כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כניסה למפלי הריין 15/06/2008 08:04 לתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
הבנתי שיש שתי כניסות למפלי הריין שבשוויץ:
צפונית דרך Neuhausen (נראה לי שהרוב נכנסים משם)ועוד כניסה דרך Schloss Laufen.
מישהו מתמצא מה ההבדל ביניהן ומה מומלץ?
אנחנו נגיע לשם מכיוון ציריך, בדרך ליער השחור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 1 15/06/2008 20:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
ורד ערב טוב
גם אני מכין את הטיול להולנד-שוויץ.
להבנתי: השוני בין שתי הכניסות הינה , היכן את רוצה להחנות את רכבך. האם קרוב לשייט (את לוקחת, נכון ?) ואז ניתן לחזור לגשר ולעבור ברגל לטירה ולרדת לתצפיות מהצד השני.
או ..
הפוך להחנות בטירה ואז לעשות הכל הפוך.

למומחי שוויץ - האם אני צודק ?

יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 2 15/06/2008 20:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  המטייל לא מחובר המטייל  משתמש בינוני 107 הודעות עד כה
טנחנו חנינו בכניסה ראשית ממנה יוצא השיט וממנה אפשר לטייל לאורך הגדה.

לא היינו אך ראינו גם חנייה בטירה בחלק העליון.

לדעתי מומלץ להכנס מהכניסה התחתונה והראשית ולקחת שיט לאי שבאמצע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 3 15/06/2008 22:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הגר לא מחובר הגר  משתמש פעיל 366 הודעות עד כה
החויה המלהיבה ביותר שאנחנו עברנו במפלי הריין מעבר כמובן לתצפית על המפלים היא שיט עם סירה ממש אל תוך המפלים. החניון בצד של הטירה מביא למדרגות שיורדות מהטירה עד גדת הנהר כשיש נקודות עצירה שהן מרפסות גדולות שצופות על המפלים אבל אם רוצים לעלות גם על שיט למפלים או לעליה על סלע התצפית חייבים להגיע לגדה השניה כי רק שם ניתן לעלות על הסירות ששטות למפלים או לסלע ושם גם נמצא החניון השני. יש אפשרות לתפוס מהגדה של הטירה מעבורת בתשלום לצד השני מה שיחסך ממכם אם מראש תגיעו לחניון שממול, זה שבו לוקחים את השיט למפלים, לא זכור לי שמו אך זה הוא לא החניון של הטירה כי אם זה שנמצא בגדה ממול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 4 16/06/2008 07:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3880 הודעות עד כה

ורד שלום,

עד היום אני לא יודעת באיזה צד חנינו. כמוך, למדתי את נושא המפלים לפני הנסיעה, קראתי על שני הצדדים, אבל בשטח (גם אנחנו הגענו מכיוון ציריך) נסענו לפי השלטים למפלי הריין והגענו לחניה. אני חשבתי שזו הראשית, אבל איכשהו היינו פתאום בצד של הטירה.

לדעתי אין לזה משמעות. ההסבר של הגר מדויק. מהצד של הטירה אין שייט אל המפלים, אבל יש שייט לצד הראשי ומשם אפשר לבחור איזה שייט שרוצים. נוסף על כך יש גם גשר להולכי רגל.
בצד של הטירה משלמים גם על המסלול הזה של הירידה דרך כל המרפסות (בטירה למעלה, שהיא בעצם חנות מזכרות), גם על השייט לצד הראשי (בתחנה שנמצאת למטה בסוף הירידה), אלא אם כן עוברים דרך הגשר שלא נמצא שם, וגם על השייט למפלים. זאת אומרת שהעלות גבוהה יותר. אני חושבת שזה משתלם. הירידה דרך מרפסות התצפית חווייתית בעיני לא פחות מהשייט.

הדבר היחיד שצריך לשים לב אליו הוא איזה שייט אתם עושים, אם זה חשוב לכם. אני קניתי מראש חבילה שכללה שייט לצד הראשי ומשם שייט למפלים. יש גם שייט אל הסלע. ייתכן שאין אפשרות לקנות כרטיסים לשייט כזה מהצד של הטירה. אני לא שאלתי, קניתי, ומה שיצא יצא. בשביל זה אנחנו כאן, להצביע על הכשלים. אם זה חשוב - תשאלי. ואם אין אפשרות לקנות כרטיס של שייט אל הסלע מהצד של הטירה, אז תקנו כרטיס רק למעבר לצד הראשי ושם תקנו כרטיס אל הסלע.

גם ההגעה העקומה שלנו אל החניה קרתה מאחר שהיינו ללא מכשיר ניווט (וללא מפה רצינית ולא חשוב עכשיו למה. מאז אני לא עושה את השטות האידיוטית הזאת). בכל מקרה, הניסיון שלי מלמד שזה לא חשוב באיזה צד חונים, אבל כדאי להכיר את האפשרויות בתוך האתר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 5 16/06/2008 08:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
תודה על התשובות.
בלבלתם אותי נורא...
אני אנסה לעשות סדר:

לדבריכם, הכניסה המועדפת היא הצד הדרומי, של Schloss Laufen.
הכתובת (כפי שמצאתי) היא:
Schloss Laufen
Dachsen 8447

מהכניסה הזו אפשר לקחת טיול בסירה על למפלים עצמם.
(צריך להזמין מראש או שאפשר להחליט שם?)

בצד הצפוני יש כניסה נוספת - Neuhausen.
הכתובת היא:
CH - 8212 Neuhausen am Rheinfall

שם יש טירה.
(אפשר להגיע אליה אם מגיעים מהצד הדרומי?).

מה שכן הבנתי זה שכדאי שיהיו מעילי גשם בשליפה כי נרטבים מהמפלים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 6 16/06/2008 08:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
את עניין דרום וצפון הבנת נכון, אבל טעית לגבי השייט. ולעניין ההעדפה - ראשית, זה קשור להעדפות אישיות. שנית, זה לא כל כך חשוב, היות שיש אפשרויות של מעבר מצד לצד.

צד דרומי - Schloss Laufen, זו הטירה.
בצד הזה הירידה למרפסות התצפית, והשייט הוא רק למעבר לגדה השנייה. בעיני זה הצד עם המבט המרשים יותר (אבל זה עניין של העדפה אישית).

צד צפוני - Neuhausen am Rheinfall,
הצד עם המסעדות על גדת הנהר, שממנו יוצאים כל מסלולי השייט אל המפלים (כולל טיפוס אל הסלע או ללא טיפוס). בצד הזה אפשר גם לטייל ברגל לאורך גדת הנהר (אני רציתי לעשות את זה, אבל זה היה יום הטיול האחרון שלנו והבנות הגיבו בצחוק רועם).

הייתי צריכה לנסוע לשם עכשיו, אחרי שאני מבינה יותר טוב Laughing
(אבל זה באמת לא כל כך משנה).

אנחנו היינו רק עם סווצ'רים ולא נרטבנו, אבל אולי מי שמגיע ממש אל הסלע ומטפס עליו, צריך להיות יותר מוגן.

[עודכן ב:16 יוני 2008 08:45:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 7 16/06/2008 09:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
זיוה - תודה על התיקון!
אז בעצם הצד של Neuhausen הוא "הכניסה הראשית" של המפלים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 8 16/06/2008 11:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כן, נראה לי שעכשיו אנחנו מדברות על אותו הדבר. ראיתי שהחברה' פה קוראים ל-Neuhausen "הצד הראשי", אז לצורך השפה המשותפת קראתי לו גם אני כך. אולי הוא באמת הראשי. אצלנו הצד העיקרי, הבסיס, היה משלוס לאופן ורק חצינו את הנהר בשביל לשוט למפל. תאמיני לי שזה נראה כמו כניסה ראשית, עם המוני תיירים, המון דוברי עברית וכל מה שמתלווה למקום מאוד תיירותי. אני מבינה את הצורך לדעת לאן בדיוק נוסעים ומה כדאי, אבל זה באמת לא משנה. מה שחשוב זה להבין שיש שני צדדים ולכל אחד היתרונות שלו (ולהכיר אותם), ואפשר לעבור בינהם.

[עודכן ב:16 יוני 2008 11:20:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ואם עד עכשיו לא הסתבכת מספיק אז הנה עוד קצת תגובה ל - 8 16/06/2008 11:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התשלום מתבצע בקופות במקום ותעריפו משתנה לפי המסלול שתבחרו - המסלול שאנחנו שטנו בו (נדמה לי שהוא הרגיל) פותח בשיט למפלים וממשיך הלוך וחזור לאורך הנהר עצמו ובחזור עובר שוב מתחת למפלים. אם אני זוכרת נכון (זיוה פה תאשר או תשלול מזכרונה) יש בשיט הזה אפשרות לחצי שעה או שעה. עוד אופציה היא לשלב עליה לסלע התצפית ויש גם אפשרות לצרף למעבורת טירה. בזמן התשלום תקבלו את מועד השיט ומספר הסירה שלכם ויתכן שתצטרכו לחכות מעט זמן. בכל מקרה מדובר על סדרי גודל הגיוניים ביותר ולא צריך להזמין שום דבר מראש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 7 16/06/2008 13:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי מחובר שירלי  משתמש פעיל 1211 הודעות עד כה
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
עכשיו רק גיליתי שנכנסנו מהצד הדרומי...
תאמינו לי, אני לא מבינה מה זה משנה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 11 17/06/2008 00:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

שירלי,
גם אני עשיתי את המחקר עכשיו Laughing Laughing

כלומר, שאלתי גם לפני הנסיעה אבל בפועל נסענו לפי שלטים למפלי הריין והגענו לאן שהגענו. בשטח הכול יותר ברור (ולכן קל יותר לחקור וללמוד את הנושא אחרי שרואים בעיניים על מה מדובר).

לא הייתי מצטיינת גם בבחירת השייט. שטנו רק למפלים וחזרה, משהו די קצר. הסירה עושה מן סיבוב ומגיעה למפלים בזווית מהצד, כי היא לא יכולה לנסוע ישר (בזווית של 90 מעלות) אל תוך המפלים, כנראה בגלל עוצמת הזרמים והכיוון שלהם.
היינו שם בספטמבר, עכשיו אני חושבת שבתקופה הזאת אפשרויות השייט מצטמצמות (אבל ראינו אנשים שעולים אל הסלע).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. רצ"ב לינק של מסלולי השיט כולל תעריף תגובה ל - 12 17/06/2008 07:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 12 17/06/2008 21:19 לתגובה קודמת
  שירלי מחובר שירלי  משתמש פעיל 1211 הודעות עד כה
הי זיוה
אנחנו היינו בסוף יולי. היו רוחות חזקות וגשם אז הסתפקנו בתצפית מהמרפסות והליכה קצרה מסביב. המפלים יפים ומרשימים בעוצמתם מכל זווית, אני בטוחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008
להודעה הבאה:חזרנו מטיול מקיף שוויץ