כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מניו יורק לאסאבל צ'אזם 29/06/2008 10:22 לתגובה הבאה
  nonol לא מחובר nonol  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
מניו יורק לאסאבל צ'אזם - האם עדיף דרך מערת הנטיפיפ או דרך אלבני צפונה? ואם דרך מערת הנטיפים-האם כדאי להתעכב בהרי המילטון ובשמורה? באילו מקומות שווה לעצור בדרך?
ובכלל האם אסאבל צ'אזם שווה יום בקור?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מניו יורק לאסאבל צ'אזם תגובה ל - 1 29/06/2008 11:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6353 הודעות עד כה
ביחס לאוזאבל קאסם, לא מקדישים לו יום שלם בכל מקרה.

בגדול ערוץ האוזאבל קאסם מרשים מאוד,אם כי אלה שמחפשים גם זרימה רצינית בנהר העובר בו עלולים להתאכזב במקצת,אבל תמיד נשאר להתלהב מהערוץ עם הקירות הגבוהים והחרוצים שלו.

מאחר שהתוואי שהצעתי לכם אינו כולל את האוזאבל קאסם,כל זאת היות והעדפתי להמליץ לכם מעבר בליבו של האדירונדאק עם עצירות על כביש מס 30 בדרך צפונה ללייק פלאסיד,כך שבהקצבת הימים שלכם לא חשבתי שתוכלו לכלול גם אוזאבל קאזם,ובמקום זאת ,נכון שללא השואה המלצתי
על ה-High Falls Gorge שהוא קטן הרבה יותר ומספק זרימה עד כמה שהבנתי ברוב ימות השנה,בנוסף לעליה לתצפית מהוויטפייס מאונטיין
מה שיתן לכם אפשרות להגיע ביום שלאחר ההגעה ללייק פלאסיד מרחק דרך נוסף מערבה למען המשך ביקור בשאר היעדים עד הניאגרה.

אם תחליטו על האוזאבל תמשיכו מאיזור אולבני/מערת הנטיפים ישירות עם ה-87 המהיר לביקור בו ולאחר מכן תפנו להתמקמות בלייק פלאסיד עם ה-9N וה-86 תוך אפשרות עליה לוויטפייס מאונטיין בהתאם לראות,ואז כמובן אין צורך בתוספת של High Falls Gorge ,ולמחרת תוכלו גם לכלול את 1000 האיים לפני המשך התקדמות לאצבעות.

לגבי הרי המילטון ,כעיקרון אתם תראו אותו אם תהיו על -ה-30, כך שבמיוחד לסטות על כביש 8 לאיזור האמים Scandega ו-Pleasant שם אני מניח השמורה שאת רשמת ,רק אתם תדעו בהיותכם שם ,בכל מקרה לא מאמין שמישהו יוכל להתיחס לשמורה הזאת.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מניו יורק לאסאבל צ'אזם תגובה ל - 2 30/06/2008 22:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני,
אשמח אם תקרא ותתייחס למסלול ולשאלותי. כמובן שהמסלול מבוסס על המלצותיך עם קצת שינויים.
יום 1- מניו יורק עד אלבני/מערת הנטיפים(האם עדיף סיור באלבני או טיול במערה?) ולינה באיזור(האם יש מקום מומלץ?)
יום 2- נסיעה לאוסבל צ'אזם +מסלול. לינה באיזור (איפה כדאי?)
יום 3- מעבורת לצ'מפליין או מעבורת החוצה את אגם צ'מפליין עד ברלינגטון (מה עזיף?)ולינה באותו מקום כמו ביום ב'
יום 4- טיול באיזור הלייק פלאסיד ולינה באיזור טופר לייק
יום 5 - נסיעה לאלף האיים, איתאקה לינה באיזור איתאקה
יום 6 - ווטקינס גלן וקורנינג- ושוב לינה, כמו ביום ה', באיזור איתאקה
יום 7- סיקס פלאגז ולינה באיזור הניאגרה
יום 8+9 איזור הניאגרה
יום 10 טיסה לאורלאנדו.
שאלה נוספת- במידה ונותר על הסיקס פלאגז האם כדאי ביום השני להגיע עד לוורמונט לטייל במפעלים?
תרגיש חופשי לתקן ,להעיר ולהוסיף המלצות .
תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מניו יורק לאסאבל צ'אזם תגובה ל - 3 01/07/2008 09:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני אומנם אכן רק מציע תוואי ,והשואל אמור לתקן על פי צו ליבו.

מאחר והדגשת שאני יכול להרגיש חופשי,אני חושב שאתם צריכים באמת לוותר על פארק השעשועים ובעיקר משום שמיד לאחר הפארק אתם הקצבתם יומיים לניאגרה שמיכלול האטרקציות לתייר שם והאפשרות להרחיק קצת לביקורים נוספים בסביבתם,יכולה לבוא כבילוי שלבטח ירתק את הילדים ומה עוד שתכף אחרי הניאגרה הם ישאבו לפארקים של אורלנדו.

קשה לי עם החלוקה שלך לימים הראשונים,ביחוד עם הצורך לחזור ללון באותו מלון/מוטל,חבל לי שויתרת על העליה בכביש 30 אבל שוב אני חוזר ואומר השואל הוא המחליט סופית.

לכן מציע שאחרי אולבני או מערת הנטיפים(לא יודע להחליט מה להעדיף)
ביום השני בנוסף לאוזאבל קאזם תעצרו קודם לכן לבילוי קל בלייק ג'ורג' שהוא משמש בחודשי הקיץ כאתר נופש,פשוט אם תסתפקו רק באוזאבל תמצאו את עצמכם מוקדם מהצפוי ממוקמים במקום הלינה.

התוספת של לייק ג'ורג' ואחר כך אוזאבל אמורים להביא אותכם לדעתי ללינה כפולה ב-platsburgh שממנה ביום השלישי תעברו במעבורת הקצרה לצפון וורמונט ,אפילו תבלו גם את הערב במידרחוב של ברלינגטון, ותחזרו ללינה ב-platsburgh (אין מה לעשות שם בערב פרט ללינה ) אפשרי גם מאוחר כי המעבורת הקצרה פועלת 24 שעות כל 20 -25 דקות.

מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מניו יורק לאסאבל צ'אזם תגובה ל - 4 02/07/2008 09:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה. קבלנו את הערתך, אתה צודק, ניסע על כביש 30. ואם כך- האם בכל זאת לעצור רק בליק ג'ורג' ואוסאבל צ'אזם, או ישנם מקומות נוספים מומלצים?
יתכן שגם נוותר על הסיקס פלגז, יש לך רעיון מלבד מפלי הניאגרה היכן לבקר? אולי בקנדה?!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מניו יורק לאסאבל צ'אזם תגובה ל - 5 02/07/2008 11:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא מסתדר לי גם כביש 30 וגם לייק ג'ורג' -וותרו על לייק ג'ורג'
ולכו עם הכיוון שרשמתי בתגובת המיסלול שלי מהנטיפים עד לייק פלאסיד

אם מורידים את פארק השעשועים אפשר להשאר עוד לילה בלייק פלאסיד
וביום השני לעשות את אתרי הטבע של הוויטפייס מאונטיין והאוזאבל
קאסם,ואת החזרה לבילוי ליד האגמים שבעיירה לייק פלאסיד הייתי עושה
בירידה על כביש 87 דרומה קצת ,וביציאה לכביש מס 73 לצאת אליו ולסוע עליו עד לייק פלאסיד.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אגב למתי מיועדת הנסיעה? תגובה ל - 6 02/07/2008 11:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אגב למתי מיועדת הנסיעה? תגובה ל - 7 02/07/2008 12:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה מוני,
האם לדעתך 1000 האיים שווים ביקור וכמה שעות להקצות לכך? חוץ מבתים יפים מה עוד יש שם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אגב למתי מיועדת הנסיעה? תגובה ל - 8 02/07/2008 13:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אגב למתי מיועדת הנסיעה שלכם?

מאחר ואתם רוצים ללון פעמיים באצבעות אז אולי שוה שתסעו מלייק פלאסיד לאצבעות ללא סטיה לאיים כי עם האיים יהיו לכם עד איתקה
450 קמ,ואילו ללא האיים 385 קמ .

אם תתחילו מוקדם בבוקר אז אפשר שתגיעו לאלכסנדריה ביי ותקחו שייט
קצר שהוא שעה וקצת.

בדרך כלל ההמלצה להגיע לאיים אם הם בתוואי .

אנחנו נהיה בהם בספטמבר היות והם יהיו בתוואי של המחוזות הקנדיים שנעשה.
מצרף תמונה לא שלי כמובן.
מוני
1000 האיים
1000 האיים(גודל:6.39KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אגב למתי מיועדת הנסיעה? תגובה ל - 9 03/07/2008 13:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנו טסים ב- 23/7.
ושוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מערת הנטיפים תגובה ל - 10 03/07/2008 15:02 לתגובה קודמת
  סוזי לא מחובר סוזי  משתמש פעיל 1050 הודעות עד כה
הי monol וכמובן מוני,

לגבי מערת הנטיפים, ומבלי להשוות עם אלבני, אני מצטטת מ-1001 טיפים את דבריה של רוזצ'קה שביקרה שם לפני מספר שבועות:

"נסענו 20 דקות לHowe's Caverns. אנחנו התרשמנו מאוד! לקחנו טיול מודרך של 90 דקות - מומלץ מאד. לא לשכוח להתלבש חם!"

גם אנחנו נהיה שם ממש עוד מעט...

טיול מהנה,
סוזי.

[עודכן ב:03 יולי 2008 15:07:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תחבורה משדה תעופה בסן פרנסיסקו
להודעה הבאה:מסלולים סביב ניו-יורק

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף