צפון אמריקה הגדולה, עם הערים האדירות של ארה"ב והנופים הנפלאים של קנדה - קשה לדמיין טיול יותר מספק מזה. כל התשובות שאתם צריכים על אטרקציות, לינה, נסיעות, ויזה ועוד - ממש כאן בפנים.
שלום,
הלינקים שצרפתם לא ממש עובדים (לפחות זה של המערב). מציע שתרשמו במלים בקצרה את המסלול ואם אפשר בחלוקה לימים ותאריכים ואז קל יהיה להתייחס.
לשאלתכם האחרת (על ילוסטון) - אמצע אוקטובר יכול להיות מאד בעייתי בילוסטון. זה סתיו ומזג האויר מאד הפכפך. יש בעונה זו גם ימים שהם עוד נסבלים אבל בהחלט ייתכן שתתקלו בטמפ' מתחת לאפס, שלג, כבישים חסומים. לדעתי אם אתם רוצים להגיע לילוסטון במסגרת טיול שמתחיל בסוף ספט' אז זה חייב להיות התחנה הראשונה.
ולצאת ל 14 יום טיול היקפי - מ NY דרך Albany ל Ithaca ל Buffalo ל Pittsburgh (משפחה)Washington ל Lancaster ולבסוף Philadelphia
(חשבתי בהתחלה לעלות לBoston ול Vermont אבל זה נראה צפוף גם כך)
משם טיסה למערב לכ 25 ימים (או ל Yellowstone או ל Las Vegas ואז נעשה היקפי), סיור פארקים (אולי בקראוון: מ Yellowstone ל Grand Teton ל Salt lake city ל Arches ל Mesa Verde ל Navajo ל Grand ל Bryce ל Zion ל Las Vegas דרך Death Valley ל Yosemite ל San Francisco לאורך החוף דרך 1 ו LA עד ל San Diego
ובסוף כ 11 ימים בפלורידה - אורלנדו וירידה דרומה דרך Fort Lauderdale, דרך Everglades עד Key west
לדעתי המסלול שרשמתם לא מעשי למסגרת של 25 ימים. פשוט יותר מדי יעים לזמן שברשותכם. מעבר לכך יש כפי שציינתי בעייה של התאמה למזג האויר:
1. ילוסטון באמצע אוקטובר בעיני תכנון מאד בעייתי.
2. יוסמיטי בתחילת נובמבר גם יכול להיות בעייתי מאד.
גם במסה ורדה וברייס למרות שאפשר לטייל בהם בעונה זו, בהחלט אפשר שתתקלו כבר במערכות חורפיות עם כולל שלג וטמפ' שליליות.
הלינק לא נפתח במלואו - אבל אם אני מבין נכון אתם מדברים על מסלול מעגלי בצורת 8. סיבוב אחד מוגאס מזרחה ביוטה ואריזונה, כולל גיחה למסה ורדה. סיבוב שני בקליפורניה כולל יוסמיטי והערים שלאורך החוף.
כמה ימים חשבתם להקדיש לכל אחת מהערים במערב? כמה זמן חשבתם להקדיש לכל פארק?
להערכתי גם המסלול הזה יהיה לחוץ מאד עדי כדי בלתי אפשרי ב-25 ימים. אני חושב שתצטרכו לקצץ מעט בפארקים או בערים. מעבר לזה הבחירה במסלול מעגלי מוגאס מוסיף לכם הרבה שעות נהיגה מיותרות. לדעתי מסלול קווי מס"פ לסולט לייק סיטי יתאים יותר למסגרת היעדים שלכם. גם בכיוון ההפוך אפשר ויכול להיות שאפילו עדיף (תוך ויתור אפשרי על יוסמיטי).
במסלול שאתם העלתם, אתם מתכננים לחצות את יוסמיטי פעמיים על כביש 120 (מעבר טיוגה). אף שכביש זה לרוב פתוח גם בתחילת נובמבר, כבר היו מקרים שהחורף הקדים והכביש נסגר עוד באוקטובר וגם אם לא ייסגר, יש סיכוי להתקל בשלג ובתנאים קשים לנהיגה. אני מציע לא לתכנן לנסוע שם החל מסביבות 15-20 לאוקטובר.
הנה שלד של מסלול שאני מציע שכולל את כל המקומות בתפריט שלכם (את הלינק לא הצלחתי לפתוח במלואו, כך שאני מנחש שזה כולל את הכל):
ס"פ --> לייק טהו --> מונו לייק --> יוסמיטי --> מונטריי --> כביש 1 --> ל"א --> סן דייגו --> וגאס --> ציון --> ברייס --> לייק פאוול --> גרנד קניון --> נבאחו --> מסה ורדה --> ארצ'ס --> סולט לייק סיטי.
אפשר גם במקום זה לשים את נקודת הסיום בוגאס ולסדר מעט אחרת את הסיבוב בחלק של יוטה אריזונה.
אלא מה - שאת כל זה אי אפשר להכניס ב-25 ימים ותהיו חייבים לחתוך.
להערכתי, לסיבוב שאתם מתכננים ביוטה אריזונה צריך 10-11 ימים מינימום שבמינימום. בימים הקצרים יחסית של סוף אוקטובר ואם רוצים להמנע מנהיגות ארוכות מדי יום אחר יום הייתי מקדיש יותר לכיוון ה-12-13 ימים. גם אם ניקח את ההערכה האופטימית ביותר של 10 ימים, זה משאיר לכם 15 ימים לכל השאר והשאלה אם זה יספיק או לא תלויה בכמה זמן אתם מתכוונים להקדיש לכל עיר.
ואני רק אציין למען ההגינות שלא בכל המקומות הנידונים הספקתי לבקר בעצמי.
שלום שוב
לאחר עיון במסלול, יש לי מס' תובנות:
אני מעוניין להיות בסאן פרנסיסקו 3-4 ימים ובלוס אנג'לס מקס' 2 ימים
אני שוקל לבצע את המסלול בקראוון
עדיף להתחיל בסלט לייק ולסיים בסאן פרנסיסקו, כך שמחזירים את הרכב בסוף המסלול
אם מוותרים על לייק טאהו, איך היית ממליץ לחלק את הימים ?
לא הבנתי איך ניתן היה לחלק אחרת את המסלול ?
האם יש אטרקציות באיזור עמק המוות שהסיבוב הזה לא עוצר בהן ?
ב. אני מציע ליתר בטחון שבטרם תזמינו כרטיסים, תעשו בירור לגבי עלויות השכרת קרוואן\רכב בסולט לייק והחזרה בקליפורניה לעומת אותו הדבר רק עם התחלה בוגאס.
ג. בעמק המוות לא הייתי. מה שבטוח שאם רוצים להוסיף את עמק המוות יש לעשות זאת במעבר בין קליפורניה לוגאס ולהקצות לפחות יום טיול מלא לצורך העניין.
ד. חלוקה גם של הטיול לימים יכולה להיות כזו:
3-4 ימים ס"פ
5-6 ימים יוסמיטי וכביש 1 עד ל"א
2 ימים ל"א
? ימים סן-דייגו
? ימים עמק המוות (לפחות יומיים אם לוקחים בחשבון את הנסיעה מסן דייגו).
? ימים לאס וגאס
11-13 ימים לסיבוב במדבר של יוטה ואריזונה וסיום בסולט לייק \ וגאס.
אפשר גם בכיוון ההפוך, כאשר זה יכול לכפות עליכם ויתור על יוסמיטי.
השאלה היא באיזה קצב אתם אוהבים לטייל, כמה אתם מוכנים לנהיגות מאומצות של מספר שעות וכמה זמן תרצו להקדיש לכל פארק שתגיעו אליו.