|
|
|
| 4. התמצאות בבייגי'ן- עוד שאלה תגובה ל - 2 |
06/07/2008 11:50   |
| |
DanDav1 |
10 הודעות עד כה |
|
|
אנחנו נוסעים סה"כ לשבוע, מתוכם יהיו לנו כיומיים שלמים פנויים ועוד חצאי ימים בין תחרות לתחרות.
האם לדעתך נצליח ביומיים האלה גם לצאת מבייג'ין או שאין טעם כי זה קצר מידי?
כמובן שבין התחרויות אנחנו מתכוונים לטייל בעיר עצמה שלפי מה שקראתי מלאה באטרקציות שאסור להפסיד.
ועוד שאלה, אם כבר אז כבר...
האם עדיף ללון במלון הקרוב למוקד התחרויות או במלון במרכז העיר?? מסעדות בינלאומיות לדוגמא, האם הן מפוזרות ברחבי העיר או רק במרכזה (איטלקיות לדוגמא...אני מאד בעייתית עם אוכל...
וכמה זמן לוקח להגיע מאיזור האולימפיאדה למרכז העיר?
והאם נצליח להסתדר רק עם האנגלית שלנו??
תודה שוב!
|
|
|
|
| 5. התמצאות בבייגי'ן- עוד שאלה תגובה ל - 4 |
06/07/2008 15:35   |
| |
ירון |
190 הודעות עד כה |
|
|
>>>>>>אנחנו נוסעים סה"כ לשבוע, מתוכם יהיו לנו כיומיים שלמים פנויים ועוד חצאי ימים בין תחרות לתחרות.
האם לדעתך נצליח ביומיים האלה גם לצאת מבייג'ין או שאין טעם כי זה קצר מידי?<<<<<
לפי דעתי יומיים אינם מספיקים על-מנת להגיע למקומות מספיק מעניינים שיהיו שווים את הטירחה של הנסיעה מבחינת האירגון, העומס והמחירים.(ספטמבר ואוקטובר הם החודשים המתויירים ביותר)
כשרוצים "לצאת" מבייג'ינג הכוונה היא נסיעה של לפחות שלוש שעות נסיעה לכל כיון כך שהרבה זמן לא יישאר לכם.
אבל אם בכל זאת יש לכם כוונה לצת ליומיים שלמים ניתן לטוס לשנגחאי או לערים מעניינות אחרות. (אני חושב שלא כדאי כי זה קצר מידי, תפסת מרובה לא תפסת)
אל תשכחו שנסיעה לחומה הסינית (שעה וחצי נסיעה צפונה) ואח"כ אולי גם לארמון הקיץ (בפינה צפונית מערבית על הטבעת החמישית) תיקח לכם כמעט יום שלם.
>>>>האם עדיף ללון במלון הקרוב למוקד התחרויות או במלון במרכז העיר?? מסעדות בינלאומיות לדוגמא, האם הן מפוזרות ברחבי העיר או רק במרכזה (איטלקיות לדוגמא...אני מאד בעייתית עם אוכל... <<<<
רוב המסעדות המערביות נמצאות בצד המערבי של העיר בין הטבעת השניה לטבעת השלישית (רחוב sanlitun, gongti bei lu וסביבתו)
לגבי מיקום המלון אתם צריכים לחשוב מה עדיף לכם, מלון על צפון הטבעת הרביעית ליד הכפר האולימפי הקרוב לרוב האירועים האולימפיים אך רחוק ממרכז העיר (מסעדות ברים אטרקציות תירותיות וכו') או להיפך.
המרחק בין הכבר האולימפי לאיזור המסעדות של רחוב sanlitun ורחוב gongti bei lu הוא כ 25 דקות כשאין תנועה או עד כשעה עם תנועה והמחיר הוא כ 50 יואן או 25 ש"ח.
>>>וכמה זמן לוקח להגיע מאיזור האולימפיאדה למרכז העיר? והאם נצליח להסתדר רק עם האנגלית שלנו??<<<<
לגבי האנגלית אני מעריך שלא תיהיה לכם ברירה אחרת אלא אם כן תצליחו ללמוד סינית עד ספטמבר (בהצלחה..), בעיקרון הסינים לא דוברים אנגלית ועל כן תצטרכו להצטייד בכתובות בסינית מפקידת המלון על-מנת להגיע לכל מיני מקומות והכי חשוב להצטייד מראש בכתובת המלון בסינית ומספר הטלפון שלו כדי שתגיעו לשם במהירות אחרי הטיסה הארוכה מישראל.
אני נעזר כאן במילון סינית (סימניות סיניות) אנגלית קטן ובסיסי שלפי דעתי יעיל יותר משיחון כי אם רוצים להגיד מילה מסויימת ניתן למצוא אותה בקלות ואז פשוט להראות אותה למלצר או לכל אדם אחר.
בדרך כלל במסעדות יש לפחות מלצר אחד דובר אנגלית.
תהנו !!
 |
 |
| DSC033333258.JPG(גודל:14.98KB) | DSC0333346.JPG(גודל:17.77KB) |
|
|
|
|
| 6. התמצאות בבייגי'ן- עוד שאלה תגובה ל - 4 |
06/07/2008 15:49   |
| SINIT |
 |
|
|
הי.. ניגש לתשובות:
1. קודם כל, אתם מגיעים בתקופה הכי טובה שיכולה להיות- ספטמבר הוא החודש הכי טוב להגיע לעיר מבחינת מזג האוויר, ואחרי האולימפ' בכלל... ככה, יומיים לא יספיקו לטיולים ברחבי סין, אז כדי להתרכז בבייג'ינג רבתי, כלומר, החומה הגדולה, ארמון הקיץ ואולי קברי מינג או גבעות הניחוח. לגבי שאר הזמן- העיר האסורה (לי הספיקו שעתיים) וככר טיאן אן מן, מקדש הלמה, מקדש השמיים (ושוק הפנינים והצעצועים), ואם תהיו ביום א', השוק "המלוכלך" מומלץ ביותר! אם יש צורך בהרחבה, תכתבי..
2. לגבי אוכל- אני לא מכירה את אזור התחרויות כ"כ טוב, אבל מנסיוני עדיף ללון באזור שיש בו הרבה מערביים כי אנשים בעיתיים באוכל לא יסתדרו עם האוכל הסיני ובאזורים כמו הSANLITUN מרוכזות הרבה מסעדות מערביות מצוינות (אזור של שגרירויות).
3. בימים הקרובים יפתח קו מטרו חדש (10) שמחבר בין איזור האולימפיאדה ל"ציביליזציה", זה אמור להקל על ההתניידות. חוץ מזה, מוניות פה מאוד זולות ויעילות, ובשעות שאין פקקים כדאי להשתמש בהן (אל תפחדו לצאת עד מאוחר..), תדאגו רק שכל יעד אליו אתם רוצים להגיע יהיה כתוב בסינית, כולל המלון!!
לצערי נהגי המוניות כאן עדיין לא למדו אנגלית (למרות שהם משתדלים..) אז אל תבנו על האנגלית המצוינת שלכם
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ואם יש עוד שאלות, אשמח לענות!
|
|
|
|
|
|
|
| 10. אזור אוניברסיטת פקין תגובה ל - 9 |
06/07/2008 20:22   |
| |
ירון |
190 הודעות עד כה |
|
|
אוכל מערבי ניתן למצוא בעיקר במקומות בהן נימצאים מערביים וזה בעיקר באיזור ה LIDO (בפינה הצפונית מזרחית של הטבעת הרביעית), איזור האוניברסיטאות שבגדול זה איזור WUDAOKU (בפינה הצפונית מערבית בטבעת הרביעית) ואיזור השגרירויות ממזרח לטבעת השניה.
לגבי מיקומי התחרויות, אכן הן מתקיימות בכל רחבי העיר ואף בערים סמוכות כמו SHENDONG אך לפי הבנתי עיקר התחרויות כולל הפינג פונג (יכול להיות שאני טועה ) מתקיימים באיזור של הכפר האולימפי וסביבתו.
לגבי האטרקציות שיש לבייג'ינג להציע לא יספיקו מספר משפטים ועל כן אני מציע לכם לארגן מפה של בייג'ינג וספר טיולים (אפשר גם לחפש בפורום יש המון מידע, לפני כחצי שנה כתבתי על מסלול טיול לארבעה ימים בבייג'ינג, תחפשו את זה בקוביית חיפוש תחת השם שלי) ולראות מה האפשרויות שלכם ומה מעניין אותכם יותר.
בעיקרון המקומות המומלצים ביותר לפי דעתי הם:
1. החומה הסינית באתר MUTIANYU
2. שוק יום א' או בשמו השני השוק המלוכלך הפתוח בימי א' מ8:00 עד 17:00 ונמצא בפינה הדרום מזרחית של הטבעת השלישית
3. מקדש השמיים (להגיע מוקדם בבוקר לראות את המבוגרים עושים תאי צ'י.)
4.העיר האסורה וכיכר טיינאמן.
5. אי אפשר בלי קניות אז ללכת לשוק הפנינים או שוק ה YASHOW הנמצא על פינת רחובות SANLITUN ו GONGTI BEI LU.
6. ארמון הקיץ
7. מקדש הלאמה (פינה צפונית מזרחית של הטבעת השניה)
8. איזור 798 או בשמו השני DASHANZE, איזור גלריות אומנות סינית ומערבית ענק
לפי דעתי הספר הטוב ביותר למטיילים (לא תרמילאים) הוא "בייג'ינג, המדריך הממוקד" של הוצאת "העולם" לי יש את הוצאת 2006 . הספר יעיל מאוד, ממוקד לבייג'ינג, לא יקר (60 ש"ח), מציע מסלולי הליכה רבים והכי חשוב- כולל את כל שמות האתרים והמקומות בשפה הסינית.
קדימה לעבודה.
|
|
|
|
|
| 12. תודה רבה!!! תגובה ל - 11 |
07/07/2008 03:41   |
| |
ירון |
190 הודעות עד כה |
|
|
כפי שאתם יכולים לראות, המלון נמצא בחלק הצפוני בין הטבעת השניה והשלישית מעט מערבה.
זה אומנם לא החלק במרכזי אך בהחלט די קרוב עם מונית ולפי מפת הרכבת התחתית (מצורפת) אתם די קרובים לתחנת XIZIMEN.
אזור עם אוניברסיטאות וסביר להניח שגם עם אוכל מערבי.
המון בהצלחה ואנחנו פה לסייע אונליין!!
מצ"ב קישור לאתר המלון, לאתר עם המון מידע תיירותי, מפה עם מיקום המלון ומפת הרכבת התחתית SUBWAY של בייג'ינג.
 |
 |
| beijing metro.jpg(גודל:57.35KB) | map of JingYi hotel.jpg(גודל:18.97KB) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|