כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בבקשה שמישהו יעזור לי.תכנון טיול למזרח ארה"ב 24/06/2008 20:09 לתגובה הבאה
  liri773 לא מחובר liri773  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
שלום לכולם

אנו נוסעים לטיול בארה"ב של חודש ושבוע במהלך הטיול ניקח קרואן מיו יורק בתאריך 29 לאוק' וניסע איתו עד למיאמי במשך 13 יום ,
באורלנדו כבר היינו לכן אין צורך בפארקים אבל כן נרצה יום באורלנדו, אנחנו ארבעה מבוגרים ושלושה ילדים 10,14,15 .
השאלה שלי היא איך לתכנן את המסלול אין לי מושג, חיפשתי בפורומים המלצות לאנשים שעשו את המסלול ולא מצאתי, האם מישהו מכן יוכל לתכנו לי מסלול כולל אטרקציות לילדים והיכן ללון?
תודה רבה רבה מראש
לירי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בבקשה שמישהו יעזור לי.תכנון טיול למזרח ארה"ב תגובה ל - 1 24/06/2008 23:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8036 הודעות עד כה
קודם כל לא ברור אם ה-13 יום כוללים את הביקור במיאמי ודרום פלורידה או לא?
אני יכול לעזור לך רק מדרום קרולינה ודרומה. בדרום קרולינה כדאי לעצור בצ'ארלסטון המקסימה לאיזה חצי יום. בג'ורג'יה לעצור בסוואנה לאיזה שעתיים. בצפון פלורידה בעיירה הספרדית המקסימה סט. אוגוסטין.
מצפון וצמוד לקייפ קנדי יש פארק חינמי של ציפורים אבל יש בו גם אליגטורים,תניניםצבי מיים ונקודת תצפית על פרות ים. בווסט פאלם ביץ ממליץ לעזוב את האוטוסטרדה ולרדת לכביש שלאורך הים עד פורט לודרדייל ולהינות מהחופים,הדקלים, בתי העשירים עם הלגונות והספינות וכולי. למיאמי כמובן כדאי להקדיש יומיים. אפשר להמשיך ליום טיול באוורגליידס ונסיעה לאיי הקייז עם השארות לילה שם. אם ה-13 יום כוללים רק את ההגעה למיאמי אז יש לך עודף ימים והייתי ממליץ לעשות מסלול במקום לאורך החוף קצת פנימה ביבשת לאורך הרי האפלצ'ים.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בבקשה שמישהו יעזור לי.תכנון טיול למזרח ארה"ב תגובה ל - 1 24/06/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yaffabe לא מחובר yaffabe  משתמש פעיל 503 הודעות עד כה
4 מבוגרים ו3 ילדים בקראוון אחד?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בבקשה שמישהו יעזור לי.תכנון טיול למזרח ארה"ב תגובה ל - 3 25/06/2008 01:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית שלום
ראשית תודה על התגובה,
יש לנו שלוש עשרה יום בסך הכל מלקיחת הקרואן בניו יורק ועד היציאה לקרוז , זה זמן מספיק לאזור זה? האם אתה יכול לתכנן לי מסלול? האם אפשרי בזמן הזה להספיק גם את האברגליידס?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בבקשה שמישהו יעזור לי.תכנון טיול למזרח ארה"ב תגובה ל - 3 25/06/2008 01:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כן, לקחנו קרוואן לשבעה איש ,לצערי זה הכי גדול שיש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בבקשה שמישהו יעזור לי.תכנון טיול למזרח ארה"ב תגובה ל - 5 25/06/2008 08:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צפוף!!!
אנחנו היינו 5 בקראוון של 7.
טיילתם כבר עם קראוון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בבקשה שמישהו יעזור לי.תכנון טיול למזרח ארה"ב תגובה ל - 6 25/06/2008 09:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זו הפעם הראשונה שאנחנו מטיילים בקרוואן ,
אין קרוואן גדול יותר לפי מה שביררתי, זה עד כדי כך צפוף ונורא?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. קראוון... תגובה ל - 7 25/06/2008 10:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי אורלי לא מחובר אורלי  משתמש פעיל 328 הודעות עד כה
הי לירי ויפה!
גם אנחנו טיילנו עם קראוון בארה"ב (משפחה של 5) והחוויה שלנו (כנראה) שונה מהחוויה של יפה.
אכן קראוון אינו טיול שמתאים לכל משפחה ויש לי חברה טובה שהתלהבה מסיפורי ואני כל הזמן אומרת לה שלמשפחה שלה זה לא מתאים ומורידה אותה מהרעיון (מקווה שאני צודקת...).
הרבה נכתב על היתרונות והחסרונות שבטיול מסוג זה, אבל לגבינו - חווינו חויה נהדרת, גדושה בטבע ובנופים יפים, בשקט ובהרבה גיבוש משפחתי אבל חשוב לזכור שזה טיול שמבחינות אחרות הוא קשה ומעייף, מאד מאד מעייף.... וכן מדובר בקראוון ולכן ברור שהמרחב מצומצם וצפוף במידה מסוימת. לשבעה - בטוח שיהיה צפוף אבל גם רכב פרטי יהיה צפוף (אלא אם כן תקחו שני רכבים) וגם חדרים במוטלים יהיו צפופים אלא אם כן תתחלקו למספר חדרים...
קשה לומר מה תהיה החוויה שלכם, את זה רק אתם תדעו וחשוב לשמוע דעות לכאן ולכאן (יפה האירה בדבריה גם על ה"צד השני של המטבע") מכיוון שהכי גרוע לצאת עם חלום אידיאלי שאינו מתאים לכולם...
חשוב לי לציין שנראה לי שיש הבדל ברמת הקראוונים בין החברות השונות (אותן חברות מיוצגות כולן ע"י שלושת הסוכנים בישראל). אנחנו שכרנו את דגם האוטובוס K-32 ממוטוריס ולא פגשנו בשום בעיה טכנית, בעית אחזקה או כל דבר אחר. מכיוון שאתם שבעה, ממליצה לכם ללכת על הדגם VS31 שיש לו דופן נשלפת והמרחב הפנימי בלילה גדל פלאים או לבדוק אפשרות לשכור קראוון AF34 שבדר"כ החברות הישראליות אינן מציעות לנו הלקוחות בישראל אבל חברת EL MONTE משכירה והוא מתאים ליותר אנשים ואינו גדול יותר משמעותית. כמובן שמדובר על עלות גבוהה יותר וזה שיקול שלכם.
מקווה שעזרתי
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. קראוון... תגובה ל - 8 25/06/2008 20:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אכן מאד אינדידואלי.
אנחנו היינו בטוחים שזה הטיול האידיאלי, ואנחנו רגילים לטייל, גם בסירות, והתאכזבנו.

עדין נראה לי צפוף 7 איש בקראוון של 7 מיטות, ששתיים מהן הן פינת האוכל שצריכה להפוך למיטה.
בנוסף יש רק 4 מקומות סביב השולחן.
כיצד יושבים במהלך הנסיעה 7 איש? חלק עם הגב לנסיעה , חלק על הצד ורק שנים בנוסף לשנים מקדימה יושבים עם הפנים לנסיעה.

האם לקראוון אוטובוס צריך רישיון מיוחד? אם לא אז עדיף.
האם הנהג המיועד רגיל לנהוג רכב כה גדול?

במרכזי ערים כמעט בלתי אפשרי להחנות את הקראוונים הגדולים, פרט למגרשי החניה של הסופרים, ואתרי הקמפינג אינם צמודים לאתרים.

לעומת זאת הם יכולים לקחת מיני ואן ל-9 נוסעים ולישון בשני חדרים מרווחים המוטלים.

אני יודעת שבפורום זה אני בדעת מיעוט.....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ל-Yaffabe תגובה ל - 9 25/06/2008 21:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני מחובר מוני  משתמש פעיל 6354 הודעות עד כה
יפה
לא מבין מדוע את צריכה להתגונן חזור והתגונן בנוגע לדיעה שלך בנושא הכדאיות או אי הכדאיות לביצוע טיול ארוך בקרוואן.

בטוח, שאינני היחיד שחושב שאת מספיק הוגנת בעמדה שאת מביעה,ואגב -יכול מאוד להיות שאת לא בדעת מיעוט בפורום הזה,פשוט אלה שלא התנסו בקרוואן אבל חושבים כמוך לא מביעים דיעה מטעמים מובנים.

מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. למוני ויפה תגובה ל - 10 25/06/2008 21:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי אורלי לא מחובר אורלי  משתמש פעיל 328 הודעות עד כה
אין כל צורך בהתנצלות או התגוננות מכל סוג. דווקא חשבתי על ההתכתבויות הקודמות בזמן שכתבתי את תגובתי והשתדלתי להישמע מאוזנת ...
אני באמת מבינה את מי שסוג טיול כזה אינו בדיוק כוס התה שלו. מדובר בנסיעה מאד אינטנסיבית , מאד מעייפת ודווקא למבוגרים (אנחנו) טומנת בחובה אינסוף של מטלות (גם כשהילדים עוזרים). כפי שציינתי יש יתרונות ויש חסרונות וכל אחד בוחר מהן העדפותיו.
בקיצור , קבלו את התנצלותי אם גרמתי לתחושה של חוסר נוחות, זו לא היתה הכוונה.
ודרך אגב, גם אני חושבת ששבעה אנשים בקראוון אחד זה ממש המון. הכי טוב היה לחלק לשני קראוונים אבל כמובן שמדובר בהוצאה כספית בלתי מבוטלת...

וליפה, אין צורך ברשיון מיוחד לאוטובוס ולנהג שלנו (היקר לי מאד) אין בכלל נסיון בנהיגה על רכבים הגדולים יותר מהמשפחתית שלנו בבית. אבל הוא נכנס לתפקיד צ'יק צ'ק ונראה היה כאילו מאז ומתמיד נהג לנהוג ברכבים בגודל הזה.

כל טוב
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. למוני , יפה, אורלי ו... תגובה ל - 11 26/06/2008 16:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על התגובות.
אני יודעת ולוקחת בחשבון שיהיה לנו קצת צפוף ,
מישהו מכיר קרואן יותר גדול?
בכל מקרה ,שאלתי הייתה לגבי המסלול ,האם מישהו טייל באזור הזה?
מישהו יכול לתת המלצות על מקומות ולתכנן מסלול?
שוב תודה לכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. למוני , יפה, אורלי ו... תגובה ל - 12 26/06/2008 17:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ניתנה לך כבר איזשהיא הצעה ראשונית שלא זכתה לתגובה מצידך. אי אפשר לעזור לך אם את לא משתפת פעולה לטובת עצמך.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. לעודד תגובה ל - 13 28/06/2008 22:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני ממש מצטערת , התגובה הראשונה שכתבתי ל"עמית " מיועדת לך עודד (אין לי מושג למה החלטתי שקוראים לך עמית) ,אני ממש מודה לך על ההמלצות ,לקחתי אותן וגם עניתי לך על הדברים שלא היו ברורים לך לגבי מס' הימים ,אם תוכל לתת עוד המלצות וטיפים אודה לך מאוד.
שוב סליחה ותודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. לעודד תגובה ל - 14 29/06/2008 00:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהההה לא הבנתי שכשכתבת עמית התכוונת למעשה אלי.
או קיי אם אני מבין נכון ה-13 יום כוללים את הדרך מניו יורק לפלורידה ואת פלורידה עצמה.
קודם כל בקשר לדרך היות ומדובר בחודש נובמבר האפשרות לעשות טיול דרך האפלצ'ים עד אטלנטה ואז לפלורידה נראית לי לא רלוונטית כי בתאריך זה יהיו ערפילים כאלה שלא יהיה מה לראות אני חושב. לכן
תצטרכי לעשות את הנסיעה בצמוד לאוקיינוס. את הקטע עד דרום קרולינה אני לא מכיר ולכן לא אוכל לייעץ. מצ'רלסטון עד פלורידה כבר כתבתי לך בתגובה הקודמת. בפלורידה תוכלי לשבור לכיוון אורלנדו כפי שרצית
ולאחר מכן להתחיל לרדת לכיוון מיאמי דרך העיירות שכבר תיארתי לך. מיאמי לדעתי שווה יומיים. מכיוון שביקשת אטרקציות לילדים אני ממליץ לך לבקר בפארק התוכים שבו יש לא רק תוכים אלא גם תצוגת חיות נדירות אחרות. מומלץ מאוד לבקר יום באוורגליידס כולל שייט בסירות רחיפה שזה כיף לא נורמלי. לאיי הקייז כדאי לנסוע ולשהות לילה בקיי ווסט לפני שחוזרים. אם ישאר לך זמן יש גם כמה אטרקציות בחוף המערבי של פלורידה אבל זה דורש סטיה מהמסלול.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. לעודד תגובה ל - 15 29/06/2008 08:25 לתגובה קודמת
תודה רבה על העזרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לדודו מרמת גן, סיגלית ולמומחים למזרח
להודעה הבאה:שאלה לגבי ניו יורק בשבת

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן