כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon7.gif  אני טסה חודש הבא - עזרה בבקשה 14/06/2008 21:22 לתגובה הבאה
  מיכליס לא מחובר מיכליס  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
אני טסה לקראת סוף יולי לשלושה חודשים לאוסטרליה.
מבחינת מזג האויר ובכלל, האם זה הגיוני לנחות בפרת'ולטפס צפונה לכיוון ברום וככה להמשיך לטפס צפונה ומזרחה עד שאגיע בסופו של דבר לסידני?
אם אנחת בסידני מהו הכיוון הרצוי לטייל בעונה זו?
לגבי תחבורה: אני בעקרון נוחתת בפרת' וצריכה להגיע ישר לברום, מה הדרך המהירה והטובה ביותר...(חוץ מטיסה) יש רכבות ? אוטובוסים ישירים? האם יש בפרת' מעיין " תחנה מרכזית" גדולה? בקיצור שאנחת בפרת' לאן עליי ללכת על מנת להגיע לברום?
תודה מראש על כל עצה ועזרה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אני טסה חודש הבא - עזרה בבקשה תגובה ל - 1 15/06/2008 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
אני אתחיל בלציין שבאופן אישי לא הייתי בחוף המערבי, אבל אני חושבת שאני יכולה לענות לך, לפחות על חלק מהדברים:
המסלול שכתבת הוא הגיוני. בפרת' אמנם די חורפי אבל לא מדובר בחורף קשה במיוחד. מלבד זה, זו עונה טובה מאוד לאזור הצפון שאת רוצה לטייל בו, כך שהגיוני "לוותר" קצת על מזג אוויר קיצי בפרת' לטובת שאר הטיול.
אם תתחילי מסידני - בדיוק אותו הדבר אבל הפוך. זו אופציה קצת פחות טובה ומייד אני אסביר למה.

בשביל לטייל במסלול שאת רוצה את צריכה אוטו. בכל האזור של החוף הצפוני אין ממש תחבורה ציבורית מפותחת ובכל מקרה, מוקדי העניין נמצאים הרבה פעמים במרחק מה מהכבישים הראשיים (על אחת כמה וכמה אם את נוסעת ברכבות). עדיף לך לקנות רכב עם לוחית של מערב אוסטרליה (משיקולים בירוקרטיים) ולכן לא ממש כדאי לך להתחיל את הטיול מסידני. את יכולה, אבל אז או שתצטרכי לחפש במיוחד רכב עם לוחית של מערב אוסטרליה, או שיהיה לך קצת קשה למכור את האוטו בסוף הטיול בפרת'.
אני לא ממש מכירה לא את פרת' ולא את ברום, אבל ממה שידוע לי, פרת' גדולה בהרבה מברום. מאחר ותצטרכי לרכוש לך מכונית, ככל הנראה עדיף לך לעשות את זה בפרת' ולנהוג עד לברום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אני טסה חודש הבא - עזרה בבקשה תגובה ל - 2 15/06/2008 13:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 505 הודעות עד כה
אני אוסיף כמה דברים על מה ששקד אמרה.זה נכון שעדיף לקנות רכב של מערב אוסרטליה כי יותר קל למכור אותו באופן כללי באופן פרטני במערב זה יהיה לך כמעט בלתי אפשרי למכור רכב עם לוחית רישוי אחרת כי פשוט חייבים בכל מדינה אחרת להגיע עם הרכב למדינה שלה הוא שייך לצורך העברת בעלות וזה כמעט ובלתי אפשרי כשנמצאים במערב ובד"כ גם ממש לא חלק מהמסלול.
לגבי נהיגה מפרת' לברום-אני לא יודעת אם את מודעת בכלל למרחק של הנסיעה הזאת.מדובר בנסיעה של 2372 ק"מ(ספרתי עכשיו על המפה),קחי בחשבון שאם את מתכננת לעשות את זה רצוי מאוד להיות עם עוד מישהו ברכב גם כי הנסיעות הן לרוב של בסביבות ה300 ק"מ ביום אם לא יותר וגם כי הוצאות הדלק הן מטורפות שם. בגדול המסלול של להתחיל בפרת' נשמע סבבה מבחינת כיוון התקדמות אבל אם את לא מתכננת על רכב יהיה לך מאוד מסובך שם. התחבורה הציבורית בחוף המערבי ממש לא מפותחת.לפחות לא ברמה של לטייל איתה שם.עדיף לך אולי לברר על טיולים מאורגנים שעולים צפונה.אני בטוחה שיש אגב אוטובוס שמגיע מפרת' לברום אבל יקח לו די הרבה זמן לעשות את זה.
חוץ מזה שאני חושבת שבלי רכב יהיה לך מאוד קשה להגיע לכל המקומות היפים שיש במערב וזה ממש חבל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אני טסה חודש הבא - עזרה בבקשה תגובה ל - 1 15/06/2008 13:56 לתגובה קודמת
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2877 הודעות עד כה
1)כיוון תנועה- צפונה. גם מסידני וגם מפרת', ביולי זהו שיא העונה בצפון אוסטרליה ואילו חורף בדרום כאשר גם בפרת' וגם בסידני זהו חורף ישראלי טיפוסי ולכן הכיוון שלך נכון. אני הייתי נשאר כמה ימים בפרת לצורך מנהלות והתארגנות וכן כדי לטייל באיזורים קרובים לפרת' מדרום.
2)תחבורה צפונה הכי מהיר זה טיסה משהו כמו שעה וחצי טיסה אבל אז את מפספסת את כל הדברים המענינים בין פרת' לברום ויש כאלה. אוטובוסים יש את האוטובוס מפרת לדארוין אבל וזה אבל גדול, אוטובוס אחד ביום והמרחק הוא משהו כמו 2370 קמ או 4 ימים נסיעה נון סטופ. שלא תביני לא נכון אני כן ממליץ לנסוע את הדרך הזו לראות את כל האתרים בדרך שלחלקם האוטובוס של גריהאונד לא מגיע. אם את לא מעונינת ברכב (וחבל) אזי יש האוטובוסים של איזיריידר שמציעים מעין טיול מאורגן כאשר את יכולה לרדת מהאוטובוס בכל תחנה ולעלות על האוטובוס הבא. אני רוצה רק להרגיע אותך זה לא נורא כמו שאנשים אומרים, האנשים אמנם ברובם בריטים אך לא ילדים ולא שיכורים מדי.העקב אכילס שלהם זה עמידה בלוז שלהם. נדמה לי שאצלהם תוכלי להגיע לברום תוך לפחות 6 ימים.המחירים הם בדולר אוסטרלי.
אגב בברום יהיה קשה יותר להשיג רכב כי ברום היא עיירה קטנה בOUTBACK והיא תחנת מעבר עבור רוב המטיילים.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אוקטובר בניוזילנד
להודעה הבאה:אוטרליה או ניוזילנד באוגוסט

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר