כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ליונית והצוות - אנא עזרו לי 26/06/2008 10:22 לתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2464 הודעות עד כה
אני מנסה לחפש חומר על רומניה, אני יודעת שיש כאן מכרה זהב! ומכל החיפושים אני מוצאת חומר רק מ-2007 והלאה. יש המון לינקים שדודו העלה, sana אורי ועודד, נועה מסקוטלנד - והכל כאילו נעלם...

מה עושים?

תודה. רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עד שהצוות יבוא תגובה ל - 1 26/06/2008 13:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3575 הודעות עד כה
היי רבקה,
האם ניסית לשנות בחיפוש המתקדם את מספר החודשים? אני כתבתי לדוגמה מ 48 חודשים (מילת חיפוש רומניה) וקיבלתי הודעות מ2004...
מניחה שזה עובד עם מילה אחרת גם..

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תודה נירית תגובה ל - 2 26/06/2008 18:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
העניין הוא שעכשיו יש הרבה אלמונים....

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ליונית והצוות - אנא עזרו לי תגובה ל - 1 26/06/2008 18:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2250 הודעות עד כה
שלום רבקה

אני ממליץ לך להתחיל לחפש בטיפים 1001 כאן על רומניה אני ואחרים הוספנו לינקים שם וזה יותר מסודר מאשר חיפוש בפורום, נסי ראשית שם ואם תתקשי ויהיו לך שאלות ספציפיות אני ואחרים נמצאים כאן Smile

רומניה טיפים 1001:

http://www.lametayel.com/information/country.asp?countryid=7 3

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה דודו תגובה ל - 4 26/06/2008 21:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מחפשת התכתבויות ספציפיות שאני זוכרת שהיו כאן, כולל לינקים שאתה העלת כשאני ביקשתי.
הפטנט של נירית עובד, אבל לכל האנשים, א לרובם קוראים anonimus....
יש לי סוף שבוע לחפור. תודה

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אך רבקה... תגובה ל - 3 26/06/2008 21:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אילן Ilan לא מחובר אילן Ilan  משתמש פעיל 598 הודעות עד כה
כולנו הינו פעם אלמונים וזה לא הפך אותנו ללא אמינים Laughing !!!

לטייל יצאת, עייף אך מאושר חזרת !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ליונית והצוות - אנא עזרו:-לא צוות אבל רוצה לעזור תגובה ל - 1 26/06/2008 21:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5345 הודעות עד כה
תתחילי לשאול שאלות וכולנו ננסה לעזור (יש עוד ממש מומחים למשל אילן וגילבארדי Razz ).בינתיים קבלי מצגת תמונות מאזור מאראמורש.האזור שבו הזמן ממש נעצר מלכת.---אורי

R001-020.JPG R005-031.JPG
R001-020.JPG(גודל:30.41KB)R005-031.JPG(גודל:18.17KB)

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה דודו תגובה ל - 5 26/06/2008 21:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3575 הודעות עד כה
יש לך דווקא סוף שבוע מעניין, וקצת בלשי, לזהות ולהתאים כל anonimus לאיש האמיתי...
חוץ מללמוד על רומניה, כמובן...

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. רב תודות אורי תגובה ל - 8 26/06/2008 21:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המצב כרגע, שהכל נראה כל כך ברור... כמעט שנתיים שאנחנו אוטוטו נוסעים לטיול הזה, והקפדתי תמיד לקרוא את כל העצות/שאלות/בקשות בעניין, בפעמים שהייתי בטוחה שהנסיעה קרובה אפילו שאלתי שאלות וכולכם עזרתם לי למצוא מקומות נידחים על המפה. דודו אפילו מצא לי מפה עם הרחוב בו נולדתי בטירגומורש - כל הכבוד! (את הלינק הזה דוקא שמרתי) מתוך איזה בטחון בפורום ובקיימותו לעד, לא שמרתי לינקים, כי תמיד הרי אפשר לחפש ולמצוא - אז הנה שלא.

כמו שאמרתי, אחפור בחומר, ואז ודאי יעלו ויצופו השאלות.

תודה בינתיים
רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ליונית והצוות - אנא עזרו:-לא צוות אבל רוצה לעזור תגובה ל - 7 27/06/2008 00:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חן חן לך אורי !! בעוד 10 ימים אבקר, בע"ה, במרמורש כדי לבדוק אם הכל נכון לגבי חבל ארץ זה. האם למסור ד"ש בשמך Laughing ?? נתחיל מהמנזרים המצויירים , מעבר פריסלופ , מוקאניצה, רוסקובה , סיגט עד בית הקברות העליז. ההמשך דרך כנסיות העץ, נסאוד, ביסטריצה לכיוון טארגו מורש. כל הלינות הוזמנו מראש כך שיכולים לנצל את כל שעות האור לטיולים וביקורים במקום להתחיל לחפש מקומות לינה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ליונית והצוות - אנא עזרו:-לא צוות אבל רוצה לעזור תגובה ל - 10 27/06/2008 07:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אילן
תבדוק באתר התיירות הרומני מועדי אירועים,וירידים,אפילו פיצעלאך מקומיים.תעשה מאמץ להיות בשישי שבת ראשון, לתפוס חתונות ותהלוכות של הבאת כלה ואת היציאה בבגדים המסורתיים לרחוב. בעמק האיזה, אל תצפה לנוף מי יודע מה ובסאפאנטה יש ריכוז עצום של צימרים.לעניין כנסיות העץ העתיקות:לטעמי אחרי שתיים, תפסת את הפרינציפ.דוקא מתחם מנזר העץ החדש של בראסאנה המתוייר מאוד,מרשים וגם מעניין מאוד .המודיעין בואדו איזה הוא מקור אינפורמציה חשוב, שווה להכנס לעידכונים(אם פתוח).בטוח שאתה יודע את כל זה, אבל גם כתזכורת וגם בשביל רבקה .נסיעה טובה לך ולה.קבלו
קצת שלג גרוזיני טרי.---אורי
קבלו קצהרים ברומניה אין כזה (בגובה )
i00149.jpg i00213.jpg
i00149.jpg(גודל:21.57KB)i00213.jpg(גודל:12.21KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תודה דודו תגובה ל - 5 27/06/2008 09:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מקווה שתמצאי את שאת מחפשת Smile

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אורי מה קדם למה הסוסים לדצ'יה או ההיפך ? ... תגובה ל - 7 27/06/2008 10:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שאלה לשבת Laughing
שבת שלום
דודו

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. על מנזרים מצוירים וכנסיות העץ תגובה ל - 11 27/06/2008 10:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 723 הודעות עד כה
המנזרים המצוירים יושבים בשני מוקדים האחד ורונץ-גורוהורמלי והשניה סוצ'ביטה -מולדוביץ שהם גם הגדולים יותר ס"ה אפשר ביום אחד בטיול מעגלי די בנחת לטייל בכולם כי המרחק בכל צמד הוא ק"מ בודדים והמרחק בין הצמדים גם הוא די קצר. בציר המחבר בין המוקדים מצוי עוד מנזר קטן בשם אבורה ששם איש לא מבקר והאתר כולו לרשותך. אם רוצים סיור קצר אזי סוצ'ביטה הוא המרשים מכולם כי בנוסף זהו מנזר נשים פעיל ומטופח חורג לחלוטין מרמת הטיפוח והנקיון המקובלת ברומניה.
חלק מכנסיות העץ של מרמורש קבלו את מעמד אתרי המורשת העולמית מה שמקל על התייר למצוא אותן כי יש שילוט. לטעמי הכנסיות בBUTESHTI וSIDRESHTI שבעמק נהר המארה עדיפות על בראסנה בעיקר כי שני הכפרים האלה עדיין כמעט ולא השתנו .הכבישים הקטנים המחברים בין שני הכפרים הללו לבין בראסנה שבעמק נהר האיזי הם הלב של מרמורש.
בראסנה כבר יותר "מודרנית". את הדלי מהבור מים מעלים בחבל הנגלל על תוף עץ ולא בחבל התלוי בקצה קילון כבעבר.
מי שיכול כדאי לישון לילה באחד מכפרי עמק האיזי או המארה ולעשות טיול מעגלי במרמורש שבין הנהרות. להקדיש יום למעבר ממרמורש לבוקובינה דרך הפריסלופ. ושוב יום טיול מעגלי במנזרי בוקובינה והכפרים שבדרך.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אורי מה קדם למה הסוסים לדצ'יה או ההיפך ? ... תגובה ל - 13 27/06/2008 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תשובות לשבת.
א.אצלי באופן פרטי קדמו הסוסים לדאצ'יה.
ב.אצל הרומנים קדמו אבותיהם של כל הסוסים לאבותיה של הדאצ'יה.
ב.סוס תמיד עדיף על דאצ'ה,אפשר להגיע איתו למקומות שהיא לא מגיעה.
לא נוסע על דלק,או גז,אוכל עשב וקש מייצר באופן חופשי חארה ושתן שימושיים וגז בשביל אוירה כפרית.אמין כמו דאצ'ה ומבין רומנית.היתרון הכי גדול שלו שאפשר לקשור לו פומפון אדום ליד העיין.עוד לא ראיתי דאצ'ה עם פומפון.(בפורום המשפחות שמתי אשכול תמונות ליום חם-גם בשבילך)
אורי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. אורי מה קדם למה הסוסים לדצ'יה או ההיפך ? ... תגובה ל - 15 27/06/2008 10:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהלן אורי

ההסבר שלך מפורט ומשכנע הסוס קודם Very Happy ורצוי שיהיה לו פומפון אדום Laughing

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. ראנצ'י היה פה תגובה ל - 14 27/06/2008 11:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה גדול כרגיל.מבין המנזרים אני אהבתי את סוצ'ביצה יותר מכולם ואחר כך את וורונץ,בעיקר בגלל תפילת הזמירים של בוקר יום ראשון. למאראמוש כדאי להוסיף יום לטיול ברכבת הקיטור של וואסאר ולקבל ממש מושג מקרוב על היערות והקרפאטים הצפוניים בתוספת לפריסלופ כמובן.קבל ציורים מלפני שלוש שנים ואפילו חבל גלילה.הבור העתיק העתיק עם הקילון מופיע בשירשור למעלה.
בטיול האחרון לגאורגיה נמחק לי בטעות זיכרון שפורמט.סאןדיסק שיחזרו לי אותו.אז קבל ותהנה כף להזכר.עושה רושם שכל מקום שאני מגיע אליו כבר היית בו לפני.מזל שאין כתובת:

http://picasaweb.google.com/nurit.halamish/FGjyCH

R005-025.JPG R005-034.JPG
R005-025.JPG(גודל:24.09KB)R005-034.JPG(גודל:26.07KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. ראנצ'י היה פה תגובה ל - 17 27/06/2008 11:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי יקירי
לצערי הייתי בגיאורגיה לפני רומניה. אז כשעסקתי בתכנון הטיול לרומניה אשתי כל הזמן אמרה לי שתמיד אפשר לנסוע לגיאורגיה עוד פעם רק נהנה. אז כל אחת מהן יפה בדרכה היא. רומניה הרבה יותר טובה מגיאורגיה בPUBLICITY .
כשחזרתי אמרתי לידידי שהרומנים עשו טעות בסיסית אחת שהם גרשו את הטורקים מוקדם מידי.
למדו היטב את השעורים בצ'ורבה וקבב. זרקו את המורה רגע לפני המנות הטובות באמת.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. ראנצ'י היה פה תגובה ל - 18 27/06/2008 11:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ראנצ'י
מה דעתך על טיול משותף לבהוטן באוקטובר הקרוב.משהו ממש לא תרמילאי,
כי חייבים לנסוע בקבוצה, להשאיר להם 200$ ליום ולנסוע במאורגן עם נהג ומדריך.אוקטובר זה אופטימלי במזג אויר וראות וגם פסטיבלים סביב המנזרים.פרטי הטיול וההתקשרויות יבוצעו כמובן ביחד.---אורי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. ראנצ'י לא היה פה תגובה ל - 19 27/06/2008 13:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אבל הייתי מאד קרוב לגבול בהוטן בסיקים.תודה על ההזמנה. ממה שטעמתי בסיקים זה יעד מעולה אבל אני תרמילאי בנשמה ותפרן במהות. אז לא משנה מה קודם למה 200$ לבן אדם ליום זה מעל ומעבר למה שאני מרשה לעצמי גם ברגעי טרוף.
אין לי בעיה עם מי שיכול לאפשר זאת לעצמו אני לא שחקן בליגה הזו.
נכון להיום אני עובד על הטיול השנתי בו תמורת חיסכון של 100$ לבן אדם אני אבלה כ24 שעות בנסיעות באוטובוסים במקום שעתיים בטיסה.
לא אצרף תמונות מסיקים כי הן שייכות לעידן השקופיות שעדין לא נסרקו למחשב. אבל שיהיה משהו ממרמורש לשבת
אסיף תפא במרמורש היבול הכבד
אסיף תפא במרמורש(גודל:39.46KB)היבול הכבד(גודל:40.07KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. ליונית והצוות - אנא עזרו:-לא צוות אבל רוצה לעזור תגובה ל - 11 28/06/2008 21:22 לתגובה קודמת
הי אורי!
כיוון שאת השבת אעשה בעיר הולדתי ( קצת טיול שורשים לבתי וחתני הנוסעים איתנו ) איהיה במרמורש בימי ב' וג' בלבד. היום בבית הכנסת קיבלתי הצעה מחברי שנסע רק שנינו לטיול שורשים שלו ב- VISEU DE SUS ( השורשים של אימו ) ולא פסלתי את זה על הסף. אולי אז נעשה את השבת באזור וגם ימי ראשון. לגבי המבחר בסאפאנצה, כיוון שאנו קצת מפונקים ורוצים שרותים צמודים וקצת פרטיות ( אוכלים עם כיפות ) חיפשתי משהוא מתאים באינטרנט ולאחר מכן אני מצלצל ומדבר עם בעל/בעלת הצימר/פנסיון ( רכשתי חבילה של בזק חו"ל לרומניה וגם היתרון של דובר רומנית ) לוודא שהמצב קרוב למפורסם באתר שלהם . בשיטה זו כמעט שלא היו לי נפילות ומתפנה לי זמן לסיורים במקום להתחיל לבדוק מקומות לינה.
תודה גם לראנצי על ההמלצות.
נא להמשיך לשמור על הגחלת בהעדרי .
אילן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחפשת אינפורמציה על SAAS FEE וSAAS BALEN
להודעה הבאה:טיול רכבות באירופה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה