| 1. 17 יום במערב ארה"ב - הארות למסלול |
01/07/2008 07:20  |
| |
H.D |
29 הודעות עד כה |
|
|
|
הי, אנחנו מתכננים 17 יום במערב ארה"ב בתחילת אוקטובר.
נשמח להארות והערות על המסלול הראשוני שבנינו:
1. נחיתה בלוס אנג'לס – 18:20 שעון ארה"ב
2. לוס אנג'לס.
3. לוס אנג'לס (טיילת סנטה מוניקה. יוניברסל סטודיו ), לינה בלוס אנג'לס, אופציה - לצאת בצהריים לכיוון לאס וגאס ולינה שם.
4. נסיעה ללאס ווגאס, לאס וגאס.
5. לאס וגאס, לינה בלאס וגאס, אופציה - יציאה לכיוון הגרנד קניון ולינה בדרך- בוויליאם או בסדונה.
6. נסיעה לגרנד קניון, בדרך סכר הובר. טיול בגרנד קניון - בעיקר תצפיות. נסיעה לפייג', לינה בפייג'
7. אגם פאוול, שייט בסירת מנוע,
סכר גלן
קניון אנטילופ.
קניון נבאחו
8. נסיעה לברייס קניון, טיול בקניון - מסלול "נבאחו לופ",
נסיעה לכיוון פארק ציון עד Springdale + לינה
9. פארק ציון – טיול יום שלם (מסלולים מומלצים: Wewping Rock, Emerald Pool, Riverside Walk),
לינה Springdale
10. נסיעה לאיזור אגם טהו – לבדוק מה יש בדרך.
11. אגם טהו
12. נסיעה ליוסמיטי - כניסה מזרחית. (soda springs, מפלים)
13. יוסמיטי - טיול בפארק.
14. פארק סקויה.
15. נסיעה לכיוון לוס אנגל'ס בדרך החוף.
16. יום ספייר
17. המראה מלוס אנג'לס בשעה 18:30
כרגע אנחנו חושבים להוסיף עוד יום באזור הקניונים.
נשמח להארות והצעות לשיפור.
תודה רבה!
|
|
|
|
| 2. 17 יום במערב ארה"ב - הארות למסלול תגובה ל - 1 |
01/07/2008 07:32   |
| |
שושי |
3041 הודעות עד כה |
|
|
|
בסדר,רק שני תיקונים,אוניברסל זה ליום מלא,כיף מ10 בבוקר שפותחים עד 6 בערב שסוגרים,ואחר כך נעים להשאר שם באוניברסל סיטי
בואגס תשארו לישון 2 לילות,קצר רק 1
את היום שמוסיפים לקניונים,שינה באזור גרנד קניון,גם נסיעה ארוכה,גם הסכר,רק למחרת להמשיך לפייג'
בדרך לאגם טאו,עד אזור לי וינינג,אין כלום,חוץ מחציית עמק המוות,אם תרצו,יותר צפון,לא היתי
|
|
|
|
| 3. 17 יום במערב ארה"ב - הארות למסלול תגובה ל - 1 |
01/07/2008 07:48   |
|
בסה"כ נראה מסלול לא רע. כמה הערות:
א. דבר ראשון הסדר - אני הייתי מתחיל בלעלות לסקויה ויוסמיטי ואת וגאס והקניונים משאיר להמשך.
ב. אם הדבר אפשרי, הייתי שם את טיסת החזרה מוגאס וחוסך לכם נסיעה של 4-5 שעות בין הערים.
ג. חברתנו mabat כתבה כאן יותר מפעם אחת על הכדאיות (או חוסר הכדאיות) של ביקור בלייק טהו בעונה זו. הנה דוגמא:
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-999138#msg_num_3
אני הייתי שם בתחילת ספט ובהחלט מדובר במקום יפה. אבל אם אתה שואל לעצתי הייתי במקרה שלכם מוותר ומקדיש את הימים לרווח שאר המסלול. בכל מקרה נסיעה מאיזור ציון או אפילו מוגאס ללייק טהו ביום אחד זו קריעה כך שאם תרצו להגיע לשם תצטרכו לדעתי להעביר לפחות עוד חצי יום לטובת הנסיעה עצמה.
ד. ממה שאני מבין מהודעות אחרות אתם זוג צעיר בלי ילדים. המסלולים שרשמת בציון הם מסלולים קלים למשפחות. הוויפינג רוק לדוגמא זה "מסלול" של 10 דקות הליכה מהחניה וחזרה. אם אתם אוהבים הליכה מעט יותר אתגרית אני מציע לפנות למרכז המבקרים ולקבל המלצות. אני אשמח לתת לכם את ההמלצות שלי אם זה מעניין אתכם.
ה. אם אכן אתם מחפשים טיולים רגליים, הייתי מתכנן יותר זמן ביוסמיטי.
ו. ההובר-דאם נמצא בין וגאס לקינגמן ולא בין וויליאמס לגרנד קניון.
|
|
|
|
|
|
| 6. 17 יום במערב ארה"ב - הארות למסלול תגובה ל - 5 |
01/07/2008 08:20  |
|
מאחר וגם אני צעיר (אם כי זקן ברוחי) הזיכרון אצלי עוד עובד ואני בד"כ כלל זוכר עם מי דיברתי רק לפני יום.
לא שמתי לב שכוונתכם לעשות את הדרך מסקויה לל"א לאורך כביש 1 - אם כן, מסקויה למונטריי זה סד"ג של 4 שעות ואח"כ לפחות יומיים מלאים עד ל"א ולכן הייתי אומר שכדאי 3 ימים בין סקויה לל"א.
ההצעה לעשות בכיוון ההפוך היתה שיקול של מזג אויר. ככל שתתאחרו בהגעה ליוסמיטי כך גדל הסיכוי שמזג האויר ישבש את תכניותכם. אבל אם גם בכיוון שרשמתם הביקור שם נופל במחצית הראשונה של אוקטובר אז אני מאמין שיהיה בסדר.
המסלול האולטימטיבי בציון זה אנג'לז לאנדינג. זה טיפוס של 400 מטר שסופו שביל צר לאורך "סכין" שבכל צד תהום. לא מומלץ לבעלי לב חלש או פחד גבהים. גם אם לא עושים את המסלול כולו, שווה לעלות 2/3 דרך עד להתחלת הקטע הקשה לתצפית מהממת על הקניון. העליה הזו היא על שביל סלול. קצת פחות אתגרי זה העליה לקניון הנסתר (בתמונה). בכל מקרה אני מציע בכל פארק לפנות דבר ראשון למרכז המבקרים ולבקש מהריינג'ר המלצות איך לארגן את הזמן ואיזה מסלולים לעשות.
אגב, אם אתם יוצאים יום קודם לברייס מפייג' - אני הייתי עושה את הלילה ליד ברייס או בגלנדייל\מאונט כרמל ולא עושה את כל הדרך עד ספרינגדייל באותו היום. זה ייתן לכם קצת יותר זמן לברייס (וגם לו מגיע) וחוץ מזה זה יאפשר לכם לעשות למחרת בבוקר בנחת את הכביש שנכנס לציון ממזרח שהיא יפה מאד ושווה לעשותה לאט ובאור יום מלא.
 |
| הירידה מהקניון הנסתר(גודל:14.32KB) |
[עודכן ב:01 יולי 2008 08:27:]
|
|
|
|