כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. דרום אפריקה לשומרי מסורת 02/07/2008 17:34 לתגובה הבאה
  reut_t לא מחובר reut_t  משתמש בינוני 88 הודעות עד כה
שלום לכולם,
קראתי רבות באתר על דרום אפריקה, אנחנו מתכננים לטייל שם בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר.
יצא לנו לבלות שם שלוש שבתות ואת ראש השנה.
השאלה שלי האם יש מישהו שיצא לו לחגוג שם חג או שבת בקהילה היהודית, ואם כן כיצד ניתן ליצור עמם קשר לפני ההגעה?
היכן יש אפשרות לעשות זאת, כדי שנוכל לתכנן את המסלול בהתאם?

ולבסוף שאלה אחרונה- קראתי בטיפים שעלות ממוצעת לאדם (רכב, לינה בבקפקרס ואוכל)ליום היא כ-50$ האם באמת ניתן להסתמך על העלויות האלה כשמתכננים טיול לשם?

תודה רבה רבה לכל מי שיקדיש מזמנו לענות לי...
רעות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דרום אפריקה לשומרי מסורת תגובה ל - 1 02/07/2008 18:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
etek etek לא מחובר etek  משתמש בינוני 142 הודעות עד כה
היי,
הייתי שם לפני עשור, ויצא לי לפגוש לא מעט מהקהילה היהודית שם (בעיקר בדורבן), יש בתי כנסת, ובתי קהילות יהודיות- אני לא זוכר או בטוח כמה הם באמת שומרי מסורת (חוגגים יום כיפור- בטוח, לא זוכר לגבי שאר החגים, מה שאני כן זוכר שלהשתתף בחג בבית כנסת או אצל הרב עלה הרבה כסף).
תחפשי באינטרנט, לגבי הקהילות השונות, לגבי דורבן היה בית קהילה גדול (וקהילה של כמה אלפים)
מצורף גם לינק למציאת בתי חב"ד בעולם, יש ארבעה בדרא"פ, בשלושת הערים הגדולות, אולי דרך שם תוכלי למצוא קשרים
וגם אתר של יהודי דרא"פ (אולי תמצאו שם משהו, לי היה קשה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ויש לי עוד כמה שאלות אם לא אכפת לכם... תגובה ל - 1 08/07/2008 11:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
(דרך אגב - כתבתי לבית חב"ד שם כבר לפני שבוע, ולא קיבלתי מענה...)
על מנת לא להיות מוגבלים מבחינת החגים אנחנו חושבים להזיז את הנסיעה קצת קודם - מאמצע עד סוף ספטמבר. אני מבינה שזו תקופת סוף החורף - תחילת האביב - עד כמה יהיה שם קר בעונה הזו? האם אפשר יהיה ללכת לים?
ועוד שאלה, האם שבועיים בדרא"פ יספיקו לנו לעשות ספארי +טיול למפלים + קייפטאון והאיזור?

תודה רבה רבה
רעות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מקפיצה כי טרם קיבלתי תשובה... תגובה ל - 3 20/07/2008 13:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עד כמה לדעתכם יהיה זה זמן טוב לטייל בדרום אפריקה מאמצע עד סוף ספטמבר? האם בחופים המזרחיים ניתן יהיה להיות על החוף?
והאם שבועיים זה מספיק למסלול שהעליתי?
תודה לכל מי שיענה...

רעות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מקפיצה כי טרם קיבלתי תשובה... תגובה ל - 4 20/07/2008 17:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eytanin eytanin לא מחובר eytanin  משתמש פעיל 551 הודעות עד כה
על איזה מפלים את מדברת?
לים תמיד אפשר ללכת. הים של קייפטאון קר כל השנה בערך 7 מעלות.
האם ה"חופים המזרחיים" זה איזור דרבן?
גם לשם אפשר ללכת לים אבל האוקיאנוס מאד סוער רוב ימות השנה.(כמו דגל שחור בארץ)

מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מקפיצה כי טרם קיבלתי תשובה... תגובה ל - 5 23/07/2008 16:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי Smile
התכוונתי למפלי ויקטוריה (אם אני לא טועה בשם)
השאלה לגבי הים היתה יותר לגבי המזג אוויר בחוץ אם ניתן לשבת על החוף
משום מה חשבתי שהחופים באיזור המזרחי ששייך לאוקיינוס ההודי הם חופים לבנים ושקטים - כנראה שטעיתי...

תודה רבה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מקפיצה כי טרם קיבלתי תשובה... תגובה ל - 6 23/07/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
etek etek לא מחובר etek  משתמש בינוני 142 הודעות עד כה
היי
בתוך דרבן בחופים הים יחסית שקט (לא נכנסתי יותר מ 20 מטר)והחופים היו בסדר גמור, בעיקר המרוחקים יותר, דרומית לדרבן לא העזתי להכנס (וחברים דרום אפריקאים שנכנסו אמרו שהם הולכים להסחף ויחזרו עוד 30 דקות (הם נסחפו קילומטר מאיפה שנכנסו), החופים שם היו עוד יותר יפים (פראיים)ונקיים לעומת דרבן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מקפיצה כי טרם קיבלתי תשובה... תגובה ל - 6 23/07/2008 21:29 לתגובה קודמת
eytanin eytanin לא מחובר eytanin  משתמש פעיל 551 הודעות עד כה
מפלי ויקטוריה הוא "טיול" בפני עצמו.במדינות אחרות, (זמביה או זימבבואה) 2 לילות לפחות ושתי טיסות. ואם אתם בקיפטאון או דרבן, עוד 2 טיסות.
זה יצא מאוד לחוץ בשבועיים וחצי. יש לכם גם שתי שבתות באמצע... בקיצור, לא קל.
לשבת על החוף, יהיה נחמד. (יתכנו רוחות חזקות, ואולי לא)להכנס למים, זה סיפור אחר.

[עודכן ב:23 יולי 2008 21:33:]

מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:בלוני גז
להודעה הבאה:מרוקו-אימלשיל -חגיגות אירוסין

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר