|
| 2. אודה על התייחסותכם למסלול המתוכנן לניו זילנד-חלק ב תגובה ל - 1 |
14/06/2008 10:02   |
|
|
לגבי ההיפי טרק- צריך לקחת בחשבון שהמסלול אינו מעגלי וצריך לדאוג לדרך חזרה אם משאירים אם הרכב באחד מקצוות המסלול.
לגבי הנסיעה מקווינסטאון לפרנץ ג'וזף-זאת נסיעה די ארוכה.אפשר לעשות אותה ביום אחד אך זה מאוד קשה.לא מדובר פה בכביש מישורי אלא בדרך שדי מפותלת מה שמאריך את הנסיעה. אולי שווה לעשות עצירה בדרך.
|
|
|
|
| 3. אודה על התייחסותכם למסלול המתוכנן לניו זילנד-חלק ב תגובה ל - 1 |
14/06/2008 11:49   |
|
|
אם כבר מקדישים יום לנסיעה מאינברקרגיל לדאנידין, למה לעשות את זה בדרך המהירה ולא בכביש של הקייטלינז? מדובר בנסיעה של שעות ספורות לכל היותר (בכביש המהיר), אם כבר מקדישים יום לנסיעה הזו, למה לא לעצור במקומות בדרך?
בחצי האי אוטאגו יש מקומות שאפשר לראות בהם פינגווינים בחינם. באומארו זה עולה כסף. אם כבר מקדישים את הזמן לחצי האי, ואני חושבת שזה כדאי לעשות כי זה אזור מאוד יפה, אז אפשר כבר לצפות בשלל חיות היום שם ואין צורך לעשות את זה שוב באומארו. אני לא רואה שכתבת כאן באיזו עונה הטיול הזה יקרה, אבל הפינגווינים לא יוצאים ככה כל השנה אלא רק בעונה מסוימת.
איך נוסעים מאומארו לקווינסטאון? דרך הר קוק? אז קודם כל, זאת נסיעה די ארוכה, דבר שני, לא עדיף כבר לעצור קצת בהר קוק?
בקרחונים יש לפעמים בעיית מזג אוויר ולפעמים צריך לחכות כמה ימים עד שיהיה אפשר לטייל על הקרחון. אולי כדאי לפנות איזה יום-יומיים למקרה שאי אפשר יהיה לטפס על הקרחון ביום המיועד ויהיה צורך לחכות קצת. מקום שאפשר לעשות בו את זה - יומיים נסיעה מפרנץ ג'וזף לווסטפורט. זו נסיעה שלוקחת לכל היותר 4-5 שעות. בפנקייק רוקס (פונקייקי) יש מסלול של 20 דקות, אפשר ממש למרוח את הזמן ולבלות שם שעה. הכביש עצמו מהקרחונים לווסטפורט הוא יפה בחלקו (במיוחד בחלק שקרוב יותר לווסטפורט) אבל ממש אין צורך להקדיש יומיים לנסיעה הזו. עדיף לוותר על עוד יום לטובת הקרחונים או לטובת מה שרעותי הציעה לכם: הדרך מקווינסטאון לפרנץ ג'וזף: זו גם נסיעה ארוכה וגם יפה, במיוחד האזור של האסט. אני גם לא רואה שכתבת משהו על ביקור בוואנקה והסביבה, זה נכנס ב"חלק א'"?
עוד דבר שרעותי כתבה והוא לא פחות נכון - הדרך חזרה מסוף טרק ההיפי אל המקום בו נמצא הרכב. הטרק לא גנמר בנלסון, אלא במקום שנמצא בערך שלוש שעות נסיעה מנלסון. אפשר לנסות למצוא מישהו לעשות איתו את הטרק ולנסוע בשתי מכוניות, זה מצריך קצת לוגיסטיקה. מצד שני, אם לא עושים את זה בצורה כזו, זה יכול להיות משהו של יום שלם (אם לא יותר) רק לתפוס טרמפים בחזרה. מה שאולי כדאי דווקא לשקול זה לנסוע קודם לגולדן ביי (איפה שנגמר הטרק) ולהשאיר שם את הרכב, אז לתפוס טרמפים בחזרה לחוף המערבי - לקרמיאה ומשם ללכת בטרק כשהרכב מחכה בסוף המסלול. כשאני טיילתי היתה משפחה מארחת של היט לא רחוק מאיפה שהטרק נגמר, קרוב מאוד לעיירה קולינגווד. אם הם עדיין מארחים, אפשר אולי לבקש מהם להשאיר את הרכב אצלם. יש מצב שהם גם יסכימו לארח ללילה בסוף הטרק, אפשר לישון אצלם ולמחרת להתחיל להתארגן לאייבל טזמן. אחת הבעיות עם הדרך הזו זה שצריך להתארגן על אוכל המון זמן מראש. זאת אומרת, צריך מראש לקנות אוכל גם להיפי וגם לאייבל טזמן כי אין ממש איפה להצטייד. גם אם חוזרים לווסטפורט זה אולי קצת בעיה כי ווסטפורט לא עיר מאוד גדולה. יש שם סופר אבל לא משהו גדול וזול במיוחד. כמו כן, חשוב לזכור שהטרק לא מתחיל מווסטפורט אלא ממקום שקרוב לעיירה קרמיאה, שנמצאת במרחק שעה-שעתיים מווסטפורט עצמה...
אולי כדאי לקחת בחשבון שאם החזרה מסוף המסלול לוקחת קצת יותר זמן מהצפוי, אפשר לקצר קצת את הטרק באייבל טזמן. אפשר גם לעשות רק יום או יומיים מתוכו ולקצר בעזרת ווטר טקסי, במידה ולא נשאר מספיק זמן.
טיול נעים!
|
|
|
|
| 4. עוד כמה דברים... תגובה ל - 3 |
15/06/2008 00:29   |
| |
Or |
802 הודעות עד כה |
|
|
|
אם עוסקים ברכיבה על אופניים...
אני לא ממש מכיר את המסלול המדובר, אבל יש מס' מקומות לרכיבת שטח (ברמות וסגנונות שונים) באיזור קווינסטאון (אני מדבר על איזורים ברימארקבלס, בן למונד, קורנט פיק, סנואו פארק שהופך לדירט פארט וטרבל קון (שכבר הרבה יותר קרוב לוואנאקה).
ולגבי המסלול, אם שקד הזכירה את מאונט קוק, אז לא ממש עוברים שם, אבל בהחלט כדאי להיכנס לעיירה, וגם לעבור בלייק טיקאפו- שנמצא בדרך.
בדרך מקווינסטאון לקרחונים, תמיד כדאי לעצור בוואנאקה. (גילספי פאס,קאסקייד סאדל, רויס' פיק, רוב רוי, וכו...)
|
|
|
|
|