כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אכסניה ללילה ראשון בסידני, ונהג חדש.... 21/06/2008 14:47 לתגובה הבאה
  shironet3 לא מחובר shironet3  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
1. אני רוצה להזמין כבר מהארץ אכסניה ללילה הראשון בסידני (לפחות) Smile. אני מעדיפה מקום בבונדאי ביץ'... יש המלצות?
2. על הרשיון הגאוני החדש של משרד התחבורה כתוב שהוצאתי רישיון בשנת 2005 (ולא 2003, כפי שבאמת הוצאתי), הרשיון הישן שלי נגנב, אז אני לא יכולה להשתמש בו- האם יעשו לי בעיות בהשכרת רכב או בקניית רכב?
3. ביטוחים לרכב- בהנחה שאני קונה רכב, איפה ואיך עושים את כל הביטוחים הנדרשים?

תודה! Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אכסניה ללילה ראשון בסידני, ונהג חדש.... תגובה ל - 1 21/06/2008 15:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
כל המושג של נהג חדש לא רלוונטי. המושג של נהג חדש במשך שנתיים, כמו שהוא אצלנו, לא קיים שם. הדבר היחיד שחשוב זה שמותר לך לנהוג בלי מלווה. מאחר והוצאת רישיון לפני 5 שנים, אין לי יסוד סביר להניח שאת נוהגת עם מלווה Smile לצורך העניין, גם אם אכן קיבלת רישיון רק ב-2005, את כבר לא נהגת חדשה ובוודאי לא נוהגת עם מלווה. הרישיון שלך תקף והוא בסדר גמור. את יכולה לקנות אוטו ולנהוג (בזהירות). לחברות ההשכרה חשוב יותר הגיל שלך מאשר הניסיון (שוב, חשוב שתהיי בלי מלווה). אני הייתי עדיין נהגת חדשה ולא היתה לי בעיה לשכור רכב לחודשיים בנ"ז. גם באוסטרליה נהגתי בד'יפ בפרייז'ר איילנד. שם החברה עצמה דרשה שהנהגים יהיו מעל גיל 21 ושהם היו עם ניסיון של שנתיים. אני הייתי עם ניסיון של שנה וחצי בערך, אבל הם טענו שאם אני ישראלית זה בסדר. כנראה שלישראלים יש כישורי נהיגה מיוחדים או משהו כזה.... חברות ההשכרה בד"כ רוצות שתהיי מעל גיל 21. הביטוח יכול להיות קצת יותר יקר (כמו ביטוח צעיר בארץ) אבל מותר לשכור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תודה רבה :-), הרגעת אותי... תגובה ל - 2 22/06/2008 15:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ועוד כמה שאלות תגובה ל - 1 22/06/2008 17:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי הלינה בסידני- קראתי כל מיני דעות בטיפים: האם אפשר לישון במרכז העיר, אבל לא בדאון טאון? (נשמע לי פשוט קצת לא סימפטי כשאני מטיילת לבד), או שעדיף בבונדאי ביץ'? ושוב, אם יש אכסניות מומלצות- אשמח לשמוע...

לגבי מתאם לשקע, יש איפשהו תמונה של סוג השקע באוסטרליה, או שיכול לתאר אותו? חיפשתי באתר ולא מצאתי.

ודבר אחרון, לגבי נשיאת כסף: אשמח לשמוע עצות, אין לי שום מושג איך לחלק את הכסף שלי בין כרטיס אשראי, טרוולר'ז צ'קס, ומזומן... Confused

תודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ועוד כמה שאלות תגובה ל - 4 22/06/2008 17:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מצרפת לך תמונה של המתאם שאת צריכה. בשקע יש שני חריצים אלכסוניים דקים ולפעמים עוד אחד לצורך הארקה. ככה בערך: / \

ברור שאפשר לישון במרכז העיר, למה לא. אני לא יודעת למה את קוראת "דאון טאון" אבל באזור סנטרל שטיישן יש הרבה אכסניות. אני בטוחה שגם באזור דארלינג הארבור ובתוך ה-CBD עצמו. אזור קינגס קרוס נחשב קצת יותר מפוקפק אבל גם שם אני חושבת שאם את זהירה זה בסדר.
את פוחדת ללכת לבד בתל אביב? בבירות אירופאיות?
גם בונדאי זה אזור מסוים, זה לא בית ספציפי. מעבר לזה, אני לא רואה למה את מרגישה יותר בטוחה ברובע שיש בו הרבה ישראלים אבל ברובע עם הרבה מטיילים אחרים את מפחדת. רוב האטרקציות של סידני הן לא בבונדאי ולא כל כך קרוב. את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר. אני ישנתי באזור הסנטרל סטיישן ולא חששתי. בואי נגיד שכשהייתי חוזרת מהסנטרל סטיישן בחושך הייתי הולכת דרך הרחוב הראשי ולא דרך הפארק (עניין של 10 דקות הליכה במקום 5) אבל לא הפחיד אותי ללכת ברחוב הראשי.

אני מציעה לך לקרוא את המדריך הכלכלי באתר. אם את לא נוסעת גם למזרח, אני לא חושבת שאת צריכה לקחת טראוולים. זה נראה לי מסורבל ולא נוח וחשוב מהכל - לא משתלם כלכלית. אם יש לך כרטיס אשראי בינ"ל זה מספיק לטעמי. תשתמשי בו כמו שאת משתמשת בכ"א בארץ. חוץ מזה קחי איתך איזה 200$ במזומן כדי שתוכלי לקחת שאטל משדה התעופה או לשלם באכסניה בלילה הראשון.
אם את מטיילת יותר מחודשיים וחצי-שלושה, תשקלי לפתוח חשבון מקומי. הכוונה 3 חודשים רק באוסטרליה, אם את מתכננת עוד 3 חודשים בנ"ז, תצטרכי חשבונות נפרדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ועוד כמה שאלות תגובה ל - 5 24/06/2008 02:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי שקד Smile

תודה על התמונה וההסבר.

בכל ההרצאות שהייתי בהן דובר על זה שמומלץ לישון או בקינג קרוס (לזה קראתי הדאון טאון- טעיתי?) או בבונדאי ביץ'. מאחר שהבנתי שהבונדאי הוא איזור סימפטי יותר (וגם כי הוא קרוב יותר לחוף Smile) חשבתי עליו. אבל אני אשמח כמובן להמלצה גם למקומות שינה אחרים, קרובים יותר לעיר.
וכן, מבחינתי יש הבדל, לפחות כרגע, בין לטייל לבד בתל אביב בחושך, לבין לטייל לבד בעיר שאני לא מכירה בחושך. אבל כל עוד מדובר באיזור נעים (וזה ממש לא נמדד על סמך כמות הישראלים שיש בו), זו לא בעיה גדולה Smile.
בכל מקרה, כל המלצה תתקבל בברכה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ועוד כמה שאלות תגובה ל - 6 24/06/2008 10:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סידני עיר מאוד גדולה ובהרבה פרברים שלה יש אפשרויות לינה. האופציות ממש לא מוגבלות לקינגס קרוס או לבונדאי. כמו שאמרתי, אפשר לישון באזור הסנטרל סטיישן, מה שבכל מקרה מאפשר לך תחבורה נוחה כמעט לכל מקום בעיר (שלא לדבר על זה שחלק מהמקומות הם פשוט במרחק הליכה, אם כי קצת ארוכה לפעמים). יש עוד פרברים נחמדים כמו הגליב, שהוא קצת יותר רחוק אבל המקום עצמו נחמד מאוד. מאנלי - פרבר יפה שמצריך מעבורת מהעיר. אלה רק עוד כמה מקומות שעולים לי בראש כרגע.

אני מבינה שכרגע את חוששת מלהסתובב לבד במקומות לא מוכרים, מה שאני אומרת זה שאת תגיעי ותראי שאין ממש סיבה לחשוש. כמובן, זה תלוי בנסיבות של איפה בדיוק תישני ומה תעשי אבל באופן כללי, אין סיבה לחשוש. אגב, גם אם את רוצה במיוחד לטייל לבד, זה לא מחייב אותך להיות לבדך - סולו, בלי אף בנאדם מסביבך. באכסניה שתישני בה יהיו עוד אנשים, עוד מטיילים. את לא חייבת "לטייל איתם" בשביל לצאת איתם בערב. זה חלק מהכיף של לטייל לבד. את עושה מה שאת רוצה מתי שאת רוצה וכל פעם את פוגשת אנשים חדשים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ועוד כמה שאלות תגובה ל - 6 24/06/2008 10:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 781 הודעות עד כה
צ'מעי, אם מחפשים את המקומות "הכי סימפטיים" הייתי הולך על מקומות אחרים.

מאנלי- זה קצת רחוק ממרכז העיר, אבל מאוד סימפטי.
קוג'י- זה מעט דרומה מבונדאי, אבל קצת יותר סימפטי (גם כולל פחות אנשים שמסתובבים באמצע הרחוב בלי חולצה וצועקים "מוטי")

יש כמה אזורים דיי מרכזיים, מה שמדברים על "ליד תחנת הרכבת" (איפה שיש את 2 הYHA והwake up). וגם סנטראל קיו. (האיזור שקרוב יותר לגנים הבוטניים, בית האופרה וגשר הנמל)

לדעתי קינגס קרוס הוא איזור יחסית לא סימפטי, בטח בשביל מי שיש לו חששות מסויימות. -יותר מדי זונות וסוחרי סמים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. ועוד כמה שאלות תגובה ל - 6 24/06/2008 10:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  idanmalka לא מחובר idanmalka  משתמש בינוני 108 הודעות עד כה
אזור בונדאי ביץ רחוק מרחק נסיעה של עשרים דקות בערך ברכבת ממרכז סידני ... השאלה אם את רוצה לנצל את הזמן שלך בסידני בשביל לרבוץ בים , ואז תשארי רק בבונדאי , או שאת רוצה גם להנות מהיופי של סידני ולבקר בבית האופרה , לטפס על הגשר העננננננננק , להסתובב ברחובות , להכנס למוזיאונים , לראות שווקים (כן יש בסידני שווקים נהדרים דווקא...) כי אז ת צטרכי לישון באזור של מרכז העיר ...
כי לא כדאי כל יום לעשות הלוך חזור באוטובוסים רכבות בשביל להגיע מבונדאי למרכז העיר..

אז בנוגע ללינה ...
באזור בונדאי יש אכסנייה מצויינת בשם נוח בקפקרס

http://www.noahsbondibeach.com מאוד חברותית ונעימה מרחק קפיצה מהים... ממקום במבנה כחול בפינת הרחוב ...מאוד נחמד שם ..

במרכז העיר , מול הסנטרל סטיישן יש אכסניה בשם wake up! אכסניה ע-נ-ק-י-ת של 8 קומות .... מפוצצת אז כדאי להזמין מראש שווה כל דולר ...
את יכולה להכיר שם ים אנשים ... יש מטבח משותף לכל האכסנייה , למרבה הפלא מסודר ונקי . .. (אולי זה בגלל המצלמות אבטחה ...חח)

http://www.wakeup.com.au/

[עודכן ב:24 יוני 2008 10:35:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. תודה רבה לכולכם! תגובה ל - 7 03/07/2008 01:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
(אמנם באיחור, אבל תודה רבה...)

רגע, אז הבנתי מההודעות שלכם את הפרמטרים בערך, אז מה שאני מחפשת זה מקום שבנוסף לכך שהוא יהיה סימפטי, יהיה קרוב למרכז העיר, ושאוכל למצוא בו אנשים להמשיך לטייל איתם/ליפטים וכדומה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ועוד מספר שאלות תגובה ל - 1 03/07/2008 01:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי ההרים הכחולים- הבנתי שביולי מתקיים שם פסטיבל Smile, איך אני יכולה לדעת באיזה תאריכים ביולי הוא מתקיים?

ולגבי ביטוח- יש ביטוח שמכסה גם צניחה חופשית? ניסיתי את 669 הראל, ועוד כמה חברות שמראש נראו פחות רציניות, ולא מצאתי אף ביטוח כזה.

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לגבי ההרים הכחולים... תגובה ל - 11 04/07/2008 22:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  idanmalka לא מחובר idanmalka  משתמש בינוני 108 הודעות עד כה
אומנם באנגלית , אבל זה האתר הרשמי של המקום ..

http://www.bluemts.com.au/default.asp

כל מה שחשוב לדעת על ההרים הכחולים .. מאוד נוח ..

לגבי הביטוח .. לא יודע , אבל גם בביטוח שאני עשיתי זה לא כיסה צניחה חופשית .. למרות סעיף אקסטרים ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. וואו! תודה רבה :-) תגובה ל - 12 08/07/2008 02:13 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה בנוגע לעונה מומלצת ולרכב
להודעה הבאה:טיול שני לניו-זילנד: כדאי או מוקדם מדי?

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר