כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. התיעצות - קינוח טיול באוסטריה 30/06/2008 14:25 לתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 697 הודעות עד כה
האם כדאי לסיים טיול באוסטריה (מחזור ב') ביום טיול במינכן, שיכלול
בעיקר : את מוזאון המדע, גנים אנגלים ואולי איצטדיון ארנה ?
או להוסיף עוד יום בטירול ??

מנסיוני בעבר, טיול בהולנד שקונח באמסטרדם - אמסטרדם האפורה והעירונית, פגמה בטיול הטבע והנופים והשאירה טעם פחות טוב.
(ובואו לא נזכיר את קיטורי האינ-קץ של ילדי ובעלי).

מי ייתן ונזכה לראות את גלעד שליט במהרה http://www.habanim.org/activity.html
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. התיעצות - קינוח טיול באוסטריה תגובה ל - 1 01/07/2008 08:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה
התשובה בגוף השאלה.

אם המשפחה שלך פחות אוהבת ערים, וותרי על מינכן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. התיעצות - קינוח טיול באוסטריה תגובה ל - 2 01/07/2008 08:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6726 הודעות עד כה
בהחלט רצוי ומומלץ לוותר על מינכן.
היא הרבה פחות מוצלחת מאמסטרדם, מלאה בערבים (במיוחד במרכז העיר) ולסיים במוזיאון די כבד זה ממש לא מוצלח. אם כבר, עדיף להתחיל בה, אבל הרבה יותר טוב לוותר עליה כליל.
טירול מקסימה ובהחלט מגיע לה לפחות יום לטעימה.
הכי טוב: לסיים בפארק המים אלפמרה בדרום בוואריה. ממש לא רחוק ממינכן וגם לא מזלצבורג. תענוג גם לילדים וגם להורים חובבי ספא ומעיינות חמים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. התיעצות - קינוח טיול באוסטריה תגובה ל - 3 01/07/2008 09:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2852 הודעות עד כה
אני אשתדל לא להיות נחרצת...

אם אתם לא אוהבים מוזיאונים וערים - אל תיכנסו לעיר בכלל. אם אתם כן רוצים לנסות משהו שונה - מוזיאון המדע במינכן הוא אחד המוצלחים ביותר, רק מדפדוף אחורה תיראי שיש ילדים שלא מוכנים לעזוב אותו (כולל ילדי כשהיו קטנים). מציעה לחפש אותו ברשת ולבדוק אם הוא מעניין אתכם.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הערה על התשובה של סיגלית ועוד תגובה ל - 3 01/07/2008 15:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3917 הודעות עד כה
אפשר להמליץ לוותר על מינכן, אפשר לאהוב או לא את העיר .

אבל לציין שהיא מלאה בערבים כסיבה (או אפילו כעוד סיבה) להמלצה לאי ביקור בה, צרם לי מאד.
בייחוד שזה נכתב על ידי אחת ממנהלות הפורום. לא הייתי רוצה לראות כאן התבטאויות גזעניות כאלה..
.

כדאי לדעת עוד דבר על מינכן-בסקרים בקרב תושבי גרמניה , היא זוכה לפופולריות רבה, כאחת הערים שרבים היו רוצים לגור בה. היא נבחרה כעיר בעלת איכות חיים גבוהה בסקר של "מונוקל" ו"הראלד טריביון" ב 2007:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/938642.html

אני חושבת ש מוזיאון המדע של מינכן ממש מומלץ, מוזיאון מעניין, ביקרתי בו לבד בצעירותי וחזרתי עם הבן שלי, וגם הוא בחר לחזור לשם בטיול עצמאי. כמו רבקה, מכירה עוד ילדים רבים שנהנו ממנו. הגנים האנגלים זכורים לי כמקום יפה ומעניין. את הארנה אליאץ מקווה לבקר בשבת הקרובה...אבל שמעתי שזה אחד האיצטדיונים היפים ביותר בעולם, ובייחוד מעניין לבנים ולחובבי/ות כדורגל.

אישית מעדיפה להתחיל עם ביקור בעיר (ולא משנה איזה) ומשם לנסוע לטיול הרים-נופים-טבע, ולא לסיים עם העיר. נדמה לי שיעל -נורבגיה, כתבה על תחושה של אפרוריות ותחושה לא נוחה בעת ביקור בפריז לאחר טיול בנופי האלפים ופרובנס, בקיץ שעבר.

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הערה על התשובה של סיגלית ועוד תגובה ל - 5 01/07/2008 20:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mir_dayan לא מחובר mir_dayan  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
מצטרפת למחאה של נירית לגבי הערות שמקומם לא כאן.
בכלל כדאי להזהר מהמלצות "לא לעשות" גורפות, הרי לכל משפחה יש את הסגנון שלה בטיול ואת תחומי הענין הרלבנטיים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הערה על התשובה של סיגלית ועוד תגובה ל - 6 01/07/2008 20:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
אנחנו נוסעים בעוד חודש. 9 לילות נלון באוסטריה ו-5 לילות במינכן. מתוך 5 הימים אנחנו מתכוונים לטייל 3 מחוץ למינכן ויומיים במינכן עצמה. מתוך מחקר מעמיק שעשיתי יש המון מה לראות במינכן. אנחנו מישפחה שמשוגעת על מוזיאוני מדע וטבע. כששאלתי את ביתי בת ה-9 לאן היא רוצה לטייל בחו"ל, כל מה שעניין אותה זה שיהיה מוזיאון מדע. הבן הקטן בן 4 משוגע על מכוניות, אז כמובן שנהיה במוזיאון bmw. במינכן יש שווקים, חנויות כולבו ענקיות (בינהן חנות צעצועים של 5 קומות), מוזיאון צעצועים, ארמונות, כנסיות ומה לא. נראה לי מוזר לבטל יעד כזה במחי יד.(אולי נגיד שגם לא כדאי לבקר בפאריז ובלונדון בגלל שהן ערים גדולות ולא אתרי טבע).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חברות, ניראה לי שהתבלבלתן- full in the evenings ?? תגובה ל - 7 02/07/2008 12:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 697 הודעות עד כה
לא הבנתי את ההתקפה, אני קראתי:מלאה בערבים- full in the evenings....

מי ייתן ונזכה לראות את גלעד שליט במהרה http://www.habanim.org/activity.html
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. full in the evenings - oooooopssss תגובה ל - 8 02/07/2008 12:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3917 הודעות עד כה
אם זה כך, אני ממש מתנצלת.

ובכל זאת מוזרה השלילה הגורפת על העיר...

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. התיעצות - קינוח טיול באוסטריה תגובה ל - 1 02/07/2008 14:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  aravk לא מחובר aravk  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
אנו בילינו יום עם הילדים במינכן ומאד נהננו. בחלק הראשון של היום
הסתובבנו רגלית באזורים המרכזיים הפופולריים כולל ביקור בארמון.
בחלק השני של היום שכרנו אופניים, רכבנו ברחבי העיר ובעיקר בגנים האנגליים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מוזיאון המדע ומינכן כעיר מעניינת . תגובה ל - 5 02/07/2008 21:52 לתגובה קודמת
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה

כאמור לכל משפחה ההעדפות שלה, הסגנון שלה
אנחנו כמעט תמיד "מסיימים" בטיול עירוני, ואחרי X ימי מפלים,רכבלים וקניונים דווקא העירוניות שובה את ליבנו (ואת כיסנו בד"כ גם)

מסכימה לדעתך לגבי מוזיאון המדע -הוא רחוק מלהיות מוזיאון כבד, לדעתנו,ואחרי שהיינו באי אי אילו מוזיאוני מדע,טבע, טכנולוגיה ברחבי אירופה הוא עדיין זוכה לכותרת "המוזיאון הכי טוב".
שלא לדבר על העובדה שהיה צריך לגרד את צאצאי בשפכטל מהתצוגות השונות, לא הרגישו שמיצו וחזרנו למחרת ל"מקצה השלמות"(מתסכל עבורי).
היינו במינכן 4 ימים והיה מה לעשות בכל אחד ואחד מהם,אז בהחלט יש לה מה להציע- אבל השאלה כפי שנשאלה ,קצת "נתנה כוון" על ההעדפות במשפחת השואלת.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה דחופה הולנד או היער השחור??
להודעה הבאה:רישיון נהיגה בינ"ל באוסטריה