כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אלעל - כרטיס בונוס אלק... 15/06/2008 19:51 לתגובה הבאה
  drgabai לא מחובר drgabai  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
לתשומת לבכם...
כרטיס הבונוס של אלעל מאבד יותר ויותר את האטרקטביות שבו..
לי יש הרבה נקודות... ולטיסה לאמסטרדם ביולי אני צריך להוסיף לכל כרטיס (גם לילד בן 3) 372 דולר!!! שזה לטענתם מיסי נמל רישום וכו'.
לדעתי זו שערוריה מצדה של אלעל שכביכול נותנים לי כרטיס בונוס שהוא כ 60% ויותר מעלות כרטיס רגיל...
רק לסבר את האוזן ניתן היום לרכוש כרטיס של אלעל כולל כל התוספות והמיסים בסביבות 600 דולר.
ממש מעצבן..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תצביע ברגליים תגובה ל - 1 16/06/2008 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 533 הודעות עד כה
תטוס בחברות שנחמדות אליך יותר.

למשל כרטיס "חינם" באל על לארה"ב עולה בסביבות 500$, כרטיס "חינם" בקונטיננטל ובדלתא עולה בערך 35$. בריטיש עולה 600$.

וכמובן תודה על הסבת תשומת הלב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. איך מבררים את התנאים של כרטיסי הבונוס של קוננינטל? תגובה ל - 2 16/06/2008 14:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  זאן דארק לא מחובר זאן דארק  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
כלומר, כמה מיילים צוברים בטיסות סדירות, כמה מיילים צריך עבור טיסות.... וכו וכו.

יכול להיות שאכן נצביע ברגליים אם הפער כה גדול. Sad
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כל הפרטים באתר של Continental תגובה ל - 3 16/06/2008 15:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המועדון נקרא One Pass

בעקרון כדי לטוס מישראל לארה"ב צריך לפחות 70,000 מיילים.
מיילים צוברים פשוט לפי מרחק הטיסה, בניגוד לשיטת הנקודות באל על.

ההבדל הוא שאם טיסה הלוך ושוב תל אביב ניו יורק היא בערך 11,000 מייל, אלו הם כמות המיילים המינימלים שמקבלים על הכרטיס הזול ביותר (במחלקת תיירים).
כרטיס שאיננו הזול ביותר מקבל 150%.
באל על כשהם אומרים שמקבלים 400 נקודות נוסע מתמיד מדובר במספר נקודות מכסימלי, על הכרטיסים היקדים ביותר במטוס. כרטיסים ב 1700$ ויותר מקבלים רק 200 נקודות.

בנוסף בקונטיננטל יש גילוי נאות. בשלב בחירת הכרטיסים אתר האינטרנט מציין במדוייק בכמה מיילים מזוכים בעקבות הטיסה.
לעומת זאת באל על מקבלים קוד מחלקה רק אחרי סיום קניית הכרטיס (ותשלום). מקוד המחלקה צריך לגשת לטבלה ולראות שקבלת הרבה פחות נקודות ממה שחשבת.

יש עוד יתרונות לקונטיננטל, שם כל עוד יש פעילות בנקודות אין התיישנות למיילים, לעומת המצב באל על בו הנקודות נמחקות אחרי 3 שנים.
אפשר לצבור מיילים גם בחברות השכרה או מלונות וכך לעצור את תהליך התיישנות הנקודות.
אני חושב (לא מליון % בטוח) שאפילו העברת נקודות מכרטיס אשראי (לאומי כארד למשל) עוצרת את מנגנון ההתיישנות של החשבון.

לכן פותחת השרשור נאלצת להזדרז לקנות כרטיסים באל על משום שהיא עומדת לאבד את זכאותה.

רבים לא מצטרפים למועדון One-Pass משום שהם חושבים שהוא רק קונטיננטל והם לא טסים לאמריקה אלא רק לאירופה וחבל.
במועדון One- Pass חברות גם Air france KLM אליטליה דלתא ועוד חברות וניתן לצבור מיילים גם בטיסות לאירופה.

אני אדגים את ההבדל בין המועדונים כדי להבהיר את הנקודה:
נניח שאדם רוצה לצבור נקודות/מיילים כדי לקבל כרטיס בונוס לארה"ב.
נניח שאותו אדם איננו איש עסקים אלא מישהו שטס פעם בשנה.
כדי לפשט נניח שהטיסה לארה"ב (אבל אפשר לעשות את התרגיל גם עם אירופה).
בקונטיננטל, אם הוא טס כל שנה בכרטיס הזול ביותר (מקנה לו רק 11,000 מייל), אחרי שש שנים הוא זכאי לכרטיס בונוס ב 36$ (נכון להיום).
בקונטיננטל מקבלים 5000 מייל בונוס על הרשמה לנוסע המתמיד לכן יספיקו 6 טיסות, בניגוד לאל על שאצלהם משלמים כסף כדי להיות חבר בנוסע המתמיד.

באל על, הוא זכאי ל 100-200 נקודות (יש אופציה ל 400 נקודות, אבל בכרטיסים מאוד מאוד יקרים והיא לא רלוונטית). נניח שאני נחמד עם אל על ולוקח בחשבון 200 נקודות ולא 100 אז תאורטית אותו נוסע זכאי לכרטיס בונוס אחרי 7 שנים (כרטיס בונוס עולה 1,400 נקודות) ב 500$.
אבל זה לא נכון. כי אחרי 3 שנים הנקודות יתחילו להמחק לו כך שכל הזמן יהיו לו מכסימום בחשבון 600 נקודות (200 נקודות על כל טיסה משלוש השנים האחרונות וכל השאר נמחקות) שהן לא מספיקות אפילו לטיסה לאירופה המערבית.
ראית פעם כלב רודף אחרי הזנב ולא תופס אותו? מצחיק, נכון?
ובן אדם שרודף אחרי הזנב (כרטיס בונוס) ולעולם לא יתפוס אותו? גם מצחיק?
אם הוא צובר נקודות באל על לטיסות לאירופה המצב נהיה אפילו גרוע יותר, כי הזכאות לנקודות יורדת למחצית.
לעומת זאת בטיסות לאירופה בחברות השייכות למועדון One-Pass הוא אמנם יצבור מיילים הרבה יותר לאט, אבל בכל זאת יש אור בקצה המנהרה, מתישהו יגיע כרטיס הבונוס.

יש עוד הבדלים גם בין המועדונים וגם בשרות שהחברות נותנות, אבל אני חושב שכתבתי מגילה ארוכה מספיק כדי לסבר את האוזן.

[עודכן ב:16 יוני 2008 15:13:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. icon14.gif  תודה. תגובה ל - 4 16/06/2008 18:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גרמת לי לחשוב מחדש על כל המצב.
כפי שאתה מבין יש לנו גם מיילים בקונטינטל. רק שמעולם לא בדקנו מה הם שווים.

מיד אלך לבדוק לעומק את כל הפרטים באתר שלהם.
אולי עדיף לוותר על הנקודות של אל על שאצלם הבונוס יקר, ולחכות בסבלנות לצבירת מיילים בקונטינטל.

תודה רבה.
עזרת לי מאוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שמח לעזור ועצה לשירות לציבור תגובה ל - 5 17/06/2008 11:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נקודות של אל על אם כבר יש אז יש.
אם יש אופציה לקנות כרטיסים זולים יותר בזכות הנקודות (עיסקה לכל המשפחה, לא רק לאלו הזכאים לבונוס) אז שווה לנצל.

אם את לא רואה אופציה לנצל אותן טרם התיישנות ניתן לתרום אותן לצורך "הגשם משאלה" לילדים חולים.
התרומה היא באתר של אל על.
אז במקום שהנקודות יזרקו לפח הן ינוצלו למטרה טובה.

הטיפ שלי הוא בעיקר לגבי העדפת חברת תעופה כשקונים כרטיס בכסף.
הפרמטר של כרטיס בונוס איננו היחיד וגם לא הכי חשוב, אבל בהחלט שווה לקחת אותו בחשבון.

[עודכן ב:17 יוני 2008 11:23:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שמח לעזור ועצה לשירות לציבור תגובה ל - 6 17/06/2008 17:01 לתגובה קודמת
בזכותך ערכתי הבוקר מחקר מקיף על כרטיס הבונוס של קונטינטל.
והמסקנה ברורה, אם טסים הרבה לארה"ב אז חד משמעית יש לטוס איתם.
אכן הבונוס הוא בונוס ולא כמו באלעל.

הבעיה שצריך לטוס המון בשביל להטיס אותי יחד עם כל המשפחה.
אבל יש לי סבלנות...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מוניות ל 5 בפריז
להודעה הבאה:עזרה דחופה במציאת פארק להולנד