|
|
| 3. תכנון טיול לפריז תגובה ל - 1 |
24/06/2008 16:27   |
| |
לי 8 |
135 הודעות עד כה |
|
|
ניסיתי לתמצת לך לפי 7 אזורים בהם מפורטים האתרים הסמוכים לפי סדר הביקור המומלץ לדעתי :
1) מהלובר עד שאנז אליזה (מסלול של חצי יום ואפילו יום שלם)
מוזיאון הלובר (להכנס) , כיכר קרוסל - שער הניצחון הקטן, גני טולירי, קונקורד, כנסיית מדליין, פושון-חנות מעדנים, ארמונות, שאנז אליזה, שער הניצחון
2) האיים + הרובע היהודי (המארה)
הקונסיז'רי, מעבר דרך שוק הפרחים, נוטרדם, הוטל דל ויל, פומפידו, מארה, רח' רוזייר, חצר מוזיאון קרנבלה, כיכר מונג', רח' סנט פול - מוזיאון הקסמים, (סופרמרקט מונופריקס ברח' סט פול שבמארה)
3) בערב: שאנז אליזה בלילה, -מטרו- ולתצפית לראות את האייפל מנצנץ ממרפסת טרוקדו (תחנת מטרו באותו שם)
4) (מומלץ להגיע ללטיני בלילה, ביום הוא פחות מלהיב,
רובע הלטיני:
כיכר סן מישל, הסורבון, הפנתיאון, גני לוקסמבורג, סן סולפיס, סן ג'רמיין, מדרחוב מופטאר (מופטאר הוא שוק אוכל, כדאי להגיע לארוחת צהריים).
5) לה דפנס (לא להגיע ביום א' הקניונים סגורים ניתן רק להתרשם מהמבנים)
6) בצהריים לפנות ערב, לעלות לתצפית ממגדל אייפל. בסיום התצפית, אפשר לקחת שייט על הסיין בסמוך יש מעגן סירות.
7) בוקר יום א' להקדיש למונמרטר (רובע הציירים) + תצפית מכנסיית סקראקר
לאותו מקום ניתן להגיע גם בשעות הערב, בסמוך יש אזור בילויים, פיגאל.
סדר המספרים שציינתי לא משנה מבחינת הימים בטיול, תבנה לך מסלול לפי העדפתך לפי אזורי המסלולים.
כמה תספיקו בכל יום, תלוי בקצב ההליכה שלכם ובזמן השהות בכל אתר.
ליורודיסני הקדישו יום שלם עד הלילה.
בילויי ערב נוספים מפורטים בשאלה ששאל יניב השבוע.
שמעתי שמוזיאון רודן קטן ומומלץ מאוד, אפשר לשלב גם אותו באחד המסלולים (בדקו איפה הוא ממוקם ושלבו אותו באחד המסלולים).
בילוי נעים
|
|
|
|
| 4. תכנון טיול לפריז תגובה ל - 3 |
24/06/2008 16:47   |
|
אני חושבת שכדאי לקנות ספר טוב על פריז וגם מפה טובה בקנה מידה הכי גדול שאפשר. תקרא את הספר, תסתכל במפה היכן נמצאים האתרים.
אני משתמשת באתר הזה:
http://www.viamichelin.com
אני כותבת בחלון העליון, בשורה העליונה, "france"
בשורה האמצעית כתובת של אתר מעניין שקראתי עליו
ובשורה התחתונה - "paris"
כך אני יכולה לראות גם על צג המחשב את האזור, להגדיל ולהקטין את המפה. כשמתרגלים וצוברים מיומנות, זה כלי נהדר. ואחרי שבודקים הרבה כתובות מתחילה להתבהר תמונה לגבי האזורים השונים וצירופים אפשריים של אתרים.
אני בעד לימוד עצמי. הוא משמעותי בהרבה משינון מסלולים שמקבלים מאנשים אחרים. הגמישות גדולה יותר, כי לכל צירוף יש אלטרנטיבות.
אני עוד לא הייתי אף פעם בדיסני, וזה לא חסר לי. אני הולכת לשם בנסיעה הקרובה באוגוסט בשביל הבנות שלי. זה עניין של גישה ושל תחומי עניין. אני מתעודדת מהתגובה של לי, כי אחת הבנות שלי בת 20, אז אני שמחה לשמוע על הבשורה הטובה. אבל אני לא חושבת שמישהו יכול להגיד לך אם כדאי להקדיש לזה זמן. אחרי שתקרא ספר על פריז ותתכנן בעצמך מסלולים, תראה כמה קשה לוותר על דברים מעניינים, ואולי תראה דברים אחרת. אל תחמיץ את חווית התכנון. זו ההמלצה שלי.
[עודכן ב:24 יוני 2008 16:48:]
|
|
|
|
|
| 6. תכנון טיול לפריז תגובה ל - 5 |
25/06/2008 09:55   |
|
|
בפריז יש הרבה חנות שמתמחות בגבינות. יש גם המון סוגי גבינה בסופר במחירים נוחים יותר. יש חנות גבינות גם בסופר שצמוד ללה-פאייט.
|
|
|
|
|
| 8. תכנון טיול לפריז תגובה ל - 5 |
25/06/2008 20:25   |
| |
טלוש |
1200 הודעות עד כה |
|
|
מצרפת קישור למאגר המידע האישי שבניתי לי בנ ושא Paris.
הוא מפנה להמון מדע: כתבות, מקומות עניין וכו.
אני מקווה שיוכל לסייע לכם.
תהנו
|
|
|
|
|