כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים 04/07/2008 13:36 לתגובה הבאה
  yael3010 לא מחובר yael3010  משתמש מתחיל 40 הודעות עד כה
הורים + 2 ילדים: 12,6
יום 1 - הגעה מוקדם בבוקר למינכן. קבלת קראוון. דכאו לינה באזור מינכן. אם יהיה כוח אז לינה בלגולנד.

יום 2 - לגולנד.

יום 3 - נסיעה לאזור היער השחור. מסלול רגליים יחפות, טריברג - מפלים, (הורנברג - שעוני קוקיה, וולפאך - מוזיאון זכוכית, גוטאך - מה שיהיה זמן ו/או כוח) לינה באזור.

יום 4 - פלדברג, טודנאו, שאויסלנד

יום 5 - פארק אירופה

יום 6 - טיטיזה, אקשן פורסט.

יום 7 - אגם שלוכזי, מפלי הריין

יום 8 - אגם קונסטאנץ, אי הפרחים.

יום 9 - נסיעה מזרחה עם עצירה בארמון לודוויג או בצוגשפיצה. לא נראה לי שנספיק את שניהם.

יום 10 - מפלי קרימלר, קניון לכטנשטיין.

יום 11 - גרוסגלוקנר

יום 12 - מכרה מלח בהליין והכפר המשוחזר, מגלשת הרים

יום 13 - ברכסטגאדן, אגם המלכים

יום 14 - יום החזרת הקראוון בערב ולכן מה שנספיק. או ארמון הלברון בזלצבורג או הפארק האולימפי במינכן.

התכנית נראית עמוסה במיוחד. אני יודעת. הרכבתי אותה בהנחה שאנחנו רגילים לטייל ביחד. יודעים לנצל טוב את הזמן ולא מתמהמהים.
היו בקשות מיוחדות של בני המשפחה ולכן אי אפשר להוריד את: פארק אירופה, לגולנד, גרוסגלוקנר ואגם המלכים. כל השאר יכול להשתנות.

אשמח מאד מאד למשוב, ביקורת, הערות והארות.
תודה מראש - יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 1 04/07/2008 16:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברנדי ברנדי לא מחובר ברנדי  משתמש פעיל 445 הודעות עד כה
מסייגת העצות בכך שגם אנו במתעתדים לצאת ועדיין לא היינו באוסטריה.

ביום של אגם המלכים הייתי משלבת את מכרה המלח.
ביום של הגרוסגלוקנר רבים המליצו לשלב את המרחצאות בבד-הופגסטיין לאיוורור אחרי יום נסיעה.
הייתי משלבת משהו אחר עם מפלי קרימל, כי גם קניון ליכטנשטיין הוא אתר שרואים בו מים, ושומרת הקניון ליום אחר כי הבנתי שהוא יפיפה.
מצד שני אולי מיותר לעשות את קרימל כי תהיו בריין (שאותם כבר ביקרתי)...
אם תוכלו תכניסו יותר את זלצבורג, שהבנתי שיפה ויש בה מה לעשות יום שלם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 2 04/07/2008 16:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענתי לא מחובר ענתי  משתמש פעיל 1715 הודעות עד כה
מסכימה עם ברנדי. Smile

לא כדאי לשלב שני אתרי הליכה במים ביום אחד. לעומת זאת, בסופו של יום (אחרי מפלי קרימל), ניתן לנסוע למיטרסיל - לאגם, להתרחץ בו ולהשתעשע במתקנים. הוא מקסים.

אל תשכחו לנסוע למסעדה בגרפנהואזן, שליד אגם שלוכזי. היא אתר חובה.

בסה"כר הנסיעה שלכם היא ב"איזי", כך ש"על הדרך" תוכלי להוסיף אתרים אחרים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 3 04/07/2008 16:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית, תודה רבה. גם לך וגם לברנדי.
ועוד שאלה - היכן - אם אפשר - לשלב את מערת הקרח? האם צריך להוריד משהו?
שמחה לשמוע שזהו טיול באיזי לדעת מומחים. הייתי בטוחה שאנחנו בלחץ מטורף....

ושאלה אחרונה - על איזה תרופות אתם ממליצים לקחת איתנו (חוץ מאמצעי חבישה, אקמול וסטרפסילס)?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 4 04/07/2008 17:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13151 הודעות עד כה
עוד כמה הערות של כפילויות
את מטיילת פעמיים ביום בשני הרים-ביום של פלדנברג
ומצד שני יש לך ימים סמוכים עם אגמים-טיטזי-שלוכזי-קונסנץ,אחד אחרי השני.

יום 3- לא תספיקו גם לצאת מלגו לנד,וגם להספיק את כל המסלול הנ"ל.
מבחינה גיאוגרפית היה נכון לשלב את פארק אירופה ביום 4 ולא 5 ,כי את "חוזרת לאחור"- אלא אם השיקול הוא של ימי סופשבוע?

היום של שלוכזי+מפלי הריין דליל .
בכלל הימים קצת דלילים באתרים, מאידך אתם עם לא מעט נסיעות.
אפשר לקזז בחלק הראשון ולצמצם ולהרחיב את המעבר (צוג שפיצה וטירות המלך אפשרי באותו יום אם תלונו בסמוך בלילה הקודם).
יום 13- דליל, זה חצי יום.

האם יש סיבה מדוע אין מסלולי הליכה וקניונים במהלך הטיול? למעט קניון ליכנשטיין לא ראיתי קניונים,וחבל-חלק ממיטבן של מדינות אלו.

הערה כללית- אלא אם את יודעת מראש כי תקבלו את הקרוון בשעת בוקר מוקדמת, היום הראשון בד"כ מקבלים את הקרוון בסביבות 15.00,16.00,ויש לכם פער שעות בין הנחיתה לבין קבלת הקרוון.
לאור העובדה שאתם רוצים לבקר בדכאו (לא נראה לי בכלל מתאים לפתיחה של טיול ,אבל יש לכם את השיקולים שלכם) לא תספיקו ביום זה "אחרי" קבלת הקרוון(ושוב אלא אם ידוע לכם כי אתם מקבלים אותו מוקדם בבוקר).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 5 04/07/2008 17:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על ההערות החשובות. הולכת לשנות ולתקן.
אשמח לקבל רעיונות לטיולי קניונים - אין לי מספיק מידע ואנחנו דווקא אוהבים מאד טיולים רגליים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 6 04/07/2008 22:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2421 הודעות עד כה
שתי הערות שלי:
אין מפלי הריין דומים לקרימל! שני אתרים ראויים, חוויות שונות.

תרופות - אני מסיקה מכך שציינת תרופות טריוויליות כל כך, שאתם לא צרכני תרופות, לכן אין צורך להשתגע בעניין הזה. אתם נוסעים לציוויליזציה, ותמצאו בכל בית מרקחת משהו למקרה ספיציפי אם יהיה צורך. אני הייתי מוסיפה רק משהו לקילקולי בטן/בחילות.

תיהנו.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 7 04/07/2008 23:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 8 05/07/2008 01:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 559 הודעות עד כה
הי יעל,
יונית כמובן צודקת,רצוי להחליף בין יום 4 ל5.שימי לב למפה ,מיקום של פארק אירופה וגם טיטיזי מרוחקים ויהיה לך סתם נסיעת מיותרת.לפני ירידה לטיטיזי,אפשר לעלות לאוטוסטראדה ולהגיע לעיר שטראסבורג היפה.
מרגישים את צרפת באויר. שייט נחמד מאוד ובכלל עיר יפה.משם לחזור ליער השחור למיקום שבחרתם.אני מבינה שתרכשו כרטיס יער השחור, כדאי לנצל כניסה למרחצאות בבדנווילר,פתוחים עד 22.00. יש בריכות גם מקורות וגם פתוחות.מצריך בגדי ים צמודי גוף.אחותי בביקור עם 3 ילדים נהנו מאוד,להם לא האירו על בגדי ים,לנו דווקא כן. עם כרטיס אפשר להיכנס 3 פעמים,כל כניסה ללא כרטיס עולה 11 יורו.שווה.כרטיס יער השחור מגיע עם חוברת הסבר,בגרמנית כמובן, בדך אחרון שלה יש מפה עם מספרי אטרקציות לפי צבעים.כדאי לעשות "שעורי בית" ולבדוק טוב מה מגיע לכם ונמצא במסלול הנסיעה שלכם.למשל בטיטיזי יש כמה אפשויות לשייט. באחת מהם שייט בספינה נחמדה כולל קופון למסעדה-קפה מעולה לקבלת קפה/תה+ עוגת יער שחור.גם מול כניסה למוזיאון הפתוח יש קופון לקפה+עוגה.שלא לדבר על וופל בלגי מלא כל טוב + מתנה (פריט מזכוכית)
כדאי לבדוק את זמני כניסה לאי הפרחים, משעה 17.00 הכניסה בשנה שעברה היתה בחצי מחיר,לנו בהחלט הספיק הזמן.גם היו פחות אנשים.
עיירת לינדאו אם תהיו בה מאוד נחמדה וגם לא יקרה.כדאי לקנות בה מזכרות ושוקולדים. מחניה נכנסים דרך סופר גדול וזול.לא לשכוח לקחת שקית בתיק,הם לא מספקים שקיות וסל "ירוק" בסופר עולה כסך רב.
טיול נעים,
אמה
*אני לוקחת איתי תמיד כדורי קל בטן,וטיפות סטילה או דומות,כדורים נגד בחילות,ספרי חיטוי,פניסטיל ז'ל/או דומה לו. נכון נמצאים בגרמניה ולא חסר שם בתי מרקחת.אבל למה לבזבז זמן,כסף, להתרגל לתרופה במינון שונה? אדוייל למשל לא היה במינכן וכדור אחר העביר כאב ראש בזמן ערוך יותר.(האדוויל שלי נשאר במלון)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 9 05/07/2008 07:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה. נתת לי אינפורמציה חשובה. כשאת אומרת המוזיאון הפתוח את מתכוונת לזה שנמצא בגוטאך?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 10 06/07/2008 02:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 559 הודעות עד כה
הי יעל,
כן, המוזיאון הפתוח בגוטאך .מס' 97 בחוברת יער השחור.בית הקפה ממול,(לא זה שבכניסה למוזיאון)צריל לחצות כביש. מס' 74 בחוברת -כוס קפה+עוגת יער השחור. אנו ביקשנו ממלצר לקרוא לנו מה כתוב במשבצת שבתחתית הדף,והוא הסביר שזה בית קפה-מסעדה והוא ישמח לשרת אותנו אצלו.מצחיק,כאילו לבוא למסעדה עם סנדוויץ מהבית.רק לא אמר ששם זה חינם בהצגת כרטיס היער השחור.כיוון שלא בא לנו לאכול עדיין אז ויתרנו. במשך שבוע לא הספקנו לאכות את העוגה המפורסמת,בתי קפה נסגרים ב 18.00 ולנו הזמן ברח מהר מידי.בטיטיזי ידעתי שבשייט מקבלים קופון לקפה+עוגה ,במקום מקסים על החוף, וסוף-סוף כמו ילדה קטנה, קיבלתי את העוגה שלי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מה דעתכם על המסלול? אשמח למשובים תגובה ל - 11 06/07/2008 02:23 לתגובה קודמת
  morady לא מחובר morady  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
אמה שלום
האם אפשר להתייעץ איתך לגבי מסלול כוכב דרך המייל שלך?
יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סרט מומלץ לנוסעים לפריז
להודעה הבאה:טיול משפחות ליער השחור