| 1. חזרנו משבועיים בחוף המערבי וחמישה ימים בניו יורק |
16/06/2008 18:03  |
|
|
טוב אז זהו חזרנו ואני יושב ומנסה לסכם עבורכם את הטיול המדהים הזה בטוח יהיו דברים שאפספס אז תרגישו בנוח לשאול כל שאלה מה שאדע אשמח לענות ומה שלא פשוט נשאיר זאת למנוסים יותר.
חשוב לי לציין שאנחנו זוג עם ילד בן שלוש כדי לתת תשובות למי שמצבו דומה ובכלל.
סאן פרנסיסקו יפה מאוד חשוב לי להרגיע לגבי העיר וכל מה שנכתב לגבי ההומלסים לי הם לא הפריעו הם קיימים אבל זה זניח העיר כל כך יפה ויש כל כך הרבה מה לראות,כמו כן שחוך מרחוב MARKET לא ראינו אותם באיזורים התיירותיים.ממולץ מאוד למי שלא נוסע לאזור היוסימיטי לבקר בייער עצי הסקוויה שנמצא צפונית לעיירה סוסליטו ושמו MIUER WOODS.
כביש מספר 1 רבות דובר עליו אני רוצה רק להביע את דעתי לגבי כיוון הנסיעה אני חושב כמו רבים מחברי הפורום הכיוון הממולץ הינו מצפון לדרום ראיתי לא מזמן תשובה שאומרת שאין חשיבות הסיבה להעדפת הנסיעה מצפון לדרום הינה מפרצוני העצירה נמצאים על צידו המערבי של הכביש זה נכון שיש גם כאלה בצד המיזרחי של הכביש למי שנוסע לכיון סאן פרנסיסקואבל הוא יצטרך לעבור את הכביש דבר שהוא לא בטוח במיוחד, וכמו כן עם הוא יחנה בצד של מי שנוסע לכיוון לוס אנגלס הוא תמיד צריך לחתוך את המסלול הנגדי שבחינה בטיחותית רצוי לעשות את הנסיעה מצפון לדרום.לפני SAN SIMON קיימת נקודת עצירה ששם יש ריכוז של פילי ים ממולץ מאוד לעצור ולראות אותם כמו כן יצאו לכם שם עשרות סנאים שיבקשו כל פירור אוכל מזדמן,את הלילה ישנו במוטל נחמד בשם MOTEL SANDS BY THE SEA שנמצא בעיירה SAN SIMON במחיר של 86$ ללילה קיבלנו חדר נחמד ונקי+ארוחת בוקר קונטיננטלית.בעיירה MORO BUY יש מאפייה ובית קפה שמאוד ממולץ בשם BAKERY שממוקמים ממול הסלע.כן כן גם המאפייה בSOLVEGE ממולצת מאוד, ובכלל העיירה ציורית מאוד ויפה.
בלוס אנגל'ס התאכסנו במלון DAYS INN שנמצא ברחוב SUNSET המלון מאוד נחמד ממוקם מעולה רחוב מקביל לשדרת הכוכבים מרכזי מאוד.
אני אנסה לתת פה תשובות לשאלת היוניברסל סטודיו אנחנו היינו יום אחרי השריפה שפרצה שם הפארק היה סגור ליום אחד בודד איך אמר לי מישהו שם הם לא יכולים להרשות לעצמם להפסיד כסף כשהפארק סגור, הפארק עצמו לא ניפגע כל המיתקנים עובדים כולם ,לגבי הסיור עם היה קטע של קינג קונג אז הוא לא קיים יותר לא ניראה לי שזה חסר או חשוב כל כך ,כשאנחנו היינו הפארק הייה יחסית רייק אולי בגלל שאנשים עדיין לא ידעו האם הפארק חזר לפעול,מאוד נהננו במיוחד רועי הקטן שזכה לפגוש את כל חבריו הדמויות מסרטי הילדים ,ובמיוחד את שרק ופיונה שהייתה מדהימה וחייננית ושמחה לשמוע שגם בישראל רואים את שרק.למחרת היינו בדיסנילנד היה הרבה פחות נחמד הפארק היה מלא באנשים והיו טורים שהגיעו לשעה ורבע למיתקן לא סימפטי עם ילד בן שלוש עצה שלי לגבי עניין כרטיסי הFAST PASS אני אנסה להסביר כי אני יודע שהרבה לא מבינים איך זה עובד כולל אותי עד שראיתי והבנתי. בכניסה לפארק יש איש שעומד ומחלק סתם בצורה אקראית כרטיס פלסטיק כחול שטולים על הצוואר יש בו כרטיסים קטנים שניתנים לתלישה ואם הכרטיס הזה אפשר להגיע למיתקני ב FP בכל זמן שתרצו ,רצוי לחפש את האיש שמחלק את זה הבנתי שבדרך כלל מוקף בהמון אנשים שמבקשים את הכרטיס הזה.דרך נוספת היא לייד המיתקנים שמסומנים כ FP יש קופות שמוציאות כרטיס כשאתה מכניס את כרטיס הכניסה שלך שנותנות שעה מסויימת שבא ניתן להגיע למיתקן החסרון בשיטה זו שברגע שיש לך כרטיס אחד עד שלא מימשת אותו לא תוכל להוציא כרטיס למיתקן אחר,מקווה שעזרתי זה חשוב מאודזה חוסך לפעמים המתנה של עד חצי שעה למיתקן ואולי יותר. עולם המיים בסאן דייגו מאוד מאוד מומלץ הפארק מציג את החיות ושם דגש על ההופעות שבו שבראשה כמובן ההופעה של שאמו וחבריו.
אי אפשר להשוות בין האקווריום במונטריי לעולם המיים זה שונה לחלוטין במונטריי זה יותר אקווריום ובעולם המים ההופעות תופסות את רוב היום כולל הופעה של רחוב סומסום לילדים כמו כן הרכבת הרים בפארק מדליקה. בדרך ללאס ווגאס מסאן דייגו יש שני מקומות ממולצים לעצירה ה OUTLET בעיר BARSTOW ועיירת הרפאים CALICO עיירה שמראה איך חיו בשנות ה 1800 קאובויים מאוד ממולץ.
לאס ווגאס אנחנו לנו במלון אקסקאליבר שנמא בהתחלת הסטריפ כמה מילים על המלון חיצונית הוא יפה ומרשים גם הלובי שלו מרשים אבל בתוך החדר מקבלים את המינימום האפשרי שתי מיטות טלוויזיה למקלחת נקייה,אני מאמין שרוב בתי המלון שבדרגה שנייה זה אותו פרנציפ כי בווגאס על כל דבר שאתה רוצה אתה צריך לשלם לנו הפריע מאוד שלא היה מקרר קטן בחדר,חוץ מזה המלון מספק מגוון מסעדות ממזון גאנק ועד בופה וארוחת ערב עם האבירים ,ללא ספק שמלון הבלאזיו הוא המרשים ביותר ומופע המיזרקות שלו יפה במיוחד.
לגבי טיסות פנמיות נכון לתאריך הטיסה שלנו 8.6.08 אני מדגיש כי כירטסנו חמישה חודשים מראש,מותר לכל נוסע מיזוודה אחת בלבד(אופיר לא משנה תאריך הכירטוס טסנו עם דלתא),כמובן שכל מיזוודה נוספת משלמת 25$ אבל דבר שצריך לשים אליו מאוד לב מעל ל 50 פאונד ועד ל80 פאונד במיזוודה יש קנס על משקל עודף של 80$ למיזוודה ומעל 80 פאונד הקנס יגיע ל 150 $ והם לא מוותרים על זה .
ניו יורק מדהימה פשוט מדהימה אין לי משהו חדש להוסיף עלייה חוץ מאשר להמליץ על משפחת סתיו זוהי מישפחה של ישראלים שגרים בניו יורק 22 שנה אני יודע שיש בעייה קשה בדרך כלל בבחירת מלון/דירה במנהטן המחירים יקרים ולא תמיד יודעים מה מקבלים אני רוצה להמליץ עליהם בחום רב המחיר לא כל כך זול לנו יצא 250 $ ללילה ואנחנו היינו 5 לילות אבל תמורת זה מקבלים אווירה ביתית זה כאילו נסעתם לצימר אבל בניו יורק יש להם קומפלקס שלם שלהם בן שלוש קומות ובכל קומה שתי דירות מאובזרות במקרר, מיקרוגל,אינטרנט מהיר,טלוויזיה עם ערוץ שמשדר תוכניות וחדשות בעיברית,טלפון חינם לארץ לקו בזק בלבד וכמובן מיקום מעולה ברחוב 53W והמון המון עזרה במתן טיפים להתמצאות נוחה בעיר הגדולה בקיצור ממש הרגשו בבית ממולץ בחום.וכמו שכבר כתבתי בהתחלה אשמח
|
|
|
|
|
| 3. חזרנו משבועיים בחוף המערבי וחמישה ימים בניו יורק תגובה ל - 1 |
16/06/2008 18:14   |
|
|
נדמה לי שדלתה הם היחידים שהחילו את החוק עם המזוודות מיידית ורטרואקטיבית על כל תאריכי הכרטיס. לגבי משקל עודף - היה שרשור על זה לפני כשבוע - החוקים פה הם ברורים מאד ולא השתנו לאחרונה. 50 פאונד זה בקירוב 23 קילו ו 80 פאונד זה בקירוב 32 קילו. על כל קילו (או פאונד) בין 23 (המשקל המותר) ל 32 (המשקל המקסימלי) משלמים הרבה כסף. החברות האמריקאיות מאד מקפידות על זה. יש חברות שלא מסכימות לקבל בכלל תיקים מעל 32 קילו ויש כאלה הלוקחים אותם עם קנס גבוה.
|
|
|
|
|
|
| 6. חזרנו משבועיים בחוף המערבי וחמישה ימים בניו יורק תגובה ל - 5 |
16/06/2008 18:57   |
| |
דודו מרמת גן |
3956 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 7. חזרנו משבועיים בחוף המערבי וחמישה ימים בניו יורק תגובה ל - 6 |
16/06/2008 18:59   |
| |
ל י ב י |
378 הודעות עד כה |
|
|

ת ו ד ה
דודו.
תגיד, זה לא בדיוק מינימום שבוע... אפשר גם פחות...
|
|
|
|
|
|
|
| 11. ברוכים השבים!!! תגובה ל - 4 |
16/06/2008 20:23   |
|
|
היי דודו
קודם כל אני רוצה להגיד לך תודה על כל העזרה לפני הטיול.
בסאן פרנסיסקו התאכסנו במלון BEST WESTREN TOMO שנימצא בגאפאן טאון, האיזור היה מעולה המלון ממולץ בחום.
את כביש מספר 1 עשינו ביומיים את היום הראשון סיימנו בסאן סימיון .
|
|
|
|
| 12. אופיר!! אז מה נכון? איזה חברות? מה עומק הרטרו של תגובה ל - 10 |
16/06/2008 20:29   |
|
|
צריך לבדוק כל חברה מה הכללים שלה. הבאתי לפני כמה ימים את הטבלה של יונייטד. כך אפשר לעבור חברה חברה דרך האתר שלהם ולבדוק מה הפוליסה העדכנית שלהם.
|
|
|
|
| 13. חזרנו משבועיים בחוף המערבי וחמישה ימים בניו יורק תגובה ל - 9 |
16/06/2008 20:43   |
|
|
היי וינטרים
1.בסאן פרנסיסקו לנו ב-BEST WESSTREN TOMO HOTEL הממוקם בגאפאן טאון מרחק של עשר דקות נסיעה מהיוניון סקוואר ,איזור שקט מאוד מלא מסעדות יוקרתיות מאוד נחמד.
2. הנסיעה ל MIUER WOODS לוקחת בערך 30 דקות מהרגע שעברתם את גשר הזהב ועד הכניסה לחורשה.אפשר להסתובב שם בכייף במשך שעתיים ולחזור לסאן פרנסיסקו כל הטיול אמור לקחת בערך שלוש וחצי שעות ממרכז העיר.
3.אנחנו לא לנו בסאן דייגו סיימנו את עולם המיים בארבעה וחצי בנוסף באותו יום ירד גשם שטיפטף כמעט כל היום (היה קצת מרגיז)ויצאנו לעיר BARSTOW הגענו לשם בנסיעה ישירה בשבע בערב ממש באזור האוטלט יש שני בתי מלון ומוטל אחד המוטל היה מזעזע לכן ישנו במלון מעולה שלא היה זול 180$ אבל היה שווה כל $ דרך אגב זה המלון הטוב ביותר שהיה לנו בטיול ושמו BARSTOW HAMPTON INN & SUITE .
הנסיעה מהאוטלט לCALICO בערך רבע שעה,מאוד ממולץ ומשם לווגאס עוד שעה וחצי בערך.התלבטתי האם לעשות את הנסיעה מסאן דייגו ל BARSTOW באותו ערב ואני שמח שעשיתי זאת מזג האוויר בסאן דייגו היה סגרירי ואפור ואנחנו הגענו בשבע ל BARSTOW היה ממש חם.
4.לא ביקרנו באלקטרז ניראה לי שלהראות לילד בן שלוש כלא זאת לא אטרקציה לעומת זאת הסתובבנו בפיר 39 יותר משעתיים.
|
|
|
|
|
|
| 16. איפה יוצאים שני המקומות שהזכרת בדרך לוגאס? תגובה ל - 14 |
16/06/2008 22:48   |
| |
דודו מרמת גן |
3956 הודעות עד כה |
|
|
barstow - נמצאת על כביש 15 בין לוס אנג'לס ללאס ווגאס.
Calico - עיירת רפאים , מכרה לשעבר שמשוחזר כמו עיירות כורים נוספות. נמצאת כ 20 ק"מ מזרחית ל barstow.
|
|
|
|
|
|
| 19. ברוכים השבים!!! תגובה ל - 15 |
16/06/2008 23:23   |
|
היי מוריס על כביש מספר אחד לנו רק לילה אחד וזה היה בסאן סמיון כמו שציינתי קודם.במקום שניקרא SANDES MOTEL מקום נחמד שעלה 86$ ללילה נקי וסביר ביותר את הלילה השני עשינו כבר בלס אנגל'ס.לגבי ניו יורק אנחנו לא רצינו לעלות לפסל החרות בגלל שזה כרוח בשעות של המתנה אז עלינו על המעבורת ששטה ללונג איילנד השייט אורך 25 דקות לכל כיוון עוברים ליד פסל החרות ובחזור רואים את הקיו הניפלא של מנהטן מהמים. אנחנו שילבנו את היום הזה אם הסיור בגראונד זירו וביקור בחנות ענקית שמוכרת את כל המותגים המובילים וניקראת CENTREY 21 וגם את פיר 17 .
יום אחד הוקדש לסנטראל פארק לגן החיות שבו ,יום אחד הוקדש לטיול באזור רחוב 34 ששם יש את החנויות המרכזיות ובמחירים סבירים כמובן ששילבנו באותו יום את האימפייר סטייט בילדינג שלמזלנו המתנו רק 15 דקות עד שעלינו למעלה,וסימנו בסיור במדיסון סקוואר גארדן מרשים למי שאוהב ספורט וכדורסל בפרט.
מאיזור הציינה טאון ממש נגעלנו מלא טיפוסים לא נעימים וממש לא נחמד היה להסתובב שם לא דומה לציינה טאון בסאן פרנסיסקו.
[עודכן ב:16 יוני 2008 23:25:]
|
|
|
|
|
| 21. ברוכים השבים!!! תגובה ל - 20 |
16/06/2008 23:47   |
|
|
שכחתי לציין כמובן שהמעבורת לא עולה כסף והיא מאוד גדולה כך שזמן ההמתנה אליה היא עד כעשרים דקות.
מה עושים עם הגט לג הזה אני גמור בהלוך שלושה ימים ובחזור מי יודע כמה זמן ייקח ,מחר יהיו עידכונים על טיסות עם בריטיש.
|
|
|
|
|
|
| 24. באיזו שעה עליתם לאמפייר? תגובה ל - 23 |
17/06/2008 13:17   |
|
|
היי שרית זהו מזח שיש בו אוניות ישנות ועתיקות מאוד נחמד ,כמו כן בדרך עוברים דרך המנחת מסוקים שנמצא על המים דבר ממנו הילד התלהב מאוד.
לאימפייר עלינו בסביבות השעה 11:30 בבוקר היה ממש ריק.
|
|
|
|
|
| 26. באיזו שעה עליתם לאמפייר? תגובה ל - 25 |
18/06/2008 07:42   |
|
|
אני בטוח שהתצפית בערב מוסיפה המון לנו יצא להיות באזור בשעות הבוקר ולכן לא ייצא לנו לעשות זאת
|
|
|
|
| 27. חזרה על שאלות תגובה ל - 26 |
02/07/2008 15:09   |
|
|
אני מרשה לעצמי להקפיץ את ההודעה עקב שאלות חוזרות ונשנות במיוחד על דירות בניו יורק, ובכלל כי אנשים לא משתמשים באופציית החיפוש וחבל המון שאלות חוזרות על עצמם והתשובות נמצאות במקום המדהים הזה(הפורום)צריך רק לשלוף את המידע ולהנות.
ישי
|
|
|
|
|
| 29. חזרנו משבועיים בחוף המערבי וחמישה ימים בניו יורק תגובה ל - 28 |
03/07/2008 08:10  |
|
|
בוקר טוב ליאורה
אנחנו יצאנו בשעה ארבע וחצי מסאן דייגו ירד גשם די מציק באותו יום אז החלטנו לקצר קצת בכל מיקרה הפארק נסגר בשעה שש .
נסענו ועצרנו ללילה בעיר BARSTOW כדי שנוכל להספיק לבלות בהאוטלט שנמצא באזור, לילה עלה לנו 180$ שזה יקר אבל לא היו לנו אלטרנטיבות אחרות סה"כ שני בתי מלון ועוד מוטל (פשפשים) .הנסיעה לBARSTOW ארכה שעתיים וחצי .למחרת לאחר הקניות המשכנו לווגאס שזה עוד שעה וחצי נסיעה ובדרך עצרנו בעיירת הרפאים CALICO מאוד ממולץ.
ישי
|
|
|
|