| 1. שלושה שבועות בקרוואן באלסקה! חזרנו ומוכנים לסייע. |
30/06/2008 10:33  |
|
שלום לכולם
כרגיל, נגמר מהר מדי. חזרנו משלושה שבועות בקרוואן באלסקה. שלושה שבועות נטו, לא כולל הטיסות הלוך וחזור, שבע במספר, שלהן הקדשנו עוד ארבע יממות נוספות.
בימים הקרובים אפרסם כהרגלי כתבה מפורטת בנושא בבלוג שלי (ואם לא תהיה ארוכה מדי לטעמם של אנשי הנהלת אתר "למטייל" תפורסם מן הסתם גם כאן באתר), הכוללת את פרוט המסלול ולא מעט טיפים והערות העשויים לסייע לכל הנוסעים לשם. אבל מאחר ואצטרך קצת זמן לכך, וישנם כאלה שנוסעים לאלסקה ממש בימים אלה והמידע שצברנו יכול בינתיים לסייע להם, ניתן להפנות שאלות ספציפיות בתגובה להודעה זו ממש כאן או ליצור איתי קשר באמצעות מערכת המסרים או התגובות לכתבות שבבלוג:
http://blog.tapuz.co.il/caravan
דוד פרנקל
 |
| במטוס קל מעל פסגת המק'קינלי(גודל:17.04KB) |
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
|
|
|
|
|
|
|
|
| 6. תודה לכולם על הברכות - וקצת על מזג האויר תגובה ל - 5 |
30/06/2008 15:57   |
|
ראשית, הטיול שלנו מתחילתו ועד סופו היה ביוני. ביולי כנראה קצת יותר חם.
טיסות מעל המק'קינלי אכן מתבטלות לפעמים בשל מזג האויר. גם אם ניתן היה מבחינה בטיחותית, פשוט אין טעם לטוס לשם כשהכל מכוסה בערפל סמיך ולא ניתן לראות דבר. אז אני מחזיק לך אצבעות שמזג האויר יהיה באותו יום לפחות כמו שהיה אצלנו.
וככלל לגבי מזג האויר. בניגוד להמלצה מסויימת ששמעתי בעבר, לא הסתובבנו במכנסיים קצרים וגם הטישרט נשאר מתחת לחולצה הארוכה. ישנם ימים יפים ושטופי שמש, ישנם ימים שהגשם לא מפסיק לרדת, ורוב הימים הם במצב של מעונן חלקית עד מעונן וערפילי. הטמפרטורות הממוצעות ביום הם כמו בחורף אצלנו, ובלילה לפעמים קר יותר. הפעלנו את החימום בקרוואן בשעות הערב והבוקר, אך לא לאורך כל הלילה. כשעורכים שייט לקרחונים או כשמטיילים עליהם רגלית, וגם בחלק מן האזורים האחרים ברור שקר מאד ויש להערך לכך: כארבע שכבות (לא כולל מעיל הגשם) הכוללות גם פליס עבה, כובעי צמר וכפפות. בשאר המקומות אפשר ללכת עם חולצה ארוכה ופליס, ולהוריד אותו כשממש חם. כל מי שהמליץ על "שיטת הבצל", צדק.
ואין צורך במכנסי שלג ובביגוד טרמי.
דוד
 |
 |
| IMG_0020.JPG(גודל:22.07KB) | IMG_0178.JPG(גודל:22.16KB) |
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
|
|
|
|
| 7. ברוך השב לפורום תגובה ל - 1 |
30/06/2008 16:23   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
| 8. תודה לכולם על הברכות - וקצת על מזג האויר תגובה ל - 6 |
30/06/2008 17:27   |
| |
mabat |
1556 הודעות עד כה |
|
|
המון תודה, דוד.
האמת היא, שהגשם עצמו הרבה פחות מטריד אותי מאשר הקור. נדאג להתארגן עם הרבה שכבות, ונקווה לטוב
|
|
|
|
|
|
|
| 12. ברוכים הבאים. מחכים לכתבה תגובה ל - 11 |
30/06/2008 20:05   |
| |
הקמחים |
732 הודעות עד כה |
|
|
הודעה ללא תוכן
יש דברים שאני יכולה ללמד ויש דברים שלומדים מספרים. אבל יש דברים שחייבים לראות ולהרגיש...
בקרו בבלוג שלי - לטייל בעולם http://blog.tapuz.co.il/oshrak
|
|
|
|
| 13. האם היא עומדת בציפיות? תגובה ל - 11 |
01/07/2008 11:31   |
|
האם היא עומדת בצפיות? יפה, פראית ובלתי נכבשת כפי שמתוארת? הייתי יכול לכתוב כמה עמודים ארוכים בתשובה לשאלה הזאת.
אבל היריעה קצרה. אז התשובה הקצרה היא: כן, מאד! אבל כבר לא פראית לגמרי.
פראית ויפיפיה בכל מובן של השוואה למדינה אחרת בארה"ב. פשוט לא ניתן להשוות. המרחבים העצומים, הקרחונים וההרים המושלגים, המפרצים המרהיבים, המיצרים והפיורדים, הנהרות האדירים ושפע הדגים, חיות הבר שרואים ממש בכל מקום, כלל הנופים הנפלאים... כל שאר הסופרלטיבים - מיותרים. ביוני, היממה ענקית וכל כולה אור (אפילו בשעות הקצרות שבין שקיעת השמש לזריחתה אין חושך ממשי). והקיץ הקצר שנמשך כל כך מעט ולכן מספיק כל כך הרבה. החורף העצום שבא בעקבותיו עם הכפור והזוהר הצפוני.
והיא אכן נראית כמשהו חדש, צעיר ובתולי. בסך הכל הצטרפה לארה"ב כמדינה בשנת 1959, ומתכוננים שם לחגיגות החמישים. יותר צעירה מאיתנו. בסך הכל כ- 600,000 תושבים: מחציתם באזור אנקורג' והשאר מפוזרים בערים קטנות ויישובים על שטח שהוא כפעמיים וחצי מגודלה של טכסס. הכבישים הראשיים המועטים, "ההייוויס", הם בחלקם דרכי עפר. אין עומסי תנועה באלסקה. דרכי התחבורה המקובלות הן בדרך האויר בעיקר (המון מטוסים קלים) ובים. כשנעים בה ברכב, רובו 4X4: לימוזינות מפוארות לא תמצאו שם. הרכב הסטנדרטי הוא טנדרים עם תקע חשמלי מלפנים - כדי לחבר את האוטו לחשמל בלילה, שלא יקפא. מרבית התושבים נראים כזן אחר: קשוחים יותר, מסוקסים יותר, הרבה ג'ינס ואוברולים. נראה שמרבית זמנם הם מחזיקים חכה ביד אחת ורובה צייד בשניה...
אבל כבר לא לגמרי. ישנה אנקורג' - עיר מודרנית לחלוטין. גם פיירבנקס כבר גדולה למדי וסימני מודרניזציה רבים נראים בה. ישנם כל רשתות השיווק האמריקאיות המוכרות אם כי בפריסה קטנה מזו שבמדינות אמריקאיות אחרות, ישנם מוזיאונים, גלריות, תרבות מודרנית בצד זו האותנטית, ועוד. וכן, אפילו לימוזינה ראיתי באנקורג' וכמה חליפות...
בציפיות שלי היא עמדה.
דוד
דוד פרנקל.
|
|
|
|
|
|
|
| 17. לגבי השאלות על המסלול והקפאון תגובה ל - 14 |
01/07/2008 18:46  |
|
לא הצטערנו שהגענו לפיירבנקס. ביקרנו שם במכרה הזהב אלדוראדו, ושטנו בספינת הנהר דיסקברי. גם הדרך לשם וחזרה הייתה יפה. אחרי פיירבנקס ביקרנו גם בנורת'-פול, עירו של סנטה קלאוס הנמצאת ממש ליד פיירבנקס.
אלדוראדו ממוסחר למדי ותיירותי, אם כי זה די נחמד לעשות שם PANNING ולמצוא כמה גרגרי זהב אמיתי... ביקרנו בהמשך הטיול גם ב- INDEPENDENCE MINE ליד האטצ'ר-פאס, ושם זה הרבה יותר אותנטי ופחות תיירותי. התקופות ששני מכרות אלה מדגימים הן תקופות שונות: אלדוראדו הוא מתקופת ה- GOLD RUSH, ואילו האינדפנדנס הוא משנות השלושים ועד החמישים של המאה ה-20. זמנים אחרים וטכנולוגיה אחרת. כדי לקבל מושג על נושא כריית הזהב באלסקה כדאי לבקר בשניהם. ספינת הנהר מהנה ביותר, מאחר ומדי פעם היא עוצרת להדגמות שונות בדרך: התחבורה המקומית באמצעות מטוסים קלים שממריאים ונוחתים על הנהר ועל מסלולי חול מאולתרים, כלביה ואילוף של כלבי מזחלות, ולבסוף ביקור בכפר אינדיאני משוחזר הבנוי היטב ונותן תמונה יפה על חיי הילידים במקום.
וליערה - הטמפרטורות ביוני לא יורדות בדרך כלל מתחת לאפס, ואין צורך בחודש זה לנקוט באמצעים מיוחדים נגד קפיאה.
דוד
דוד
 |
| זה מה שמוצאים באלדוראדו. וזה אמיתי!(גודל:27.05KB) |
דוד פרנקל.
|
|
|
|