כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות 02/07/2008 15:42 לתגובה הבאה
ilanwei ilanwei לא מחובר ilanwei  משתמש פעיל 567 הודעות עד כה
שלום לכולכם,

מבקשת לא לכעוס , אני יודעת שהשאלה הזו עלתה מידי פעם... Smile

כמה זה עולה לנו???

איך אני מחשבת ב ע ר ך את ההוצאה היומית (בערך...) בטיול?

נתונים:

זוג + שתי בנות מצווה.

חודש טיול (מזרח ומערב)

טיסות- שולמו

השכרת רכב- שולמה

מלונות - שולמו

נותר:

אוכל

אטרקציות (ללוא החישוב של אורלנדו).

דלק- נוסעים ה מ ו ן .(מבוסטון להרים הלבנים, לניאגרה ולוושינגטון, מאורלנדו למיאמי, מסאן פרנסיסקו, דרך יוסמיטי ללאס וגאס)

עוד משהו שלא חשבתי עליו??? Confused

ללא הקניות.(אני יודעת שזה מאוד אישי)

חשוב לי לדעת (שוב, ב ע ר ך ) איך כדאי לחלק את התקציב, ויעזור לי אם תוכלו להעריך את ההוצאה היומית

תודה

מג

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 1 02/07/2008 15:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 845 הודעות עד כה
לא יכולה להגיד לך הוצאה יומית, אבל אני יודעת שבימים של ערים או פארקים ההוצאה גדלה. אם אני מנסה להעריך, אז משהו כמו 100 דולר ליום ביום של טיול בעיר או בפארק שעשועים ומשהו כמו 40-50 דולר בימים אחרים כשסכום זה כלל אוכל ודברים קטנים שקונים או משלמים במזומן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 2 02/07/2008 15:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לכל המשפחה?? לאדם??

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. החישוב שאנחנו עושים תגובה ל - 3 02/07/2008 16:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1284 הודעות עד כה
דלק: לוקחים את סה"כ הק"מ לפי ה-GOOGLE MAPS ומחשבים דולר ל-10 ק"מ.
זו הערכה לסה"כ דלק לכל הטיול.
אוכל: החישוב הוא בערך 7 דולר ארוחת בוקר (אלא אם כלול במחיר המלון)
ושתי הארוחות הנוספות 20 דולר (ארוחה אחת וסנייק אחד). סה"כ 20-30 דולר. ליום לבן אדם. כמובן שאם אתם קונים אוכל בסופר ועושים ארוחה בחדר במלון זה מוריד את העלויות.
אטרקציות: לכל אטרקציה יש אתר אינטרנט בו אפשר לדעת את מחירו. תתמחרו.
הוצ אחרות: לוקחים בחשבון כ-10 דולר לזוג ליום.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה , ריקי תגובה ל - 4 02/07/2008 16:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תודה , ריקי תגובה ל - 5 02/07/2008 16:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הוינטרים לא מחובר הוינטרים  משתמש פעיל 514 הודעות עד כה
אנחנו משפחה (5-נפשות).
יוצא סביב 132$ ליום לאדם כולל טיסות וקניות סבירות....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 3 02/07/2008 16:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3041 הודעות עד כה
בקשר לדלק,היה לנו רכב פונטיאק,משהו כמו מנהלים כאן,על 4000ק"מ שילמו 400$דלק,בקליפורניה הדלק יקר
אוכל:הרבה פחות ממה שחשבנו,המנות שם גדולות מאוד(את זוכרת שסיפרו על 3 המבורגר והר ציפס לילד בן 5?)
לרוב ביקשנו מנה 1,וגם כך לא תמיד סיימנו,או 2 מנות של מנות ראשונות,אכלנו כל הזמן במסעדות טובות:30-35$להכול,כולל בירה וקולה ולרוב גם מנה אחרונה,רק 1,בקושי סיימנו אותה
חייבים לקנות מיד קלקר ולמלא עם שתיה מהסופר,עוד בקייץ,הבדל גדול
ארוחות במסעדה,לרוב רק בערב,בצהרים,בטיולים,פיקניק,לחמים מיוחדים מהמאפיות הטובות שיש שם,וממרחים למיניהם,גם כדי לא להכנס לכל האוכל זבל שיש שם,או סנדוויצ'ים
החישוב שלי היה ,בלי כל מה שאמרת קודם,100$ליום,אוכל,דלק,ודברים קטנים ,וכך זה היה
רק בואגס היה הרבה יותר יקר,כי אכלנו כל הזמן במסעדות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. 100$ לשנינו ליום תגובה ל - 7 02/07/2008 16:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 1 02/07/2008 16:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  כריש אדום לא מחובר כריש אדום  משתמש בינוני 54 הודעות עד כה
שלום
האטרקציות עולות כולל אוכל באתר ל-4 נפשות בסביבות 350 דולר לאתר

עלות כניסה לאתר נכון לפי שנה שעברה היא 60 דולר לאדם. אוכל מאד יקר באתרים. יש אפשרות לכנס לאתרים של הפרקים לבדוק עלויות של הכרטיסים.

דלר היום מחיר משתנה כול יום אז קשה לעמוד את עליות הדלק.

אוכל זול מאד מחוץ לאתרים.

מקווה שעזרתי לכם.

הכי חשוב שאת זה אי אפשר לקנות לבוא עם הרבה שמחה כייף כי אתם הולכים לעשות חיים משוגעים !!!!!!!!!!!!!!!!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 7 02/07/2008 16:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל , תודה לכוווולללללםםםםם

ממש מעודד מה שכתבתם, אנחנו תחשבנו את הטיול בממוצע של 400 דולר

ליום לכולנו, וזה כולל הכל, רכב , לינה , אוכל , והוצאות בלתי נשלטות!! Very Happy ,

ואני חושב שהממוצע הוא שמחזק את הכתוב, כנראה לא יהיו ימים עם

הוצאות גדולות ובטח ימים שיעברו את ה400 דולר, (רק כניסה לכולנו

לפארקים באורלנדו לפני דמי קיום , זה בסביבות 350 דולר).

שושי, אני לא מתחלק עם אף אחד עם ה "וולקנו" חולם עליו בלילות!!

למען הסדר הטוב , מישהו מכיר כלים ממוחשבים לניהול הוצאות?, אנחנו

לוקחים מחשב נייד, הכנתי קובץ EXCEL עם כלי סיכום לא מורכבים

מידי, אבל בכל זאת, אשמח להצעות (נא לא לטעות, אני לא מתכוון לפתוח אותו על על צעד ושעל, רק בערב אם יהיה כוח וחשק )

שוב תודה ללוקחים חלק
אילן

[עודכן ב:02 יולי 2008 17:00:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 9 02/07/2008 17:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  galiaa לא מחובר galiaa  משתמש פעיל 178 הודעות עד כה
מג,

עלויות באמת אפשר רק להעריך (ולהוסיף 15% כמרווח סטיה):

דלק - המחירים נעו בין 3.8 ל 4.5 דולר לגלון , מומלץ לחשב 1ליטר ל-10ק"מ.

אוכל - מאודדדדדד תלוי מה איך איפה וכמה אוכלים. אוכל לרשום לך כמה מחירים שאני זוכרת, כולל מוצרים להכנת כריכים (מומלץ להכין בטיולי הטבע בהם קשה למצוא אוכל בכלל או מוכן, ובאורלנדו בכלל שחיטה של מחירים):
כוס קפה :בין 1.5 ל-2.7 דולר (סטארבקס הכי יקרים אבל גם הכי טעימים)
דונט רגיל - 0.6, בייגלה כנ"ל, לחם פרוס : 1.8 - 4.0, חבילת נקניק פרוס/גבינה צהובה - 4 דולר.

מים - מומלץ לרכוש במרוכז בסופר: שישיה של מים 750מ"ל - כ-4 דולר.

כוס שתיה קלה בפאסט פוד - 1.8
ארוחת מקדולנד בסיסית - 5.5
משולש פיצה - 2.5

ומה עם גלידה או סתם חטיפים שקונים על הדרך....להוסיף עוד 10% לסעיף האוכל.

בקיצור - אלו מחירים בסיסיים לחלוטין.

מסעדות פשוטות יחסית - עלות סטייק 12-16 דולר, המבורגר - כ10
קינוח -4

וכמובן, כל אחד יודע איפה הוא חוסך ואיפה הוא יהיה לארג'...

זיכרו שבאורלנדו ובלאס וגס - המחירים גבוהים בכ 20%, וכמובן "הפיתויים" שם רבים יותר גם לקניית כל מיני מזכרות ושמונצס.

ועוד המלצה אחרונה: כדאי גם לשתף את הבנות בתקציב הטיול, ולהקציב לכל אחת מהן "תקציב בזבוזים" על בסיס יומי או כל בסיס אחר, ואז "תקנו לי" כמעט ולא קיים, אם כי גם לנו ההורים קשה לעמוד בחשק לקנות דברים מקסימים שרואים בדרך - ושוב, מדובר בעיקר באורלנדו ווגאס.

ולא לשכוח - להנות!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 11 02/07/2008 18:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  may east לא מחובר may east  משתמש פעיל 1693 הודעות עד כה
אני כל כך מסכים עם ה "תקציב לילדים"
לי יש ילדים בגיל 10 ו 6, ואני חשבתי לעשות את הדבר הבא, אשר ישרת כמה מטרות:
כל יום של התנהגות טובה, ללא מריבות וללא הרגזות, כל אחד יקבל סכום (חשבתי על 5$-10$ ליום). כל אחד יכול לעשות בכסף הזה מה שהוא רוצה ! משחקים, צעצועים,משחקי sony playstation.

זה דומה לרעיון שרעיני באיזו תוכנית סטייל סופר נני. בתוכנית ההיא , היה גם קנס ! התנהגות לא טובה ? מוציאים סכום של יום אחד מהקופסא.

אולי לא חינוכי כל כך בעיני אנשים, אבל זה עדיף על ה "תקנה לי" כל הזמן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 1 02/07/2008 18:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראי -

אני בניתי לי אקסל, עם שורה לכל יום.
בעבור כל יום היו לי עמודות ל:
עלויות לינה
כרטיסי כניסה ואטרקציות
ק"מ משוער ודלק

בנוסף:
עלויות של - טיסות לארהב, טיסות פנים, השכרת רכב, ביטוח רפואי (גם סכום לא קטן).

ו...
אני לקחתי בחשבון אש"ל (ככה קראתי לזה) של 200$ ליום מעבר לכל הכתוב לעיל.
ובנוסף - סכום של XXXX$ עבור שופינג לאורך הטיול.

אני בטוח שיהיו ימים של הרבה פחות מ 200$ ליום (לדוגמא הימים בדיסני, כי אנחנו נביא אוכל מהוילה, ורק בערב נאכל בחוץ), ויהיו ימים של ממש ממש פחות (סיבוב הקניונים במערב), אבל יהיו ימים של יותר (במיוחד בניו יורק, וגאס וכו')

לאמר לך את האמת - לראשונה, שעשיתי את האקסל הזה, קיבלתי חום מהעלות הכוללת של הטיול (עפי דולר 3.4 יצא לי כ 67 אלף ש"ח) . .
טיול קודם שעשיתי בתאילנד לפני שנתיים היה 40% פחות ..
אבל אני מתנחם שהדולר נמוך עכשיו, ואם הוא היה ב 4.5 אז כנראה שלא היינו עושים טיול שכזה.

עוד דבר שאפשר לקחת בחשבון: הכסף שנחסך בזמן שאנחנו לא בארץ ! קניות, בזבוזים של הקיץ, חשמל ! מים! דלק ! וכו'... לדעתי זה מקזז סכום לא מבוטל מההוצאה הכללית.

תהנו.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 11 02/07/2008 20:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי גליה,

ת ו ד ה , על הפירוט וההשקעה. Smile

תקציב לבנות- רעיון מצוין.

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 7 02/07/2008 20:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי שושי,

נשמע כל כך טעים...

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 3 02/07/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 845 הודעות עד כה
בתשובה שלי הכוונה היתה למשפחה. היינו זוג+2, צעירות אמנם משלכם אז יכול להיות שוני בעלויות אבל לא משהו רציני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. ל-may east תגובה ל - 13 02/07/2008 20:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

תודה על ההשקעה Smile

גם בעלי עורך תכנית כזו , כמו שלך, וכמוך גם אנחנו הגענו לסכום דומה לשלך... וחטפנו חום...

ולכן השאילתא בפורום Smile

אבל נראה לי שטיול כזה שווה כל אגורה...או סנט...

מידי פעם מותר לנו לנשום קצת, לראות עולם וכן, גם לבזבז קצת (או הרבה Very Happy )

העלות שציינת ליום , היא העלות המשוערת שחשבנו עליה, ומחזק אותי לדעת שכך גם אתה חושב.

מג

[עודכן ב:02 יולי 2008 20:34:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. לשושי תגובה ל - 7 02/07/2008 20:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כיוון שאנחנו ארבעה, אכן חישבנו משהו בסביבות 200$ , שזה מתאים לחישוב שלך.

גם אנחנו אוהבים לאכול במסעדות טובות וגם הבנות, אז לא נתפרע בכל יום, אבל בערים הגדולות נרשה לעצמינו Smile

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. לסימה תגובה ל - 16 02/07/2008 20:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה יפה...אני לא יודעת אם גיל הילדים משנה.

הבנות שלי אוהבות שופינג,(כמו הוריהן) אבל את זה אני לא לוקחת בחשבון בסל היומי, אלא כהוצאות נפרדות עם תקציב קבוע (פחות או יותר).

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 13 02/07/2008 20:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רוי לא מחובר רוי  משתמש פעיל 720 הודעות עד כה
מג ואילן,
מנסיוננו בשלוש שנים אחרונות
בטיול האחרון עשינו קרוב ל5000 ק"מ והדלק עלה כ300 $ עלות ממוצעת, 3.4$ לגאלון.(היה מיכל חינם מהחברה)
עלות אוכל ליום כולל סופרים כ 100$ ליום שכללו ארוחת בוקר בד"כ במלון,ארוחת ערב מוקדמת במסעדה ולפחות פעם ביום קפה בסטארבאקס או בדאנקן דונאטס ולפעמים גלידה,נקניקיה וכו'.שתיה תמיד בוולמארט.
חטיפים ונשנושים גם כן בוולמארט לרוב.
לילדים היה תקציב שנבנה מכסף שלהם(ימי הולדת,דמי חנוכה וכו')שעליו הוספנו וזה היה התקציב שהוגדר מראש,הם לא הגיעו אליו באף טיול והם ממש לא חסכו על עצמם.זה מנע את אבא תיקנו לי וכו',האחריות הועברה כלאחר כבוד אליהם.
לגבי הצעת הפרסים/קנסות,לדעתי ורק לדעתי,אינה מומלצת היות ולקנוס את הילד בסוף יום יעכיר את האווירה וזה משהו שבחו"ל,אני ממש לא רוצה שיקרה.ככלל אחרי 6 טיולים באירופה ובארה"ב שעברו בצורה פנטסטית עם הילדים,יש לקחת בחשבון ששם לא מחנכים,חופשה זה המקום לצאת מהמסגרת ולפרוק מעט עול.ילדים מרוצים ונהנים משמע שאנו ההורים נהנים.כן,הם משתוללים וצועקים(שני בנים אצלנו)תכינו מנות מוגדלות של סבלנות והעיקר,אם רוצים שהילדים יהנו,הטיול חייב להיות יותר ממושפע מרצונותיהם ומהעדפותיהם.
עלויות אטרקציות לא ניתנות להערכה כי זה תלוי במקומות בהם תהיו.
על הכל יש לקחת 15% בצ"מ.
אני משתמש בכרטיס אשראי בחו"ל היכן שניתן ותמיד שומר את הקבלות קודם כל אם צריך להחליף בגד שנקנה באותה רשת(הם תמיד מחזירים כסף) ובארץ בדיקת חיוב האשראי.
הנאה גדולה שתהיה לכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 13 02/07/2008 20:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תאיר לא מחובר תאיר  משתמש פעיל 191 הודעות עד כה
הי כולם
לעניין העלויות, אין לי אלא להביע את התפעלותי מהחריצות והשקדנות של חברי הפורום. אני מודה שמעבר לסכומים הגדולים- כרטיסים, רכב ומלונות, חשבתי על סכום גלובאלי ( שמבוסס של נתונים שהיו בפורום והערכה שלי לגבי רמת הצרכנות של משפחתי היקרה) והאמת.. מעבר לזה חשבתי לי שמה יהיה יהיה. הרי אם עשיתי את כל הדרך, אין מצב שאני אחסוך בכניסה לאתר או לפארק שאנו נרצה להכנס אליו. טווח החסכון מבחינתי מתבטא בנכונות להכין כריכים ולקנות מצרכים בסופר.וכמובן בעבודה שלא מעט לילות נדחוס את עצמנו בהרכב מלא לחדר אחד.

לעיניין תקציב הילדים- אני נוהגת בכל טיול לחו"ל להקצות סכום גלובאלי וזהה לכל ילד.ילד ילד וחישוביו. כמובן שאני לא מעודדת לבזבז הכל בהתחלה. השיטה הוכחה בעבר כיעילה בקרב ילדי ומה עוד שהינה מפתחת הן את היכולת החשבונית ( כולל פונקציות מורכבות.. Laughing ) והן את החוש המסחרי. מתברר שהם גם עוזרים זה לזה, מלווים וכו' בקיצור סוג של משחק מונופול על הדרך. תמיד בסוף אנחנו יותר לארג'ים ומוסיפים להם, אבל קצת, וזה נשאר בגדר הסביר.ומה עוד שהם מעריכים זאת, ואינם לוקחים כמובן מאיליו שבכל תחנה יקבלו מזכרת. עדיין לא חשבתי באמת מה יהיה הסכום.

[עודכן ב:02 יולי 2008 20:46:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. ל-may east תגובה ל - 17 02/07/2008 20:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

למרות הדולר, והמחשבה שארה"ב זולה, בסופו של דבר זה יוצא יקר.

באם להשוות לטיול שעשינו 3 שבועות לתאילנד, ההוצאה הממוצעת שם כולל שופינג יצא לי כ 100$ ליום !

אכן צריך לפרגן לעצמנו ולהנות, ולפחות להיות gratefull שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו (להזכיר שוב את ה venetian !?! Smile )
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 20 02/07/2008 20:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי רוי,

בקשר לקנסות - אני רק ציינתי שכך היה בתוכנים סטייל סופר נני, שראיתי בטלויזיה.
אני מבין את כוונתך ב "לא להעכיר את האווירה" ואתה צודק, אבל הילדים צריכים להיות מודעים לעובדה שיש גבולות. כל אחד וה "גיבנת" שהוא מביא מהבית.
הרי בחופשה, אתה תתגמש לצרכי הילדים , בכדי לא להרוס את החופשה, ואני לא רוצה שהילדים יסיקו מכאן כי אין גבול לבקשות וכו' (ולהעלב שלא קונים להם משהוא וכו')

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 23 02/07/2008 21:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
may east היקר,
ברורות לי הסוגיות שהעלת ואני התכוונתי שגבולות מקנים לילדים ב"חינוך" השוטף.אם אין להם גבולות,בחו"ל הם לא יקבלו פתאום גבולות וזה גם לא המקום ליצור להם כאלה.את ענין הקניות פותרים עם תקציב,מביאים הרבה סבלנות (שנמתחת הרבה הרבה יותר מאשר בארץ-ואנו מתכוננים לזה מראש)ולפעמים שכלו כל הקיצין,אז פתרון מקומי אד הוק לאותו ענין .
ובענין הגבולות,שנסכים שבטיול נמתחים למחוזות שלא היכרנו,יש לי דוגמא מטיולינו הראשון לפני 6 שנים,היינו בין השאר באיטליה ובני הצעיר,אז בן חמש וחצי ביקש גלידה,קיבל אחת ענקית,סיים וראה גלידריה נוספת,הביט בי בחשש ,בחיוך רחב אמרתי לו שיבחר כמה טעמים שחפץ,בחר ואכל כמות שחששתי לבריאותו,בגלידריה השלישית כשהצעתי לו סירב.מאז,לא קרה שסירבתי לו כמעט לדבר כי לא היו הגזמות.ויש עוד דוגמאות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. לרוי תגובה ל - 20 02/07/2008 21:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי רוי,

תודה על התגובה, זה כל כך נכון מה שכתבת על מערכת היחסים עם הילדים בטיול,

אורך הרוח והסבלנות. (שלא לדבר על כך שגם ביום יום יש לנהוג כך, על אחת כמה וכמה בטיול.)

רעיון התקציב לילדים הוא מצוין, כבר כתבתי על כך קודם לכן, ואני מכימה עם כל מילה.

גם אנחנו מתכננים לשלם בכל מקום שאפשר- בכרטיס אשראי, ולשאת עלינו כמה שפחות מזומן.

תודה Smile

מג

[עודכן ב:02 יולי 2008 21:23:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. לרוי ומגי תגובה ל - 25 02/07/2008 21:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רוי,לא רק כאן הדלק עלה,בקליפורניה שילמנו$ 4,50 לגלון,באריזונה$ 4,על כל מיקרה זול בהרבה מכן,מגי הדלק שם בכל זאת כ1$ לליטר,הלוואי עלינו,הינו משלמים 30$כל פעם לשים דלק
כדי שיהיה לי גבול עם כרטיס אשראי,פשוט לדעת איפה אני עומדת,בצורה הישנה והטובה,היתי רושמת כל ערב במחברת הטיולים הוצאות בכרטיס,ועל המקום ליד רושמת יתרה
היה לי כרטיס אחר,חשבון אחר,רק לגיבוי,ולא יגעתי אליו
אני לא היתי בניו יורק,אולי שם באמת יש עליה חדה בהוצאות
מאוד משנה גם סוג של טיול,שלנו היה בעיקרון:טבע,אז שילמנו פעם אחד 80$ על פרקים.חשבתי שהטיול יעלה הרבה יותר
למשל פלטה מאוד גדולה של פירות ים,במזח בסן פרנסיסקו,עלה איזה 17$,במסעדה הנחמדה שאמרתי לך,זה פחות מ60 ש"ח,כלל סלט וצ'יפס,בגבורה בין שנינו סיימנו אותה,לכי תוכלי את זה על הים בתל אביב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. לשושי תגובה ל - 26 02/07/2008 22:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הטיול שלנו הוא גםטבע, ולכן העלויות שלנו גבוהות יותר.

אנחנו גם קצת בזבזנים..כמו כולם, בעיקר בחו"ל.

המחברת שאת דיברת עליה- גם לנו תהיה כזו, כמובן ממוחשבת...

הכי חשוב- הצלחת מלאה בפירות ים (מסאן פרנסיסקו) ועוד ב17$- בול בשביל אילן, והוא עוד ישמח להשתלט עליה לבד, כי הבנות ואני לא מחובבות מאכלי ים.

הוצאות האטרקציות שלנו הן בעיקר אורלנדו, הפארקים (פרנקוניה נוץ ויוסמיטי), מפלי הניאגרה, הרשי ואיימיש, בסאן פרנסיסקו, יו יש המון... Smile

נו נו שיהיה בכייף...

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. למג - ארוחות במסעדות דוקא בערים הקטנות תגובה ל - 27 02/07/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  galiaa לא מחובר galiaa  משתמש פעיל 178 הודעות עד כה
מציעה להפנן ולהתפנק בארוחות במסעדות דוקא במקומות הקטנים ובעיירות שבדרך ולא בערים הגדולות - וזאת מטעמי תקציב. שנו לב, שאותה ארוחה מבחינת התפריט - תהיה תמיד יותר זולה (לעיתים עד 50%) במסעדות בעיירות הקטנות לעומת הערים הגדולים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. מסעדות תגובה ל - 21 03/07/2008 09:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מעבר לאפלביס,צ'יליס,טיגיי פריידיי שהן מסעדות משפחתיות מצוינות
אני ממליץ גם על שתי סטייק האוז לא יקרות ומעולות שהן אאוטבק וטקסס(בטקסס מגישים טרום הארוחה לחמניות חמות ומתקתקות שניתן לבקש ולקבל עוד,שלטענת בני הינן הטובות בעולם)
כמו כן אני מצרף שני לינקים לשתי מסעדות אהובות עלינו מאוד ופחות מוכרות כאן:
קרקר בארל מגעשה אוכל דרומי ביתי זול וטעים(מאפינס תירס נפלא ולימונדה נהדרת)
וגולדן קורל,מזנון חופשי במחיר מצחיק עם מגוון אדיר(ובר סלטים מגוון)
בשני הלינקים אפשרויות חיפוש לגבי מיקום המסעדות בכל מדינה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 24 03/07/2008 10:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלי מהגולן לא מחובר אלי מהגולן  משתמש פעיל 1439 הודעות עד כה
בנוסף לכל הנאמר כאן יש לקחת בחשבון עלויות נוספות כגון:

עלויות שימוש בכביש אגרה ומעבר גשרים (כגון בסאן פרנסיסקו)
עלות חניונים
עלות טיפים שיש להשאיר ב:
למלצרים מסעדות, בבתי מלון לחדרנית בבית מלון ובמלון (בל בוי), סבל בשדה התעופה (פורטר), נהגי מוניות, מתדלקים בתחנות דלק - אם מקבלים שרות יוצא דופן, או שהמתדלק מנקה את השמשות - נותנים משהו כמו 50 סנט. על התדלוק עצמו לא נותנים טיפ. וכו'

יש להקצות בנפרד תקציב ל"קניות".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. הפורום מוזמן להצטרף לדיון המשפחתי...עלויות תגובה ל - 10 03/07/2008 13:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי אורלי לא מחובר אורלי  משתמש פעיל 328 הודעות עד כה
הי אילן ומג המקסימים !

תמסרו ד"ש לוולקנו מאיתנו ותספרו שאנחנו מתגגעגעייםםםםם ורק לידיעתכם הוא גדול מימדים !!! כך שלא מומלץ להזמין אחד לכל אחד...

לגבי נושא העלויות : אנחנו טיילנו בהרכב של 5 נפשות והטיול כולל הכל עלה לנו 580$ ליום למשפחה (כ-116$ לאדם).
מכיוון שנסענו בקראוון ההוצאה על דלק ועל לינה היא שונה וכשניסיתי להוריד עלויות אלו מהחשבון יצא לי סדר גודל של 230$ ליום לשאר הדברים (אוכל, כניסות לאטרקציות, מזכרות (לא שופינג), מופעים וקניות בסופר - הרבה ).
לגבי פארקי שעשועים: קנינו את הסיטי פאס של קליפורניה הכולל את דיסנילנד + קליפורניה אדבנצ'ר + יוניברסל + עולם המים + גן החיות ועלותו למשפחתנו היתה : 1130$ שהם בערך 40$ לאדם ליום (במהלך כל הטיול).

תהנו וזו ברכה מכל הלב...........
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. לגליה תגובה ל - 28 03/07/2008 15:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גליה יקרה,

תודה על הטיפ, נשתדל ליישמו, אבל כאוהבי אוכל טוב ומסעדות- לא יודעת עד כמה נוכל להתאפק בערים הגדולות... Very Happy

יום נפלא

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. לרוי תגובה ל - 29 03/07/2008 15:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צהריים טובים רוי,

המסעדות נשמעות כל כך...כל כך יאמי!!!

צרפתי כבר לספר הטיול.

ת ו ד ה Smile

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. לאלי תגובה ל - 30 03/07/2008 15:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי אלי,

אכן לא לקחנו בחשבון כבישי אגרה וטיפים, אני מניחה שזה יכנס ל בצ"ם.

לגבי קניות- זה בהחלט אישי ולכן כשבקשתי הערכת עלויות- ציינתי שזה ללא קניות.

תודה Smile

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. לאורלי תגובה ל - 31 03/07/2008 15:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי אורלי יקרה,

כמה כייף לפתוח תגובה כה חמה ומפרגנת Smile Smile

כפי שאילן כבר ציין אנחנו ח ו ל מ י ם על הוולקנו!!!!

לגבי העלויות, גם אנחנו מתארים לעצמנו שללא הוצאות לינה ורכב, העלות תהייה סביב ה200$.

אנחנו הערכנו את סה"כ העלות ב400$ ליום, ללא קניות- שופינג... נקווה שלא נתבדה,
שוב זה די מתאים לעלות שאת ציינת, כי אתם נסעתם 5 ואנחנו 4.

תודה על העצות והיחס החם.

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. לאורלי תגובה ל - 35 03/07/2008 18:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי אורלי לא מחובר אורלי  משתמש פעיל 328 הודעות עד כה
הי מג !
החמימות היא הדדית !
אני מצטרפת למשהו ששרית כתבה לפני כמה זמן : הפורום הולך ומשתבח מיום ליום באנשים נהדרים שפשוט כיף לכתוב ולקרא את שאלותיהם/תגובותיהם.
ובין אנשים אלו - גם לכם מקום של כבוד.....
בי
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. ובאותו ענין- ארוחת בוקר במוטל, או עצמאית? תגובה ל - 33 03/07/2008 19:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shoshi2810 לא מחובר shoshi2810  משתמש בינוני 138 הודעות עד כה
למי שכבר אחרי...האם ארוחת בוקר שכלולה במחיר יוצאת כדאית יותר או פחות, יחסית לארוחה בדיינר כלשהו?
(לא מדברת על סופר מרקט- שברור שזה תמיד יותר זול)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
38. ובאותו ענין- ארוחת בוקר במוטל, או עצמאית? תגובה ל - 37 03/07/2008 20:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ארוחת בוקר במוטל יכולה לנוע מדניש עבש ומיץ תפוזים ועד ארוחה חמה כולל בשר,ביצים,פנקייקס ועוד.
בדרך כלל או שיש או שאין ז"א אין בחירה תמורת תשלום.
ארוחת בוקר ניתן לאכול במחירים שבין 4 $ - 8 $ בד"כ.
יש דיינרים מקומיים ויש של רשתות,אין הבדלים גדולים ביניהם .
כאן המקום לציין רשת שמגישה א.בוקר כל היום(וזה לא מקובל בד"כ)
ונקראת וואפל האוז שבה ניתן לקבל ארוחה פשוטה,גדולה וזולה וכוללת כמות קלוריות שלא הייתם מאמינים שניתן לדחוף בארוחה אחת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
39. לאורלי תגובה ל - 36 03/07/2008 21:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ערב טוב אורלי,

כייף ונעים לקרוא אחרי יום עבודה מ ת י ש תגובות כאלה.

שיהיה לך ערב נפלא.

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
40. לרוי תגובה ל - 38 03/07/2008 21:20 לתגובה קודמת
הי רוי,

נראה לי שאתה המומחה למסעדות של האתר.!!!! Very Happy

ערב טוב ונעים

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה