| 1. מסלול פריז - מה דעתכם?? |
03/07/2008 20:50  |
| |
yaniv208 |
185 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום אנחנו זוג + 2 ילדים בני 11 ו- 12
טסים לפריז ביום ראשון 3.8.08 עם חברת סאן דור נוחתים בסביבות 22:00בערב משם שאטל של אנרי למקום המגורים שלנו (לינה אצל משפחה).
המסלול מתוכנן מיום שני בבוקר 4.8.08
יום שני 4.8.08 -
כנסיית נוטרדאם, שוק הפרחים, סיור ברובע מארה : הוטל דה ויל, כיכר ווז', מוזיאון פומפידו (רק מבחוץ), מוזיאון הלובר, גני טיולרי, גלגל ענק, כיכר קונקורד, משם לשאנז אליזה ועלייה לשער הניצחון. אם יהיה כוח הליכה דרך שדרות קלבר לטרוקדרו.
יום שלישי 5.8.08 -
כנסיית סנט שאפל (לא עושים אותה עם נוטרדאם בגלל התורים), פנתאון, ז'רדון דה פלנט (רק האולםפ של הדינוזאורים - אם יהיה פתוח?), גני לוקסמבורג, קפיצה במטרו לאינווליד + מוזיאון הצבא, קפיצה במטרו או ב- RER לפארק סיטרואן (כדור פורח), קפיצה לקראת הערב לשייט על הסיין ועלייה למגדל אייפל.
יום רביעי 6.8.08 -
יום שלם ביורודיסני עם רכב.
יום חמישי 7.8.08 -
כיכר ונדום, כיכר מדלן (מעדניית פושון), ביקור בבית האופרה, טיול פסאג'ים קצר (ורדו, ג'ופורי ופנורמה), כניסה למוזיאון השעווה (ג'רווין), כניסה לקולנוע רקס, ביקור בגלרי לאפייט ובערב קפיצה במטרו למונמרטר , כנסיית סקרה קר, כיכר טרטר.
יום שישי 8.8.08 -
יום בפארק אסטריקס עם רכב.
יום שבת 9.8.08 -
נסיעה ברכב לארמון וורסאי ומשם נסיעה לבלגיה.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 6. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 5 |
04/07/2008 13:52   |
 |
איריס ס. |
1134 הודעות עד כה |
|
|
יניב שלום
את כל המידע על כרטיס המוזאונים כולל היכן ניתן לרכוש
תמצא כאן
מצרפת לינק
|
|
|
|
|
| 8. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 7 |
04/07/2008 15:00   |
|
|
מבירור שאני עשיתי, עולה שהכניסה החופשית לילדים היא באתרים הכלולים בכרטיס. לכן אין צורך לקנות כרטיס לילדים. צריך לקוות שהעובדה שהילדים ללא כרטיס לא גורמת לעיכובים ולדרישה להנפיק להם אישור כניסה בדלפק הכרטיסים או במשרד הראשי (לעתים יש דרישה כזאת גם אם הכניסה בחינם).
אולי תספיק לדווח לאיריס מה קורה, אם תדווח מיד כשתחזור. אני כבר אהיה בדרך או בפריז כשתחזור ואצטרך לברר את הדברים האלה בשטח, כמוך.
|
|
|
|
|
|
|
| 12. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 11 |
05/07/2008 10:56   |
|
|
נכון, למרות שבעבר גם אני קראתי דיבורים בין גולשים על כך, אבל אין לזה זכר במידע שבאתר המוזיאון.
|
|
|
|
|
|
| 15. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 14 |
05/07/2008 17:18   |
|
|
יניבי איזה שינוי דרמטי?
לא תיכננת להגיע מורסאי להאן סור לס, ללון שם יומיים ולנסוע לברוג'?
ויתרת על הארדנים?
ולעצם העניין: מוזיאון השוקולד נמצא בכיכר הגדולה וצריך לבוא לפני הביקור בארמון המלכותי.
מעבר לזה - לא יודעת להגיד לך. הייתי רק באתרים שסביב הכיכר הגדולה. אולי כדאי שתפתח הודעה מיוחדת על התכנית בבריסל.
|
|
|
|
|
| 17. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 16 |
06/07/2008 08:39   |
|
או.קיי. הבנתי.
יש לי הרגל להיכנס לאתר visitbelgium.com כשאני מתייחסת לתכניות טיול בבלגיה, לראות שאין החמצה של איזה אירוע, ושם ראיתי ששעות הפתיחה הארוכות של מיני-אירופה ומופע האורות הוא רק בימי שבת ולא בימי ראשון
http://www.visitbelgium.com/calendar.html#aug
http://www.minieurope.com/en/index.html
בשאר הימים - פתוח עד 20.00, והקופה נסגרת ב-19.00.
אני חושבת שהתכנית בסדר, על פי היכרותי עם מפת העיר. כאמור, לא הגעתי עד למוזיאון לטבע וגם לא לאזור האטומיום.
אני מקווה שלא תראה בזה הצקה, אבל רציתי לשאול אם אתה מודע לכך שהארמון של משפחת המלוכה נמצא ליד פארק בריסל ולא בכיכר הגדולה. מה שנקרא "בית המלך" בכיכר הגדולה אינו הארמון של בית המלוכה. אם אתם כבר מגיעים לארמון, אולי כדאי להיכנס לנוח בפארק בריסל הסמוך, לפני שממשיכים הלאה. אחר כך תספר לנו איך הפארק הזה ביחס לגנים המופלאים של פריז
עוד משהו: אם יחסרו לך קצת פסאג'ים בפריז (מקוצר זמן), יש פסאג' אחד מאוד אלגנטי ומרשים בבריסל, קרוב לכיכר הגדולה, ביציאה המובילה אל כיכר רויאל, שממנה הולכים לארמון המלוכה ולפארק בריסל. כלומר, הוא ממילא במסלול. קוראים לו "גלרי סנט הוברט". זוהי היציאה מהכיכר שהפוכה בכיוון ליציאה אל הילד המשתין.
מזכירה לך שאם אתה רוצה עוד התייחסויות לתכנית בבריסל, כדאי לפתוח הודעה נפרדת.
|
|
|
|
|
| 19. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 18 |
06/07/2008 21:31   |
|
בין הכיכר הגדולה לארמון המרחק לא גדול בכלל, ומכאן, ובעיקר על סמך הפרופורציות בין המרחקים במפה, אני מניחה שגם המרחק למוזיאון הטבע אינו גדול בשביל בני נוער. נדמה לי שעוברים בדרך את המרכז של האיחוד האירופי, וזה אמור להיות קצת מעניין (לא הייתי שם). אני לא חושבת שכדאי לכם לעבור ברכב בין האתרים האלה, רק לאטומיום.
אני לא חושבת שכדאי לוותר על מופע המזרקות בורסאי בשביל זיקוקים במיני-אירופה, אבל זו דעתי האישית בלבד.
[עודכן ב:06 יולי 2008 21:34:]
|
|
|
|
|
| 21. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 20 |
06/07/2008 23:13   |
|
מתחיל ב-15.30 ומסתיים ב-17.30, אבל הבנתי שהשיא הוא בעשר הדקות האחרונות במזרקת נפטון.
אני חושבת שהדבר הכי יפה בבריסל בשעות הערב הוא בוודאי הכיכר הגדולה. אני ראיתי אותה רק ביום, אבל הבנתי שבערב היא יפה שבעתיים. תחשוב על זה.
אולי תרצו לטייל קצת בסביבה ולחזור בחשיכה לעיר. אם כן, אפשר לבלות באטומיום, אפשר לצאת לעיר הסמוכה, Leuven, ולחזור. לדעתי, זו אמורה להיות האטרקציה של בריסל ולא מיני יורופ, עם כל הכבוד לו (או לה ). אולי אפשר להתחיל מהמוזיאון לטבע, להמשיך לארמון ולפארק בריסל. ניתן להאריך את הטיול (מרחק קצר) לכיכר רויאל וממנה לכיכר סבלון הקטנה (המסלול שאני עשיתי. אח"כ לצאת מהעיר לבילויי באזור האטומיום עד הערב ולקראת חשיכה לחזור למרכז העיר, לכיכר הגדולה, לילד המשתין ולגלרי סנט הוברט.
|
|
|
|
|
| 23. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 22 |
07/07/2008 18:32   |
|
|
ראשית, ג'מוס הוא המומחה לעניינים האלה. ממה שהבנתי, אחרי שמסיימים את תהליך ההזמנה באינטרנט מדפיסים טופס, שאיתו ניגשים לקופות, ושם מחליפים את הטופס בכרטיס כניסה. ג'מוס סיפר שהיה ביולי, ועדיין, למרות הצורך בשירותי קופת הפארק, הכניסה הייתה מהירה מאוד לעומת התור הארוך שהשתרך לקניית כרטיסים, למי שלא היה מצויד בטופס זה.
אפשר לקנות בפריז, בחלק מתחנות המטרו, בחנות של דיסני בשאנז אליזה, ברשת חנויות fnac ן-virgin. רשת fnac פזורה ברחבי העיר. זה מה שאני מתכוונת לעשות. יותר מדאיג אותי היום בורסאי, ואני מתכוונת לברר איזו אינפורמציה בעניין הזה. אידע כשתהיה לי תשובה.
|
|
|
|
|
|
|
| 27. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 26 |
09/07/2008 19:04   |
|
כרטיס מוזאונים יש לדעתי באתרים של הכרטיס (שער הניצחון, לובר, אינוואליד וכו').
כרטיסים לדיסני, פס לוורסאי ליום שלם שמאפשר כניסה לכל מה שהאתר מאפשר, כרטיסים אחרים:
ברשת fnvirgin (שדרות שאנז אליזה וברחבי העיר), בבתי הכלבו הגדולים כמו גלרי-לפאייט ובלשכת התיירות שנמצאת בקרוסל.
כמו כן, בתחנות המטרו הגדולות sncf:
• Paris Est
• Paris Lyon
• Paris Bercy
• Paris Monparnasse
• Paris Austerlitz
• Paris Nord
• Paris Saint-Lazare
• Pont Cardinet
וברשת fnac, שחנויותיה פזורות בעיר:
Rue Rennes 136, Montparnasse
Rue St Lazare 109
Boulevard St Germain 77
Rue Pierre Lescot
Avenue Italie 30
Avenue Ternes 26
Boulevard de la Bastille 4
Avenue Champs Elysees 74
Rue Pierre Lescot 1
לדיסני אפשר לקנות גם בחנות של דיסני בשאנזאליזה.
תעשה את החשבון אם כדאי להשתמש בכרטיס המוזאונים ביום של ורסאי ולראות רק את הארמון או לראות את הארמון ולקנות כרטיסים נפרדים למופע המזרקות ולחווה של מארי אנטואנט (ואז - היכן לקנות: לעמוד בתור בורסאי? לקנות קודם לכן בעיר? או אולי בלשכת התיירות שבדרך מהרכבת לכניסה לורסאי?)
ניסיתי לסדר יפה את הכיוונים, אבל זה קשה.
קשים חיי התייר 
אני אגיד לך ממה אני חוששת בורסאי: מצפיפות איומה בארמון ומחום. אני רוצה ביקור משמעותי. אני רוצה להגיע גם לחווה של מארי אנטואנט ואולי לשוט בתעלה. אם החום והמוני התיירים לא יאפשרו בילויי ממושך ומהנה במקום - עדיף מבחינתי לראות את טירת מלמזון הצנועה, שקראתי עליה חוות דעת טובות מאוד (ביקור אינטימי, מרשים ומעניין, לא צפוף).
מאחר שאתה עם רכב אולי תשקול לנסוע לטירת פונטבלו? אנחנו נהיה רק בעיר וללא רכב, אז הטירה הזאת לא על הפרק. היא קצת רחוקה יותר מפריז. אבל בשבילכם: טירה יפה ופחות צפופה מורסאי, יער, היסטוריה (נפולאון)...
[עודכן ב:09 יולי 2008 19:13:]
|
|
|
|
|
|
|
|