כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. השמנפופים והחדחוטים: לצרפתים ולבעלי נפש ילדותית 30/06/2008 07:23 לתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4178 הודעות עד כה
התגלגל לידי (בהזמנה כמובן) ספר ילדים-מבוגרים משגע, שהיה כפי הנראה ספר פולחן בקרב דור מסוים. לבושתי הגדולה לא היכרתי אותו.

הסופר היהודי-צרפתי אמיל הרצוג כתב את הספר בשם העט אנדרה מורואה, וביחד עם איוריו היפהפים של ז'אן ברולר, יצרו יצירת מופת, שיצאה לאור בשנת 1930. זהו ספר המתאר את מאבקם של המשמנאים והמרזנאים (בתרגום משנת 1944) או את השמנפופים והחדחוטים (בתרגום החדש) סביב המחלוקת החשובה על שמו של האי המצויי בין שתי הממלכות התת קרקעיות שלהם. סיפור המעשה מזכיר מאוד את מלחמת היוקים והפוקים של דר' סוס (גם הוא ספר חובה) ואת "אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו" של אפריים סידון. וליתר דיוק, סביר מאוד להניח שאפריים סידון הכיר את "המשמנאים והמרזנאים" ואולי כתב בהשראתו.
כך או כך, הספר כל כך חינני ומשעשע, שאני ממליצה עליו בחום. התרגום החדש יצא במהדורה אחת ביחד עם הישן, כלומר, שני התרגומים כרוכים בספר אחד. הראשון בשביל המכורים שמתקשים לוותר על משפחת "דו-פנים" לטובת "משפחת כפולי", והשני בשביל השפה הטיפה יותר מעודכנת והאיורים הצבעוניים, שבספר הראשון בהוצאה העברית לא הודפסו.

נילי, אם את רוצה לטייל קצת ביער פונטבלו ולרדת מסלע התאומים במדרגות נעות שמזכירות את המטרו עד לממלכות התת קרקעיות,

טריקו, אולי יתחשק לך להחליף את דמותך הנאה לאחר קריאת הספר,

רבקה ונירית, אין צורך לחטוף ילד כדי שיהיה תירוץ לשאול את הספר מהספריה הקרובה,

ענת, הבת שלך תקרא אותו בעצמה ותעביר לך,

אניגמה, אני חושבת שתזדהי עם מר כפולי שישב בסבלנות ביער בולון, תפס ראש בשמש, וקרא לילדים שלו, "הו, הו, הווווו, הו",

איריס, זה ברור, את מה"צרפתים" השנה,

לשרון, לטלוש, לגיל, לכל חובבי התרבות הצרפתית,
ליעל שחזרה עכשיו מפריז, ליניב, לאילון ולפריז באוגוסט

כולכם - זה יעשה לכם יום טוב.

ענתי, לא שכחתי אותך. אני יודעת שאת כבר בטח בחנות ספרים עכשיו, והכרטיס כבר נשלף Laughing , (ענתי, דרך אגב, השביתה הסתיימה).

יונית, גם את תיהני.

ויש עוד המלצות, אבל לא לעכשיו.

שיהיה יום טוב

[עודכן ב:30 יוני 2008 07:25:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. השמנפופים והחדחוטים: לצרפתים ולבעלי נפש ילדותית תגובה ל - 1 30/06/2008 15:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

בזמן העונה החמה ההודעות בורחות להן למטה.

טוב מראה העיניים מכל תיאורים שלי:
http://www.matarbooks.co.il/index.php?book=1400

http://www.text.org.il/index.php?book=0707052

אוי, כמה אני מחכה כבר לרוץ לקרוא עוד קצת על עלילות תיירי ואדמון כפולי. טרם סיימתי את הספר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. השמנפופים והחדחוטים: לצרפתים ולבעלי נפש ילדותית תגובה ל - 2 30/06/2008 16:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1231 הודעות עד כה
זיוה,

תודה רבה! Very Happy

אני מתה על סיפרי אגדות, איך ידעת...? Smile

הגיע בדיוק בזמן שאקרא ביחד בחופש הגדול עם הגדולים שלי...

שוב - Smile Smile Smile

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. השמנפופים והחדחוטים: לצרפתים ולבעלי נפש ילדותית תגובה ל - 3 30/06/2008 16:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

נכון, נילי, יצא מתאים עכשיו עם תחילת החופש. חשבתי עלייך ועל הטיולים הוירטואליים שלך (למרות שהספר בעצם אוניברסלי. יש בו טיפה יער פונטבלו וסופר עם שם עט נורא צרפתי, וזהו).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. השמנפופים והחדחוטים: לצרפתים ולבעלי נפש ילדותית תגובה ל - 4 30/06/2008 17:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1231 הודעות עד כה
זיוה,

ביום שהיה לי קצת פחות נחמד, היה כיף שחשבת עלי.

תודה! Smile

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. השמנפופים והחדחוטים: לצרפתים ולבעלי נפש ילדותית תגובה ל - 5 30/06/2008 17:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1484 הודעות עד כה
הי זיוה,

פתחתי עכשיו את המייל ששלחת לי ובעקבותיו דילגתי היישר לכאן לפורום לקרוא את המלצתך.
בהחלט רשמתי לפני, בפעם הבאה שארד לספריה אחפש את הספר.

תודה על ההמלצה.

ושיהיה קיץ מהנה.

ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תודה רבה יקירה תגובה ל - 1 30/06/2008 18:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טלוש לא מחובר טלוש  משתמש פעיל 1348 הודעות עד כה
זה מדהים!
אין ספק שזה "ביקור קטן, בפריס.
תמשיכו ככה ואני אתחיל לחפש כרטיסים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שמנפופים וחדחוטים: לא תאמינו איזה מכרים ותיקים הם. תגובה ל - 6 30/06/2008 19:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5702 הודעות עד כה
היי זיוה-זה פשוט לא יאומן.
אני נתקלתי כאן בשמנ...וכ'ו לא טרחתי לקרוא את ההודעות ואפילו לא דמיינתי לי שמדובר במשהו מוכר מעבר נורא רחוק.המישמנאים והמרזנאים
שייכים לדור שלי ולך תחבר אותם עם שמנפופי.עד שלא ראיתי קצת איורים
לא נפל לי האסימון.להגיד שאני זוכר על מה מדובר איני יכול, אני רק זוכר שאהבתי נורא את הספר הזה,וביחוד את ההקראות ממנו לפני השינה.
אני בטח אקנה אותו בשביל נכדי, שממש בגיל המתאים.אולי אפילו אנסה להקריא לו את הנוסח העתיק ואם הוא לא יאהב ,אני בטח אשמח בו.
תודה אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שמנפופים וחדחוטים: לא תאמינו איזה מכרים ותיקים הם. תגובה ל - 8 30/06/2008 21:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1370 הודעות עד כה
זיוהל'ה

כמה את חמודה שחשבת על כולנו.. ותודה על ההמלצה
הנה נוסף עוד ספר לרשימה שמחכה לי
לצערי (כמו שאת כבר יודעת) אני קוראת בזמן האחרון רק ספרות מקצועית (וביננו, די משעממת). אבל אוגוסט אוטוטו מגיע ובסופו יהיה לי זמן להשלמת כל מה שאני באמת רוצה לקרוא.

העלת חיוך על פניי, גם לי היה יום לא כל כך מוצלח. אבל איך אומרים מחר יום חדש..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שמנפופים וחדחוטים: לא תאמינו איזה מכרים ותיקים הם. תגובה ל - 9 30/06/2008 22:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

אני שמחה שהצלחתי לשמח את המדוכדכים ומאחלת לכם המשך שבוע ברגל ימין.

אורי, קראתי באינטרנט שזה ספר פולחן והרמתי גבה. אח"כ חיברתי דברים. הספר יצא לאור במהדורה העברית בשנת 1944. זה לא בדיוק הדור שלי.

הנוסח הישן מאוד יפה. הבעיה שלו שהוא בלי האיורים היפים והצבעוניים. יש בו רק מעט איורים ובלי צבע. התרגום החדש ספג קצת ביקורת אבל אני מתרשמת שהוא בכל זאת טוב. יש אנשים שקשה להם להיפרד מהנוסח המוכר. את ההמלצה קיבלתי ממישהי שהיא מומחית בתחום התרגום וחוקרת תרגומים. היא אמרה לי שבסה"כ נעשתה עבודה יפה בתרגום הזה. תבדוק ותנסה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. שמנפופים וחדחוטים: לא תאמינו איזה מכרים ותיקים הם. תגובה ל - 10 30/06/2008 23:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5702 הודעות עד כה
היי זיוה
פולחן או לא פולחן, אני זוכר רק את הרושם של האיורים וחבל שאינם בהוצאה החדשה.נראה, אולי אני אמצא את הישן המקורי, עם האיורים האלה, שנדמה לי שחשובים כמו התוכן. עובדא שתוכן לא זכרתי וצורה כן.אבל לך ותחבר זיכרונות ילדות עם משהו אמיתי,כי אם זה היה ספר פולחן, אז אולי הקריאו לנו את התירגום ונתנו לנו לדפדף בציורים של המקור? לפחות ב"עליזה בארץ הפלאות" בודאות זאת היתה השיטה אצלנו בסביבה,תוכן לחוד וציורים במקביל--אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. השמנפופים והחדחוטים: לצרפתים ולבעלי נפש ילדותית תגובה ל - 1 30/06/2008 23:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3917 הודעות עד כה
היי זיוה,
תודה על ההמלצה. עוד ספר נוסף לרשימה.
גם אני קראתי שהיה ספר פולחן קצת לפני שלמדתי לקרוא, Razz , אבל בהחלט נראה לי שהייתי אוהבת אותו.
קראתי גם שדווקא בצרפת עצמה הוא פחות ידוע, והסופר מפורסם בגלל ספרים אחרים ו"רציניים" Razz יותר.
לילה טוב לכוווולם!

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. זיוה המון תודה על ההמלצה תגובה ל - 12 01/07/2008 13:08 לתגובה קודמת
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2851 הודעות עד כה
בהחלט אחד היעדים הבאים

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:פארק ליד אמסטרדם
להודעה הבאה:נשמח לסיוע :