כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הולנד עם ילד בן שנה וחצי - כמה זמן כדאי? 01/07/2008 22:29 לתגובה הבאה
  binba121 לא מחובר binba121  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
אנחנו מתלבטים בין 10 ימים בכפשר נופש או שבוע בכפר נופש + יום אחד באמסטרדם.

יש מה לעשות בהולנד 10 ימים בכפר נופש? (כמובן עם נסיעות לאטרקציות ופארקים מבסביב)
אנחנו עם פשוש בן שנה וחצי

יש מה לעשות באמסטרדם יום-יומיים עם ילד קטן? מה אתם ממליצים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הולנד עם ילד בן שנה וחצי - כמה זמן כדאי? תגובה ל - 1 02/07/2008 09:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1404 הודעות עד כה
זה תלוי בכם ולא כל כך בילד. הוא קטן מדי בשביל שאטרקציות חוץ מגני שעשועים יעניינו אותו.

אין שום בעייה לבלות 10 ימים בהולנד בכפר נופש שמשמש כבסיס לטיולים. יש הרבה מאד מה לראות, במיוחד כשנוסעים עם ילד קטן ולכן הטיול יותר איטי.

נראה לי נוח יותר לחזור לישון בכפר הנופש גם ביום/ימים שבו אתם רוצים להיות באמסטרדאם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הולנד עם ילד בן שנה וחצי - כמה זמן כדאי? תגובה ל - 2 02/07/2008 09:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
המרחקים בהולנד הם לא גדולים, כך שאם תיקחו כפר נופש במיקום מרכזי, לא תהיה לכם בעיה לשהות שם 10 ימים ולטייל מישם כל יום למקום אחר, כולל אמסטרדם. אין צורך ללון באמסטרדם עצמה, מה גם שעם תינוק הרבה יותר נוח להיות בכפר נופש מאשר במלון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הולנד עם ילד בן שנה וחצי - כמה זמן כדאי? תגובה ל - 3 02/07/2008 14:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא יהיה לנו קשה או משעמם 10 ימים?
אני חוששת מהמון נסיעות ושנהיה עייפים כל יום לנסוע למקום אחר, במיוחד עם הקטנצ'יק שאוהב לרוץ ולהשתולל
(אף פעם לא נסענו איתו לחו"ל אז אני לא יודעת למה לצפות ...)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה בעצם השאלה? תגובה ל - 4 02/07/2008 15:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 516 הודעות עד כה
לפי מה שאני מבינה זו כעצם חופשה שלכם ואתם "גוררים" את הילד איתכם (חס וחלילה שלא ישמע לשלילה כמובן) כוונתי שעבור הילד, זה ממש לא משנה אם הוא בהולנד או בגואטמלה או ביפו.... כיף עם ההורים בגיל הזה, לא חשוב היכן וסביר להניח שהוא גם לא יזכור כלום.

אז מה שאלת? האם ישעמם לך עם בעלך ב-10 ימי חופשה בהולנד?

את בטח יודעת יותר טוב מאיתנו. אני יכולה להיות 10 ימים ברומא או פריז ולא ישעמם, אז מדינה שלמה?

אולי יעזור אם תסבירי למה 10 ימים, האם זה דיל שסגרת? !ולא ניתן לשינוי?
למה הולנד , בגלל הילד , בגללכם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עניין אישי תגובה ל - 4 02/07/2008 15:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 483 הודעות עד כה
יש פעוטות שאי אפשר לנסוע איתם יותר מחצי שעה, יש כאלה שמתנהגים יפה גם יותר משעתיים.

אם תלונו בכפר נופש במקום מרכזי כמעט כל האטרקציות יהיו במרחק קטן מ 100 קמ'.
אתם יכולים לפצל את שהותכם בין 2 כפרים, גם זו אופציה.

קחי בחשבון שאם הילדון בעייתי בנסיעות אז גם בטיול מדלג אתם בבעיה. משום שחדרים מפנים בבוקר ומקבלים במלון הבא רק אחרי הצהרים/ערב.
האם הטירחה הזו שווה כדי לחסוך 50 קמ בנסיעה למחרת ליעד הבא?
קחי בחשבון (2), בכפרי נופש נכנסים ויוצאים בימים מסויימים, אי אפשר לעשות check in בכל יום.
לכן בטיול של 10 ימים יכול להיות שממילא תאלצו לבלות חלק הזמן במלון.

דרך אגב, חלק מכפרי הנופש בעצמם הם אטרקציה, לא כל יום חייבים לנסוע מהכפר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הולנד עם ילד בן שנה וחצי - כמה זמן כדאי? תגובה ל - 4 02/07/2008 15:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  adih מחובר adih  משתמש פעיל 234 הודעות עד כה
כל אחד יכול להמליץ רק מהניסיון שלו ובסופו של דבר כל ילד מסתגל אחרת ואת מכירה את הילד שלך הכי טוב.
מניסיוני, חשוב שלילד תהיה "שגרה" בתוך כל היציאה מהשגרה.
10 ימים הם פרק זמן לא קצר לילד בגיל זה, לכן כדאי להחליט על מקום לינה אחד, כדי שתהיה קביעות כלשהי ותחושה של לחזור "הביתה" בסוף כל יום טיול. כדאי לתכנן מסלולים כך שיהיה סדר יום קבוע, עד כמה שניתן, מבחינת זמני עירות, שינה, ארוחות וכו' ולהביא צעצועים/דובי/שמיכה/דיסקים/... שהילד אוהב ושיתנו לו תחושה טובה.
הולנד נהדרת מהבחינה הזו - יש המון מה לראות, כולל אטרקציות שמתאימות לקטנטנים ולגדולים כאחד, המרחקים אינם גדולים ומיקום כפרי נופש רבים מאפשר טיול כוכב בלי נסיעות ארוכות מדי.
המלצה קטנה - אנחנו נסענו לאמסטרדם, ממקום הלינה הסמוך לאוטרכט, ברכבת (התחנה המרכזית ממש במרכז העיר, מצויין לטיולים ברגל, שייט תעלות ועוד), הילדים (1,4) מאוד נהנו מהחויה ולנו חסך כניסה לעיר ברכב או לינה נוספת בתוכה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הולנד עם ילד בן שנה וחצי - כמה זמן כדאי? תגובה ל - 7 05/07/2008 22:47 לתגובה קודמת
קודם כל תודה על כל התגובות

כמה תשובות לגבי שאלות ששאלו אותי:

1. 10 לעומת 8 ימים - נקבע ע"י התאריכים שאפשר להיכנס/לצאת מהכפר נופש והטיסות שמצאנו באותה תקופה. צריך עכשיו להחליט בין כפר נופש 7 ימים+יום באמסטרדם (לא היתה טיסה בדיוק באותו יום) או 10 ימים בכפר נופש

2. לא התכוונתי לשאול אם נשתעמם עם הילד ... התכוונתי יותר לשאול אם יש מספיק אטרקציות ודברים לראות שילד בן 1.5 יכול להנות מהם במשך 10 ימים.
באמסטרדם יש מה לעשות עם ילד בגיל כזה? (בעצם זה רק יום אחד אז זה לא נורא ...)

3. הבן שלנו דווקא אוהב לנסוע באוטו, נרדם תוך 5 דקות ... אז אין בעיה עם נסיעות ארוכות אם צריך.

כל השאלות נובעות מכך שלא היינו אף פעם בהולנד אז אני לא מכירה, וגם לא נסענו עם הקטן ליותר ל-4 ימים לנופש, אז אני תוהה איך זה יהיה להיות בחו"ל יותר משבוע.

ושאלה שקשורה בכלל לטיסות עם ילדים קטנים - כשנוחתים ורוצים לקחת מונית למלון - איך מושיבים את הילד? יש כסאות בטיחות בחלק מהמוניות בשדות התעופה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מפות ערים בהולנד?
להודעה הבאה:לינה באזור אגם מג'ורה