כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. קניית ציוד 17/06/2008 18:51 לתגובה הבאה
  ליאור מנדלסון לא מחובר ליאור מנדלסון  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
שלום.....
אני טסה בסוף אוגוסט לטיול תרמילאים של מינימום חצי שנה לאוסטרליה+ניו-זילנד ואני רוצהלקנות ציוד מתאים....
מה סוג הנעליים המומלצות לטיול כזה?
האם תיק של 70 ליטר זה יותר מדי?
ואם אני לא הולכת לבלות את החורף בניו-זילנד כמה באמת אני צריכה להשקיע במעיל?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. קניית ציוד תגובה ל - 1 17/06/2008 21:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
אם את מתכוונת לעשות טיולים אמיתיים (ולא משנה אם טרקים ארוכים או חד יומיים) תקני נעליים טובות. כאלה שמחזיקות טוב את הרגל ונוחות לך.

תיק של 70 ליטר זה לא גדול מדי, אבל אם יש לך נגיד של 60-65 אז כנראה עדיף, למרות שזה תלוי בגוף שלך. גם תיק - חשוב שיהיה נוח. העניין עם תיקים, שיש להם נטייה להתמלא ואז כמה שהתיק יהיה יותר גדול הוא יהיה עדיין מלא ורק ישקול יותר. אבל אם יש לך כבר תיק של 70 ליטר והוא נוח לך - לכי על זה. אני טיילתי עם תיק של אחותי והוא היה לי מצוין. אולי אם הייתי קונה תיק מושלם עבורי זה היה יותר טוב, אבל הוא היה מצוין כמות שהוא.

לגבי מעיל, קחי מעיל טוב. גם בשיא הקיץ יכול להיות קר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קניית ציוד תגובה ל - 2 19/06/2008 11:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 774 הודעות עד כה
מעיל.... -> גשם.

לא צריך מעיל (דובון), עדיף מעיל גשם (כמה שיותר טוב... אז... יותר טוב) כך שאם יירד גשם תהיי יבשה, ואם יהיה קר תוכלי להוסיף עוד שכבות מתחת.

*אני לא יודע מה משך הטיול, אבל את מגיעה בסוף החורף. יהיו דברים (מסויימים מאוד) שייפתחו רק סביב סוף אוקטובר.- תלוי במזג האוויר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קניית ציוד תגובה ל - 3 20/06/2008 01:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
הרבה אנשים מגיעים עם איזשהו פליז טוב מהארץ, כי הוא נותן יחס טוב בין המשקל והמקום שהוא תופס, ולרמת ההגנה והחימום שלו (ביחס למעילים שבד"כ גדולים יותר ועבים יותר), ולגשם בד"כ כבר קונים סתם איזה מעיל צ'וקומוקו. אם לא חשוב לך המראה שלו, יש בניו זילנד מעילים כאלה בזיל הזול (6-10 דולר) שעושים את העבודה כמו כל מעיל אחר.
לגבי נעליים, מסכים עם מה שנאמר, אם את מתכוונת לעשות הליכות (גם אם זה הליכות יום), תשקיעי בנעלי הליכה טובות. זה אחד הדברים הכי חשובים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קניית ציוד תגובה ל - 4 20/06/2008 15:05 לתגובה קודמת
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 505 הודעות עד כה
אני באופן אישי חושבת שעדיף גם להשקיע במעיל גשם טוב. לי היה מעיל גשם מעולה של נורת' פייס אבל יש גם כאלה שעולים פחות (של טטונקה למשל)והם עדיין מעילים נושמים. שתי הבנות שטיילו איתי היו אחת עם מעיל גשם ענקי של אחיה והשניה עם סתם איזה שכמיה כמו שכתבו כאן קודם.זאת עם המעיל גשם של אחיה סבלה מהגודל הענקי שלו והשניה פשוט סבלה מהעובדה שזה אולי בודד מהגשם אבל היא הזיעה בפנים ואז הייתה רטובה מזיעה.לא יודעת מה עדיף גשם או זיעה..
אני חושבת שעדיף להשקיע במעיל גשם טוב מאשר אח"כ כשיורד עלייך גשם בטרק(וזה אכן יכול לקרות)לקלל שלא השקעת עוד 200 שקל בזה.
לגבי הפליז-זה פתרון נהדר כמו שאור אמר פה.
אגב,מעיל גשם הוא גם בד"כ מעיל רוח ואז לא צריך להשקיע כסף בפליז שיהיה גם ווינד בלוק(לי התמזל המזל והוא היה כזה גם ככה).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לינה במלבורן
להודעה הבאה:געגועים שלא נגמרים

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר