כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול למרכז אמריקה בכ60 ימים - מה דעתכם? 03/07/2008 02:55 לתגובה הבאה
  angeline לא מחובר angeline  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
מקנקון באוטובוס לסן כריסטובל דרך מעבר הגבול סיודאד קואטמןק אל לה מסיה, משם לוואווטנאנגו ומשם באוטובוס אלקצאלטננגו, משם לאנטיגואה ואגם טיטלאן, משם לגוואטמלה סיטי בטיסה אל טיקאל (הלוך חזור) ואל קובאן, משם אל גרוטאס דה לאנקין ואל סמוק צ'אמפיי ומשם אל קופאן - מעבר בגבול הונדורס. מקופאן באוטובוס אך סן פדרו סולה ומשם אל לה סייבה ואל האי רואטאן. מלה סייבה טיסה אל לה מוסקיטיה. משם אל פוארטו למפירה ואל מעבר הגבול LEIMUS עם ניקראגואה, ומשם לפוארטו קבסאס. משם טיסה למנגואה, ומשם אל האיסלה דה אומטפה. משם מעבר גבול פניאס בלאנקאס עם קוסטה ריקה. בקוסטה ריקה פלאיה דל קוקו או פלאיה טמרינדו, טורטוגרו, פוארטו וייחו דה טלאמנקה, ונסיעה אל הפארק הלאומי קורקובאדו ומשם אל סן חוסה לטיסה הבייתה.
האם יש מקומות לוותר או להוסיף או לשנות????
תודה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול למרכז אמריקה בכ60 ימים - מה דעתכם? תגובה ל - 1 03/07/2008 13:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hilaassaf לא מחובר hilaassaf  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
שלום Smile

גם אנחנו מתכננים משהו דומה שיתחיל בגואטמלה (ללא מקסיקו).

מה אתה יכול לספר לגבי מזג האויר שם בחודשים ספטמבר-אוקטובר?

מתי אתה מתכנן את הטיול?

תודה,
אסף

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול למרכז אמריקה בכ60 ימים - מה דעתכם? תגובה ל - 1 03/07/2008 13:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hilaassaf לא מחובר hilaassaf  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
הייתי מוסיף את Palenque בדרך מקנקון לסאן קריסטובאל ומוותר על הגיחה מגואטמלה לטיקאל ... אני חושב שהחוויה ב Palenque יותר כייפית מטיקאל (הייתי בשניהם) - מומלץ לישון ב El panchan שזה כפר קטן בדרך לעתיקות.

אסף
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול למרכז אמריקה בכ60 ימים - מה דעתכם? תגובה ל - 3 03/07/2008 21:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוקיי תודה.
מה חוץ מזה מישהו יכול לומר לי על המסלול? האם הוא עמוס או אפשרי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. נראה לי קצת עמוס תגובה ל - 4 05/07/2008 20:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mi luz לא מחובר mi luz  משתמש פעיל 528 הודעות עד כה
בגוואטמלה למשל כללת את כל האתרים שיש לראות פחות או יותר וזה אומר שמדובר בערך בחודש. מה שמשאיר חודש לקנקון+ צ'יאפס+ הונדורס+ ניקרגואה+ קוסטה ריקה. נשמע לי בעייתי, אלא אם כן את מכירה את עצמך בתור אחת שמתקתקת עניינים מהר...
כמה דברים נוספים:
1. אם כבר נוסעים לסן קריסטובל באמת חבל לוותר על מקום מדהים כמו פלנקה, כמו שנאמר פה.
2. חבל לטוס הלןך ושוב לטיקל אם עוברים בקובן. קובן נמצאת פחות או יותר באמצע בין טיקל לגוואטמלה סיטי, אז לפחות כיוון אחד של טיסה אפשר לחסוך (למרות שההגעה מקובן לטיקל או ההיפך היא לא מאוד פשוטה).
3. לדעתי, יותר מדי חופים בקוסטה ריקה (הם ממש לא משהו), אם כבר נמצאים בפורטו וייחו למה לא לעבור לבוקס דל טורו המדהימים.
את ניקרגואה והונדורס אני לא מכיר...
תהני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. נראה לי קצת עמוס תגובה ל - 5 06/07/2008 19:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה החוף המומלץ בקוסטה ריקה?
והסיבה שחשבתי על הטיסה לטיקל היא הגלל הדרך הלא פשוטה מקובן. מה כדאי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בואי נניח שאין לך הרבה זמן אז צריך לתקתק עניינים תגובה ל - 6 07/07/2008 16:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פלאיה דל קוקו ופלאיה טמרינדו נמצאים בפנינסולה ניקויה, אם את מתכוונת לגלוש, כל אחד מהם הוא מקום מצוין והחלטה טובה. אבל, אם את לא גולשת, רק ההגעה לפנינסולה היא בעייתית בפני עצמה ותיקח לך לא מעט מזמן יקר שאין לך. אם ממש בא לך גם על החופים הפסיפיים של קוסטה ריקה, תמיד אפשר לקפוץ ליומיים לקפוס וככה להרוויח גם פארק יפה כמו מנואל אנטוניו. שימי לב שהחוף היפה נמצא בתוך הפארק עצמו וכל שאר האיזור די מזוהם.
פורטו וייחו זה משהו אחר לגמרי, אווירה שונה (קריביים) ואם ישאר לך זמן לקראת סוף הטיול זה מקום חביב (ובעיקר קרוב לבוקס דל טורו שיכול להיות נהדר לסיים בהם).

בקשר לדרך מקובן לטיקל או ההיפך, מדובר על בערך חצי יום להיסחב בדרכים ולהחליף 3 אוטובוסים ואולי גם מעבורת. זה לא פשוט אבל בהחלט לא נורא. אני הייתי לוקח טיסה כיוון אחד לטיקל ומשם נוסע לקובן. זה יחסוך לך קצת כסף, קצת זמן והכי חשוב, שהייה מיותרת מאוד בגוואטמלה סיטי שאת תעשי כדי לקחת את האוטובוס לקובן.

אני לא בטוח אגב שיש דרך פשוטה להגיע מקובן לקופאן, צריך לבדוק. אם אין אז את בכל מקרה תצטרכי לחזור לגוואטמלה סיטי בשביל לנסוע לקופאן ואז בכלל עדיף לעשות רק כיוון אחד בטיסה כדי לא סתם לחזור על עקבותייך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בואי נניח שאין לך הרבה זמן אז צריך לתקתק עניינים תגובה ל - 7 09/07/2008 15:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על העצות
שאלה נוספת - איפה אפשר וכדאי בקוסטה ריקה ללמוד לגלוש?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מצטער, בזה אני כבר לא מבין... תגובה ל - 8 10/07/2008 16:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אבל, בהמשך לדיון שלנו על גוואטמלה ובעקבות העצה שקיבלת בדיון אחר להיכנס לגוואטמלה מהצפון ולהמשיך דרומה לפי הסדר הגיאוגרפי:
אני עברתי את הגבול מפלנקה לפלורס דרך מעבר הגבול Corozal (Frontera Echevarria). הוא קשה מאוד ואם את מטיילת לבד אני בהחלט לא ממליץ. ובכל זאת אם את מעוניינת (זו בהחלט חוויה מעניינת...): ראשית נוסעים כ-5 שעות מפלנקה עד לנהר שמשמש כגבול טבעי בין המדינות (ואפשר לבקר בבונומפק ויאשצ'ילן, אבל את קצת לחוצה בזמן אז אולי אפשר לוותר), שם מחתימים דרכון ביציאה (והשוטרים המקסיקנים יודעים שאת תעשי הכל כדי לעוף משם מהר אז הם גם מתעקשים על שוחד קטן), משם כחצי שעה בקאנו ממונע כדי לעבור את הנהר לעיירה בתאל. שם צריך לחכות שהנהג היחיד של האוטובוס היחיד ביום יחליט שבא לו לצאת (אני חיכיתי אצלו בבית 3 שעות) ואז מחתימים דרכון בכניסה לגוואטמלה (פשוט ומהיר) ומתחילים בנסיעה קשה על דרך עפר של בערך 4 שעות עד לפלורס. סה"כ אפשרי לעשות הכל ביום אחד אבל כדאי לצאת מאוד מוקדם בבוקר מפלנקה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מצטער, בזה אני כבר לא מבין... תגובה ל - 9 14/07/2008 16:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האם יש שטאל מסן כריסטובל לטיקאל? במעבר גבול קצת יותר מומלץ? ובדרך קצת פחות מלחיצה ומרתיעה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ללמוד לגלוש תגובה ל - 8 14/07/2008 17:09 לתגובה קודמת
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 503 הודעות עד כה
לגבי הגלישה הייתי ממליץ לך על סנטה טרזה .
אזור שכדאי להגיע אליו בכל מקרה , עם חופים חביבים ביותר , עם גלים טובים לגלישה (משתנה מידי פעם - לפעמים לא מתאים למתחילים), הרבה תיירים/ות ואפשרות לפגוש הרבה אנשים.
אני אישית לא למדתי לגלוש עם מדריך שם (למרות שאפשרי), פשוט שכרתי גלשן וחברים שפגשתי שם ייעצו לי ותדרכו אותי. הרי בסופו של דבר לא נהיה קלי סלייטר מהכמה ימי-טעימה של גלישה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיסה מקנקון למנגואה +++
להודעה הבאה:שבועיים בגואטמלה/קוסטה ריקה