מה יכול להיות יותר נפלא מלחוות את הטיול בחו"ל עם האנשים שאתם הכי אוהבים?
פורום טיולי משפחות כאן כדי לעזור לכם למצוא את כל המידע שחשוב לכם לגבי טיול עם הילדים - באירופה, בארצות הברית ובעולם כולו.
אחרי הרבה התלבטויות החלטתי על המסלול טיול ל12 יום באוגוסט.
קיבלתי המון המלצות פה מאנשים מקסימים.
תודה מיוחדת לענת וזיווה, אתן מקסימות...
אשמח לקבל פידבקים, אולי כדאי להתעכב במקומות מסויימים, או לקצר במקומות אחרים.... ואולי פספסתי אתרים שפשוט כדאי לבקר בהם....
בכל אופן, להלן מסלול הטיול:
7.8 - נחיתה בפאריס בבוקר, נסיעה לחבל שמפיין, ביקור בבית יין
בעיירה אפרניי, המשך נסיעה ולינה בלוקסמבורג
8.8 - בהמלצת זיוה, נסיעה לויאדן, פסטיבל ימי הביניים, טיול בטירה,
נסיעה לאורך הנהר שזורם בצמוד לגבול עם גרמניה, המשך לשוויץ
הקטנה, ונסיעה ללינה של 4 לילות בארדינים ליד דינאנט
את הטיול בארדינים בניתי לפי ההמלצות מענת,
9.8 - דינאנט ונאמור (אפשר לשלב עם הפלגה הלוך וחזור בין הערים)
10.8 - רכבת הפדאלים וחזרה בקיאקים
11.8 - לפי המלצה מענת - מערות הר סור לס, שמורת חיות פרא בתוך
פארק ענק. הביקור מתבצע בתוך קרוניות/אוטובוס ספארי, לאחר
הביקור בספארי ניסע ל Bouillon. זהו אזור יערות יפהפה.
המבצר Chateau Fort
12.8 - יום ספאר בארדינים שכנראה יוקדש לפסטיבל מקומי או פארק
אתגרי, אשמח לקבל המלצות נוספות...
13.8 - נסיעה לדורבוי - טיול אופנים, מבוך הצמחים, והמשך ללינה
בליאז ל3 לילות
14.8 - מכרות הפחם ליד ליאז, המשך טיול למשולש הגבולות הולנד בלגיה
וגרמניה.
15.8 - פאלקנבורג, מגלשות הרים, טיול במסלול mergeland route דרך
כפרים ועיירות ציוריים (לפי המלצת אורי)
16.8 - נסיעה לפארק Walibi בעיר Wave, בילוי של יום שלם...האם זה
מתאים לשני בנים בני 7,10? או שיש פארק מועדף אחר? לינה
בגנט.
17.8 - ברוז (פארק הפרפרים כבר היינו בטיול קודם בדרך להולנד),
התלבטות אם לחזור לכיוון פאריז (היינו כבר בפאריז עם
הילדים, אבל יש קצת רצון שוב להתענג על העיר המופלאה) או
להשאר באיזור כדי לבקר במיני אירופה למחרת, כרגע הנטייה
להתקרב לפאריז בנסיעת ערב מאוחרת.
18.8 - פאריז
19.8 - חזרה לת"א
כשדיברנו על רעיונות תיאורטיים לא הייתה לי תמונה של כל הטיול. עכשיו כשהתמונה יותר מלאה אני רואה נסיעה ארוכה ביום הראשון. צריך לחשוב על זה. אז אולי תוותר על הרעיון של לוקסמבורג, או שתיסע אליה כשכבר תהיה בארדנים, או שבכל זאת תסעו הרבה (אחרי לילה לבן במטוס? ). אהרהר בכך בהמשך היום.
מקומות הלינה כבר נקבעו? לא הבנתי את העניין הזה. ולמה בעצם אתם לנים בליאג'? זה משהו ממש בתוך העיר או בפריפריה? האזור שמדרום לעיר כפרי ויפהפה, ולעומת זאת העיר עצמה... לא נכנסתי אליה. היא ידועה כעיר אפורה.
ואחרון לכרגע: אם אתה רוצה להיות גם בפסטיבל הכפרי בארדנים בבלגיה - הוא חייב להיות ב-10.8, יום ראשון. ביום של אופני הרכבת תשלבו גם את גני אנוואי, ואת היום של הפסטיבל (10. תשלימו בקייקים באנסרם. הקייקים לא צמודים למסלול אופני הרכבת. אין קשר בינהם. חוץ מזה, רצויי להפריד את הפעילויות המוטוריות: יום אחד אופניים וביום אחר קייקים. הנה פתרתי לך את הפלונטר הקטן.
כדאי להכין גם אלטרנטיבה לקייקים, כי מזג האוויר לא בידך.
בערב אכניס את ראשי גם לקטע של משולש הגבולות. נראה לי שהוא עוד לא תפור עד הסוף. גם לענת בטח יהיה מה להגיד.
היום הראשון הוא מעט קשה, שברתי את הנסיעה הארוכה באתנחתא בביקור באפרניי בבית היין, משם יש לי עוד נסיעה של שעה וחצי או שעתיים עד לוקסמבורג, ההערכה שלי שאגיע לשם בסביבות 8 בערב. חשבתי שאם כבר לשרוף יום בנסיעה אז עדיף לעשות את זה במרוכז מאשר לשרוף יומיים...
קבעתי מקומות לינה, בארדינים - Rochefort, ליאז וגנט....
בליאז זה ממש במרכז העיר...פשוט לא מצאתי עדייין משהו אחר.
אני אנסה לחפש אלטרנטיבה אחרת בהתאם להמלצה שלך.
סדר הימים בארדינים הוא גמיש, כל הפעילויות נמצאות במקומות קרובים יחסית..ברגע שאגיע לשם אכנס ללשכת התירות כדי לברר על פסטיבלים מקומיים ואשנה את סדר הימים בהתאם...
כן, במבט לאחור נראה כי היום של מכרות הפחם 14.8 לא מנוצל טוב, אחפש עוד תוכן לאותו יום....
אולם היום של ה15.8 (משולש הגבולות) מתוכנן טוב ולהוסיף את מכרה הפחם זה יעמיס אותו יתר על המידה...
אולי את מכירה אטרקציות שוות בצד של גרמניה שכדאי לי לשקול לביקור באיזור?
ביקור בדינאן ונאמור נראה לי שדי שורף יום שלם....לדעתך אפשר ליצוק ליום זה עוד פעילות?
ראיתי שיש אפשרות לעשות הפלגה הלוך חזור מנאמור לדינאן, יציאה ב10 וחצי, הגעה לדינאן ב13:30, וחזרה לנאמור ב15:30, הגעה ב19:00 http://www.bateaux-meuse.be/
אילון, לגבי השילוב בין הקייקים לאופני הרכבת:
זה בסדר לעשות את שניהם באותו יום. הצעתי להפריד אבל זו רק הצעה. מבחינה גיאוגרפית אין בעיה. רק חשוב להבין, שלמרות הקרבה היחסית בין המסלולים אין קשר גיאוגרפי ממשי בינהם. מי שעשה את מסלול אופני הרכבת יודע שאין שם נהר ולא יעזור כלום.
פתחתי את הקישור שהבאת, העתקתי את הקטע שמופיע שם בסוגיה הזאת ושתלתי בתרגומון. יצא תרגום נורא אידיוטי, אבל השורה התחתונה מאוד ברורה.
Descent of Injures in the standard two-seater kayak, way Gendron-Anseremme (12 km). Strange discovery of the valley of Molignée out of line inspection cars (4 places) on l' old way of railroad (6 km) the way between the two activities is ensured by your care (a vehicle is needed absolutely)
בקיצור - מציעים לך מסלול קייקים של 12 ק"מ בין גדרון לאנסרם, מסלול של אופני רכבת ב-valley Molignee (שזה מה שאנחנו קוראים "המסלול של Falaen, זה אותו דבר), ולבסוף - "הדרך בין שתי הפעילויות מצריכה מעבר באמצעות המכונית שלך".
והנה הקישור לתרגומון: http://babelfish.yahoo.com/translate_url?fr=avbbf-xxen
לגבי גני אנוואי:
הם יפים, ומתוכננים במסורת אירופית, עם המון מזרקות. יש שם גם טירה מוקפת במים וברבורים שטים שם. התמונות בערב. הצענו לך את הגנים (גם ענת וגם אני) רק משום שהם ממש על המסלול. לא חובה.
בעניין הפסטיבלים:
יש דברים ששווה לברר בלשכות תיירות. לדוגמה, הייתי נכנסת ללשכת התיירות של פלקנבורג ושואלת על המסלול של ה-mergeland route, היכן בדיוק הוא עובר. אבל המידע על הפסטיבלים נמצא ברשת, ולדעתי הוא אמין יותר ממה שפקיד בלשכת תיירות זוכר או לא זוכר באותו רגע. הכפרים עם הפסטיבלים שייכים לנפה אחרת מנפת נאמור, אז אם תעכנס ללשכה בנאמור או בדינאן או ברושפור, אולי לא ידעו להגיד לך. אני לא זוכרת כרגע איך מאייתים את שם הנפה ההיא ואיך הוגים אותה. אני פשוט זוכרת שכשהתכוננתי לטיול שלנו, קראתי חוויות של מטיילת שסיפרה שהם טיילו באוגוסט וכשהם שאלו בלשכת תיירות על פסטיבלים אמרו להם שהסתיימה עונת הפסטיבלים. אי לכך אני התעקשתי למצוא מידע ברשת ואכן מצאתי. העסק פועל כמו שעון. אחרי נסעו עוד כמה מטיילים עם המידע הזה לכל מיני כפרים. כשנסענו די חששתי שאני לוקחת את המשפחה שלי לכלום. אבל עכשיו אני לא חוששת להעביר את המידע, כי הוא נבדק כבר כמה פעמים. ויותר מזה - אחרי שחזרנו חיפשתי קצת חומר על הפסטיבלים האלה וגיליתי שזה עניין די ממוסד, יש עליו מידע בויקיפדיה וגם בספר הירוק של מישליין. הלוח נמצא באחד האשכולות העוסקים בבלגיה או בבלגיה ולוקסמבורג ואוכל בערב (ביחד עם התמונות) לחפש אותו.
אני דווקא משוכנעת שאפשר לבלות יותר מיום אחד בנפת לימבורג ההולנדית, ובמיוחד בעקבות סיפוריו של אורי (תסתכל במה שהוא המליץ, היו לו שם עוד רעיונות). העניין הוא שאם תלונו דרומית לליאג' - עדיף להשקיע באזור ההוא ואוכל לחשוב בערב על רעיונות (מה אתה חושב, שאין לי? אבל אין לי זמן לשפוך כל כך הרבה. תנסה לקרוא גם בספר של יונית). אם כבר יש לך מפה של האזור, תסתכל ותראה כמה כבישי נוף מסומנים באזור שמדרום לליאג' לעומת מספר כבישי הנוף בנפת לימבורג. בשורה התחתונה - בלימבורג יש הרבה פחות. אורי מאוד מתגעגע לארץ מולדתו ואוהב אותה, אבל מבחינת נוף - אין מה להשוות, ואפילו הוא בעצם אמר את זה. אבל, תוכל להמיר את הלינה של ליאג' לאזור ההוא. זה בסך הכל קרוב, אפשר גם משם לנסוע למכרה הפחם, ואם אתה משתכנע ששם יש יותר מה לעשות, אז לך על זה. רק באמת תעשה ניסיון למצוא לינה מחוץ לליאג'. עסקה של מלון כמעט תמיד אפשר לבטל.
וליום הראשון. אתה מנוסה בנהיגה ממושכת אחרי טיסות? אני באמת שואלת. הניסיון שלנו אומר שאנחנו יכולים בהחלט לטייל לאחר טיסה אבל מעדיפים לא לנהוג הרבה. חשבתי על לינה ליד בויון או בבויון. תבדוק במישליין ותראה שזה הרבה יותר קרוב לפריז. למחרת תוכל לתת גז ולהגיע די מוקדם לויאנדן ובסוף היום להגיע לרושפור. זו נסיעה לא קצרה אבל גם לא נוראית, ועדיף לעשות אותה לאחר לילה של שינה. חוץ מזה יש לי הצעות לאתרים בדרך החוצה מלוקסמבורג לכיוון רושפור. אבל זה כבר בפעם אחרת.
אחרי זיוה אין לי הרבה מה להוסיף.
איזה תשובות יסודיות את נותנת.
אני רק יכולה לחזק שלגני אנבואי באמת לא חייבים להיכנס, אפשר לתת הצצה מהכניסה. נכון שזה כלום לעומת מה שיש בפנים, אבל אם קצרים בזמן אל תתעכבו שם.
שייט בין נאמור ודינאן?
לא יודעת. מעבר לחווית השייט נגיד, מה זה נותן?
אין לכם הרבה ימים בבלגיה. אם אתם רוצים לבקר גם בנאמור וגם בדינאן לדעתי לא כדאי לקחת את השייט. זה לוקח המון זמן.
אנחנו עברנו בליאז' כשחזרנו ממשולש הגבולות.
בעיני היא נראית כמו עיר תעשייה. אפילו לא היה לנו חשק לעצור שם בסופר כדי להצטייד.
אבל אני אולי חוטאת לעיר הזו במה שאני כותבת, רק עברנו בה.
אני רוצה רק להגיד לך שאנחנו ישנו בבית בכפר ramelot בארדנים, מזרחית לנאמור.
הגענו לשם אחר הצהריים ביום בו עזבנו את פריז בסביבות 10:30 (אחרי לקיחת רכב ששכרנו מהארץ).
כשנכנסנו לבלגיה נכנסנו לקארטינג בדרום ואז הגענו למקום הלינה.
זו היתה נקודת מצויינת ליציאה לטיולים.
משם אגב יצאנו ללוקסמבורג ליום שלם, חזרנו בלילה.
משם נכנסנו לעומק הארדנים (מרהיב) וחצינו את הגבול לגרמניה כי רצינו להגיע למגלשות הרים במונשאו.
בסופו של דבר גשם זלעפות שיבש לנו את התכנית, אז נסענו למשולש הגבולות. (בדרום הולנד זרחה השמש - מתה על הולנד).
וכן, זה גם משהו שקורה גם אחרי שמתכננים טיול לפי ימים.
לפעמים תכניות משתנות בגלל מזג אויר וכו'.
לגבי עומק הארדנים, חבל על הזמן כמה יפה.
נסענו מזרחה בלי ממש לדעת למה לצפות.
הרגשנו שאנחנו מטפסים, פה ושם צצו כפרים כאילו משום מקום.
אחרי שחזרנו גיליתי באיזושהיא חוברת שהבאתי מבלגיה שיש אופני רכבת גם בכפר סטבלו.
זיוה גם הזכירה את זה כאן בפורום, אני לא יודעת אם מישהו מהמטיילים שגולשים כאן היה שם וניסה שם את האטרקציה, לפי התמונות זה בדיוק אותו דבר כמו ליד דינאן. אולי הנוף בדרך שונה, אין לי מושג.
לא יודעת מה יש בצד הגרמני קרוב לגבול, לא יכולה לעזור בענין הזה.
אם תהיה מעונין בפרטים על הבית שהתארחנו בו, אכתוב לך.
ולגבי משולש הגבולות יש כתבה מצוינת של ספי כתבת באתר למטייל.
תוכל לחפש אותה בעזרת החלונית כתבים בראש העמוד.
השתגעת, אל תקחו את השייט הזה. ראית כמה שעות זה לוקח? אני חושבת שצב עובר את הדרך הזאת יותק מהר מהסירות ששטות בנהר. אפשר לקחת שייט קצר של 45 דקות, לא בשביל להגיע למקום מסוים, רק בשביל להיות בתוך הנהר ולתפוס שלווה. הנוף מאוד יפה. יש אפשרויות כאלה.
אני אחפש לינה בסמוך לליאז ולא בעיר בהתאם להצעתך, אכן נראה לי שעדיף להינות מהירוק והנוף שלא כל כך קיים במחוזותינו פה.
התמונות שצירפת מדהימות, ואכן אם גני אנבואי ממש על הדרך, שוכנעתי להכנס ולבקר שם... זו יכולה להיות שעת טיול מרגיעה ומרעננת, שלא מצריכה השקעה בזמן נסיעה.
כן....הקיאקים ורכבת הפדלים מצריכה מעבר ברכב... תודה שהסבת את תשומת ליבי, אני אשקול אולי לפצל את זה לימים שונים.
לגבי פסטיבלים, אני אחפש שוב למרות שניסיתי ולא מצאתי משהו קריא (אנגלית) קודם, אבל זה קוסם לי להיות בפסיטבל כזה ולחוש את האווירה החגיגית של המקום. אין לי את הספר הירוק של מישלין, אבל אולי כמו שאמרת בויקיפדיה...מקווה למצא משהו...
השיט בין נאמור לדינאנט הוא באמת ארוך בזמן, אני אבדוק אם יש משהו מהיר יותר, אבל הרעיון בחוויה של שיט בין הערים הלוך וחזור דרך הנהר נראה לי מעניין במיוחד.
חשבתי לטייל בנפת לימבורג ההולנדית, בעקבות המלצתו של אורי, ראיתי את ההתפעלות שלו מהולנד ביחס לבלגיה, וחשבתי שאולי עדיף להתמקד באיזר הולנד מאשר איזור דרום ליאז...
בכל אופן, מקום הלינה הוא גמיש, אני יכול לחפש גם באיזור ליאז או בנפת לימבורג ההולנדית, דווקא יונית בספר שלה כתבה שלא כדאי להגיע לאיזור לימבורג במיוחד כדי לבקר שם.... ואני קצת מבולבל...מה דעתך בעניין?
לגבי היום הראשון....כן, זו נסיעה ארוכה, אבל אני אוהב לנהוג, ואין לי בעיה עם נסיעות שכאלה...העניין הוא הסבלנות של הילדים, מה שאעשה זה אמדוד בערך נסיעה של שעה וחצי מאפרני בעזרת מפות מישלין ואחפש מקום לינה באיזור שאמצא (מקווה שזה יהיה לוקסמבורג ), למחרת בבוקר אמשיך לוידאן....
תודה זיוה על עיצות הזהב שלך....את באמת עוזרת לי המון
הגנים היו ההפתעה של הטיול.
אחרי כל כך הרבה אטרקציות היינו בטוחים שהגנים "לא יעברו" את הילדים שלנו , אבל ההפתעה היתה גדולה ,הם רצו השתללו במרחבי הגנים ונהנו מאד .
לא לוותר , הגנים גם לא זוללי זמן רב .
נראה שבלבלת קצת בין ענת לענתי. ענתי היא ממחלקת ההפקות וענת היא מהכפר Ramelot. שתיהן היו בבלגיה.
אני לא דוברת של יונית, אבל אני חושבת שכוונתה הייתה שנפת לימבורג ההולנדית היא שלוחה הולנדית מרוחקת ביחס למרכז הולנד, ושלא כדאי להגיע לשם במיוחד ממרכז הולנד. זה אזור שמתחבר באופן גיאוגרפי טוב יותר עם הארדנים. הגיוני מאוד לנסוע לשם מהארדנים ולא מהולנד.
אפשר להגיע לנפת לימבורג ההולנדית מהאזור שדרומית לליאג' ואפשר להפך. אלה אזורים בהחלט קרובים. הנוף דרומית לליאג' בכל זאת יותר מרשים, אבל יש כאן גם נקודת מבא אינדווידואלית. מעטים הישראלים שבאים לנפת לימבורג ומתמקמים שם לשבוע, ואורי היה שם בילדותו ומאוד התגעגע. מצד שני גם מעטים הישראלים שמתיישבים למשך שבוע בלוקסמבורג ואילו אני עשיתי את זה (בלי שנולדתי שם). כל נקודה אחרת ברחבי הארדנים הייתה יכולה להיות יפה, ובסופו של דבר זה עניין די שרירותי. נדמה לי שמי שיש לו זמן בטיול, יכול בהחלט ליהנות מהאזור הזה. תסתכל בהתכתבויות על אזור דרום הולנד (גם זו שהייתה לפני כחודש עם אורי, לפני שיצא לטיול) ותראה שעלו שם הרבה רעיונות: המוזאון הפתוח בוקריק (בנפת לימבורג הבלגית) ועוד.
אם הבית שענת הייתה בו פנויי, יכול להיות שתוכל להיות בו כל התקופה, כי הוא די באמצע בין כל האתרים שהזכרנו.
אני לא חושבת שהמרחק מאפרניי ללוקסמבורג הוא שעה וחצי. הצצתי היום בתוואי שמישליין מציע לנסוע וזה סיבוב די רציני, חיתוך מזרחה. אני זוכרת משהו הרבה יותר ארוך משעה וחצי אבל אני לא בטוחה. בכל מקרה, אחרי שכמעט נוגעים בגבול בלגיה הדרומי צריך לחתוך מזרחה ללוקסמבורג. מציעה לך לבדוק ולראות בעיניים את הדרך במפה או באתר מפות ברשת.
בכל אופן מצרפת קישור לבית שישנו בו.
המיקום מאד נוח כפי שציינתי בהודעה הקודמת.
בעלי הבית גרים בבית נפרד סמוך.
בעלת הבית דוברת אנגלית , קצת קשה למצוא דוברי אנגלית בבלגיה, לפחות בחלק הדרומי ובארדנים.
אילון, אני יודעת שאתה עסוק בסגירת נושא הלינה. אני מצרפת שוב את לוח הפסטיבלים וכשתתפנה תוכל לבדוק אותו. המידע הפרקטי נמצא פה. מידע תיאורטי באנגלית, אם זה חשוב לך, אנסה לחפש. בשנה שעברה מצאתי גם באנגלית והפעם אני קצת מתקשה. אוכל גם לצלם את הדף העוסק בכך במדריך מישליין (שאצלי בבית) ולשלוח לך בדואר.
קל לקרוא אותו. הפסטיבלים שמתקיימים ב-10.8 הם בכפרים Sart-Eustache ו-Villers-Poterie
מה שחשוב:
Lieu - שם הכפר
Marche - שם הקדוש שלכבודו נערך הפסטיבל (לא ממש חשוב, אלא רק בשביל לדעת לא להתבלבל בין שם הקדוש לשם הכפר)
Messe - מיסה בכנסיה. הצצנו למיסה וזה די מעניין. עם הילדים מספיק להציץ לכמה דקות, לא חובה להשתתף בכל הטקס שנערך שם.
D'part - מועד יציאת התהלוכה. התהלוכה יוצאת מהכנסייה. כדאי לחכות לה כמה דקות קודם לכן ברחבה שלפני הכנסייה. מספיק להסתכל חצי שעה - שעה ולהמשיך הלאה במסלול היומי.
אח"כ יש מועד חזרת התהלוכה ועוד עניינים שפחות חשובים לנו.
אין מילים להודות לך על העזרה, פשוט ממש תודה....
כן, אני עסוק במציאת מקום לינה במקום ליאז...
אבל היה לי רעיון אולי להרחיק מעט לגרמניה, יש שם כפר מקסים, מצרף לינק http://www.monschau.de/, ראיתי את זה בהמלצות למשולש הגבולות באתר....
בודק גם שם, נראה לי ששווה להרחיק מעט ולקבל מקום שנראה כל כך מדהים....
אילון שלום,
לגבי מכרה הפחם בלני כדאי להזמין מראש סיור באנגלית. מזמינים בטל': 3874333 4(032)0 . אנחנו הזמנו מהארץ כיוון שרצינו להיות שם בדרך מהולנד למקום הלינה שלנו. לגבי לינה, מצאנו באינטרנט אתר של חברה שמאגדת מספר גדול של בעלי בתים להשכרה לסופ"ש (3 לילות) או לאמצע שבוע. באתר אפשר לראות האם הבית פנוי בתאריכים הרצויים, תמונות ושרטוט של הבית ומחירים. ההזמנה מתבצעת דרך האינטרנט אבל את מספר הויזה נתנו להם בטלפון. אנחנו הזמנו בית בעיירה קטנה SOMME-LEUZE שהמיקום שלה התאים לנו (המשרד של החברה נמצא באותה עיירה וזה היה נוח). כתובת האתר WWW.ARDENNEN-ONLINE.COM
לדעתי כדאי להפריד את אופני הרכבת מהקיאקים, ככה תהיה לילדים אטרקציה אחרת בכל יום (חשוב ביותר!). כמו כן גם בריילבייק וגם בקיאקים משקיעים מעט מאמץ פיזי (אומנם באחד ברגליים ובשני בידיים)וזו סיבה נוספת להפריד ביניהם. אנחנו עשינו קיאקים בדורבי. לא חסרים מקומות אחרים לקיאקים.
מערת הנטיפים האן-סור-לס מומלצת.
מקווה שעזרתי,
דורית
כן, אני אפצל את הקיאקים מהאופני רכבת....
האם היית גם בספארי? אחרי מערת הנטיפים האן-סור-לס?
הזמנתי כבר מקומות לינה, ב-ciney ו צפונית לליאז באיזור כפרי על גדות הנהר.
כרגע אני בונה את התוכנית לאיזור ברוז.
ומתלבט לאיזה מקומות שווה ללכת. בחממת הפרפרים היינו לפני שנתיים בדרכנו להולנד.
אשמח אם יש לך המלצה לאיזור הזה.
אילון, נראה לי ששיחקת אותה. Ciney מקום מאוד אסטרטגי ומוצלח לטיולים בארדנים, וגם מקום הלינה השני מוצלח בשביל לכסות את האזור ההולנדי ואת האזור שמדרום לליאג' - בדיוק מה שרצית. אני כבר מחכה לחוויות מהטיול שלכם.
בספארי שליד המערות הייתי. בעיני זה טיול מאוד נחמד (אם מסתכלים עליו גם כעל טיול ולא רק כעל ספארי). לא כולם מסכימים על כך. אני חושבת שיש לכם מספיק זמן בארדנים כדי לפתור את עצמכם מהדילמות האלה. מי שלחוץ בזמן יכול לוותר. חוץ מזה, תבדוק אם יש לך בתכנית אתרים נוספים דומים ותשקול לאור זה.
באזור של ברוג' הייתי רק בהצצה קטנה (רק בברוג' עצמה), אבל במערכת הטיפים יש טיפ של סיגלית, מהעונה הקודמת, עם פירוט רב של האפשרויות באזור. גם שירלי בלתה שם די הרבה ותוכל אולי להפנות לה שאלה. עוד יומיים היא יוצאת לחופש ובוודאי תתפנה.
מה אתה עושה בסוף הטיול? הבנתי שאתה חוזר לפריז ושהיית שם כבר די הרבה (או שאני כבר מבלבלת פה בין גולשים). אם כן - יש לך איזה המלצות מיוחדות?
לא רק ששיחקתי אותה, מצאתי מקומות מדהימים לארבעתינו במחירים מאד נמוכים: למשל ב Ciney - 70 יורו כולל ארוחת בוקר (5 לילות). צפונית לליאז - 60 יורו כולל ארוחת בוקר (3 לילות).
מחירי הטיסות שקיבלתי עומדים על 355 דולר לאדם. כך שעלות הטיול לא תהייה כואבת כל כך....
יש לי יום אחד ללא תוכנית לאיזור בורוז , וכן, הייתי כבר בפריז...
ההתלבטות היא ללכת למיני אירופה בבריסל (אפשרות לשילוב של אטרקציה אחרת...) או לנסוע נסיעת ערב לכיוון פריז ולבלות שם יום אחד מלא כולל לינה, כי הטיסה היא ביום שלחרת בצהרים.
הי אילון,
לא היינו בספארי אחרי הביקור במערה בהאן-סור-לס. ויתרנו כי היינו כבר בגן חיות מאד גדול בהולנד באותו טיול וגם מכיוון שילדי לא חסידים נלהבים של ספארי.
היינו ב"מיני אירופה" היה נחמד אבל לא לצפות ליותר מידי. "מיני אירופה" נמצאת בתוך בריסל. אנ'לא זוכרת אם אתם מתכוונים להיות בבריסל, לדעתי
כדאי.
לגבי ברוז' אני מצרפת את התוכנית המקורית שלנו למרות שלא הספקנו לעשות אותה במלואה. חובה לקנות שם שוקולד, ואם רוצים להביא שוקולד לארץ זה המקום לקנות. דרך אגב, מצאנו שם (במקרה) חנות צעצועים גדולה ודי זולה. קחו במבה או לחם כדי שהילדים יאכילו את הברווזים והאווזים.
חונים בחניון שליד תחנת הרכבת והולכים ברגל דרך הפארק KONINGIN ASTRIDPARK (גן בוטני) ברח' MINDERBROEDERSTRAAT וללכת למרכז ברוז'.
בכיכר המסחר המרכזית (מארקט) פסל חיל גיבור מברונזה, מולו סימטת החמור סמוך למגדל המצודה. בסימטת החמור ללכת לחנות שוקולד שבחלון שלה שדיים משוקולד וכו'. גודייבה הכי יקר, לקנות שוקולד לאונידס. מפעל שוקולד ביתי MOEDER BABELUTTE ברח' WOLLESTRAAT 24. "פרלינט" ברח' ןןלסטראט 31 הסתעפות מכיכר ברוז'.
לשכת התיירות ברח' 'T ZAND 34
לקחת שייט, לטייל בסמטאות, לעלות למגדל הפעמונים שליד הכיכר הגדולה.
בשבת שוק עתיקות ועבודות יד.
קתדרלת נורטרדם עם הדם הקדוש BASILIEK VAN HET HEILIG BLOED
2 כיכרות יפות: מארקט MARKT בורך BURG