כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לזיווה ואיריס 27/06/2008 13:05 לתגובה הבאה
  נת לא מחובר נת  משתמש פעיל 412 הודעות עד כה
"האורלוג'" חזר למקומו הקבוע.
לגבי קולנוע רקס: אף אחד מהצרפתים שפגשתי פה לא ידע בכלל על האטרקציות ברקס סינמה. מעט מאד מהצעירים היו שם, לדבריהם הם באו באופן ספונטני ללא תאום מראש והצטרפו בלי בעיות. אני חייבת לציין שאיש מהם לא התלהב...
יתכם שבאוגוסט השנה ישתנו הנהלים הרגילים בגלל התיירים הרבים.

כרגע אני בצפון איטליה, מחר שבה לפריס . אירופה לוהטת השנה והלחות גבוהה, קחו בחשבון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לנת תגובה ל - 1 27/06/2008 13:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4143 הודעות עד כה
שלום לך.

כל הכבוד על הדיווח ממקומך שם בצפון איטליה. אני מקווה שאת נהנית למרות החום. גם בארץ הקודש מרגישים השבוע ביתר שאת את הקיץ. הסימן שלי שהתחיל הקיץ הוא הרגע שבו אין כמעט הקלה בשעות הערב (הרי כבר באביב היו לנו ימים חמים). לפני שנתיים טיילנו בחודש יוני בבלגיה והיו ימים מאוד חמים, ובכל זאת עדיין היה סביר יותר מאשר אצלנו, אז אני מקווה לטוב.

שמחה לשמוע שמגן הזמן חזר למקומו, ובקשר לקולנוע רקס - פשוט ננסה. ממילא אנחנו מגיעים לאזור הבולווארים הגדולים. אם לא יהיו שינויים דרמטיים אצלנו, איריס תוכל לקבל דיווח ממני.

[עודכן ב:27 יוני 2008 13:21:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לנת תגובה ל - 2 27/06/2008 14:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1334 הודעות עד כה
היי נת

תודה רכבה על העדכון .

זיוה - יש לך כתובת מדוייקת של שעון הזמן? יש לינק למקום הזה? (או שאני מגזימה?). אני יודעת שזה צריך להיות איפה שהוא קרוב לרחבה של מרכז פומפידו, אבל הוא לא מופיע לי במפה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לאיריס תגובה ל - 3 27/06/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בעזרת מדריך כתר ומפת ויאמישליין באינטרנט מצאתי את המקום.

הכתובת שמדריך כתר מסר היא: Rue Bernard de Clairvaux.
התכנה של אתר מישליין מזהה אותו, אבל במפה שעולה (וגם במפה שקניתי) הוא מופיע כך: Pass. de l'Horloge.

לפי השרטוט במדריך כתר, נראה שהתכנה של מפות מישליין זיהתה את המיקום באופן מדויק, למרות ההבדל בשמות הרחובות.

ההסבר: מצפון למרכז פומפידו עובר רחוב Rambuteau. זה רחוב ראשי וארוך שקל לזהות. הרחוב המדובר, פסאג' האורלוג, יוצא מהרחוב הזה לכיוון צפון. זה רחוב קטנצ'יק וקרוב מאוד לפומפידו (רק ההסבר יצא ארוך Smile ).

[עודכן ב:27 יוני 2008 23:36:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לאיריס תגובה ל - 4 28/06/2008 00:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

איריס, נזכרתי במשהו נוסף.

היות שהמידע שלנו על השעון הוא ממדריך כתר (אני מניחה שגם את הגעת אליו דרכו), חזרתי אליו לראות על מה הוא ממליץ במיוחד באזור הזה.

אני לא יכולה לחלוק על הערכתו הרבה של המדריך הזה לשעון, כי לא ראיתי אותו. משום מה אני טיפה ספקנית לגבי ה"אסור להחמיץ" שהוא הדביק לו, אבל היות שהשעון קרוב מאוד לפומפידו אשמח לראות אותו.

מה שחשוב לי להגיד, שהפליא אותי שהוא לא מזכיר במילה את מזרקת סטרווינסקי הנפלאה והמשעשעת שנמצאת מדרום לבניין של מרכז פומפידו, בדיוק בכיוון ההפוך לשעון מגן הזמן. בשרטוט היא אמנם מופיעה אבל לא מקבלת אפילו מספר שמדגיש אותה כאתר שכדאי לבקר בו. הדבר הזה נראה לי מאוד משונה. אני יודעת שהיית בפריז, אבל לא יודעת אם ראית את המזרקה הצבעונית והמשעשעת הזאת. בעיני היא מקסימה, אחד הזכרונות הכי חזקים שלי מפריז. אז זו המלצה אישית שלי - לא לפסוח עליה.

אני קוראת קצת בספר של יאיר גרבוז על פריז, ושמחתי לראות שדעתו כדעתי. הוא מכתיר אותה בסופרלטיבים רבים. ובאיזה מקום בספר הוא גם מארח קולגות ואנשים שידועים כאוהבי העיר, והם מספרים על אהבותיהם. ובכן, גם רפי לביא מזכיר את המזרקה הזאת כאחד מהאתרים המקסימים ביותר בעיר. לא תמיד חייבים להסכים איתם. במקרה הזה אני איתם.

http://www.flickr.com/search/?q=tinguely+paris
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הייתי מאד רוצה לראות את השעון הזה פועל באמת תגובה ל - 4 28/06/2008 00:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3899 הודעות עד כה
כבר שנים לא פעל..
בינתיים אצטרך להסתפק ביו טיוב (עם רמקולים)...

http://www.youtube.com/watch?v=thdMgzhxVz8

ומאד ממליצה להיכנס לאתר של ז'אק מונסטיר להתרעננות קרירה...
http://www.jacques-monestier.com/en/

ותודה לכן שוב על טיול הכורסה!

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הייתי מאד רוצה לראות את השעון הזה פועל באמת תגובה ל - 6 28/06/2008 06:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1334 הודעות עד כה
זיוה תודה על ההסבר.. זכרתי שהשעון צריך להיות צפונית לרחבת הפומפידו אבל הפסאז הקטן מופיע לי במפה ללא שם.. Sad כנראה שהמפה הגדולה שלי לא מספיק גדולה..

אני מכירה כמובן את המזרקה היפה ברחבת הפומפידו. יתכן שמדריך כתר לא מתייחס אליה כי הוא רואה בה חלק ממכלול המרכז?.?

ולנירית תודה ענקית על הסרטון (מאיפה אתם מוצאים את הדברים האלה?.) עכשיו אפשר להשאר בבית.. סתם.. Laughing

[עודכן ב:28 יוני 2008 06:31:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הייתי מאד רוצה לראות את השעון הזה פועל באמת תגובה ל - 7 28/06/2008 08:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באמת תודה רבה רבה לנירית.

בעקבות הקישורים החלטתי לבדוק מחדש את שעות הפעולה של השעון. מדריך כתר מדווח על השעות 14.00, 18.00. בעבר קראתי בוירטואל טוריסט וגם במקום אחר ברשת דיווחים של גולשים שחזרו על השעות האלה, אבל מישהי כתבה שהאכזבה הייתה גדולה כי השעון לא עובד. היות שגם בפורום (אירופה?) הזהירו בעבר מפני כך שהוא כלל לא עובד, הנחתי שכנראה הוא בדרך כלל לא עובד, כך מעידים רבים, וזהו.

ובכן, נירית דרבנה אותי, מפני שבקישור השני כתוב שהשעות הן: 12.00, 18.00, 22.00. לוח השעות הזה נראה די מוזר, אבל מקורות אחרים ברשת חיזקו אותו וחזרו עליו. לא הבאתי אותם, כי הם לא יפים כמו אלה שנירית כבר הביאה, אלא רק מוסרים אינפורמציה יבשה.

נראה שכל המטיילים שיודעים על קיומו של היצור הזה שאבו את המידע ממדריך כתר, כי הוא לא מופיע ברשימות מונומטים אחרות. המדריך הזה מתורגם מאנגלית.

נפלאות דרכיו של הפורום. בסוף עוד נראה את מגן הזמן נלחם בציפור, בסרטן ובדרקון Smile

איריס, יכול להיות שאת צודקת. פשוט שמעתי כבר סיפורים מאנשים שחזרו, וכששאלתי אותם על המזרקה הם לא ידעו על מה אני מדברת. אז חשבתי שאם אתם מגיעים מצפון או מהחזית והולכים מיד צפונה לשעון, ייתכן שתפספסו אותה.

[עודכן ב:28 יוני 2008 08:45:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אתם עוד תחזירו אותי לפריז הרבה לפני תגובה ל - 8 28/06/2008 09:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2821 הודעות עד כה
שחשבתי.... תודה על טיולי הכורסא, כל המקומות המיוחדים שלכם באמת מגרים לטיול נוסף בעיר המקסימה הזו (גם אם כבר אמרתי את זה בעבר, אני מתפעלת שוב)...

והמזרקה - כמובן אחת הפנינות של העיר, מאור אהבתי.

שוב תודה
רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אתם עוד תחזירו אותי לפריז הרבה לפני תגובה ל - 9 28/06/2008 10:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

אולי ביחד, רבקה? מה דעתך? גם אני עוד אחזור כנראה די מהר Very Happy .

מה עם רומניה? איך מתקדמות ההכנות? כבר יש תמונה של טיול? הדברים מתחילים להסתדר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. התמונה די מתבהרת תגובה ל - 10 28/06/2008 13:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הצבתי לעצמי יומיים ל"חפירה" בפורם, כך שיש לי עוד כמה שעות... כמובן הכל בעזרת האנשים המקסימים כאן, ובייחוד נירית - הגאונה שלנו שיודעת איך לחפש. אז אני מקווה להעלות היום את סכימת הטיול להערות המומחים.

קראתי לפני יומיים את טיפ רשימת הדברים שצריך לקחת לטיול של ענתי, זה שג'מוס שם כקישור, ונורא נבהלתי - אין לי שרואול.... רצתי לקנות ולא מצאתי... מה עושים??

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שוב פיספסתי ??... תגובה ל - 11 28/06/2008 14:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 686 הודעות עד כה
רבקה מתי את נוסעת? לפחות בערך...
יומיים לחפירה... את בחורה חזקה !

שבת קרירה (במזגן)

מי ייתן ונזכה לראות את גלעד שליט במהרה http://www.habanim.org/activity.html
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. החוזק שלי עומד למבחן רציני... תגובה ל - 12 28/06/2008 15:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ב11 ביולי

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. החוזק שלי עומד למבחן רציני... תגובה ל - 13 28/06/2008 16:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי רבקה,

רק שרואל אין לך? איפור יש לך מספיק?

באמת כל הכבוד לנירת. בעוד שבוע היא נוסעת וגם מטלות של סיום שנת הלימודים על ראשה, ויש לה כל הסבלנות שבעולם לטיולים של אחרים. איפה היא, שתסמיק קצת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אני פה... תגובה ל - 14 28/06/2008 17:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3899 הודעות עד כה
Embarassed Embarassed ....

בעצם את מטלות סוף השנה ההכרחיות די סיימתי (יש עוד כמה דברים קטנים).
הטיול שלנו די מסודר, למרות שכל יום לומדת משהו חדש...
ומשאירה מקום לספונטניות על הדרך
וגם עבודה לפקידי הטוריסט אינפורמיישן שלא יהיה להם משעמם..

חם מדי לעבוד קשה בבית , אז מה נשאר...רק לעזור קצת לחברים, Smile
וכמו תמיד, העונד כולו שלי.
רבקה, מקווה שתמצאי שרוואל במהרה! Razz

תיכף גם אשתף אתכם בטיול קטן שעשינו באזור. Smile

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. תראו בנות אנחנו לא מכירות.... תגובה ל - 15 28/06/2008 19:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אבל מאחר והתכנסנו הערב...

מזה בא לי ליסוע עם שלושתכן לאיזה מקום, לכל מקום !

זהו, אז פעם (בטח בעוד 1,000 שנה) כשתרצו, ותתפנו, ויאשרו לכן (כל אחת והמאשר שלה) ותרצו, בבקשה הודענה לי, ואעשה כמיטב יכולתי להתפנות למטרה הנעלה.

(אני אופה מצויין כבר סיפרתי, לא יודעת כמה זה יעזור בטיול, אבל גם יש לי אופי טוב, ואני נחמדה, זהו אפרופו אופה, אין הנחתומה מעידה על עיסתה..)

ערב טוב לכולכן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. בשמחה תגובה ל - 16 28/06/2008 19:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם את אופה אני אבשל...

חוץ מזה אני חולה על קפה טוב.

להתראות!!!

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. סליחה, זה היה כן ? תגובה ל - 17 28/06/2008 19:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. ברור!!! תגובה ל - 18 28/06/2008 19:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. יופי ! תגובה ל - 19 28/06/2008 20:09 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הולנד-הטיול שלנו
להודעה הבאה:בחירת מערת מלח לטיול באוסטריה