מה יכול להיות יותר נפלא מלחוות את הטיול בחו"ל עם האנשים שאתם הכי אוהבים?
פורום טיולי משפחות כאן כדי לעזור לכם למצוא את כל המידע שחשוב לכם לגבי טיול עם הילדים - באירופה, בארצות הברית ובעולם כולו.
שלום לכולם,
רציתי לשתף אתכם בטיול קטן וחביב שערכנו בשבת, באזור הצפון.
כמובן, לא ממליצה לנסוע במיוחד , אבל למי שמזדמן לסביבה, ונשאר לו זמן בין הקייקים במים הרדודים (מצב הנחלים השנה "על הפנים" ) למגלשות בצוק מנרה, אז...
המקום הראשון "הנחל הנעלם" בקיבוץ הגושרים. מסלול קטן וקליל, רובו עובר בצל ולצד נחל הקורן, שהוא אחד מפלגי הדן.
המסלול מתחיל מבית המלון בקיבוץ הגושרים, שהוא מבנה מעניין בפני עצמו, ושימש בית החורף של האמיר פעור. על האתר, אפשר לקרוא בדף של אורי דימנד, בן המקום http://www.uridimand.com/blog/data/38.html
המסלול ממשיך בטחנת קמח משוחזרת יפה, ממשיך בהליכה על אמת המים של טחנה אחרת, ונכנס לז'ונגל של קנים (לא קני סוף... ) . עיקר הייחודיות של השמורה-צמחי השבטבט הגדלים כמעט רק כאן. זהו צמח ירוד, קרוב של השרכים והאורנים. יש הטוענים שמקור הביטוי "חוסך שבטו שונא בנו" טמון בצמח מעניין זה, שיש לו גם שימוש רפואי בפתיחת צינורות (דם ושתן, ).
הכניסה עולה 10 ש"ח, משלמים במלון ומקבלים גם מפה.
עד לא מזמן הכניסה הייתה חינם.
מעבר לכביש יש מסלול "פראי יותר", השארנו אותו לפעם הבאה.
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
2. טיול שבת: הנחל הנעלם ואנדרטה חדשה (כמעט)תגובה ל - 1
28/06/2008 18:27
רבקה.ק.
2317 הודעות עד כה
הי נירית
אכן טיול מקסים שעשינו לפני שנים.
רבקה...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
3. טיול שבת: הנחל הנעלם ואנדרטה חדשה (כמעט)תגובה ל - 1
28/06/2008 18:34
נירית
3389 הודעות עד כה
האתר השני -מרגש ביותר.
מדובר באתר ההנצחה לזכר חללי אסון המסוקים, הנמצא ליד בית העלמין של קיבוץ דפנה, לא רחוק מהגושרים.
האתר נחלק לשני מתחמים. הוותיק ביניהם הוא העץ על פלג הדן שלידו התרסק אחד המסוקים (העץ השני, בישוב שאר ישוב, מת לא מזמן). על ענפיו מוטבעים שמות הנופלים בחלוקי נחל, שמייצגים עלים. זוהי אנדרטה נושמת, צובטת לב, מעל המים המפכים. מילות השיר הקשות של אוסי יעקב מתארות את התחושות הקשות של המשפחות השכולות ואחרים.
שבעים ושלושה חברים
שבעים ושלושה חברים, ואינם עוד בחיים
שבעים ושלושה נשמות נתלו בשחקים
אלפי חלומות ומשאלות נעורים
התנפצו בנגיעת כנף במרומים
....
ארץ אוהבת אוכלת יושביה
מפעם לפעם מקריבה מזבחיה
....
והם שוכבים במנוחה מוזרה
בין חלקות השיש, בשמש וברוח הקרה
והם מחרישים בצעקה איומה
להאיר עיננו מהמלחמה הבאה .
מהפינה המוצלת הזו מוביל שביל מקשר לאתר החדש (שנחנך השנה), הבנוי בצורת מסוק. בסלע ההנצחה, שצורתו רוטור אחורי של מסוק, משולבות אבן גיר ובזלת. שמות הנופלים ודרגותיהם משתקפים על הסלע, שעל פיאתו הנגדית הסבר מפורט על האירוע הדרמטי ומפה המתארת את מסלול הלוחמים עד מותם.
מסלע הזיכרון נמתחת תעלת אבן מוארת שבה זורמים מים שיוצרים מפל, המבטא את רעש הנפילה. המים זורמים בקצב איטי לעבר בריכה עגולה שבתוך מימיה נשתלו באבן בזלת שחורה שמותיהם של כל הנופלים, ללא דרגות. הרעיון: כאן כולם שווים. כאן גם נפסק רחש המים, אותו מחליף השקט. מן הבריכה מתפצלים שבילים לגן של 73 פסלי אבן מרשימים, בצורת רוטור קדמי של מסוק.
בתכנון האתר ובביצועו השתתפו הפסל דני קראוון, האדריכלית שלומית שלמה, מעצבי הגינות חיים כהן וגלעד שרון והפסל רמי פלדשטיין.
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
4. טיול שבת: הנחל הנעלם ואנדרטה חדשה (כמעט)תגובה ל - 1
28/06/2008 19:11
yosi555
521 הודעות עד כה
שלום
מסכים עם נירית שמצב המים בנחלים על הפנים למרות המים הזורמים בשמורת דן מצרף תמונות מטיול בשבוע שעבר לצפון לשמורת דן , לדרדרה ומבט לכיוון רמת הגולן , חוות גידול הפורלים (קנינו נהדרים)
וטיולים באיזור .
יוסי
מבט לגולן -מדרדרה(גודל:9.57KB)
מים בנחל דן(גודל:10.33KB)
סמן להדפסה
הוספת תגובה
5. טיול שבת: הנחל הנעלם ואנדרטה חדשה (כמעט)תגובה ל - 3
28/06/2008 19:14
זיוה
3698 הודעות עד כה
הי נירית,
התמונות מאוד מרשימות. תודה רבה לך על השיתוף.
קראתי על אתר ההנצחה לחללי אסון המסוקים עם חנוכתו. היה פרסום די רציני, עד כמה שאני זוכרת. צירפתי את המקום לרשימה הארוכה של יעדי הטיול העתידיים, אבל לא בעונה הזאת. בהחלט אגיע לשם.
בקיץ אנחנו בים וביעדים רטובים אחרים. אתמול הייתי בערב סגור בסחנה המדהים, שקשה להאמין שהוא בעצם קטע מנחל, שכן אין נחלים כאלה בארצנו, אפילו לא הירדן, וכל זה בעמק בית שאן הלוהט. המעיינות הנובעים של באזור הזה (שמזינים בין היתר גם את הסחנה) הם תמיד פלא בעיני, ממש נוה מדבר.
בארץ שלנו אפשר לטייל במסלולי אנדרטאות. לאחרונה הייתי בשתיים. אנחנו מרבים לנסוע לאזור רמת הנגב לביקורי משפחה. כשחזרנו בפסח האחרון עברנו דרך נגבה, ובגבעה סמוכה ישנו אתר הנצחה, גם הוא לזכר חללי אסון המסוקים. זהו אתר פרטי, שעומד מאחריו אב אחד שמקדיש את חייו לגבעה הזאת שנקראת עתה בשם "גבעת תום ותומר". הוא נטע שם גן בוטני, ובו שביל המוליך את המטיילים בנתיב מסוים. לאורך הנתיב פוגשים, מלבד צמחים, פינות הנצחה וזיכרון. תום ותומר היו שני חברים, שנהרגו באסון המסוקים. נדמה לי שאבא של תומר הוא זה שמניע את המפעל האישי הזה. פגשנו אותו בכניסה לאתר ושוחחנו אתו. הפינות שעשו לי את הצביטה בלב הן אלה שבהן הוא מציב מדי בוקר מפה ביתית, תמונה שמוסדרה ביד ועוד חפצים אישיים. יש במסלול גם פינות הנצחה "מכובדות" לכל חללי האסון, שהתאפשרו כפי הנראה הודות לתרומות. אבל הפינות האישיות האלה עוררו בי הרהור נוגה על כך, שבן אדם קם בכל סוף שבוע (זמן פתיחת האתר) לוקח בידו את המפות והתמונות, הולך לאתר, פוגש את המבקרים ובערב חוזר הבייתה עם הדברים ביד. וזה מה שנשאר. http://www.inn.co.il/More/Tour.aspx/10
לפני שבוע וקצת נסענו שוב לדרום ובדרך חזרה עברנו דרך אנדרטת הנגב, יצירתו של דני קרוואן, זו שהקנתה לו לפני שנים את המוניטין הבינלאומי שזכה לו. כבר שנים לא הייתי שם. בתודעה שלי האתר נקשר עם עולם האמנות, אבל היה מדהים לעמוד מתחת לכיפת הבטון העגולה, שחורים נוקבו בה, אולי כאסוציאציה לנקבים של כדורים, וקרני השמש יוצרות עיגולים של אור בתוך החלל, ובתוך כל זה חרוטים על הקירות עשרות שמות של חללי הקרבות הקשים שהתחוללו באזור במלחמת העצמאות.
חוץ מזה יש שם מקבץ של מבנים שההליכה בינהם היא כמו מבוך שמגלים לאורכו הפתעות. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%98% D7%AA_%D7%97%D7%98%D7%99%D7%91%D7%AA_%D7%94%D7%A0%D7%92%D7%9 1
בשני האתרים יצא לנו להיות בימים חמים נורא (לא היינו נוסעים במיוחד, פשוט הייתה הזדמנות). אנדרטת הנגב הייתה ידידותית יותר לבת שלי. למרות החום הכבד יש במקום פינות קרירות ומוגנות מהשמש הקופחת. בגבעת תום ותומר לא מומלץ לטייל בימים חמים. למעשה, כשהיינו בנגבה היה חם אבל לא חם כמו לפני עשרה ימים, ובכל זאת בנגבה היה קשה יותר. זה טיול חשוף לשמש.
מקווה שזה בסדר שהוספתי ערוצים קצת אחרים לאשכול.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
6. טיול שבת: הנחל הנעלם ואנדרטה חדשה (כמעט)תגובה ל - 5
28/06/2008 19:37
רבקה.ק.
2317 הודעות עד כה
זיוה - תמיד זה בסדר!!!
ואם כבר, אז אספר שגם לנו היתה גיחה קצרה היום אל המתים, גילינו את בית הקברות של כפר סבא, מעניין ביותר!! קראנו על הקברים הסטוריה שלא מלמדים בבית הספר. מי ידע שהיה גירוש יהודים מיפו בזמן התורכים? וחלקם הגיעו לעין גנים וחלקם לכפר סבא. אלה הראשונים גורשו גם משם וגם הם הגיעו לכפר סבא, ושם חלו בטיפוס ובדבר (!!)
אני כבר המון שנים חולמת על מחקר הכיתובים על מצבות - זה נושא ארוך ומעניין ביותר, סוציולוגית כמובן.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
7. טיול שבת: הנחל הנעלם ואנדרטה חדשה (כמעט)תגובה ל - 4
28/06/2008 21:58
hאורי
5206 הודעות עד כה
תודה למטיילים למגיבים ולמשתפים-ותמונות לזיוה.
IMG_0017.JPG(גודל:20.78KB)
IMG_0019.JPG(גודל:21.90KB)
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
8. תודה לכל המגיבים והמוסיפים-זה תמיד טוב!תגובה ל - 7
28/06/2008 22:52
נירית
3389 הודעות עד כה
זיוה,
הגבעה של תום ותומר ממש מרגשת. הוספתי אותה לרשמית המומלצים, ואנסה להגיע לשם בנסיעה לאזור הדרום (גם אני מזדמנת לדרום לעיתים באירועים משפחתיים).
בארצנו באמת אפשר לטייל בין אנדרטאות. נדמה לי שאף המגזין "מסע אחר" פרסם רעיון לטיול כזה לקראת יום הזיכרון ויום העצמאות.
בכל מיני אתרים שקראתי לאחרונה, הסתבר לי שיש אנשים בעולם שמטיילים גם הם בעקבות אתרי הנצחה למיניהם, הקשורים אליהם אישית, ואף חוצים את האוקיינוס האטלנטי במיוחד לשם כך.
ואת זוכרת נכון לגבי האנדרטה שליד דפנה. היא נחנכה השנה לרגל אירוע ההנצחה שנערך במקום ביום השנה לאסון, וכבר כמה זמן רציתי לבקר שם בשקט.
רבקה, באמת מעניין לבקר מדי פעם בבתי עלמין, יש המון מה ללמוד שם, ויש כאלה שהם גם יפים (לא רוצה להישמע מקברית, אבל בכל זאת...)
יוסי, אמנם בשמורת הדן רואים הרבה מים זורמים, אבל עד הירדן חלק גדול מהם כבר נתפס , ובהמשך נשארים מעט מים המגיעים לירדן.
אכן, דרדרה אתר חביב...לא כל כך מוכר למרבית המטיילים...
בתמונות היפות שלך בולט הצהוב הדכאוני (כך אני קוראת לו) של הרמה עכשיו
אורי, תודה על התמונות היפהפיות כתמיד! (אפילו שהן יועדו לזיוה
שבוע טוב לכולם! מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
9. טיול שבת: הנחל הנעלם ואנדרטה חדשה (כמעט)תגובה ל - 7
29/06/2008 10:47
yosi555
521 הודעות עד כה
בוקר טוב אורי
קבל תמונות מטיול בשנה שעברה לגן השלושה והאיזור.
תמונה מצידו השני של המפל.
יום טוב
יוסי
DSCN0669.JPG(גודל:11.02KB)
DSCN0675.JPG(גודל:10.74KB)
סמן להדפסה
הוספת תגובה
10. תודה לכל המגיבים והמוסיפים-זה תמיד טוב!תגובה ל - 8
29/06/2008 11:01
yosi555
521 הודעות עד כה
נירית בוקר טוב
נכון רואים זרימת מים "טובה" בנחלים מהדן אבל בהמשך הזרימה נחלשת ויש אזורים שאני זוכר ירוקים משנים קודמות והשנה נראה לי שיבשו. :cry:קבלו עד תמונות מטיולנו לפני שבועיים בצפון
יוסי
DSCN1288.JPG(גודל:10.58KB)
DSCN1290.JPG(גודל:10.77KB)
סמן להדפסה
הוספת תגובה
11. אוי. לא שמתי לב שהיו כאן התפתחויות :-)תגובה ל - 10
29/06/2008 11:46
זיוה
3698 הודעות עד כה
תודה לאורי וליוסי על התמונות.
נירית, שכחתי לציין שגם אני שמרתי את המידע על הנחל הנעלם לטובת עונת הטיולים הבאה (או לאחת הקרובות ).
כל הנושא הרחב והגדול של הנצחה וקבורה, במישור הציבורי ובמרחב הפרטי - מאוד מעניין מבחינה סוציולוגית. לכשתחקרי, רבקה, תשתפי אותנו במחקרייך .
צריך יהיה לחכות לעונת המלפפונים. בכל אופן, מאוד מעניינים הכיתובים השונים על המצבות: מתי הכיתוב עינייני בלבד, מתי יש תוספות שמאדירות את הנפטר, על נשים בד"כ נכתב - "היתה אשתו של" או "בתו של", יש אופנות באופן הכיתוב - לשון מקראית, ואז גם הפונט והקישוטים בהתאם, אפשר גם לראות בודאות שאותה יד עיצבה מספר מצבות השוכנות אחת ליד השניה. יש הבדלים עצומים בין בתי קברות מראשית הישוב לבין אלו בעיירות הפיתוח, בקיצור, באמת נושא גדול ועצום. השיא בעיניי, וסיפרתי זאת לנילי פעם, קבר בבית הקברות הישן (כנראה) ברחובות ועליו כתובה מילה אחת: "נכשלתי".