| 1. כניסה למפלי הריין |
15/06/2008 08:04  |
| ורד_ע |
 |
|
|
|
הבנתי שיש שתי כניסות למפלי הריין שבשוויץ:
צפונית דרך Neuhausen (נראה לי שהרוב נכנסים משם)ועוד כניסה דרך Schloss Laufen.
מישהו מתמצא מה ההבדל ביניהן ומה מומלץ?
אנחנו נגיע לשם מכיוון ציריך, בדרך ליער השחור.
|
|
|
|
|
|
|
| 5. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 4 |
16/06/2008 07:21   |
|
|
ורד שלום,
עד היום אני לא יודעת באיזה צד חנינו. כמוך, למדתי את נושא המפלים לפני הנסיעה, קראתי על שני הצדדים, אבל בשטח (גם אנחנו הגענו מכיוון ציריך) נסענו לפי השלטים למפלי הריין והגענו לחניה. אני חשבתי שזו הראשית, אבל איכשהו היינו פתאום בצד של הטירה.
לדעתי אין לזה משמעות. ההסבר של הגר מדויק. מהצד של הטירה אין שייט אל המפלים, אבל יש שייט לצד הראשי ומשם אפשר לבחור איזה שייט שרוצים. נוסף על כך יש גם גשר להולכי רגל.
בצד של הטירה משלמים גם על המסלול הזה של הירידה דרך כל המרפסות (בטירה למעלה, שהיא בעצם חנות מזכרות), גם על השייט לצד הראשי (בתחנה שנמצאת למטה בסוף הירידה), אלא אם כן עוברים דרך הגשר שלא נמצא שם, וגם על השייט למפלים. זאת אומרת שהעלות גבוהה יותר. אני חושבת שזה משתלם. הירידה דרך מרפסות התצפית חווייתית בעיני לא פחות מהשייט.
הדבר היחיד שצריך לשים לב אליו הוא איזה שייט אתם עושים, אם זה חשוב לכם. אני קניתי מראש חבילה שכללה שייט לצד הראשי ומשם שייט למפלים. יש גם שייט אל הסלע. ייתכן שאין אפשרות לקנות כרטיסים לשייט כזה מהצד של הטירה. אני לא שאלתי, קניתי, ומה שיצא יצא. בשביל זה אנחנו כאן, להצביע על הכשלים. אם זה חשוב - תשאלי. ואם אין אפשרות לקנות כרטיס של שייט אל הסלע מהצד של הטירה, אז תקנו כרטיס רק למעבר לצד הראשי ושם תקנו כרטיס אל הסלע.
גם ההגעה העקומה שלנו אל החניה קרתה מאחר שהיינו ללא מכשיר ניווט (וללא מפה רצינית ולא חשוב עכשיו למה. מאז אני לא עושה את השטות האידיוטית הזאת). בכל מקרה, הניסיון שלי מלמד שזה לא חשוב באיזה צד חונים, אבל כדאי להכיר את האפשרויות בתוך האתר.
|
|
|
|
|
| 7. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 6 |
16/06/2008 08:43   |
|
את עניין דרום וצפון הבנת נכון, אבל טעית לגבי השייט. ולעניין ההעדפה - ראשית, זה קשור להעדפות אישיות. שנית, זה לא כל כך חשוב, היות שיש אפשרויות של מעבר מצד לצד.
צד דרומי - Schloss Laufen, זו הטירה.
בצד הזה הירידה למרפסות התצפית, והשייט הוא רק למעבר לגדה השנייה. בעיני זה הצד עם המבט המרשים יותר (אבל זה עניין של העדפה אישית).
צד צפוני - Neuhausen am Rheinfall,
הצד עם המסעדות על גדת הנהר, שממנו יוצאים כל מסלולי השייט אל המפלים (כולל טיפוס אל הסלע או ללא טיפוס). בצד הזה אפשר גם לטייל ברגל לאורך גדת הנהר (אני רציתי לעשות את זה, אבל זה היה יום הטיול האחרון שלנו והבנות הגיבו בצחוק רועם).
הייתי צריכה לנסוע לשם עכשיו, אחרי שאני מבינה יותר טוב
(אבל זה באמת לא כל כך משנה).
אנחנו היינו רק עם סווצ'רים ולא נרטבנו, אבל אולי מי שמגיע ממש אל הסלע ומטפס עליו, צריך להיות יותר מוגן.
[עודכן ב:16 יוני 2008 08:45:]
|
|
|
|
|
| 9. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 8 |
16/06/2008 11:19   |
|
כן, נראה לי שעכשיו אנחנו מדברות על אותו הדבר. ראיתי שהחברה' פה קוראים ל-Neuhausen "הצד הראשי", אז לצורך השפה המשותפת קראתי לו גם אני כך. אולי הוא באמת הראשי. אצלנו הצד העיקרי, הבסיס, היה משלוס לאופן ורק חצינו את הנהר בשביל לשוט למפל. תאמיני לי שזה נראה כמו כניסה ראשית, עם המוני תיירים, המון דוברי עברית וכל מה שמתלווה למקום מאוד תיירותי. אני מבינה את הצורך לדעת לאן בדיוק נוסעים ומה כדאי, אבל זה באמת לא משנה. מה שחשוב זה להבין שיש שני צדדים ולכל אחד היתרונות שלו (ולהכיר אותם), ואפשר לעבור בינהם.
[עודכן ב:16 יוני 2008 11:20:]
|
|
|
|
|
| 11. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 7 |
16/06/2008 13:26   |
| |
שירלי |
1211 הודעות עד כה |
|
|
עכשיו רק גיליתי שנכנסנו מהצד הדרומי...
תאמינו לי, אני לא מבינה מה זה משנה.
|
|
|
|
| 12. מומחי שוויץ עזרתכם בכניסה למפלי הריין תגובה ל - 11 |
17/06/2008 00:15   |
|
שירלי,
גם אני עשיתי את המחקר עכשיו
כלומר, שאלתי גם לפני הנסיעה אבל בפועל נסענו לפי שלטים למפלי הריין והגענו לאן שהגענו. בשטח הכול יותר ברור (ולכן קל יותר לחקור וללמוד את הנושא אחרי שרואים בעיניים על מה מדובר).
לא הייתי מצטיינת גם בבחירת השייט. שטנו רק למפלים וחזרה, משהו די קצר. הסירה עושה מן סיבוב ומגיעה למפלים בזווית מהצד, כי היא לא יכולה לנסוע ישר (בזווית של 90 מעלות) אל תוך המפלים, כנראה בגלל עוצמת הזרמים והכיוון שלהם.
היינו שם בספטמבר, עכשיו אני חושבת שבתקופה הזאת אפשרויות השייט מצטמצמות (אבל ראינו אנשים שעולים אל הסלע).
|
|
|
|
| 13. רצ"ב לינק של מסלולי השיט כולל תעריף תגובה ל - 12 |
17/06/2008 07:47   |
| |
הגר |
366 הודעות עד כה |
|
|
|