כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל 01/07/2008 01:28 לתגובה הבאה
  YAARA B לא מחובר YAARA B  משתמש פעיל 192 הודעות עד כה
שלום לחברי הפורום

אחרי 3 "צלעות" של ארה"ב (במידה ונחזיק מעמד...) תשאר לנו ה"צלע" הרביעית - ממערב למזרח.

להזכירכם, משפחה עם 4 ילדים (15, 12, 9, 7) עם קראוון, טיול של 9 חודשים (כמעט...)

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המסלול המוצע.

אני יודעת שהתקופה הזו היא מאוד גבולית לילוסטון (האם גם לגרנד טיטון ולהר רשמור?) ולכן אשמח לקבל הצעה חלופית לשבוע הראשון במידה ומזג האוויר לא יאפשר ביקור במקומות האלו.

וכמובן אשמח לשמוע על עוד מקומות מעניינים או אטרקציות לילדים הנמצאות במסלול שלנו ורלוונטיות לעונה הזו.

29.4.09 סולט לייק סיטי
30.4.09 POCATELO
1.5.09 גרנד טיטון ונסיעה לילוסטון
2.5.09 ילוסטון - Old Faithful
3.5.09 ילוסטון
4.5.09 BOZEMAN
5.5.09 BUFFALO
6.5.09 , RAPID CITY, מגדל השטן , הר רשמור, קרייזי הורס
7.5.09 פארק הלאומי בדלנדס, CUSTER, WIND CAVE, אתר הממותות
8.5.09 MITCHELL
9.5.09 ROUND LAKE
10.5.09 MINNEAPOLICE ביקור חברים - חובה
11.5.09 MINNEAPOLICE מנוחה
12.5.09 MINNEAPOLICE
13.5.09 BLACK RIVER FALLS
14.5.09 מדיסון, מילווקי - סיור במפעל הארלי דיווידסון
15.5.09 RACIN, שיקגו בערב: – medieval times (-ארוחה עם תיאטרון אבירים, סוסים ועוד), משחק פוטבול / בייסבול.
16.5.09 שיקגו: בניין סירס, האקווריום של שיקגו, מוזיאון המדע והתעשייה
17.5.09 שיקגו: , מוזיאון הילדים בשיקגו, גן החיות, שייט ב- Lake Michigan
18.5.09 פארק לאומי INDIAN DUNES, דטרויט - מוזיאון המכוניות של הנרי פורד והעיירה המשוחזרת גרינפילד, המציגה את החיים בתחילת המאה ה-20
19.5.09 CLEVELAND, SANDUSKY- פארק שעשועים
20.5.09 PITTSBURGH - פארק השעשועים קניווד (Kennywood) ובו מתקנים ישנים רבים מעץ. מתקנים רבים הם מתחילת המאה -1900.גם רכבות הרים ישנות מעץ יש ומאוד טובות אפילו. אבל לא רק מתקנים ישנים יש בפארק אלא גם רכבת הרים חדשנית ומהירה , מתקני צניחה, קרוסלות ועוד. פארק נחמד מאוד ומומלץ לבילוי של כ-6 שעות.
21.5.09 NEW COLUMBIA
22.5.09 החזרת הקראוון ב-TAPPAN ונסיעה לניו יורק
23.5.09 ניו יורק - השלמות וקניות אחרונות
24.5.09 ניו יורק - סנטרל פארק
25.5.09 ניו יורק - ביקור קרובים
26.5.09 טיסה חזרה הביתה 20:00
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 1 01/07/2008 05:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2264 הודעות עד כה
יערה שלום,

ראשית אני אציין בפניך שכבר רשמתי לכם הצעה חלופית איך לארגן את הזמן בסוף אפריל\תחילת מאי. הנה הדיון המקורי
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-995609
וכמובן שאני מתכוון להצעה לוותר על העליה דרך סולט לייק לילוסטון ובמקום להמשיך מיוטה לקולורדו. אתם כמובן מוזמנים לדחות את ההצעה הזו על הסף. אבל אם תרצו עזרה לבחון אותה יותר לעומק אני אשמח לעזור. רק תצטרכו לפרט מה קורה בתקופה שלפני 29/4.

כפי שכתבתי לך בעבר לא הייתי בגבעות השחורות ואין לי נסיון מעשי שם. לפחות עפ"י האתרים של הפארקים שם נראה שאפשר לתייר שם גם בתחילת מאי. מה שכן, נראה לי שהיומיים שאתם מתכננים שם מאד דחוסים. בעבר גיבשתי תכנית מגירה לטיול שם והחשבון שלי הראה לפחות 4 ימים אם רוצים לכלול גם את מגדל השטן ואת הבדלנדס. אולי חברנו dhz שטייל שם שנה שעברה יוכל להוסיף בנושא.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 2 01/07/2008 08:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אורי על תגובתך.
קראתי את מה שכתבת בעבר ולכן החלק הזה של הילוסטון וגרנד טיטון הוא בסימן שאלה גדול ויהיה תלוי במזג האויר.

בכל מרץ נהיה בקליפורניה.
ביוסמיטי אנחנו מתכננים להיות באמצע מרץ ולאחר מכן להיות בערך שבוע בל.א. כך שנוכל להיות גמישים מבחינת מזג האויר ולדחות את ההגעה ליוסמיטי לשבוע מאוחר יותר לפני שאנחנו יורדים בכביש מס' 1 דרומה.

חלק ה' של הטיול מוקדש ללאס וגאס ולפארקים במערב:

1.4.09 לאס וגאס
2.4.09 לאס וגאס
3.4.09 לאס וגאס
4.4.09 על כביש 93 ל-KINGMAN דרך סכר הובר (?)
5.4.09 KINGMAN על כביש 66 ההיסטורי ל-SELIGMAN
6.4.09 מ-SELIGMAN לכיוון פרסקוט ולסדונה
7.4.09 סדונה
8.4.09 מסדונה לגרנד קניון
9.4.09 גרנד קניון
10.4.09 גרנד קניון (גם IMAX ) ונסיעה ללינה בפייג'
11.4.09 פייג' / אגם פאוול / קניון אנטילופ לינה בפייג'
12.4.09 פייג' - יום מנוחה
13.4.09 פייג' / סכר גלן לינה בפייג'
14.4.09 מפייג' נסיעה ליער המאובנים לינה באיזור, אולי HOLBROOK
15.4.09 נסיעה לאלבוקרקי
16.4.09 סנטה פה
17.4.09 סנטה פה - גאלופ
18.4.09 גאלופ, קניון דה שיי
19.4.09 מקניון דה שיי דרך 4 הפינות לקורטז, לינה בקורטז
20.4.09 מסה ורדה, לינה בקורטז
21.4.09 מקורטז נסיעה למואב, קניונלנד, לינה במואב
22.4.09 ארץ' פארק, לינה במואב
23.4.09 ממואב לקפיטול ריף
24.4.09 מקפיטול ריף דרך הדרך הנופית מס' 12 עד לברייס קניון
25.4.09 ברייס קניון
26.4.09 ציון פארק
27.4.09 ציון פארק
28.4.09 מציון פארק לפילמור
29.4.09 פילמור - סולט לייק סיטי

האפשרות היא לוותר על הילוסטון וגרנד טיטון ולנסוע מסולט לייק סיטי ישירות לגבעות השחורות ואז להיות שם 4-5 ימים בלי לחץ.

29.4.09 סולט לייק סיטי
30.4.09 ROCK SPRINGS
1.5.09 CASPAR
2.5.09 BUFFALO
3.5.09 SUNDANCE הגבעות השחורות
4.5.09 הגבעות השחורות, אתר הממותות
5.5.09 CUSTER, WIND CAVE
6.5.09 מגדל השטן , הר רשמור, קרייזי הורס
7.5.09 פארק הלאומי בדלנדס
8.5.09 MITCHELL
9.5.09 ROUND LAKE
והמשך על פי התכנית המקורית.

אורי, האם יש לך המלצות על מקומות מעניינים במסלול הזה מסולט לייק סיטי עד הגבעות השחורות?

אשמח לקבל עזרה בתכנון הימים ממי שהיה בגבעות השחורות, והאם יש עוד מקומות ששווה להיות בהם שלא ציינתי?

תודה
יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 3 01/07/2008 11:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  liri773 לא מחובר liri773  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
יערה שלום
האם במהלך הטיול המקסים שלכם הייתם באזורים שבין ניו יורק למיאמי?
אם כן תוכלי להמליץ לי על מקומות ומסלול לשבועיים בקרוואן?
תודה ותהנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ללירי תגובה ל - 4 01/07/2008 12:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לירי
אולי זה לא היה ברור, אבל עוד לא היינו בטיול, זו רק התכנית.
ולגבי שאלתך, אני מפנה אותך למסלול של ערבה שהוא בכיוון ההפוך לשלכם, מאורלנדו לניו יורק. אני בטוחה שתמצאי שם חלקים שיתאימו לכם:

http://forum.lametayel.com/forum_msg/goto-2598313/srch-%D7%9 E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C#msg_2598313

וחוץ מזה, ערבה נמצאת עכשיו באמצע הטיול והיא כתבה בפורום כמה מילים על המסלול שהיא כבר עברה, את יכולה לחפש את העידכונים שלה.

בהצלחה
יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 3 01/07/2008 13:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ofuks לא מחובר ofuks  משתמש פעיל 353 הודעות עד כה
היי יערה
אישית, לא ההייתי מוותרת מראש על היילוסטון!! שום פארק במערב לא משתווה במגוון הנופים, חיות ותופעות ייחודיות ליילוסטון - בטח לא הגבעות השחורות. אם יש לכם אפשרות כדאי להשאיר כמה ימים "באוויר" (אידאלי 5 ימים כולל הטיטון) ולהחליט במקום - בהתאם למזג האוויר את המשך המסלול.
אורית

[עודכן ב:01 יולי 2008 13:45:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 6 01/07/2008 22:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אורית

אני לא מוותרת כל כך מהר על הילוסטון, אבל יחד עם זה אני מודעת למזג האוויר הקר הצפוי בעונה הזו ולכן אני מעדיפה לחשוב מראש ובנחת על תכנית מגירה חלופית - "סוף מעשה במחשבה תחילה" אמרו חכמנו.
זה בטח לא יהיה המקום היחיד שבו נאלץ לעשות שינויים בתכניות עקב מזג אוויר לא מתאים, וכמו שנאמר, התכנית היא רק בסיס לשינויים.

ובמקרה הגרוע שלא נהיה בילוסטון, ובמידה שנחזיק מעמד בטיול הנוכחי, נחשוב על טיול קצר (חודש) בקיץ בעוד שנתיים, לרוקיז הקנדיים ואז נצרף את הילוסטון (ואולי גם את היוסמיטי) לטיול הזה.

תודה לך
יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 3 02/07/2008 01:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז הנה מה שאני הייתי מציע:
במקום לבנות את המסלול שלכם ביוטה אריזונה בצורת מעגלית, הייתי עושה "נחש". כלומר אחרי הגרנד קניון לעלות דרך לייק פאוול לכיוון ציון משם להמשיך מזרח דרך 4 הפארק האחרים של יוטה ולרדת דרומה לכיוון דרום מזרח יוטה, אולי גם היער המאובן, אתרים בניו מקסיכו ולבסוף לקראת סוף החודש לעלות לכיוון מסה ורדה, הרי סאן חואן (והרכבת בין סילברטון ודורנגו), הקניון השחור ועוד אתרים ברוקיס של קולורדו ומשם לכיוון דנבר. מדנבר תעלו לכיוון הגבועות השחורות והלאה.

נכון מוותרים על ילוסטון וטיטון. אבל הנופים של קולורדו יפים מאד והרבה יותר מתאימים לטיול בעונה זו. אם יש לכם באופק מחשבות על טיול נוסף לא הייתי מתלבט. הרי גם אם ייתמזל מזלכם ובדיוק בימים שחשבתם מזג האויר יהיה נסבל - גם אז הקרקע כולה תהיה מכוסה בשלג ובטיטון אני מתאר לעצמי שרק תוכלו לצפות בנוף, אבל לא לטייל ובילוסטון מרבית כבישי הפארק בחלקו הצפוני עדיין יהיו סגורים.

הנה לעיונך שני טיפים שכתבתי. אחד על הקניון השחור והשני על מקום קטן ולא מוכר ביוטה שאם אתם שם שווה מאד לבקר:
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=43725
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=43344

אם בכל זאת תבחרו לעלות לכיוון סולט לייק אני אשמח לפרט מה לעשות ולראות בעיר ובסביבתה. את הדרך מסולט לייק מזרחה לא עשיתי אף פעם. יצא לי לדבר על דרך זו עם מקומיים ונראה שאף אחד לא מגדיר את ה-I-80 מזרחה כמעניין או יפה במיוחד. אתרים בצפון מזרח יוטה לא אקוטאליים בעונה זו.

קולורדו 1 קולורדו 2
קולורדו 1(גודל:21.91KB)קולורדו 2(גודל:17.52KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 7 02/07/2008 09:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ofuks לא מחובר ofuks  משתמש פעיל 353 הודעות עד כה
הי יערה

מראש ציינתי שההמלצה נכתבת מנקודת מבט אישית. אישית, מקווה שבעתיד תיפול בחלקי ההזדמנות לראות את היילוסטון מושלג. ראיתי את הרכס הצפון מזרחי שלו מושלג - היה מקסים!! לראות את הגייזרים והברכות בשלג..זה בכלל חלום וורוד. אבל אני מודעת לכך שאין איש דומה לרעהו בעדפותיו ומה שמעלה את האנדרלין לאחד יכול לגרום לרגלים קרות אצל האחר.
אורית

[עודכן ב:02 יולי 2008 09:33:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - לאורי תגובה ל - 8 02/07/2008 10:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אורי על הצעתך.

האם המסלול במפה המצורפת זה מה שהתכוונת?
זה נראה בכלל לא רע וזה גם לא מאריך את הדרך.
האם הקצבת הזמן שעשיתי לאתרים השונים (בתכנון המקורי) נכונה או שצריך להוסיף/להוריד זמן במקומות מסויימים.

רשמתי לפני את המלצותיך על שני האתרים שכתבת עליהם בטיפים ונראה שאכן נבקר בהם.

הזכרת עוד כמה אתרים:
הרי סאן חואן (והרכבת בין סילברטון ודורנגו), ...ועוד אתרים ברוקיס של קולורדו

האם אתה יכול קצת יותר לפרט על הרכבת, מה מיוחד בה? ועל "עוד אתרים"?
ומה יש לעשות בדנבר?

המון תודה
יערה
מסלול של אורי 2.JPG
מסלול של אורי 2.JPG(גודל:8.01KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - לאורית תגובה ל - 9 02/07/2008 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אורית

אני עוד לא יודעת מהן ההעדפות שלי, רק אחרי שאהיה בכמה אתרים אני אלמד מה אני מעדיפה. וחוץ מזה, אני צריכה "לתפור" טיול שמתאים להעדפות של 6 אנשים ולא רק לשלי ולכן אני צריכה גמישות בתכנון המסלול ושיהיו לי תכניות מגירה.
אכן אין איש דומה לרעהו, וזה היופי כאן בפורום, שכל אחד מביע את דעותיו, ומי שקורא אותן צריך לזכור כל הזמן שאלו רק הבעות דעה אישיות ולא תמיד הן מתאימות לכל אחד.

אז תמשיכי להביע את דעותייך ללא חשש.
יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - סגירת מעגל תגובה ל - 3 02/07/2008 16:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dhz לא מחובר dhz  משתמש פעיל 1993 הודעות עד כה
מספר הערות:
1. באיזור הרי הרוקי (למשל סנטה פה) עלול להיות מושלג (לא מנסיון). לא יודע אם זה משפיע על הטיול.
2. בגלל קוצר הזמן בניו מקסיקו, הייתי שוקל ביקור בטאוס על חשבון אלבקרקי. לטעמי אלבקרקי היא בעיקר עיר גדולה ולא יפה במיוחד. אם בכל זאת אתם מבקרים בה, עלו לפסגת סנדיה (שוב, כתלות במזג האויר והתנאים שם). יש מקומות נוספים השווים ביקור באיזור, אבל לא בטוח שיהיה לכם זמן (למשל פארק בנדליר, ולוס אלמוס)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - לאורי תגובה ל - 10 02/07/2008 17:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dhz לא מחובר dhz  משתמש פעיל 1993 הודעות עד כה
ראשית אקדים כי באפריל יש להניח שבקולוראדו יהיה מושלג בהרים, וכדאי לבדוק מראש באלו מקומות ניתן לבקר.
ללא קשר לכך אני אזכיר כמה מקומות יפים בחלק הדרומי של קולוראדו שאינם רחוקים כל כך מניו מקסיקו.
1. הרכבת מדוראנגו לסילברטון. אינני בטוח שהיא פועלת בזמן הביקור שלכם, אבל קל לבדוק זאת באתר שלהם באינטרנט. אם היא פועלת, הנסיעה מאד נחמדה, ואם תקחו אותה לשני הצדדים היא תמלא לכם יום שלם.
מדובר ברכבת קיטור שנוסעת על מסילה צרה כשהדרך עוברת בדרך כלל בגובה וניתן להשקיף ע קניון הנהר למטה. סילברטון היא עירת תירים קטנה בסגנון המערב עם 3-4 רחובות המרוכזים בתחום התירות.

2. מקום שמאד הפתיע אותי נמצא בסמוך ל- alamosa בדרום קולראדו, פארק דיונות החול הגדולות. מקום מאד מפתיע לראות דיונות חול ענקיות כמו במדבר.

לגבי דנבר, זוהי עיר עם מיקום מצוין ונוף אדיר של הרוקיס. לדעתי אין הרבה מה לעשות בעיר עצמה מבחינה תירותית (יש מדרחוב במרכז העיר, ובסמוך לו ה- capitol של קולוראדו. בשולי העיר נמצא אמפיתיאטרון ה- red rock, ולא רחוק ממנה ב "כניסה" לערי הרוקיס יש עוד מספר אתרים לא רחוקים מהכביש). אם אתם מתאכסנים בדנבר ניתן לעשות טיולים קצרים גם לקולוראדו ספרינגס ולבולדר. אני אזכיר גם את ה- rocky mountains NP, אבל אני לא בטוח לגבי נגישותו באפריל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - לאורי תגובה ל - 13 02/07/2008 22:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בסוף אפריל עוד בהחלט אפשר להתקל במערכות חורפיות אחרונות באיזור זה וצריך להיות קשובים לתחזיות, אנחנו טיילנו שם בשבוע הראשון של מאי ונהנינו ממזג קריר והרבה שמש (כפי שרואים בתמונות). חברים שלנו נסעו שבועיים קודם ולא נתקלו בכבישים חסומים או מכשולי מזג אויר אחרים. בכל מקרה מזג האויר בעונות המעבר זה עניין מאד הפכפך.

הרי סן חואן זה הרכס שמצפון לאיזור קורטז ודורנגו. את הרכבת אנחנו לא הספקנו לצערי לעשות וכפי שכתב dhz מאד יכול להיות שבסוף אפריל היא עוד לא מופעלת. גם כך הכבישים שחוצים את הרכס מצפון לדרום מאד יפים ויש שם עיירות שבחורף הן מרכזי סקי והחל מאמצע אפריל הן מרכז לפעילויות קיץ. אנחנו עברנו בעיירה טליורייד המקסימה ויישנו בעיירה מדרום למונטרוז שאת שמה שכחתי. מעבר לזה יש את האתרים שציין dhz שאותם אני מכיר רק מהמפה, כמו פארק הדיונות שנראה לי מאד אטרקטיבי במיוחד בעונה זו. אני חושב שמרבית הכבישים ברוקי מאונטיין יהיו חסומים בפניכם גם בתחילת מאי.

מעבר לכך הקצאת הימים והזמן נראית לי סבירה ביותר. אתם הרי עם קרוואן אז תוכלו להתקדם בהתאם לעניין והחשק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - לאורי ולDHZ תגובה ל - 14 02/07/2008 22:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכם על התגובות וההמלצות וזה המסלול המסתמן כרגע:

1.4.09 לאס וגאס
2.4.09 לאס וגאס
3.4.09 לאס וגאס
4.4.09 סכר הובר , על כביש 93 ל-KINGMAN
5.4.09 KINGMAN על כביש 66 ההיסטורי ל-SELIGMAN
6.4.09 מ-SELIGMAN לכיוון פרסקוט ולסדונה
7.4.09 סדונה - יום מנוחה וקניות
8.4.09 מסדונה לגרנד קניון
9.4.09 גרנד קניון (גם IMAX ) ונסיעה ללינה בפייג'
10.4.09 פייג' / אגם פאוול / קניון אנטילופ לינה בפייג'
11.4.09 פייג' - יום מנוחה וקניות
12.4.09 פייג' / סכר גלן לינה בפייג' / פייג' תצפית על פרסת הסוס "horseshue bend
13.4.09 מפייג' נסיעה לציון פארק
14.4.09 פארק ציון – טיול יום שלם (מסלולים מומלצים: Wewping Rock, Emerald Pool, Riverside Walk)
15.4.09 מציון פארק לברייס קניון - טיול בקניון - מסלול "נבאחו לופ"
16.4.09 מברייס קניון דרך הדרך הנופית מס' 12 עד לקפיטול ריף
17.4.09 קפיטול ריף, ארץ' פארק לינה במואב
18.4.09 לינה במואב - יום מנוחה וקניות
19.4.09 קניונלנד, לינה בקורטז
20.4.09 מסה ורדה, 4 הפינות, ולינה בקניון דה שיי
21.4.09 קניון דה שיי, יער המאובנים ולינה ב-GALOP
22.4.09 נסיעה לאלבוקרקי - מוזיאון אקספלורה לילדים, פסגת סנדיה, לינה בסנטה פה
23.4.09 סנטה פה, מוזיאון Weelright - of the american indian, מוזיאון לילדים, שידוני, פארק בנדליר, לינה בלוס אלמוס
24.4.09 נסיעה לטאוס, לינה ב-CHAMA
25.4.09 נסיעה ל-DURANGO, סיור מעגלי ברכבת, לינה ב-DURANGO
26.4.09 נסיעה למונטרוז דרך TELLURIDE, הקניון השחור, לינה במונטרוז
27.4.09 נסיעה ל-SALIDA
28.4.09 נסיעה ל-GRATE SAND DUNES
29.4.09 פואבלו, לינה בקולורדו ספרינגס
30.4.09 דנבר, BOULDER, רוקי מאונטיין (תלוי במזג האוויר)
1.5.09 נסיעה ל-WHEATLAND
2.5.09 נסיעה ל-BUFALO
3.5.09 SUNDANCE הגבעות השחורות
המשך מזרחה - חלק ו' של הטיול

לגבי הרכבת, המסלול הארוך שדיברתם עליו, אכן לא פועל בתקופה הזו, אבל יש מסלול מעגלי קצר יותר שכן פועל:
Winter Schedule
Cascade Canyon Winter Train
Adult $49.00 || Child $29.00
Ride the steam train 52 miles round trip though the backcountry winter wonderland of the San Juan Mountains. Choose from vintage coach or Parlor car seating.
March ~ May 2, 2008 10:00 am (Daily) 12:05 pm 1:00 pm 3:05 pm

איך נראה לכם המסלול הזה של הרכבת?
איך נראית התכנית הכללית? האם עמוס מדי או רגוע מדי?

תודה
יערה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. חלק ו' ואחרון של טיול ארוך - לאורי ולDHZ תגובה ל - 15 03/07/2008 05:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יערה, אני מוכרח לומר שאני נפעם מהרצון והיכולת לתכנן טיול של 9 חודשים ברמת היום הבודד. אני מניח שבסופו של דבר מאחר ומדובר במסגרת זמן כה ארוכה ומאחר ואתם עם קרוואן, התכנית היא כמו שאומרים רק בסיס לשינויים. בסה"כ נראה לי שמסגרת הזמן מתאימה לסך היעדים, לפחות אלה שאני מכיר ומה שאני יודע על השאר. הנה בכל זאת כמה הערות נקודתיות לגבי מה שאני מכיר:
א. המסלולים שציינת בציון הם מסלולים קלים מאד של 10 דקות עד שעה הליכה ללא עליות או ירידות משמעותיות. אם בזה מסתכם הביקור שלכם שם, אז לא בטוח שתזדקקו ליום וחצי שרשמת. לי אין נסיון עם ילדים, אבל אם אני מדמיין את האחיינים שלי באים לבקר (וגם זה יקרה בקרוב) אני חושב שהם מסוגלים ליותר גם בציון וגם בפארקים אחרים. אם אתם משפחה שמטיילת ברגל, יש שם מסלולים יותר "שווים".
ב. בנאבחו לופ בברייס יש קטע צר בשם הוול סטריט. באפריל שלג עדיין מכסה את הקרקע לעתים (בתמונה) ויש סכנת החלקה. בעיני אם קצת נזהרים זו חוויה, אבל מציע לפנות למרכז המבקרים ולברר את מצב העניינים ותחילטו בעצמכם מה מתאים לכם ומה לא. בכלל אני מציע בכל פארק לגשת למרכז המבקרים ולברר מצב שבילי הטיול ולקבל המלצות.
ג. מסה ורדה לדעתי מצריך יום מלא, עם לינה קרוב (נאמר באיזור קורטז). בקניון דה שיי לא היינו אבל ממה שאני מבין זה בסה"כ די דומה למסה ורדה. השאלה שתצטרכו לשאול את עצמכם זה האם תרצו עוד מזה. אגב, את מסה ורדה תוכלו גם לשלב מאוחר יותר בדרך צפונה מניו-מקסיקו.
ד. נסיעה מדורנגו (דרך טליורייד או לא) ועד הקניון השחור כולל זה מאד עמוס. הכבישים הנופיים האלה שחוצים את ההרים צפונה מאד יפים ומפותלים ויחד עם עצירות בדרך ובעיירות אפשר בקלות למלא יום רק עד מונטרוז. אנחנו לדומגא יצאנו מקורטז ואת הלילה עשינו בריג'ווי (עכשיו נזכרתי בשם). הנה תמונה ממש מליד המלון שבו התאחרנו.
הוול סטריט בברייס הרי סן חואן
הוול סטריט בברייס(גודל:11.05KB)הרי סן חואן(גודל:24.67KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. חלק ה' של טיול ארוך תגובה ל - 16 03/07/2008 09:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי תודה על המחמאות, על ההמלצות ועל התמונות.

עכשיו אני שמה לב שהשרשור החל בכלל על החלק האחרון של הטיול וכאן אנחנו דנים בחלק הקודם לו, כמובן שהם קשורים אחד עם השני וההפרדה שעשיתי היתה לצורך הנוחות בלבד.
ברור לי לחלוטין שהמסלול ישתנה בהתאם לכל מיני נתונים שיצוצו במהלך הטיול (מזג אוויר, צרכים של הנפשות הפועלות, שובע מנופים מסויימים וכו') אבל מכיוון שיש לנו קילומטראז' לא קטן במהלך כל הטיול (כ-35,000 ק"מ !) ומצד אחד אני לא רוצה לעשות נסיעות ארוכות של 6-7 שעות ביום ומצד שני אני רוצה יום מנוחה בשבוע, אני חייבת לבדוק האם המסלול שאני בונה הוא אכן ראלי ולכן אני עושה תכנית ברמה יומית. אני לא מעלה לפורום את הנתונים של זמנים ומרחקים, אבל ממוצע הנסיעה ביום הוא 110 מייל שזה בערך שעתיים וחצי עד 3 שעות.

ומעבר לעניינים האלה, אין לי מושג כמה זמן נדרש לכל מקום ולכן אני מעדיפה להיערך לכך מראש ולהיעזר בחברי הפורום הנפלאים, האם זה יום שלם (מסעה ורדה למשל) או רק מסלול של שעתיים (קניון אנטילופ)

ובקשר למסלול, ויתרתי על קניון דה-שיי ואכן העברתי את מסה ורדה לדרך צפונה מניו מקסיקו.
את הקניון השחור העברתי ליום שאחרי שכלל רק נסיעה.

17.4.09 קפיטול ריף, ארץ' פארק לינה במואב
18.4.09 לינה במואב - יום מנוחה וקניות
19.4.09 קניונלנד, ולינה בקורטז
20.4.09 4 הפינות, נסיעה ליער המאובנים, לינה ב-HOLBROOK
21.4.09 נסיעה לאלבוקרקי - מוזיאון אקספלורה לילדים, פסגת סנדיה, לינה באלבוקרקי
22.4.09 סנטה פה, מוזיאון Weelright - of the american indian, מוזיאון לילדים, שידוני, לינה בלוס אלמוס
23.4.09 פארק בנדליר, נסיעה לטאוס, לינה ב-CHAMA
24.4.09 מסה ורדה (יום שלם), לינה בקורטז
25.4.09 נסיעה ל-DURANGO, סיור מעגלי ברכבת, לינה ב-DURANGO
26.4.09 נסיעה למונטרוז דרך RIDGWAY , TELLURIDE, לינה במונטרוז
27.4.09 הקניון השחור, לינה ב-SALIDA
28.4.09 נסיעה ל-GRATE SAND DUNES, לינה ב-ALAMOSA
29.4.09 פואבלו, לינה בקולורדו ספרינגס

לגבי ציון פארק, אנחנו בהחלט יכולים לעשות מסלולים קשים יותר, אשמח לקבל המלצות למסלולים "שווים".

אורי, התמונות עושות ממש חשק להגיע לשם כבר...
לנו יש עוד 67 יום להתחלת הטיול...

יערה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. קניון דה שיי תגובה ל - 17 03/07/2008 11:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 742 הודעות עד כה
הערה קטנה - יש הבדל בינו לבין מסה ורדה.
קניון דה שיי מאופיין בנופים המדבריים של אריזונה ובאבן החול האדומה.
בתוך הערוץ היחיד בו ניתן לטייל גרים אינדיאנים (הקניון הוא חלק משמורת אינדיאנים).
מסה ורדה מאופיינת בנוף הררי ויערות. זהו את רטבע היסטורי ומאוד תיירותי.
המשותף לשני האתרים שבשניהם ניתן למצוא שרידים לתרבות אינדיאנית קדומה.
מסה ורדה קניון דה שיי
מסה ורדה(גודל:13.99KB)קניון דה שיי(גודל:12.05KB)

[עודכן ב:03 יולי 2008 11:22:]

יש דברים שאני יכולה ללמד ויש דברים שלומדים מספרים. אבל יש דברים שחייבים לראות ולהרגיש... בקרו בבלוג שלי - לטייל בעולם http://blog.tapuz.co.il/oshrak
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. לאושרה תגובה ל - 18 03/07/2008 11:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לך אושרה על הוספת המידע.

מכיוון שבכל מקרה אנחנו עוברים ליד קניון דה שיי בדרך ליער המאובנים, נשאיר את ההחלטה האם להיכנס אליו או לא כשנגיע לשם.

ואם צריך לבחור בין קניון דה שיי לבין מסה ורדה, במה היית בוחרת? האם לקניון דה שיי גם נדרש יום טיול כמו שאורי ממליץ על מסה ורדה?

אם היית ביער המאובנים, כמה זמן מומלץ לבקר שם?

תודה
יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. לאושרה תגובה ל - 19 03/07/2008 14:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קניון דה שיי - חצי יום. אני מאוד נהניתי. גם מהמפגש הבלתי אמצעי עם התושבים. צריך לזכור שאסור לצלם אותם או את הבתים.
יש שם מסלול הליכה אחד לא ארוך שמותר לעשות ללא ליווי של מדריך. בנוסף יש טיולי ג'יפים ושאר מסלולים של לקחנו.

מס ורדה - כשהיגענו לשם רוב המסלולים היו סגורים בגלל מזג האויר (זה היה במרץ) ולכן שהינו במקום רק חצי יום. לפי מה שהבנתי ממרכז המבקרים ניתן לטייל שם יום ואף יותר, תלוי בעניין.
ולעניין זה אני חוזרת ומדגישה שאף פעם לא תכננו יות רמ-3 ימיםהבאים פשוט מהעובדה שבשטח עולים צרכים נוספים ולומדים להכיר את הטעמים מחדש. לפעמים גם רוצים לנוח במקום אחד יותר ימים.

יער המאובנים - יום אחד

אושרה

יש דברים שאני יכולה ללמד ויש דברים שלומדים מספרים. אבל יש דברים שחייבים לראות ולהרגיש... בקרו בבלוג שלי - לטייל בעולם http://blog.tapuz.co.il/oshrak
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. לאושרה תגובה ל - 20 03/07/2008 19:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אושרה

לגבי תכנון מוקדם, אני מניחה שלא הגעת לארה"ב ללא תכנון מסלול וכל 3 ימים תכננתם לעוד 3 ימים. אני אמנם נכנסתי לפירוט של ימים אבל אני לא מתכוונת להיצמד לזה בנוקשות אלא להתאים את עצמנו לצרכים שעולים תוך כדי הטיול.

עד לאיזה פירוט נכנסתם בתכנון שלכם?

יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. לאושרה תגובה ל - 21 04/07/2008 00:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הדבר היחיד שידענו הוא תאריך הנחיתה בארה"ב ומסלול כללי ביותר של הטיול, תוך התחשבות במזג האויר (כלומר: בחורף דרום ובקיץ צפון). מעבר לכך, כל יום היה תעלומה. גם מועד החזרה נקבע תוך כדי תנועה (ידענו שיש לנו 8 חודשים בערך).
לא ראינו הכל אבל ראינו המון. בשלב מסויים כבר קשה להתרגש.
בכל אופן, חלק מהמהות של הטיול היתה החופש לא להחליט, היציאה מהתבנית הקבועה של היום יום. זה בעצם העניין בטיול ארוך.
אם להתפלסף, אז - הטיול הוא רק תירוץ כדי להיות יחד ללא הפרעות....

סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. לאושרה תגובה ל - 22 06/07/2008 10:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום אושרה

נראה לי שתכנון כללי כמו שלכם, המרובה בתעלומות יומיומיות, לא מתאים לנו.
אימוץ הגישה שלכם אמנם יחסוך לי שעות רבות של עבודה תכנונית, אבל כמי שמכירה את הנפשות הפועלות, אני אשלם על זה בזמן הטיול.

אני חושבת שטיול ארוך של כמה חודשים כבר מהווה יציאה מהתבנית הקבועה, מהשגרה, ממסגרות החינוך, מהנוחות של הבית, ולכן, מכיוון שישנם כל כך הרבה שינויים באורח החיים, כל כך הרבה תעלומות, חשוב לי ליצור שיגרה אחרת, עד כמה שזה אפשרי. הרי גם אם אנחנו יודעים שנגיע למקום מסויים, עדיין הוא בגדר תעלומה בשבילנו.

אושרה, את מדברת מתוך נסיון ואני עדיין בשלב התאוריה וייתכן והיא תתנפץ לרסיסים במהלך הטיול ואולי נגיע למסקנה שהדרך שלך נכונה יותר. כרגע אני עושה מה שנראה לי נכון שמתאים לאופי שלנו.

יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. הכי חשוב שכל אחד יהנה בדרכו שלו תגובה ל - 23 06/07/2008 12:09 לתגובה קודמת
בסופו של דבר זה הטיול שלכם וכמו שכבר ציינת רק את מכירה את הנפשות הפועלות.
אני בטוחה שתהנו ותחוו חוויות מרגשות כך או כך.

ואני עדיין מקנאה בך Very Happy

אושרה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:קרוואן ל 3-4 ימים מניו יורק, אפשרי? יש מידע?דחוף!
להודעה הבאה:כתבה מעיתון הארץ

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף