מה יכול להיות יותר נפלא מלחוות את הטיול בחו"ל עם האנשים שאתם הכי אוהבים?
פורום טיולי משפחות כאן כדי לעזור לכם למצוא את כל המידע שחשוב לכם לגבי טיול עם הילדים - באירופה, בארצות הברית ובעולם כולו.
שלום לכולם
זוהי תוכנית ראשונית של המסלול שלנו, אנחנו זוג + 2 ילדים בני 12 ו 13 שנוחתים בפריז ב 3.8.08 וממריאים חזרה ב 12.8.08
נשמח לעזרה ולחוו"ד יום ראשון:
כנסיית נוטרדאם, כנסיית סן שאפל, בית האופרה, כיכר קונקורד, גשר אלכסנדר, מרכז פומפידו, מרכז לה האל, כיכר ונדום, מוזיאון הלובר, גני טילרי + גלגל ענק.
יום שני:
מגדל אייפל, גלרי לאפייט, שייט על הסיין, גני לוקסמבורג, פנתאון, קבר נפוליאור (האינווליד) - אם יהיה זמן גם נלך לאיצטדיום הכדורגל דה פראנס.
יום שלישי:
יום שלם ביורודיסני
יום רביעי:
שער הניצחון, שדרות שאנז אליזה, מוזיאון השעווה (גרווין), רובע המארה, הקולנוע של רקס, טיול פאסג'ים, פארק סיטרואן (כדור פורח- תלוי במזג האויר), שוק הפשפשים בסנט אואן.
יום חמישי:
פארק אסטריקס, גבעת המונמרטר, כנסיית "סקרה קר".
יום שישי:
מקבלים את הרכב ונוסעים לארמון ורסאי, פארק המיניאטורות ואז ממשיכים לכיוון בלגיה.
באיזה שעה אתם נוחתים ? המסלול ליום הראשון קצת מעייף אחרי טיסה.
הביקור במערות הן סור לס אורך זמן (רכבת, מערה , חזרה ברגל ) אם המשך היום הוא בברוז ממליץ להגיע מאד מוקדם למערות .
בכל מקרה אנו עשינו את המערות ( כולל ספארי+מתקני שעשועים+סרט)ביום אחד ויום אחר הסתובבנו בברוז .
מגדל אייפל לוקח זמן בגלל התורים . קחו את זה בחשבון הזמן .( 3 שעות ביקור לפחות אם לא יותר )
איפה תלונו בבלגיה?
מהמערות לברוז' חתיכת מרחק.
אחרי שהייתי בברוז' אני יכולה לומר שאכן ברוז' עיר יפה, אבל אני לא חושבת שמצדיקה נסיעה כל כך ארוכה אליה, עם כל הכבוד לה.
יש עוד מה לעשות בסביבת המערות, בארדנים.
אנחנו נכנסנו לברוז' ביום שעזבנו את בלגיה ועברנו להולנד.
ביום שעזבנו את פריז ונכנסנו לבלגיה, נסענו ישירות לקרטינג שנמצא
בדרום בלגיה במירמבורג.(אתר גדול ומרשים).
נמצא ב"חתיכה" שבלגיה שולחת לתוך צרפת.
הבנים שלי נהנו בטירוף, וגם האבא.
קיץ שעבר הבנים היו בני 16,13.
מקום הלינה שלנו היה בארדנים, כך שהתלבש לנו טוב על הדרך.
בפריז היינו בחלק מהמקומות שציינת.
הימים נראים לי מאד עמוסים.
מצטרפת לדעה כי המסלולים אינם מתואמים גיאוגרפית.
למשל:
מסלול הפסאז'ים מתחיל מפאלה רויאל שנמצא ליד הלובר שנמצא ליד גני טיולרי שם הגלגל הענק ומסתיים בפסאז' של גרווין שנמצא קרוב לגלארי לפייט, כדאי לסמן במפה את האתרים שבחרתם ולראות מהם המסלולים ההגיוניים ביותר.
יום רביעי עמוס מאוד, פארק ציטרואןלא קרובלשום מקום לכן אני מעדיה להתחיל איתו בוקר דווקא.
יום חמישי אחרי אסטריקס לא מאמינה שתוכלו לעשות משהו. גם אם הסגירה שם ב18 מגיעים לעיר מותשים בסביבות 8, נראה לי יום טוב לתת קצת מנוחה לרגליים בודאי לא לטפס למונמארט.
אההההההההה עכשיו מובן שהיום הראשון בתוכנית זה לא יום ההגעה .
היכן שיוצאים לכיוון המערה ( ברכבת) יוצאים גם לספארי ( שימו לב שאתם בתור הנכון למערות ולא לספארי ולהפך )יש כרטיס משולב של ספארי ומערת נטיפים .
הדעות כאן חלוקות לגבי הספארי - לדעתי הספארי סתמי ! נסיעה במעין טיולית ועצירה ליד כלובים . הספארי בר"ג יותר מענין .
קיבלת כבר התייחסויות מענת ומטריקו על בלגיה, אבל הדעה שלי יותר חד-משמעית. זה לא סביר. מהמערות לברוג' המרחק גדול. אם הייתם מתחילים את הבוקר בנסיעה לברוג' - אז נניח, אבל לצאת לברוג' לאחר כשלוש שעות במערות וסביבתן - אולי זה אפשרי, אם אתם לנים בסביבה (לא ציינת היכן אתם לנים או שלא שמתי לב?). בכל מקרה, תגיעו אחר הצהריים. לדעתי לברוג' מגיע יותר מאשר סיור מזורז לאחר חתיכת יום טיול ונסיעה מתישה. בלגיה היא יותר מאוסף של כמה הי-לייטס. היות שאתם חוזרים לפריז אני מציעה להתמקד אך ורק בארדנים (מקסימום להוסיף את בריסל) או להישאר באיל דה פרנס לא חסר שם מה לעשות. לא הייתי במקומות האלה, אבל זה מה שהייתי עושה אם הייתי נזקקת להשלמה קצרה של פריז.
חוץ מזה שגם מפריז עצמה אפשר להוציא יותר, ואני לא מתכוונת רק למוזאונים. אני, למשל, ממש מתקשה לבחור בין שפע הגנים היפים של פריז. הליכה ברובעים מעניינים לא שילבת כלל. אני מבינה שאולי זה פחות מתאים להרכב שלכם, אבל קפיצה ללה דפנס, אולי לברסי וילג' - יכולה לתת מענה.
כשאני פרסמתי את התכנית שלי קיבלתי הזהרות רבות לגבי פורום לה האל, על כך שאינו נעים ואינו סימפטי. אז אני מעבירה הלאה, גם לך, את הטיפ הזה.
לגבי הספארי בהאן סור לס אין לי דעה מגובשת. אני מכירה את דעתו של טריקו בעניין (ומכבדת אותה). אני חושבת שהטיול שם הוא חוויה אחרת מזו של רמת גן ולא ברת השוואה, אבל אצלך מדובר בגיל 12-13, אז זה באמת לא חובה. אם בכל זאת אתה רוצה לקרוא על הספארי הזה, יש הסבר וקישור ב"למטיילצ'יק" (גם אנשים מבוגרים הולכים לאתרים שמופיעים ב"למטיילצ'יק").
בכל מקרה, יש מה לראות בארדנים, ונדמה לי שבביקור קצר לא כדאי לבלות דווקא בקרטינג, למרות שהוא קרוב לגבול עם צרפת (רק אם אתם מגיעים לקראת ערב ועדיין פתוח שם).
שיהיה לכם בהצלחה עם ההחלטות (אני יודעת שקשה לוותר)
ושתהנו.
דבר ראשון תודה על העזרה,
דבר שני
אשמח לדעת מה בדיוק יש באיזור הארדנים, אילו אטרקציות יש שם לילדים בגילאי 12 ו 13
אולי באמת נוריד את ברוג' ונעשה רק בריסל והמערות
בכל אופן אשמח לעוד חוו"ד
אם אתם מוותרים על ברוג', יש לכם בעצם יום אחד מלא בארדנים ויום מלא בבריסל. אולי תלונו בארדנים (גם נקודת חזרה לפריז נוחה יותר) וביום של בריסל תוכלו לחזור לערב נחמד בדינאן.
2. העיר דינאן, הרציפים לאורך הנהר, אולי שייט קצר על הנהר, הכנסייה, עלייה ברכבל אל המצודה (לראות את הנוף) וביקור של רחוב אדולף סקס בשעות החשיכה כשמנורות הסקסופון מוארות: http://www.trabel.com/dinant/dinant.htm
3. אם תספיקו יותר מזה (אולי ביום החזרה לפריז. לא ציינת מתי הטיסה), אפשר לבקר בעיר בויון ובמבצר שלה: http://www.trabel.com/bouillon/bouillon.htm
יש שם, בבויון, גם כל מיני אטרקציות כגון רכבת תיירותית מיניטורית, קרטינג (לא זה של ענת ושל טריקו. את זה שלהם אפשר גם ביום הזה, אבל ללא ביקור בבויון, זה בנקודה אחרת בדרום בלגיה).
מסלולי שייט קייקים על הנהר יש באנסרם, דרומית לדינאן, ובבויון.
ועוד לא דיברנו על גני אנוואי (תראה בלמטיילצ'יק) ועל עיירות יפות ואטרקציות בחלק המזרחי יותר של הארדנים, כי אין לכם זמן לכך.
לאחר מחשבה מעמיקה ומבט חוזר על התמונות של טריקו, אני מסכימה אתו שלא יפה שהבלגים דחפו את החיות לכלובים קטנים, ועוד בתוך מרחב כזה של טבע. אבל הסיור בספארי הוא גם טיול בטבע, ולראות במבים וכאלה חיות חמודות שדווקא מתרוצצות בתוך מתחמים רחבים - זה חמוד בעיני.
קראתי את מה שכתב לך היום מישהו בפורום אירופה. אני לא מסכימה איתו שיום ד' בר ביצוע. גם שאנז אליזה, גם מארה, גם פארק סיטרואן, גם פסאג'ים ובית קולנוע רקס, גם שוק...
כן מסכימה לגבי ורסאי. אני לא מרגישה נוח לתת טיפים הקשורים לפריז (למרות שאני קצת כבר מרשה לעצמי להביע דעה) אבל מוכנה לשתף אותך בתכניות שלי. אנחנו הולכים לעשות אחת משתי אפשרויות:
אפשרות ראשונה - הגעה מוקדם בבוקר לארמון, לפני שההמונים באים, מצוידים בפס יומי כדי להימנע מהתור בכניסה. אחרי הביקור בארמון נלך לשוט בתעלה, אולי לעשות פיקניק, ובצהריים נלך לחווה של מארי אנטואנט (נפתחת רק בשעה 12.00). זה נראה לי מקום קסום המהווה אנטי תזה לאסתטיקה המצועצעת של הארמון (חוץ מזה שהסיפור ההיסטורי הקשור בגברת ובמשפחתה - מעניין). אח"כ נחזור לגנים למופע המזרקות.
אפשרות שנייה - לוותר על ביקור בארמון ובחווה, לפנות לעצמנו יום נוסף בפריז, ולבוא למופע מזרקות לילי בשבת בערב. יש מופעי ערב בכל מוצאי שבת בשעה 21.30.
אני חושבת, כמו הכותב ההוא, שאם באים לביקור יום, לא כדאי לחפף את המקום ולרוץ לאתר הבא (לא שמתי לב מה רשמת). אם תישארו למופע המזרקות של אחר הצהריים, תעשו נסיעת ערב לבלגיה ישר מוורסאי. זו דעתי.
האתרים שבחרתם בבריסל קרובים זה לזה ואין צורך להיעזר בתחבורה ציבורית, להוציא את האטומיום. לא הייתי באטומיום (כל אחד מוותר על משהו) אבל נדמה לי שדווקא כדאי לעבור לשם עם הרכב, כי הוא בפריפריה של בריסל. גם כאן רשמת את האתרים ללא סדר גיאוגרפי. מוזיאון השוקולד נמצא בכיכר הגדולה ואין היגיון לחזור אליו אחרי שיוצאים כבר מהעיר אל האטומיום.
מעניין אותי איך הגעת לבחירת בית המשפט. הצצתי היום וזה נראה באמת מונומנט מרשים. אם תהיו שם תראה אח"כ תמונות. לא הייתי שם (רק ראיתי שזה קרוב מאוד לכיכר הגדולה ולכל האתרים במרכז העיר).
* השייט על הסיין יוצא קרוב מאד לאייפל. ממש 2 דקות הליכה. אז כדאי אולי לקשור בין שניהם. למשל, אנחנו עלינו לאייפל אחה"צ המאוחרות ואח"כ ירדנו לשייט על הסיין. עבד לנו מצוין. ראינו אתרים מלמעלה ואח"כ מלמטה. אם לוקחים שייט בשעה עגולה, למשל 9 בערב, אז חוזרים בדיוק למופע האורות של האייפל שמתרחש בכל שעה עגולה, ב- 10 הדקות הראשונות.
* מסלול נהדר לדעתי, הוא: להתחיל בבוקר בלובר, טיול לאורך גני טוילרי (+ מנוחה, כי עייפים אחרי המוזיאון), ככר הקונקורד - שאנז אליזה וסיום בשער הניצחון. עולים על השער ורואים את המסלול שעשיתם.
מהקונקורד אפשר 'לחתוך' לכנסיית מדלן ולטעימות במעדניית פושון.
קחי בחשבון עייפות מצטברת, במיוחד אצל הילדים.
וכן מצטרפת להערות של - בניית מסלול יותר נכון מבחינת קירבה גיאוגרפית.
למרות שאני לא מומחית לפריז, נראה לי שיש המון אתרים ליום אחד. אצלנו לדוגמא היה יום אחד שביקרנו בלובר, הפסקה בגני טולרי, כיכר קונקורד ועד לשאנז אליזה, משם לשיט כשכבר היתה שעת ערב. הגענו חזרה למלון ב- 22:00. נראה לי שאתם לא לוקחים בחשבון גם את הזמן שלוקח לסייר ולהתרשם מכל מקום ומקום. לכן צריך לודא שהמקומות קרובים אחד לשני וגם סדרי עדיפויות, ככה שאם רואים שלא מספיקים, פשוט מדלגים על משהו.
יניב שלום,
אני מצטרפת להמלצות של זיוה לגבי בלגיה. גם אני הייתי מוותרת על הנסיעה הארוכה לברוז' למרות שברוז' מקסימה. למלצות שלה בארדנים אני מוסיפה את DURBUY.
תהנו, דורית