כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה דחופה-נקודות חן דלהי-מנאלי 17/06/2008 13:40 לתגובה הבאה
  batshi7 לא מחובר batshi7  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
שלום,מבקשת את עזרתכם ב- :
האם כדאי להשכיר רכב ונהג לנסיעה מדלהי צפונה (מנאלי והעמקים)
או לקחת אוטובוס/רכבת ? (לא כל כך אוהבת טילטולים מיותרים וכרטיס הטיסה עולה הון). אשמח גם לעזרה בנקודות חן (בולטות...) בהימאצ'אל פראדש (לא שימלה ואזור דהרמסלה -שם הייתי),או שכדאי להגיע למנאלי
ומשם לקחת טיולים בסביבה.
אנחנו שתי נשים (גזעיות) מטיילות.
תודה על כל עזרה,
בת שבע
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה דחופה-נקודות חן דלהי-מנאלי תגובה ל - 1 17/06/2008 14:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יעקבס לא מחובר יעקבס  משתמש פעיל 799 הודעות עד כה
אני ממליץ על מונית,למי שאין בעית תקציב או יש בעית זמן ולמי שאוהב נסיעות (כמובן בדרכים חדשות Shocked ) אל תחשבו שזה זול כל כך.
נקודות חן
הכוונה למקום לעבור דרכו ולהמשיך באותו יום או מקום לעצור ליום או כמה ימים ולטייל

מניקארן -עמק פארווטי
מניקארן -עמק פארווטי(גודל:7.06KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה דחופה-נקודות חן דלהי-מנאלי תגובה ל - 2 17/06/2008 15:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כמה יכולה לעלות מונית מדלהי למנאלי עם טיול בעמקים 10 ימים בערך,
או שכדאי לקחת מונית ישר למנאלי ומשם להסתדר ?
אנחנו שתי נשים
תודה לך על העזרה,
בת שבע
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. למונית מדלהי עלולה להיות בעיית רשיון תגובה ל - 1 17/06/2008 15:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוטי ק  משתמש לא מוכר
לנסיעה בעמקים חייבים מונית עם רשיון של הימצל פרדאש.

המלצה שלי:
רכבת דלהי-קלקה-שימלה
3-4 ימים בשימלה
מונית משימלה למנאלי או מניקאראן
מנוחה של יום-יומיים, טיולים באזור, נסיעה ליעד השני (מנאלי או מנקאראן)
לקחת כל פעם מונית לטיול הרצוי, כי סביר להניח שלא כל יום תרצו לרוץ קילומטרים.

מקום מומלץ ליד מנאלי הוא נגאר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה דחופה-נקודות חן דלהי-מנאלי תגובה ל - 1 17/06/2008 16:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rider on the storm לא מחובר rider on the storm  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
טוב, דבר ראשון, אם את מתכננת לטייל בהימצ'אל כדי שתשלימי עם זה שיהיו לך טלטולים ונסיעות שיכולות להיות לך קצת קשות אם את מאד רגישה לכך. טיסה זה הכי נוח אבל נהג נוסע באותו כביש זה יעלה לך בערך 100 דולר מדלהי למנאלי ולדעתי עדיף לך אוטובוס תיירים תקחי עם מיטה זה מאד נוח.
הימצ'אל מ-ה-מ-מ-ת ארץ האלים ושונה מאד משאר הודו.
מנאלי מאד נעימה ונוחה. פארוותי הוא עמק מהמם. המעיינות החמים בקירי גנגה אחד המקומות הטובים בהימצ'אל אבל זה 3 שעות הליכה ברגל מהכביש - אסור לפספס. גם במני קראם יש מעיינות. ספיטי זה עמק מדברי ומהמם. הכביש גרוע מאד. יש שם אגם שנקרא צ'אנדרטאל במרחק של כ7 שעות ממנאלי - מהמם. ויש עוד אגם עם אותו שם יותר קרוב אבל לא הייתי שם. גם בריגו לייק נהדר ומלא קריסטליםת מקום יפהפה וקרוב למנאלי. כינור וואלי גם מהמם. צ'יטקול זה אחד הכפרים היפים שראיתי בצפון הודו. דרמסהלה מאד נעימה. והדרך ללה נהדרת אבל הנסיעה הזו באוטובוס אפילו לי היתה קשה. אפשר גם בטיסה או בג'יפ. בנסיעה זה יום וחצי - לדעתי שווה, כל האיזור מטורף.
קשמיר זה 8 שעות מדרמסהלה, רצוי להגיע עם חברים ואנשים שממש כיף איתם לקחת בית סירה ביחד ולהתפנן באגם, אווירת נופש.
הייתי בעוד המון מקומות יפים באיזור אבל נראה לי זה מספיק לא...
בכל אופן הרבה אנשים משכירים ג'יפ ממנאלי כמה חברה ביחד לעשות את הדרך של ספיטי וכינור שיוצאת וחוזרת ממנאלי. הכי נהוג ביולי אוגוסט. אפשר משם להמשיך ללה ואז לקשמיר ודרמסהלה אם את רוצה לעשות טיול ארוך יותר
בקיצור ארץ האפשרויות בהימצ'אל תהני מכל רגע
ממולץ מאד גם איזור אלמורה באוטרצ'אנאל (רב הישראלים הולכים לקאסאר דייבי).
על המקומות הסודיים יותר אני לא מספרת בפורום, רק באופן אישי.
Smile Smile
אבל הכי כיף לגלות לבד

תהנו המון !!!
נסיעה טובה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ממליץ מכל הלב להמנע מאוטובוס-סליפר תגובה ל - 5 17/06/2008 16:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוטי ק  משתמש לא מוכר
זה לישון קרוב לגג במקום צר וחם. טלטולים עד שיוצאת הנשמה, לאנשים נעל גובה 1.70 אין מספיק מקום לרגליים, מזרון בעובי נייר ומרגישים כל טלטול בדרך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. למונית מדלהי עלולה להיות בעיית רשיון תגובה ל - 4 18/06/2008 09:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על תשובתך, אבל בשימלה הייתי בשנה שעברה, ומכיוון שאין לי שום
מושג לגבי נקודות חן באזור (העמקים וכו') , יש לך טיפים עבורי ?
(אנחנו 2 נשים בנות 50- אבל רק על הנייר.....)
תודה,
בתשבע
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שתי אפשרויות תגובה ל - 7 18/06/2008 10:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוטי ק  משתמש לא מוכר
האפשרות הראשונה היא עמקי כינור וספיטי, שניהם או רק אחד.
ואז אין הרבה זמן להתעכב.
לוקחים מונית שמגיעה לעמק (עם לילה לינה בדרך), מטיילים לאט לאט וחוזרים.

אפשרות שניה - נסיעה (ברכבת) מדלהי לצ'אנדיגאר, משם מונית דרך מאנדי (אין הרבה מה לראות, אבל היא בדרך) לקולו (יש סכר מעניין בדרך).
בקולו עצמה יש מקדש יפה ושוק לא מיוחד. שם מחליטים אם ימינה למניקאראן או שמאלה למנאלי.

אין טעם להגיע למלאנה - האטקרציה היחידה היא שאסור לגעת בכלום חוץ מעשבי עישון. אין טעם לעלולת לפולגה וקירגנגה - מעיין חם יש גם במניקאראן ויש במניקאראן מקדש סיקי מעניין.

נאגאר שווה יום ביקור כולל המבצר והמוזיאון ואפשר לעשות טיולים רגליים בני יום (או פחות) מכל נקודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שתי אפשרויות תגובה ל - 8 18/06/2008 11:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אביתר אביתר לא מחובר אביתר  משתמש פעיל 777 הודעות עד כה
בחלק מהדברים איני מסכים. תחילה, מלאנה הוא כפר ממש יפה, שגם הדרך אליו מאוד יפה ולא קשה במיוחד. לאנשים שם מראה מיוחד ומאוד מעניין לראות איך הם חיים. מה שהכי מיוחד שם שזה פשוט כפר שתקוע באמצע שום מקום, בלי קרבה לשום דרך, או כביש מרכזיים והוא ממוקם במין עמק כזה שמסביב פסגות.
דבר שני, קיריגנגה אינה רק המעיינות, זאת הדרך לשם שהיא המעניינת ובהחלט שווה את הביקור(שעוברת גם בפולגה וקלגה), ההליכה לא פשוטה אבל אפשרית לרובנו, ואם כבר מעיינות אז אי אפשר להשוות למעיינות של מאניקראן שזו עיר "הודית" ועמוסה בתיירות פנים, לעומת קיריגנגה שנמצאת ממש בטבע וסובבים אותה פסגות מושלגות.
דבר אחרון, איני מכיר צומת דרכים שמובילה למניקראן/מנאלי בקולו(יכול להיות שיש, לא אומר שלא) אבל מה שבטוח הוא שהצומת המרכזית והגדולה באיזור היא בכפר בהונטר ומשם עדיף להגיע למניקראן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שתי אפשרויות תגובה ל - 8 18/06/2008 12:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל, תודה על ההענות, אני זקוקה לכל מידע !!
ששאלות- @- זו הדרך היחידה להגיע לקולו ברכבת, דרך צ'אנדיגאר ?
כמה שעות (+עלות) לוקח מצ'אנדיגאר לקולו במונית ?
@- כל המקומות שציינתם הם כפרים שמגיעים אליהם רק בטרקים,
ארוכים/קצרים ? אין משהו "קרוב לכביש"?
הטיפים מתקבלים בברכה רבה, אשמח לעוד !!
תודה,
בת שבע Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. Chandigar תגובה ל - 10 18/06/2008 15:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוטי ק.  משתמש לא מוכר
מצ'אנדיגאר לבונטאר בערך 260 ק"מ, בערך 6 שעות נסיעה בלי הפסקות

למיטב ידיעתי אין רכבות צפונית מההרים, כך שאפשר להגיע לקלקה או לצ'נדיגאר ברכבת ומשם להמשיך במונית או אוטובוס.

קאסול ומניקאראן הם על כביש אחד ואפשר להמשיך ממנו בנסיעה לברשאני .

נאגאר על הכביש למנאלי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שתי אפשרויות תגובה ל - 10 18/06/2008 19:05 לתגובה קודמת
אביתר אביתר לא מחובר אביתר  משתמש פעיל 777 הודעות עד כה
למלנה וקיריגנגה אלו אכן טרקים. לטעמי אינם קשים במיוחד(קחי בחשבון שכל הסטלנים מקאסול עושים אותם). הדרך למלנה כוללת נסיעה ברכב לתחילת המסלול, הליכה של כ 30-60 דקות בתוך ואדי במישור ואז עליה במדרגות שבמקרה הגרוע ביותר לוקח 4 שעות(וזה ממש מוגזם).
הדרך לקיריגנגה קשה יותר יכולה להגיע ליום הליכה של כעד 7 שעות.
שני המקומות הללו בהחלט אינם "מאסט" אבל בהחלט שווים ביקור. אם אתן לא בכושר וסובלות מפעילות גופנית אז אני הייתי ממליץ לוותר.
אני מצטרף להמלצה על הכפר נאגאר. כמו כן במנאלי יש די והותר מה לעשות, אין צורך ממש לתכנן לפני מה בדיוק לעשות שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:למישהו יש המלצה לריזורט יוקרתי בתאילנד?
להודעה הבאה:מתעניינת לגבי עונות בהודו

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף