כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תכנון טיול בצפון ניו זילנד 30/06/2008 22:26 לתגובה הבאה
  yana_banana לא מחובר yana_banana  משתמש מתחיל 49 הודעות עד כה
שלום לכולם!
אחרי שקראתי כתבות, טיפים ופורום, בניתי טיוטה של מסלול ואשמח לתגובותיכם.
הקדמה קצרה: אנחנו זוג, מגיעים לניו זילנד לחודשיים, נובמבר-דצמבר. התכנון הוא לשכור רכב ולטייל מצפון לדרום.
החלוקה הראשונית היא שבועיים-שלושה לצפון, חמישה-שישה בדרום.
קודם כל שאלה - האם החלוקה הזאת סבירה?
עכשיו למסלול (בינתיים הצפוני):

1. נחיתה + אוקלנד (יום)

2. נסיעה מאוקלנד לכיוון הקורומנדל בכביש 25. מסלולים קצרים, Cathedral Cove Walk, Coromandel Walkway (יומיים)

3. WAITOMO CAVES – תולעים זוהרות (יום)

4. BAY OF PLENTY) ROTOURA) (גייזרים, בריכות חמות, מעיינות גופרית, הרי געש),מסלולים קצרים, WHIRINAKI TRACK (יומיים מלא או חצי יום מסלול עד המפל) - סה"כ 3 ימים.

5. East Coast/Hawke's Bay : סה"כ 3 ימים
WAIKAREMOANA LAKE TRACK(טרק 3 ימים או מסלולים קצרים)

6. TAUPO/TONGARIRO (גייזרים, בריכות חמות, הרי געש, אגם טאופו, מפלי HUKA) - יומיים

7.TONGARIRO CROSSING(יום-יומיים קצר)

8. נסיעה לאזור טראנאקי (הר געש) דרך הכביש היפה מאוד מספר 43 ומשם לוולינגטון (יום)

9. WELLINGTON (יום), כולל Pinnacles Track

+ 2 ימים באפר

שאלות נוספות:
1. האם כדאי להגיע גם לצפון האי (NORTHLAND) ולקצר במקום אחר?
2. WAITOMO CAVES – אולי לוותר בשלב זה ולראות באי הדרומי? כי זה גורם לסיבוב במיוחד למערות
3. האם כדאי לעשות את TONGARIRO NORTHERN CIRCUIT בשלמותו (4 ימים) ולוותר על משהו אחר?
4. האם התכנון "ישראלי" מדי - להספיק הכול בכלום זמן?

אשמח לתגובות!
תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תכנון טיול בצפון ניו זילנד תגובה ל - 1 01/07/2008 17:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lital_wolfson לא מחובר lital_wolfson  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
היי
טוב לדעתי התכנון מעולה.
לגבי הטונגרירו.. זה טיול ממש קשה עליה מטורפת אני עשיתי את הטיול של יום אחד שהוא ממש חוויתי אבל גם ממש קשה למרות שרואים בו הכל אז זה מספיק לדעתי. לגבי אוקלנד זו עיר ממש נחמה יש שם הרבה מה לעשות לדוגמא ללכת לגן החיות כמה שזה נשמע ילדותי הוא ענקי ומדהים ממש חוויה של יום ויש גם את העולם התת ימי של קלי טרילטון גם נחמד מאד וכמובן את ה SKY TOWER שחייבים לעלות עליו.
מה שעוד נחמד יש בנמל אפשרות לקחת סירה שנוסעת לאיזה אי וולקני קטן ליד (לא זוכרת את השם) שזה ממש טיול יפה מטפסים איזה שעה למעלה והנוף שם פשוט מרהיב שווה!
לגבי וולינגטון אולי הייתי מוסיפה שם עוד יום כי העיר עצמה ממש נחמה וכדאי אפילו סתם ללכת לטייל בה ולספוג את האוירה. תבררו גם מתי יש שם את הפסטיבל השנתי של מופעי הרחוב זו חוויה בפני עצמה..
סה"כ באי הדרומי יש הרבה יותר מה לעשות ולראות ככה שזה בסדר.
זהו אם יש עוד שאלות אשמח לעזור..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תכנון טיול בצפון ניו זילנד תגובה ל - 1 01/07/2008 18:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 794 הודעות עד כה
שמעי, את קצת מנסה לראות הכל בזמן קצר מאוד,
בכדי להבין מה את עושה אפילו ציירתי את זה על מפה.

עכשיו... שימי לב שאת מזגזגת את כל האי, וייצא לך לעשות הרבה מאוד מהטיול במכונית. יש כאלה שאוהבים את זה, ויש כאלה שפחות.
לדעתי כדאי לך לוותר על חוף אחד של האי הצפוני מטעמי זמן (נראה לי שהייתי מוותר על המזרחי, אבל לא השקעתי בזה מחשבה רצינית). דוקא גיחה לנורת'לנד נשמעת לי קצת יותר נחמדה.

בקורמנדל יש גם את החוף עם המים החמים... שווה גיחה. בוודאי אם אתם גם באיזור. תופתעי לדעת שגם הפינאקלס נמצאים שם ולא ליד וולינגטון.

1. לדעתי קפיצה לנורת'לנד נחמדה, אבל עדיף שתבוא ע"ח דברים אחרים, אני גם הייתי עושה אותה ב3 לילות לפחות...
4. כן, התכנון שלך הוא להספיק הכל, והוא מאוד ישראלי. אבל זה גם בגלל שאת גרה בישראל ולא בטוח שהתייעצות עם ישראלים תהפוך את הטיול שלך לישראלי פחות

בסך הכל, בסופו של דבר תעשי מה שבא לך (וטוב שכך), ואני דוקא מחבב את הערים פחות מאשר ליטל שכתבה את ההודעה הקודמת.
map.JPG
map.JPG(גודל:4.29KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תכנון טיול בצפון ניו זילנד תגובה ל - 3 01/07/2008 19:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 514 הודעות עד כה
אני גם חושבת שעדיף לעלות לנורת'לנד מאשר לעשות את החוף המזרחי אבל לא הייתי במזרחי וכן הייתי בנורת'לנד..קחו בחשבון שהנסיעה מטאופו לטאראנקי היא נסיעה שלוקחת לא מעט זמן במיוחד לאור העובדה שחלק לא מבוטל מהכביש הוא בכלל דרך עפר לא סלולה שאלא אם כן יש לכם רכב שטח אז יותר מ40 קמ"ש לא תצליחו לנסוע בה בלי לנפץ לעצמכם את השמשה עם איזה אבן חצץ. זו אכן דרך מרהיבה ואני מאוד נהנתי מהנסיעה בה אבל משם להמשיך לוולינגטון באותו יום זה אומנם אפשרי(עשיתי באוסטרליה גם נסיעות יותר ארוכות ביום אחד)אבל מאוד לא רצוי.
לגבי וולינגטון-זו עיר מאוד כיפית אבל בסופו של דבר זו עיר.אני אישית לא הייתי מקדישה לה יותר מיומיים כולל היום שבו מגיעים אליה.
לגבי אוקלנד-אני לא מסכימה עם מי שכתבה פה על כל אתרי ה"מסט" באוקלנד.לא יודעת אם הייתם אי פעם באקווריום במקום אחר בעולם אבל הקלי טרלטון זה ממש לא משהו ששוה את ה20 ומשהו דולר שהוא עולה כניסה ואפשר לנצל את היום לדברים אחרים.גם הסקיי טוואר לא כזה אטרקציה.מה שכן,הרנגיטוטו(זה ההר געש שלוקחים אליו מעבורת)צריך להיות מאוד נחמד.רצינו להפליג לשם אבל היה מז"א מזעזע אז ויתרנו.
לגבי וויטומו- אפשר לראות את התולעים הזוהרות גם באי הדרומי במערכת מערות דומה ליד טה-אנאו.אני אישית ראיתי אותם במערה בחצר של משפחה מאורית בדרך לפאהיה(נורתקלנד)וזה היה יותר שווה מהמסחור שהיה ב"בלק ווטר רפטינג" שעשו הבחורות שטיילתי איתן.אבל זה כבר שיקול שלכם.בכל מקרה,אם אתם רוצים להסיט ימים לכיוונים אחרים אז אפשר לוותר על זה בצפוני ולראות את זה בדרומי כי לטה-אנאו תגיעו בכל מקרה בדרומי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תכנון טיול בצפון ניו זילנד תגובה ל - 3 03/07/2008 18:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yana_banana לא מחובר yana_banana  משתמש מתחיל 49 הודעות עד כה
תודה על התגובה, אני אעשה רביזיה לפי ההצעות.
בקשר ל Pinnacles, יש אחד בדרום של האי הצפוני:

http://www.tramper.co.nz/?view=object&id=708
http://www.doc.govt.nz/templates/trackandwalk.aspx?id=35943

אבל אני באמת התכוונתי לזה שבמזרח Confused

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תכנון טיול בצפון ניו זילנד תגובה ל - 5 03/07/2008 18:29 לתגובה קודמת
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 794 הודעות עד כה
אם התכוונת לטרק במזרח, לא בהכרח אומר שלא כדאי לבקר בזה שבדרום.
אם אהבת מה שכתבו עליו לפני שידעת ש"לא את זה חיפשת" והתכוונת לבקר במקום, יכול להיות שהוא שווה ביקור.

[עודכן ב:03 יולי 2008 18:29:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כרטיס טיסה
להודעה הבאה:לטייל עם ישראלים או לא?

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר