי, לייק טהו והתקדמות מזרחה לדרום איידהו עד ילוסטון וטיטון, משם דרך גליישר ואתרים בצפון איידהו ווושינגטון חזרה לסיאטל.

אופציה ג' – מסלול דרום מזרחי
סיאטל, פארקים במערב וושינגטון עד גבול אורגון, שבירה מזרחה לכיוון איידהו והתקדמות עד סולט לייק. משם לרדת לסיבוב בפארקים של דרום יוטה וחזרה צפונה לילוסטון והמשך כמו במסלול הקודם.

הערות:
1. הנסיון הרווח כאן בפורום הוא שברוקיס הקנדיים חובה להזמין לינה מראש. לדעתי, גם בילוסטון כדאי כדאי מאד מאד להזמין לינה מראש.
2. בכל אחד מהמסלולים יש קטעי נהיגה מאומצים וצריך לקחת את זה בחשבון.

אם תרצו מידע נוסף על כל אחת מהאופציות, אני אשמח לפרט יותר ממה שאני יודע.

והכי חשוב לזכור שלא מוותרים על החלומות – רק דוחים אותם קצת...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:המלצה למסלול ממפלי הניאגרה לוושינגטון
להודעה הבאה:מוזאון ליהדות עכשווית נפתח בסן פרנציסקו-מצ"ב קישור

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף