|
| 2. אודה על התייחסותכם למסלול המתוכנן לניו זילנד-חלק א תגובה ל - 1 |
14/06/2008 09:57   |
|
בגדול המסלול נשמע סבבה.יש כמה דברים שאולי כדאי לכם לקחת לתשומת ליבכם:
1.מערות תולעים זוהרות- הנסיעה לוויטומו היא לא ממש בדרך לשום מקום וניתן לראות את התולעים הזוהרות גם במערכת מערות קרסטיות (כמו אלא שבוויטומו)בטה-אנאו.אני לא נכנסתי לא לאלא ולא לאלא כי ראינו אותם באיזה מערה בחצר של משפחה מאורית בצפון האי הצפוני אך זה לא נראה לי משנה איפה רואים אותן כי זה די דומה בכל המקומות.
2. לגבי הלו"ז של הנסיעה לוואנקה+טיול בעמק רוב רוי- הנסיעה לוואנקה מהר קוק היא נסיעה שתיקח לכם כמה שעות ואני לא בטוחה כמה זמן זה ישאיר לכם לטיול באיזור.באופן כללי לגבי נסיעות בנ"ז-צריך לקחת בחשבון שאומנם המהירות המותרת היא 100 קמ"ש אבל הכבישים די מפותלים בהרבה דרכים ולכן זה מאט את מהירות הנסיעה ומאריך את הזמן שהנסיעה לוקחת(ונותן יותר זמן להתרשם ממנה..).
לגבי קווינסטאון-אני חושבת ששווה לכם להקדיש לה יום גם אם זה לא לצורך פעילות אתגריץ כלשהי.מה גם שבד"כ הפעילויות מתחילות בבוקר(בד"כ)ואם אתם רק מתכננים לנסוע לשם מוואנקה בבוקר אז לא בטוח שתספיקו לעשות משהו,גם בגלל שצריך להזמין מראש ולא בטוח שיהיה מקום. מעבר לזה שקווינסטאון ממש יפה ואני חושבת ששווה להקדיש לה יום אחד לפחות.
3. טונגרירו קרוסינג- תכנון לו"ז שלכם לגבי זה הוא סבבה רק שתיקחו בחשבון שתחזית מזג האוויר בנ"ז היא משהו שלא מחזיק מעמד יותר מדי זמן.מזג האוויר שם משתנה במהירות ויכול להיות שתיפלו על מזג אוויר גרוע לטרק.מכיוון שאין לכם הרבה גמישות בימים לא תהיה לכם את האופציה לחכות יום-יומיים שיהיה מזג אוויר טוב.לדעתי זה טרק שאם אין מזג אוויר טוב אז קצת חבל לצאת אליו.כל היופי זה לטפס למעלה ולראות את כל המכתש ואם יש עננים שמכסים אותו זה די מבאס.
חוץ מההערות האלו המסלול נשמע אחלה. רק אל תשכחו להזמין לינה מראש בכל המקומות כי אתם קצרים בזמן.
טיול מהנה!
|
|
|
|
| 3. אודה על התייחסותכם למסלול המתוכנן לניו זילנד-חלק א תגובה ל - 1 |
14/06/2008 12:11   |
|
|
אוקיי, אז עניתי קודם לגבי חלק ב' ולא ראיתי את חלק א' קודם:
הטונגרירו קרוסינג הוא לא מסלול קל, חשוב לדעת את זה. הוא מסלול ארוך יחסית, עם עליה קצת קשה וירידה קצת קשה. חשוב לדעת את זה ולקחת בחשבון. אם את לא מטיילים מנוסים בכושר מאוד גבוה, אני לא בטוחה שכדאי לעשות אותו בשלב הזה (מה שאומר מבחינתכם - בכלל לא...). אם עושים אותו ביומיים במקום ביום אחד זה כמובן מקל על העניין וזו אופציה. העניין הוא שגם אם המסלול מאוד יפה אבל אתם עסוקים רוב הזמן בקושי שלכם ובסבל שלכם - זה הופך את המסלול ללא מאוד כיפי. כמובן יש גם את מה שרעותי כתבה לגבי מזג האוויר. אנחנו היינו באזור 5 ימים בציפיה למזג אוויר טוב וזה היה בפברואר. נובמבר - אולי אפילו עוד יותר בעייתי. אבל אם אתם בכושר טוב או אנשים שלא נכנעים בקלות לקשיים - לכו על זה (תרתי משמע). אל תשכחו להצטייד באוכל באוקלנד או ברוטורואה כי באזור הנשיונל פארק יש בערך חנות מכולת אחת, היא נמצאת בתחנת דלק והיא יקרה. יש סופר קטן בטוראנגי אבל הוא נמצא במרחק איזה חצי שעה נסיעה. תעשו את הקניות מבעוד מועד.
מי שעושה את טרק המילפורד מקבל הנחה על השיט אם הוא מזמין אותו לסוף הטרק. אולי כדאי לעשות את השיט אז. הדרך מהסאונד לטה אנאו היא יפה, יש שם הרבה מסלולים קצרים אפשריים, אבל מצד שני, אחרי 4 ימים של טרק לא בטוח שיבוא לכם לעשות עוד יום של הליכה, אפילו אם היא רק של 3-4 שעות. הדרך עצמה יפה מאוד גם מהכביש. אם אין מזג אוויר טוב אז עוד פחות בטוח שתרצו לצאת ולטייל מעבר לכמה דקות של תצפית. אני עשיתי את העלייה לקי סאמיט, מה שאומר להיות מקום מאוד מאוד יפה, רק שהיה גשם לאורך כל ה-3 שעות והיה ערפל כבד שלא אפשר לראות שום דבר מהפסגה (או בכלל) וזה על אף התחזית לשיפור במזג האוויר. אז נכון שהיתה לי חוויה של טיול בגשם בנ"ז אבל בזמנו זה לא היה מאוד מהנה. אולי כדאי לכם לעשות את השיט כשאתם מסיימים את הטרק ואז מקסימום ישאר לכם יום ספייר: תרצו לנסוע - סעו, לא תרצו, תעשו משהו אחר. אולי תרצו את היום הזה לדברים אחרים או שתצטרכו אותו בגלל מזג אוויר גרוע במקומות אחרים.
|
|
|
|
|
| 5. נסיעה לרוב רוי תגובה ל - 4 |
14/06/2008 17:07  |
|
|
לא חייבים רכב שטח, זה קצת תלוי במצב הגשמים בימים שלפני הטיול, כי יש בדרך די הרבה fords ("גשר אירי" טבעי). אנחנו לא רצינו להמר עם האוטו שלנו אז חנינו קצת לפני שהם התחילו ותפסנו טרמפים להתחלה . לאלו שתפסנו איתם טרמפ היה אוטו כמו שלנו והוא עבר, בנסיעה איטית וזהירה.
אגב, הנסיעה לסוף / התחלה של ההיפי (אזור קולינגווד) היא לא פחות קשה והיא הרבה יותר ארוכה.
|
|
|
|