כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס 03/07/2008 12:57 לתגובה הבאה
  avinoach לא מחובר avinoach  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
אהלן שוב.
מספר שאלות:
השכרנו רכב ל 3 שבועות מסיאטל דרך אולימפיק, ג'ספר, בנף, גליישר עד ספוקיין:
1. האם יש מקומות שאתם מכירים, פחות מתויירים ויותר נידחים במסלול הזה? (אולי יותר הרפתקני)
2. כמה נראה לכם יעלו הוצאות הדלק למסלול זה באזור הזה? (בחישוב גס כמובן)

בנוסף, יש לנו מה 9 בספטמבר בצהריים עד ל 18 בספטמבר מסאן פרנסיסקו לווגאס סה"כ 9 ימים, מקווים לעבור באזור מונטריי ויוסמיטי בדרך. חשבנו להשכיר רכב לשבוע בתקופה זו
3. ראשית נשמח לעזרה בבחירת המסלול בין ס"פ לווגאס
4. היכן פחות נצרך רכב : ס"פ או ווגאס?
5. נשמח להמלצות למוטל זול בס"פ, במיקום טוב.

תודה רבה
אבינח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 1 04/07/2008 15:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד שאלה (אולי זה יעזור ותענו לי גם על הקודמות):
אני מניח שאין במכוניות המושכרות רדיו דיסק עם MP3 , האם יש למישהו רעיון איך לא לסחוב הרבה דיסקים ושיהיה הרבה מה לשמוע באוטו בנסיעות הארוכות ?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 1 04/07/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3050 הודעות עד כה
לא רואה איך אתה עושה את המסלול ב8וחצי יום,הנסיעה מיוסמיטי לואגס זה יום שלם
אפשרות:יומים בחצי בסאן פרנסיסקו
יציאה למונטרי,לינה במקום
17 מייל,כרמל,נסיעה לכיוון יוסמיטי
יום וחצי ביוסמיטי
עכשיו נשאר רק יומים או משהו כזה,תחשוב על טיסה מפרסנו ,
אם יש לואגס,אחרת אין טעם להגיע לשם
בקשר למוזיקה,אני ארגנטינאית,היתה לי הפתעה מאוד נעימה,כמה תחנות רדיו ששידרו בספרדית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 1 05/07/2008 07:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2252 הודעות עד כה
א. דלק - גאלון עולה כיום סביב 4-4.5$. אני לא יודע מה המחירים בקנדה. רכב קומפקט "עושה" 30-32 מייל לגאלון. תעלה את המסלול שלכם בגוגל מאפס ותעשה את החשבון.

ב. כמו שושי גם אני חושב ש-8.5 ימים זה לחוץ מדי למסגרת היעדים.

ג. ברכבים שכורים בד"כ יש דיסק. לפחות כך באלה שאני שכרתי. MP3 לא נתקלתי, אבל אולי עם קצת מזל גם זה יהיה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 4 06/07/2008 00:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התגובות!
שושי, האמת שזה לא רלוונטי כל כך לפורום הזה אלא יותר לשכנו, דרום אמריקה, אבל בגלל שאת ארגנטינאית אומר: אין כמו בואנוס איירס.

שאלות:
1. אלו אטרקציות יש בין ס"פ למונטריי? האם יש משהו לעשות במונטריי עצמה?
2. שוב, מישהו מכיר מקומות פחות מוכרים ומטויילים מונקובר לבאנף, ג'ספר ובכלל ברוקיים הקנדיים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 5 06/07/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שאלה מספר2 לא היתי
אין ממש מה לעצור בדרך למונטרי,אם הזמן קצר כל כך,מונטרי עצמה מאוד נחמדה,האזור של העיר העתיקה,לאורך החוף,ואם אתם עם ילדים האקוואריום יתאים להם מאוד,אבל קצת בצער,גם על מונטרי אפשר לפסוח,כי מה שבאה אחרי זה הדובדבן:17 מייל והעיירה כרמל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 5 06/07/2008 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בעיני האקווריום גם למבוגרים. היינו שם קרוב ל-3 שעות ואח"כ טיילנו קצת בעיירה עצמה. מה שכן, אתם תהיו בסיאטל ואם תספיקו שם את האקווריום אני חושב שתבינו את הקונץ. האקווריום בסיאטל לוקח בעיני בגדול. בין ס"פ למונטריי יש את סנטה קורז (אנחנו לא הספקנו) ומצפון לסנטה קרוז יש כבישים נוםים ופארקים של עצי רדווד, דוגמת ה-big basin
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=52814

בזמן הקצר שעומד לרשותכם כנראה שתאלצו לנסוע ישירות לאיזור מונטריי. אנחנו את ה-17 מייל וכרמל לא הספקנו, אבל היינו מספר שעות בפארק פוינט לובוס וגם זה מקום מקסים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 7 07/07/2008 00:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה שוב, שושי ואורי, אם אנחנו מציקים מידי תגידו?!
הרי לכם מסלול שחשבנו עליו ל 9 ימים הללו, מה אתם אומרים? הוא ממש לא סופי ואנחנו יודעים שיש בו כמה באגים לא פשוטים:

9 בספטמבר יום שלישי - נחיתה מספוקיין בס"פ בשעה 5:00 בערב, לקיחת רכב, לינה בס"פ אחרי בילוי בעיר

10 יום רביעי- יציאה מוקדמת מאוד למונטריי ונסיעה של כל היום עד מונטריי כולל עצירות בדרך.

11 יום חמישי- נסיעה לכרמל, 17 מייל וחזרה מהירה (לא דרך כביש מס 1 ) ל ס"פ, הגעה בערב ובילוי בעיר

12 יום שישי - בילוי באזור העיר

13 שבת - טיול בעיר רגלית (מלון במרכז צריכים עוד המלצה איפה כדאי שניתן ללכת ברגל בכמה שיותר מקומות מעניינים) ובילוי מוצש בעיר.

14 ראשון - יציאה מאוד מוקדמת ליוסמיטי

15 שני - יוסמיטי

16 שלישי - נסיעה לווגאס הגעה באזור אחרצ בילוי בעיר

17 רביעי - ווגאס

18 חמישי 1:00 לפנות בוקר טיסה ל DC

כמה הערות על המסלול:
1. ממש לא בטוח שזה מה שנעשה, אנחנו בודקים אופציות
2. אנחנו שומרים שבת ולכן רוצים לנצל את השבת לס"פ, גם לטייל רגלית הרבה וגם כדי לספוג קצת יהדות אחרי הרבה שבתות בצפון ללא שום זיקה יהודית. לכן גם המחשבה המוטרפת שעדיין היא ראשונית, לעשות הלוך חזור : ס"פ - מונטריי.
3. חשוב לציין שאנחנו ללא ילדים, לא אוכלים במסעדות בגלל כשרות, לא אוהבים להתמרח, קמים באופן טבעי ממש מוקדם בבוקר (אזור 6 בבוקר, גם בחופשות) וכך מספיקים הרבה יותר מאשר מטיילים ממוצעים
4. שושי, זרקי מילה על בואנוס איירס ותעשי לי את השבוע!!! איזה מילה? לא יודע, סתם שגרת שם או משהו כזה, שאת מבינה אותי וכו' וכו'

תודה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 8 07/07/2008 05:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בא ננסה לדַבֶג את זה:
1. אלא אם יש לכם משהו מסויים שאתם מתכוונים לעשות בסן פרנסיסקו בערב הנחיתה, הייתי מציע שלא להכנס לעיר אלא למצוא מלון קרוב לשדה התעופה או מדרום לו. אם למחרת אתם מתכוונים לרדת דרומה אז כניסה לעיר סתם תרחיק אתכם, תעלה יותר כולל חניה.

2. הנסיעה למונטריי לוקחת שעתיים. לדעתי תתרכזו באטרקציות באיזור מונטריי ודרומה ולא בדרך לשם. סעו למונטריי, תעשו את ה-17 מייל וכרמל כמו שהציעה שושי, בקרו בפוינט לובוס, אפשר אפילו לרדת איזה שעה דרומה על כביש 1 עד נקודה מסויימת ואז לחזור, אפשר גם לבקר באקווריום ולטייל בעיר. אם אתם משכימי קום כפי שכתבת אז לא תהיה בעיה להספיק את כל זה ואולי יותר ביומיים. נכון שזה תוספת של שעתיים נסיעה, אבל בהתחשב ברצונכם לבלות את השבת בעיר, זה לא מטורף בכלל.

3. ביום שני אני מציע לחצות את יוסמיטי מזרחה ולישון בצד השני של הפארק (בלי ויינינג או מעט דרומה בבישופ) ולמחרת לעשות את הדרך לוגאס משם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. Hola,que tal תגובה ל - 8 07/07/2008 10:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מהעיר Cordoba,וכל מי שגר בפרובינסיה,שזה משהו כמו בפנים הארץ,חייב!!,בגדר חובה לא לאהוב את תושבי בואנוס איירס,אז גם אם אני מתה על העיר התוססת הזאת ,מנועה מלדבר עליה,אבל קורדובה עיר יפיפיה,שלא לדבר על מחוץ לעיר,עם אגמים,הרים,ונוף לרוב
חוץ מי זה מסכימה עם אורי על כל מילה
נ.ב :אם היתם שם ומבינים ספרדית,או סתם אוהבים את המוזיקה הקיצבית המרכז אמריקאית,אתם מסודרים עם הרדיו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. Hola,que tal תגובה ל - 10 07/07/2008 10:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מחשבה שניה:אני לא עשיתי את המסלול הזה,אבל רובם כאן בפורום כן:מסן פרנסיסקו נוסעים ליוסמיטי,משם למונטרי,וכולם כבר יורדים דרומה
אז חשבתי,אם כולם נוסעים כך,יש משהו בזה
אז אולי התוכנית שלך צריכה להיות:לטייל בסן פרנסיסקו,לנסוע למונטרי,ומשם ליוסמיטי,בלי לחזור חזרה לסן פרנסיסקו,לא יודעת מתי יוצא שבת,אבל באזור מונטרי,הכי כיף שבעולם לעשות טיולים רגלים,רק שלא תוכלו לקנות כלום,רק זה כבר היה מרחיק אותי מהדת,אני כמו הילדים:מקיוסק לקיוסק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. avinoach תגובה ל - 11 07/07/2008 18:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מקפיצה,חשוב שתחשוב לא לעשות את הדרך הלוך-חזור לסן פרנסיסקו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. avinoach תגובה ל - 12 07/07/2008 23:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה, אתם פשוט עוזרים מאוד ומקלים את תכנון הטיול.
אנחנו בעניין של מוזיקה דרום אמריקאית: מנה, בסילוס ועוד, הרווחנו.

ווואי, שני ענקי הפורום אומרים לנו דברים סותרים, אורי ושושי, אנחנו מבקשים הכרעה. בכל מקרה ייתכן שבכל זאת נוותר על ס"פ בשבת ואז כל הדילמות יפתרו.
מעניין שאנשים מאוד לא אובססיבים בחיי היומיום נעשים כאלו לקראת תכנון הטיול, פתאום כל פרט צריכים לתפור עד הסוף וכו', כנראה שזה פשוט חלק מהכייף!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. ושכחתי : yo bien, muy bien תגובה ל - 13 07/07/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. ושכחתי : yo bien, muy bien תגובה ל - 14 07/07/2008 23:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראה,לא אורי ולא אני יודעים עד כמה היה לך חשוב שבת בסן פרנסיסקו,אם אתה צריך בית כנסת,שנינו חילונים,חוץ מי זה אני לגמרי משוחדת עם אורי,מה שהוא אומר,זהו
הוא גר שם,יש לא שעות שונות,תראה שאנו מסכימים,סע לשלום
זה לא הגיוני הנסיעה הזאת הלוך-חזור
מה שהוא אמר ,לצאת מהצד המזרחי של יוסמיטי,זה מה שגם אני עשיתי,נוף מהמם,אגמים כחולים,ןמסביב ההרים,יפיפה
כולנו כאלה לפני הנסיעה,אני ישבתי שנה על התוכנית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. חשוב! שרפות! תגובה ל - 1 08/07/2008 01:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  chaklook לא מחובר chaklook  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
חזרתי עכשיו אחרי שלושה שבועות בצפון קליפורניה, כל האזור רצוף מוקדי שרפות.
מגיע למצבים של ראות אפסית במוקדים מסוימים. גם באזור מונטרי, גם באזור יוסמטיי, וגם על קטעים של כבש מספר אחד, שחלקים ממנו נסגרים חדשות לבקרים בגלל השרפות. מציע לכם להיות עם אצבע על הדופק, חבל לנסע שעות בכדי להנות מהנוף לגלות שלא רואים כלום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. ושכחתי : yo bien, muy bien תגובה ל - 15 08/07/2008 03:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוּ וואה! אחרי מחמאות כאלה הכי מומלץ זה לשתוק Smile

ברור שמכל בחינה אחרת עדיף קודם להיות בס"פ, אח"כ מונטריי ומשם ליוסמיטי. פשוט יוצא קצר יותר וגם חוסך את הבלאגן של יציאה וכניסה לעיר. אבל במקרה שלכם אם חשוב לכם לעשות את השבת בס"פ אז המחיר אינו נורא. מדובר בשעתיים נהיגה וכדי לגוון קצת, תוכלו בהלוך או בחזור לעשות את הדרך לא על הכביש הראשי אלא על כביש נופי. אם תקח את מה שהצעתי בסעיף 1 אז תחסכו את ענין היציאה מהעיר בבוקר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. חשוב! שרפות! תגובה ל - 16 08/07/2008 23:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית לגבי השרפות, לא הבנתי, זה בגלל החום וזה משהו מוכר שקורה בקייץ? או שזה חריג? אנחנו מגיעים באמצע ספטמבר, רלוונטי אלינו?

לגבי ס"פ ומונטריי, האם אתם יודעים אם יש בית כנסת ליד אזור רחוב לומברד? כי אם אין בית כנסת במקום במרכז העיר, לא יהיה לנו טעם להשאר בס"פ שבת ונוכל להמשיך למונטריי לשבת.

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. סאן פרנסיסקו ללאס ווגאס תגובה ל - 4 09/07/2008 07:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nacido לא מחובר nacido  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
שיטה אחרת אך עולה קצת כסף

קנה נגן mp3 ובחנויות ניתן למצוא משדר המתחבר למצית הרכבולנגן ומשדר בתדר FM את מה שמנוגן, כך שאתה יכול לכוון את הרדיו ברכב לתדר של המשדר ולשמוע את כל הקבצים שבנגן.

בילוי נעים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. חשוב! שרפות! תגובה ל - 18 09/07/2008 09:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כמו שאורי אמר פעם:כל קייץ יש רושם שכל קליפורניה עולה באש,זה צריך להפסק עד ספטמבר,אבל מה אני יודעת
בקשר לבית כנסת,תחשוב לפעמים על ידידינו "גוגל"
רק כתבתי :synagogue in,אז סן פרנסיסקו לא ראיתי קרוב ללומברד,אבל במונטרי....

http://www.uscj.org/ncalif/monterey/
ככל הנראה זה רק מקום מפגש ,אבל לא מבינה בעיניין,לפי המפה של המיקום,המלון המאוד נחמד שהינו,הוא 2 רחובות מהמקום הזה

http://www.coltoninn.com/

[עודכן ב:09 יולי 2008 09:22:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. תודה תגובה ל - 20 09/07/2008 19:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שושי וכולם ממש תודה, אגב, אנחנו "מגגלים" אבל פשוט יש כל כך הרבה חומר ואפשרויות שפשוט אנחנו סומכים על "אין חכם כבעל נסיון".
ולעניין - לגבי מונטריי, בדקנו וזה קהילה קונסרבטיבית, כך שזה יורד מהפרק, נראה שנחזור לשבת לס"פ.

איזה אזור הכי כדאי להתגורר שהוא קרוב רגלית למירב האטרקציות האפשריות? (מצאנו בית חבד בקולומבוס אווניו)

הרעיון של ה MP3 הוא פשוט אדיר, זה מתאים לכל נגן?

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. תודה תגובה ל - 21 09/07/2008 22:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קולומבוס היא שדרה ארוכה שהולכת באלכסון,חוצה את כל השכונה האיטלקית,עוברת קרוב לשכונה סינית ומסתיימת קרוב למזחים,אני יודעת שכל זה אולי לא עוזרת לך בהרבה,כי מספור של הרחוב זה כבר גדול עלי,אם תמצא מפה של המקום,אוכל להגיד לך יותר במדוייק מה יש קרוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. תודה תגובה ל - 22 10/07/2008 07:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהלן הנה הכתובת : 1288 Columbus Avenue Unit 186
S. Francisco, CA 94133-1302 USA

על פי מה שנראה בגוגל זה מיקום מעולה

נשמח אם תכתבי לנו אלו אטרקציות ניתן להגיע משם ברגל ואלו לא

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. תודה תגובה ל - 23 10/07/2008 09:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראה אם אתה מוצא מפה לא יודעת מספור של הרחוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. תודה תגובה ל - 24 10/07/2008 20:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הנה הקישור למפה, בגדול זה בצומת של NORTH POINT ST עם קולומבוס אווניו.
תודה שוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. תודה תגובה ל - 25 10/07/2008 20:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חבל על הזמן!!
זה המקום הכי טוב בכל העיר,בין מזח 39 לפישרמן וורף,כיף לטייל רגלי לאורך המזחים,יותר ימינה קצת,יש אניות ישנות,מקום נהדר
היתי במוטל,רחוב או שניים משם,לא יקר,יחסית למיקום,כולל חניה,אבל לא יכולה להמליץ,מאוד פשוט,בלי מזגן ובלי מקרר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. תודה תגובה ל - 26 11/07/2008 01:04 לתגובה קודמת
יופי איזה כייף עכשיו רק נשמח להמלצה למלון זול נעים ונקי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מישהו מכיר את חברת "ראלי קרוואנים"?
להודעה הבאה:טיול של ככה יומיים שלושה לאזור ניו-המפשר

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף