כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול שני לניו-זילנד: כדאי או מוקדם מדי? 02/07/2008 18:56 לתגובה הבאה
shaul_y shaul_y לא מחובר shaul_y  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
היי כולם,

לפני שנה וקצת חזרתי מטיול של 4 חודשים בניו-זילנד ואוסטרליה. הייתי בן 24, טיול ראשון שלי והיה פשוט חבל על הזמן, הייתי חודשיים בכל מדינה, הכרתי מלא אנשים ועברתי חוויות מדהימות. תוך כדי הטיול לא תמיד עוצרים להעריך את הרגע, ולי במיוחד נפל האסימון בערך חצי שנה אחרי שחזרתי. ידעתי שאני ארצה לחזור לטייל שם, מה שלא ידעתי זה שזה יבוא לי כל כך מהר... Very Happy

בכמה חודשים האחרונים אני לא מפסיק לחשוב על טיול שני לאיזור, בעיקר לניו-זילנד, בחורף הקרוב או זה שאחריו. יש המון דברים שלא הספקתי, והרבה מקומות שלא הייתי בהם, וחוץ מזה ממתי צריך סיבה לנסוע לשם...? זה יהיה טיול קצר יותר, חודש וחצי / חודשיים אני מעריך, והפעם אני אצטרך לתכנן קצת יותר מראש כי הזמן יחסית קצוב (אני בטח אקח חופשה ארוכה מהעבודה).

מה שכן אני בדילמה לא קטנה בנושא:

1. לא מעט אנשים אמרו לי שטיול שני לאותו מקום מחוויר לפעמים לעומת הטיול הראשון, בעיקר כי קשה לשחזר את העצמה של הפעם הראשונה במקומות האלה, את החוויות, את האווירה ואת תחושת החופש. מה דעתכם?
  2. אם כבר יש את הזמן ואת הכסף, אולי זה טיפשי לנסוע לאותו מקום כשאפשר לנסוע למקום חדש - דרום אמריקה לדוגמא?
  3. האם זה מוקדם מדי לנסוע אחרי שנתיים שוב פעם? אולי צריך לעבור קצת יותר זמן כדי שיהיה אפשר להעריך מחדש את כל מה שיש לאיזור הזה להציע?

אשמח לדעת מה דעתכם בנושא, בפרט מאנשים שטיילו שם יותר מפעם אחת Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול שני לניו-זילנד: כדאי או מוקדם מדי? תגובה ל - 1 03/07/2008 00:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  בצל טוב לא מחובר בצל טוב  משתמש פעיל 268 הודעות עד כה
אני אולי לא הבנאדם הכי מתאים לענות על זה, אבל מה אכפת לי Cool

לגבי השאלות -
1. זה נכון. בטיול ראשון, מעבר לקסם של המקום עצמו (וניו זילנד יש עליה בקסם) - יש את הקסם שנובע מהטיול עצמו. לדעתי זה סוג של קסם ראשוני שלא חוזר יותר - לא תוכל לטייל פעם ראשונה עוד פעם, ולכן מה שנשאר בטיול שני (שלישי,רביעי..) זה החוויה של המקום.
זאת אומרת - תנסה לפרק מהכיף של הטיול הראשון את האלמנט הזה, ותראה אם ניו זילנד כניו זילנד עדיין מושכת אותך. אם כן - סבבה. אם לא - אז התשובה ל-2 היא - סע למקום אחר. תראה עוד דברים, אחרת בסוף תהיה כמוני..
לגבי 3 - אף פעם לא מוקדם מדי. סע מתי שאתה יכול. כל עיכוב רק יכניס לך עוד אלמנטים לחיים שיקשו עליך לעשות את הסיבוב הבא..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול שני לניו-זילנד: כדאי או מוקדם מדי? תגובה ל - 2 03/07/2008 14:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי, תודה על התגובה,
אני מניח ש- "אולי אני לא הבן אדם הנכון לענות על זה" יחד עם "בסוף תהיה כמוני" מרמז על זה שיש לך חופשי חודשי בקו תל-אביב אוקלנד..? Cool

העצה שלך טובה אבל ממש קשה לי להפריד בין הטיול לניו-זילנד עצמה כיעד, בעיקר בגלל שהכל מעורבב לי. תחושת החופש והעצמאות היא חלק גדול מהקסם של הטיול הראשון, וזה לא קשור בכלל ליעד.אחרי שחזרתי כמה חברים שלי נסעו לשם, שמעתי סיפורים וראיתי המון תמונות של מקומות שלא הספקתי להגיע אליהם וזה ממש עשה לי חשק להגיע לשם שוב. אני מודע לזה "שאי אפשר לטייל פעם ראשונה עוד פעם" (לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר), אבל האמת היא שאני לא רוצה לטייל שוב בפעם הראשונה, אלא פשוט להשלים חלק מהדברים שרציתי לעשות שם ולא הספקתי.

עכשיו אני עוד יותר מבולבל...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול שני לניו-זילנד: כדאי או מוקדם מדי? תגובה ל - 3 03/07/2008 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
dekelbz dekelbz לא מחובר dekelbz  משתמש בינוני 103 הודעות עד כה
הי שאול Smile
הייתי בניו זילנד 3 וחצי חודשים, שחלק מהם הרגשתי ש"בזבזתי" רק על להכיר את המדינה ואת הדרך הנכונה לטייל בה.. פספסתי לא מעט טרקים שרציתי לעשות (בנלסון לייקס, גילספי פאס, בול פאס). יותר מזה- אחר כך רק הבנתי כמה קל ופשוט לטייל ולעשות שם טרקים, יותר מהרבה מקומות אחרים.
אבל יש לנו עוד מקומות לראות בעולם, ואני בטוח שלא פחות מדהימים, למרות שלבוא למדינה שאנחנו כבר מכירים יהיה קל ומוכר.
רוצה לבוא איתי לצ'ילה וארגנטינה Smile?

dunlop זו לא רק חברה לצמיגים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיול שני לניו-זילנד: כדאי או מוקדם מדי? תגובה ל - 1 03/07/2008 18:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lironosh לא מחובר lironosh  משתמש פעיל 386 הודעות עד כה
שלום .

בתור משהיא שנסעה שלוש פעמים לאותו מקום... לווא דווקא ניו זילנד ..
אז
זה באמת בהרגשה שלך...
אם אתה מרגיש שיש לך עוד מקומות בניו זילנד לטייל בהם - אז למה לא ?
אם יש לך הרגשה שעדיין לא מיצית את כל המקומות ( למרות שבכל טיול א"א להקיף את הכל ) ובא לך קצת נוסטלגיה - למה לא?
אם מסקרנים אותך מקומות אחרים - אז כדאי להציץ קצת מעבר...

באמת באמת זה עניין הרגשה שלך בלבד!

אם בכל זאת אתה מהסס כי זה יחסית יקר - יש אפשרות בניים - תקנה כרטיס טיסה לניו זילנד דרך המזרח ( תאילנ ד) טיסה לניו זילנד - ואם תרגיש שאתה ממצא אותה מהר או שזה מחוויר מידי לפי מה שתארת תמשיך לתאילנד.. או למקום אחר שמעניין אותך זה יכול להיות בכל מקום במזרח. כי הרי הכרטיס לתאילנד הוא גם הלוך חזור....

מה שאני בטוחה ! זה שזה לא תמיד המקום אלא האישיות שלנו היא שמובילה את החוויה .. יכול להיות שתבחר מקום אחר לטייל בו וזה עדיין בתור טיול שני יהיה לך יחסית מחוויר לעומת הטיול הראשון...
אני טיילתי באותן מקומות שלוש פעמים ובכל פעם זה היה שונה ...
אחר... כי הייתי בגיל אחר בהרגשה אחרת עם אנשים שונים.
ברור שהטיול הראשון שזו התחלה לא יהיה דומה לפעמים האחרות , אבל זה לא אומר שבפעמים האחרות לא יהיה לך טוב! זה יהיה פשוט חוויה אחרת , שונה ....

בכל אשר תחליט , אנחנו איתך..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טיול שני לניו-זילנד: כדאי או מוקדם מדי? תגובה ל - 1 03/07/2008 21:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יעקבס לא מחובר יעקבס  משתמש פעיל 677 הודעות עד כה
לפני שנה וקצת חזרתי מטיול של 4 חודשים . הייתי בן 24, טיול ראשון שלי והיה פשוט חבל על הזמן, הייתי חודשיים בכל מדינה, הכרתי מלא אנשים ועברתי חוויות מדהימות. תוך כדי הטיול לא תמיד עוצרים להעריך את הרגע, ולי במיוחד נפל האסימון בערך חצי שנה אחרי שחזרתי. ידעתי שאני ארצה לחזור לטייל שם, מה שלא ידעתי זה שזה יבוא לי כל כך מהר...

מחקתי את ניו-זילנד ואוסטרליה מהטקסט שלך כי אתה יכולת לכתוב את זה על כל מדינה (לדעתי)
איפה שלא תיסע יהיה חבל על הזמן Smile
תהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אז קדימה תגובה ל - 3 03/07/2008 23:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  בצל טוב לא מחובר בצל טוב  משתמש פעיל 268 הודעות עד כה
השארתי את החופשי חודשי שלי בארץ, אבל אתה יכול לקחת אותו מההורים שלי ותחסוך כסף Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אז קדימה תגובה ל - 7 06/07/2008 11:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וואו, תודה רבה על התגובות אנשים!

לירון, אפשר להגיד שקלעת בול עם התגובה שלך וממש עזרת לי לגבש החלטה. באמת יש הרבה דברים שלא הספקתי בטיול הראשון - הייתי רק שבוע וחצי באי הצפוני כך שבקושי ראיתי אותו, יש כמה טרקים שרציתי לעשות ולא יצא לי, ועוד לא מעט מקומות שלא יצא לי לבקר בהם. וכן אין ספק שגם קצת נוסטלגיה מעורבת כאן, אי אפשר להתעלם מזה בעיקר בגלל שהטיול הראשון היה כ"כ מוצלח.

נכון שיש עוד מקומות שהייתי שמח לטייל בהם - דרום אמריקה, יפן, סין וכו', ואין לי ספק שמתישהו אני אגיע אליהם אבל אם מישהו שואל אותי עכשיו "אם יכולת לטוס מחר בבוקר לחודש וחצי, לאן היית טס?", הייתי עונה לניו-זילנד, בלי לחשוב פעמיים. כנראה שבנקודת הזמן הזו אני רוצה לחזור לשם קצת יותר מאשר לראות מקומות חדשים.

חוץ מזה כמו שאמרת, תמיד אפשר לשנות תוכניות ולעבור למדינה אחרת אם אני ארגיש שמיציתי. מה שנקרא Smile Win Win Situation

שאול

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אז קדימה תגובה ל - 8 07/07/2008 21:24 לתגובה קודמת
  lironosh לא מחובר lironosh  משתמש פעיל 386 הודעות עד כה
שאול...

שמחתי לסייע....

שיהיה לך אחלא של טיול!

עם המון הבנה וקצת קנאה שאתה יכול לטוס ,

לירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אכסניה ללילה ראשון בסידני, ונהג חדש....
להודעה הבאה:שאלה לגבי טיסה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

מחממים סורקים