|
|
| 3. 777!!!! תגובה ל - 2 |
01/07/2008 18:29   |
|
|
אני מניח שהכוונה לאל על - שם יש 2 מטוסי 777-200 אשר בהם יש מערכת VOD בכל מושב. המטוסים האלה טסים בעיקר לניוארק וללוס אנג'לס והסיכוי לטוס בהם בקוים האלה הוא בערך 50% (יום כן יום לא). שאר מטוסי ה 777 מצוידים באותה מערכת בידור כמו ב 747-400. ה 777 מעט נוח יותר והרבה יותר מודרני בעיצוב שלו.
|
|
|
|
| 4. 777!!!! תגובה ל - 3 |
01/07/2008 21:04   |
| |
may east |
1819 הודעות עד כה |
|
|
ה 777 טס בדר"כ לניו ארק ולא ל JFK באם זה משנה, ובדר"כ חוזר בצהריים מניו ארק לישראל.
עפי האתר של אל על , אי אפשר לזהות כבר מהם שני מטוסי ה 777 החדשים (שדרות וקרית שמונה) המכילים את מערכת ה VOD.
בכל מקרה, ב 777 הישנים יותר ממליץ לא! לבחור במושבים C D H
כי מערכת הוידאו מותקנת מתחת למושב, וזה מקטין את המקום שיש לרגליים (מתחת לכסא שלפניכם).
הכסאות הכי טובים במטוס הם 22C ו 22H וכמו כן שורות ה EXIT.
ל 22 H ו C הם שלישיה שיש לפניהם רק זוג, ולכן ליושב בכסאות אלו מרחב רגליים ללא הפרעה.
זה המבנה של המטוס
http://www.seatexpert.com/_LY_772_new_F.html
כתוב פה שיש VOD, אבל זה לא המצב בכל המטוסים- אלא רק בשניים.
כמו כן, הטיסה לניו יורק ב 777 לוקחת חצי שעה יותר מה 747.
|
|
|
|
|
|
| 7. 777!!!! תגובה ל - 6 |
01/07/2008 22:48   |
| |
may east |
1819 הודעות עד כה |
|
|
לא ציינת שאת עם ילדים, ועם כמה.
לבחור 1.90 כמוני, עדיף 22... אפילו ללא המשענת המתרוממת 
ושמתאספים לידי - אני מעיר ומעיף את החוצפנים (ולא חסר שכאלו).
אבל ההעדפה שלי אישית זה שורה 72 או 77, אבל זה סיפור אחר...
|
|
|
|
|
| 9. הסבר קצר על מה עושה המטוס בלונדון תגובה ל - 8 |
02/07/2008 01:19   |
|
|
הטיסה לניוארק יוצאת בחצות בערך ונוחתת שם ב 5 בבוקר. המטוס ממתין שם עד 2:30 אחה"צ ואז ממריא חזרה ונוחת פה ב 7 בבוקר. בגלל זה הוא טס יום כן ויום לא לניוארק (כנ"ל לוס אנג'לס). עכשיו - אל על לא יכולים להרשות לעצמם שהמטוס ישב על הקרקע בנתב"ג 17 שעות עד הטיסה הבאה לארה"ב - אז הוא עושה טיסה לאירופה - לרוב ללונדון או פאריז (טיסה שממריאה בסביבות 9-10 בבוקר) וחוזר עד הלילה אז הוא ממריא לארה"ב וחוזר חלילה.
|
|
|
|
|
|
|
| 13. מנוחת המטוס תגובה ל - 11 |
02/07/2008 08:49   |
| |
שושי |
3361 הודעות עד כה |
|
|
הגענו לארץ ב5 בבוקר,ואופיר אומר שלארה"ב זאת טיסה לילה
יש לו כל היום לעשות "סייסטה"
|
|
|
|
|
| 15. הסבר קצר על מה עושה המטוס בלונדון תגובה ל - 11 |
02/07/2008 09:16   |
|
|
פרק הזמן הלוקח לפרוק מטוס מנוסעיו ומטען ולהטעין את הטיסה הבאה זה הרבה יותר ממה שהמטוס צריך "לנוח".
|
|
|
|
| 16. לאופיר תגובה ל - 14 |
02/07/2008 09:19   |
|
|
בטיסות ל JFK הסיכוי לקבל את המטוס עם ה VOD הוא אפסי. מפת המושבים אמורה להיות זהה פחות או יותר. מידע על הסרטים ושא התכניות בטיסה ניתן למצוא באתר של אל על.
|
|
|
|
|
|
|
| 20. לא סותרות תגובה ל - 19 |
02/07/2008 10:56   |
| |
may east |
1819 הודעות עד כה |
|
|
|
באם טסת לפני שנה וחצי עם אל על, זה לא היה בשני ה 777 החדשים. כי הם התקבלו רק לפני שנה.
את כנראה מתבלבלת בין VOD ומסכים אישיים.
בכל ה 777 של אל על יש מסכים אישיים.
רק בשני מטוסי 777 יש שירות VOD שזה כמו ה HOT - את שולטת על התכנים שאת רוצה לראות, מתי שאת רוצה לראות (בניגוד לשידור רציף וקבוע לכל הנוסעים). מערכת ה AVOD כוללת גם משחקים וכו'
בעקרון לא נותנים להכנס לתא הטייס !
אבל בטיסת בוקר שכזו שהייתי בה לפני שנה (ביולי) - זו היתה טיסת ילדים, אשר לקחו כ 5-6 ילדים והכניסו אותם לתא הטייס (הנמצא בקומה העליונה של ה 747 בו הייתי). למזלי, הייתי בקומה העליונה, אבל למטה, היתה טיסה די רועשת ולא כל כך נעימה (הישראלים בנוסף לכל, הם סחבקים ופוגשים פתאום את החברים מהמילואים מלפני 20 שנה, ומתחילים להעלות חוויות... דווקא שהיתר רוצים לנוח).
ולא צריך להתנסות בטיסת יום בכדי להבין שהיא קשה. רק תחשבי שאתם מגיעים לטיסה אחרי לילה שלם של שינה, וצריכים להעביר 12 שעות טיסה נטו. תמיד עדיפה טיסת הלילה (גם מרוויחים יום שלם בניו יורק).
אני אישית ממליץ לשנות, באם אפשר וההפרש לא גדול... אבל כאמור, זוהי דעתי.
|
|
|
|
| 21. הבהרה תגובה ל - 19 |
02/07/2008 10:56   |
|
|
לפני שנה וחצי לא היה VOD בשום מטוס של אל על.
בכל מטוסי ה 777 ו 747 יש מסכים אישיים בכל מושב. מסך אישי מהדור הישן הוא כזה שיש בו מספר ערוצים (12 בערך) שעליהם מוקרנים סרטים או תכניות במחזורים של כשלוש שעות. אין שליטה על התוכן של כל ערוץ ולא ניתן לקבוע מתי להתחיל ולהפסיק. אחרי 3 שעות בערך, הכל מתחיל מהתחלה.
בדור הבא של המסכים האישיים (VOD) אין יותר ערוצים כאלה אלא רשימה ארוכה של סרטים ותכניות שניתן לבחור. מרגע הבחירה השליטה היא בידי המשתמש - מתי להתחיל, ניתן לעצור, להריץ קדימה או אחורה - כאילו זה מכשיר וידאו או DVD אישי. זה עולם אחר לגמרי - למשל - אפשר לעצור, ללכת לשירותים, לחזור ואז להמשיך בדיוק מאותה נקודה. או לחילופין, התחלת סרט והוא לא מצא חן בעיניך? - ניתן בקלות להחליף ולהתחיל סרט חדש בלי להמתין 3 שעות.
מסכים מסוג VOD קיימים כיום רק בשני מטוסי ה 777 החדשים - שדרות וקרית שמונה בלבד ושניהם טסים לארה"ב רק לניוארק ולוס אנג'לס עד להודעה חדשה.
|
|
|
|
|
|
| 24. לגבי "שדרות"... תגובה ל - 21 |
02/07/2008 11:31   |
|
חזרתי ב"שדרות" ביום שישי האחרון מפריס, בטיסת המשך לטיסות של אמריקן עמם הגענו מאלסקה. מסתבר שהוא טס בין השאר בקו פריס-נתב"ג. המטוס נוח מאד ובאמת משדרג את אל-על מעבר לכל מה שהורגלנו בעבר. חבל רק שהיינו כל כך עייפים ולא ניצלנו את המערכת האישית כמו שצריך.
שמחתי לראות את המטוס הזה שוב, לאחר שבשנה שעברה ראינו אותו עומד נוצץ וחדש במגרש של "בואינג" בסיאטל ממתין למסירה.
אגב, לא כל כך הבנתי מה נכתב כאן ע"י מישהו לגבי חוסר האפשרות לזהות את המטוס...
דוד
[עודכן ב:02 יולי 2008 11:34:]
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
|
|
|
| 28. הבהרה תגובה ל - 26 |
02/07/2008 12:23   |
|
|
אמורים להיות שקעי חשמל בכל המושבים של ה 777 (גם במטוסים הישנים יותר). השיפוץ שעברו המטוסים בכלל את החלפת מושבי מחלקות היוקרה כלל גם התקנת שקעים חדשים בכל המושבים במחלקת תיירים. השקעים אמורים להיות של 110V.
|
|
|
|
|
|
| 31. לגבי שקעי חשמל תגובה ל - 28 |
02/07/2008 16:40   |
|
ב- 777 החדש איתו טסתי (שדרות) יש חיבור לכבל רשת וחיבור USB. כאמור, בגלל העייפות לא חיברתי את המחשב שלי למערכת ולא בדקתי מה היכולות (אינטרנט וכו').
לא ראיתי סימן לשקע כוח כלשהו, לא במושבים שלנו (בשורה 23) ולא באלה הסמוכים. ייתכן ודרך חיבור ה- USB אפשר לקבל גם כוח, אך זה מצריך כבל מיוחד כדי לבדוק זאת: כבל חשמל עם חיבור USB מצד אחד וכניסה סטנדרטית לשקע הכוח של המחשב מן הצד השני.
לכן, לא נראה לי שנוסע רגיל שמגיע למטוס זה בלי הכנה מראש וציוד ספציפי מתאים יוכל להתחבר במטוס לשקע כוח.
דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
|
|