צפון אמריקה הגדולה, עם הערים האדירות של ארה"ב והנופים הנפלאים של קנדה - קשה לדמיין טיול יותר מספק מזה. כל התשובות שאתם צריכים על אטרקציות, לינה, נסיעות, ויזה ועוד - ממש כאן בפנים.
אנו מתכוונים לבקר בארה"ב באוקטובר למשך שלושה שבועות, שיחולקו כמעט שווה בין ניו אינגלנד ופלורידה.
בימים אלו אנו שוקדים על המתווה המדוייק של הטיול, וקוראים בשקידה את הפורום המעניין הזה.
מלמידה בזכות הפורום הבנו שאנו נוחתים ממש לקראת סוף השבוע של הקולומבוס דיי.
לכן אצנו טסנו לאתרי הזמנות בעברית באינטרנט, ששם ראינו אכן שכבר אין מבחר גדול של מלונות במחיר שאנו מסוגלים לשלם...
טוב, מה שעשינו:
דרך last minute travel : מלון doubletree hotel boston downtown בבוסטון, לשלושה לילות (הגעה 10/10/08, עזיבה 13/10/08).
דךר אלדין: north conway grand, בנורת' קונווי (הרים לבנים ניו המפשייר), ללילה אחד (הגעה 13/10/08, עזיבה 14/10/08).
דרך ה trip advisor ראינו ביקורות ממש בסדר עליהם, אבל מי מקוראי הפורום היה שם ויכול להוסיף גם לחיוב וגם לשלילה?
והאם האתרים מהם הזמנו אמינים וטובים, נכון להיום?
מסלול טיולנו בצפון מזרח ילך לפי ההתוויות הכלליות עדיין הבאות:
בוסטון - הרים לבנים - פרנקוניה נוטץ' - סמגלרס נוטץ' - מונטפליה - שלבורן/ברלינגטון - חזרה לניו המפשייר (קרובים באיזור lebanon) - איזור קטסקיל מדינת ניו יורק - פארק הרימן - טיסה לאורלנדו מניו יורק (בלי ביקור בעיר)ב - 20/10/08 בערב.
השאלות שלי:
האם מייד אחרי הקולומבוס דיי, שחל ב - 13/10/08, חייבים עדיין להזמין לינות מראש במדינות ניו אינגלנד לאורך המתווה הכללי שלנו?
נוסיף גם לצורך ההיכרות הכללית, שאנו זוג בגילאי 40, נסיעה ללא ילדים, בן הזוג נהג יחיד.
יהיו בוודאי עוד שאלות, אנחנו מאמינים שתשמחו לעזור לנו גם בהמשך.
שלום לירית
לגבי הנקודות הצפוניות עלול להיות שההתחלה שלכם תאחר את השלכת הרצויה,אבל יש להניח שתפוצו בנקודות הדרומיות יותר.
אני חושב שהייתם לפחות צריכים לעזוב את בוסטון רק לאחר הנקודות הצפוניות ,אולי בענין הקולומבוס בנורת' קונווי תלכו על הקומפורט אין שקיבלה דיעה טובה של הגולשת Debby ושגם הגולשת ספי שנופל להם סביבות הקולומבוס הולכת עליו.
פשוט חבל לי שתגיעו למקום יפהפה כסמגלרס נוץ' ותתאכזבו היות ושם יהיה הרבה אחרי הפיק- הלוואי ואני טועה!
אני מסתמך על הגולדינים -משפחה שגלשה בשנה שעברה לקראת הנסיעה שלהם באוקטובר ההוא וחזרו והיו מספיק הוגנים לדווח שצדקתי לגבי סביבת התאריכים האלה.
מלון הגרנד קיבל בעבר בפורום דיעות בסדר גמור.
לגבי האתרים שדרכם הזמנתם נראים בסדר (לא מנסיון שלנו) לכן שוה שתאמתו מול המלון.
מ-Lebanon שווה לעשות מסלול שיכסה את מקבץ הגשרים המקורים של הקורנישים(הקרובים כל כך ללבנון, כולל הארוך=Cornish/windsor אני מניח שהמכרים יגידו לכם.
אחר כך לרדת בכיוון דרום וורמונט-הברקשיירס -מערב קונטיקט -ועמק ההדסון פארק הרימן,לפני הכניסה לניו יורק
ולסיום נראה לי שבעבר הופעת בפורום בכינוי ליריתוש, Is that You?
מוני
סמן להדפסה
הוספת תגובה
3. היי, מוני, איך ידעתי שאתה תענה... :-)תגובה ל - 2
05/07/2008 18:51
liritulla
167 הודעות עד כה
יש לך זיכרון מדהים...אכן הייתי ליריתוש, כי כך אני מזדהה במקומות אחרים, לא זכור לי למה הכינוי הוחלף.
אשר לעניינינו:
תשמח לדעת שהמתווה הכללי שנקבע מבוסטון לניו יורק הוא לפי עצותיכם בפורום בנושא השלכת. במקור חשבנו על מסלול מבוסטון לניאגרה, שירד מהחשבון בין השאר בגלל השיקול הזה. אז קודם כל תודה!
אין לי הרבה מושג מהו מסלול הגשרים המקורים ומה הייחודיות שבו. האם ישנם כמה מסלולים כאלו? בפורום פירסמת מפה שלקחתי אליי למועדפים, נראה לי שהיא אכן במסלול לכיוון lebanon, לפי כביש 89 המופיע בה.
האם יש לך קישור המסביר עליו? כי בספרים שקראתי לפני כמה שנים לא ראיתי עליו כלום.
אנחנו מאלו שמשתדלים להזמין לינות רק בעוגנים מסויימים שהכרחיים: ערים גדולות, סופי שבוע, היישר מנחיתות (בעיקר מטיסות ארוכות). לכן, אני שואלת האם אחרי הקולומבוס דיי חייבים להזמין את הלינות בניו המפשייר/ורמונט?
סוף שבוע, נהיה בדרכנו לכיוון פארק הרימן, ברור וסביר שלא מגיעים ומבקרים באותו יום בשל המרחק...איפה צריך לחפש לינות בקרבת פארק הרימן או במרחק נסיעה סביר של שעה?
וכמה זמן צריך להקדיש לביקור בפארק הרימן? כדי שלא נדחוף אותו ליום האחרון, שבו יש לנו טיסה בשעות הערב המוקדמות משדה"ת לה גארדיה, ניו יורק... (גם את הכניסה לעיר צריך לחשב, כן?)
שאלה אחרת, אם אנו מבקרים כבר בפרנקוניה נוטץ', החלטה אפשרית לוותר על הסמגלרס נוטץ' תהיה החמצה? או שכדאי כן לבקר, למרות חלוף השלכת וביקור בנוטץ' הקודם?
הרבה שאלות, אבל אני מקווה שניסחתי קצר וברור כל אחת.
שלום, היינו לפני 3 שנים בחוף המזרחי מסוף ספטמבר והזמנו בתי מלון מהארץ רק לניופורט ולבוסטון. בכל שאר המקומות מצאנו מוטלים נחמדים מאוד בדרך. אין בעיה בארה"ב ים מציאת מוטלים. אני מצרפת אתר אינטרנט שנותן אינפורמציה על כל עניין השלכת (כשאנו היינו היא עדיין לא הייתה בשיאה וזה משתנה משנה לשנה)http://www.foliagenetwork.com/reports/northeast_us .
סמן להדפסה
הוספת תגובה
5. היי, מוני, איך ידעתי שאתה תענה... :-)תגובה ל - 3
05/07/2008 22:03
מוני
6332 הודעות עד כה
הי ליריתוש
היה לי ברור שאני לא טועה.
זכור לי גם שבעבר בטלתם מסיבות שלכם את היציאה לשלכת בניו אינגלנד.
אז בהחלט שאחרי הקולומבוס דיי אין חובת הזמנה מראש,ובכלל ככל שמתקדם אוקטובר אתרים כבר נראים קצת עזובים ולפני סגירה,או שממש סגורים.
מסלולי גשרים מקורים הם תוספת עבור אלה המבקשים בנוסף לאתרים העיקריים לשוטט בינות לעיירות הקטנות ובכך לרדת מכבישים ראשיים
ואם ישנם מקבצים של גשרי עץ עתיקים ומקורים נטויים מעל נהרות העוברים ,זה מוסיף גם לגיוון שבטיול במדינות הצפוניות של ניו אינגלנד.
מסלול הגשרים שבאתר שהוכנס כמה פעמים לפורום הוא אומנם מתחיל בפינה של המהירים 89 ו-93 דרומית מזרחית ל-Lebanon.
זה אתר ממופה שנותן הפניה לכל אחד מהגשרים.
אין צורך לחפש חומר מיוחד עליהם,פשוט להגיע אל כמה דוגמאות מהם.
במקרה שלכם לא קריטי שתגיעו לכל ה=6 שבמפה כי כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת ממשטיפה דרומית ל-Lebanon על כביש 12A שיורד מהעיירה הזאת והכבישים הסמוכים באיזור של ה-Cornish -ים אני מצרף לך מפה נוספת שרלוונטית להם תוכלי לשמור אצלך ולהגדיל.
עכשו לגבי פארק הרימן אז סוף השבוע שלכם יוצא ה-19/10(יום א') ואתם רק ב-20 בערב טסים ,כך שברגע שתאמרי לנו כמה זמן מקדישים לביקור הקרובים ,אפשר יהיה להציע חלוקה עם אתרים נוספים עוד לפני פארק הרימן אותו בהחלט נשאיר ממש לסוף,ובטח תשלבו גם וודברי קומון
הקרוב להרימן.
יכול להיות שאולי תוותרו על הסמגלרס אלה אם כן בביקורכם ב-stowe
גידו לכם ברצון אם נשרארו שם עצים עם צבעים שאריתים,ואז ממש מהעיירה הנ"ל המרחק לסמגלרס על ה-108 קצר ונסבל ובימי פריחה יפהפה.
לדעתי תשארו באיזור ווטרבורי וממנה תמשיכו לרדת על כביש 100 דרומה
אחר כך עם ה-4 מזרחה דרך וודסטוק וקווישי ומשם דקות ספורות על אותו מס 4 ל-Lebanon/
ואגב אם הגולש/ת Rati היו בספטמבר 2005 אז זאת היתה עונת שלכת שבאמת התאחרה בגלל קיץ חם שהיה באותה שנה והתארך,אנחנו יכולים להעיד כי גם אנחנו היינו שם בשנה הזאת.
ובאשר ללינק שהגולש/ת צירפו את יכולה לראות בבירור שב-14/10/07
כבר היה אחרי הפיק Past Peak
מוני
מוני
תודה על הקישור, אכן יש שינויים משנה לשנה- אם הטבע יתנהג יפה כמו בשנים קודמות, יאיר מזלנו.... (אנו באים באמצע אוקטובר)
אכן מנסיוננו בארה"ב (ביקור זה הוא השלישי שלנו) אין בעייה עם מוטלים בדרך כלל, נקווה שבשיא עונת השלכת אם ייפול בדיוק כשנגיע לא תהיה בעייה....
יש אי אלו המלצות על מוטלים במדינת ורמונט? ובמדינת ניו יורק בדרך מורמונט לפארק הרימן?
חן - חן!!
סמן להדפסה
הוספת תגובה
7. מצחיק, שגם אני התכוונתי להיות ב - 2005 בשלכת. תגובה ל - 5
06/07/2008 00:40
liritulla
167 הודעות עד כה
ואם הייתי עושה כמתוכנן ב- 2005, בתקופה שלך ושל rafi שם , אזי לא הייתי רואה הרבה...נכון, מוני, זכרת מדהים, היה ביטול ברגע האחרון ממש, חליתי וקורקעתי לשישה שבועות. חברה יקרה אמרה לי אז ה' רקם = מקרה, אז לא להצטער, יבוא זמן מתאים יותר, ואני מאמינה שהיא צודקת.
מוני , המון תודות על התשובה המושקעת שלך, כל הכבוד!
הנה מתווה כללי מתוך מה שאמרת לי:
10/10 - נחיתה בבוסטון בסביבות 15:30 שעון מקומי, מלון וסיור קצר.
10-12/10 - בוסטון.
13/10 - יציאה להרים לבנים, אגם ויניפסוקי בדרך (כביש 11), לינה נורת' קונווי (הוזמנה).
14/10 - הר וושינגטון אם מתאפשר, קנקמגוס הייווי (כביש 112) כולל Lost river, פרנקוניה נוטץ', הפלום. סביר להניח כי ל - Stowe נגיע רק למחרת? אז היכן ללון?
(בן זוגי נהג יחיד, מבקש שעתיים עד שלוש על ההגה פרט למעברים הכרחיים מאיזור לאיזור).
15/10 - סמגלרס נוטץ' (רק אם יש בו שלכת?), לברלינגטון דרך מונטפליה. נגיע לברלינגטון באותו יום?
16/10 - לאוזבל צ'אזם וחזרה דרך המעבורת על השמפליין? אם לא כדאי, ישר למוזיאון בשלבורן.
17/10 - דרומה אל Norwich, ניו המפשייר, השוכנת צפונה למפגש כבישים 89 ו -91 ו - Lebanon, שם גרים קרובינו. מה בדרך? ואיך נשלב כביש 100, הבנו שהוא יפה?
18/10 - לכיוון כביש 87 שיוביל לפארק הרימן,בו נבקר למחרת. כאן ישתלבו הגשרים המקורים שהמלצת? ואיפה לינה?
19/10 - פארק הרימן - לשלב אכן עם וודברי קומון?
20/10 - אולי פארק הפסלים Storm King, אם מוכר לך, או הצעה אחרת, שלא תתנגש יותר מדי עם הטיסה?
אנו טסים ב - 18:55 מלה גארדיה וגם כניסה לעיר לוקחת זמן.
האם בניתי מפה צפופה מדי?
אם כן, אפשר לוותר על איזור אגם שמפליין ולהמשיך דרומה מ - Stowe או ממונטפליה.
אנו מעדיפים טיול ממוקד, שדברים יתחברו יפה. סימון V הוא למסמכים שאני בודקת בעבודה, לא לטיול.
באם יש לך זמן להעיר הערותיך, מאוד נודה לך!!!
הזמנתי בעבר מספר פעמים מ LMT וגם מאלדין. הכל עבד ללא שום בעיות.
בדר"כ מעדיף להזמין ישירות מהמלונות, אבל לעיתים יש לאתרים הללו (שתכלס, זה FRONT למנועי תיירות מחול) מבצעים מיוחדים מאוד !
שלום, עשינו מנוי ב-AAA שמאוד עוזר בארה"ב (כולל הרבה חומר ומפות והכל ללא תשלום)ואת רוב בתי המלון או המוטלים הזמנו לפי ההמלצות שלהם ובעזרת ה-GPS הגענו לכל מקום בלי הסתבכויות. תהנו.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
10. מצחיק, שגם אני התכוונתי להיות ב - 2005 בשלכת. תגובה ל - 7
06/07/2008 10:49
מוני
6332 הודעות עד כה
לירית
לדעתי אם התאריך 17/10 לא קדוש עבור הביקור של הקרובים ואפשר להקדים את הביקור לפחות ביום ,ארשום לך לבדיקה את החלוקה כפי היא נראית לי ב-7 הימים נטו+כמה שעות של ה-20/10.
לגבי ה-Storm King יוצא לכם יום ב' ועל פי מה שאני הסקתי הוא לא פתוח ביום הזה ,תקני אותי אם אני טועה.
שורה תחתונה הגיבי אם יש מצב להזזת יום הביקור ב-Norwitch ,ארשום לכם תוואי כהצעה לבדיקת היתכנות שלכם.
מוני
סמן להדפסה
הוספת תגובה
11. rati - תודה! AAA ו - GPS, אולי ידוע לך, בבקשה...תגובה ל - 9
06/07/2008 21:41
liritulla
167 הודעות עד כה
תודה לך על התשובה, אכן נעשה מינוי ל - AAA דרך ממסי כמו בפעמים הקודמות. למיטב זכרוני בפעם הראשונה לקחנו צרורות כבדים ומעיקים של ספרים ירוקים עם המלצות, בפעם השנייה אני כבר לא זוכרת....
האם יש להם כיום אתר שאפשר לקבל ממנו המלצות מדינתיות/אזוריות שניתן להורידן בתשלום שאותו מתאפשר לשלם מכאן?
אכן אנו שוקלים לשלב חבר טוב בטיול הזה, GPS, ההתלבטות שלנו: לקנות פה או להזמין בחברות ההשכרה? האם GPS שהן נותנות הוא מספיק אמין ומדוייק? איך אנו מבטיחים שנקבל GPS. הבנתי שלא בכל החברות מוכנים להתחייב בהזמנה מראש מהארץ שאכן נקבל אותו שם?
אני אמנם מכינה כיוונים ומפות, אבל בשל בעיית ראייה ממנה אני סובלת, GPS יקל עלינו מאוד ויפחית עומס גם בהכנות וגם בשטח, לכן השאלה כל כך חשובה לי.
בהנאה, לירית.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
12. מוני, שלחתי מייל לקרובי ב - NORWICHתגובה ל - 10
06/07/2008 21:50
liritulla
167 הודעות עד כה
לברר אתם את נושא התאריך, שאין מגבלה בטווח התאריכים בו להשערתנו נהיה באיזורי NH ו - VT, אני ממתינה לתשובתם. מדובר בקפיצה לכוס קפה, ד"ש מהארץ ולארץ, אחה"צ/לפנות ערב לשעתיים שלוש, לא יותר.
ברגע שתתקבל תשובתם, אשוב אליך ברצון !! להמשיך את השיחה על תוואי המסלול.
כבוד והערכה לך מראש, לירית.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
13. אלדין LMT תודה ל MAY EAST ושאלה בבקשהתגובה ל - 8
06/07/2008 21:58
liritulla
167 הודעות עד כה
קודם כל נרגעתי,ועל כך תודתי.
האמת ש - LMT התגלו כממש בסדר לפני שלוש שנים כשביטלנו הזמנות של מלונות ממש ערב הטיסה שלנו לארה"ב עקב מחלה פתאומית שלי. לא הייתה שום בעייה לבטל ולקבל את הכסף בחזרה. החשש היה רק שעברו שלוש שנים מאז, שמא השירות השתנה חלילה לרעה מאז.
עוד אמת היא, שלנו היה פשוט נוח עם ההזמנות בעברית, וגם עם מס' טלפון ישראלי, שאם יש בעייה יש אפשרות לתקשר בשפתנו, לפעמים גם זה שיקול אם ההבדלים הם לא ממש כבדים במחירים.
השאלה שלי רק כזאת:
מאלדין כבר קיבלתי VOUCHER למלון וגם קבלה על התשלום בכרטיס האשראי. אני יכולה לסמוך על זה בדיוק כמו כל VOUCHER שאני מקבלת אצל סוכנת הנסיעות הבלתי וירטואלית שלי? או שצריך מתי שהוא להתקשר לווודא שזה בסדר?
מ - LMT לא קיבלתי עדיין חומר כזה, צריך להתקשר אליהם? ואם כן מתי?
16. אלדין LMT תודה ל MAY EAST ושאלה בבקשהתגובה ל - 13
07/07/2008 00:47
may east
1693 הודעות עד כה
אני תמיד דואג לשלוח מייל למלון , עם השם ותאריך ההגעה ומספר הלילות , רק בכדי לוודא שההזמנה רשומה והכל תקין.
בקשר ל LMT, באם ההזמנה היתה למלון שזמין, אז מייד בסוף ההזמנה, את צריכה להדפיס את ה confirmation. זוהי ההזמנה...
אפשר לעשות login חזרה ל LMT ולהסתכל על ההזמנות הקודמות ולהדפיס שוב את האישור.
ביטולים ללא חיוב זה לא בגלל השירות של LMT, אלא מדיניות הביטול של המקום אליו הזמנתם.
18. rati - תודה! AAA ו - GPS, אולי ידוע לך, בבקשה...תגובה ל - 11
07/07/2008 17:17
rati
239 הודעות עד כה
היי לירית, לא ידוע לי לגבי אתר של AAA . ו-GPS לקחנו מהארץ כך שאיני יכולה לומר דבר על חברות ההשכרה. אך בכל מקרה השתמשנו גם במפות פשוט כדי לדעת היכן נמצאים. תהנו.
אסנת
למיטב הבנתי ונסיוני מיותר להזמין מקומות מראש לאחר הקולמבוס דיי.
בכל האיזורים שציינת ישנם מוטלים או B&B ולא כדאי להתחייב מראש.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
20. rati - תודה! צחוק צחוק, בעלי הפתיע אתמולתגובה ל - 18
09/07/2008 00:54
liritulla
167 הודעות עד כה
והחליט לקנות מחשב כף יד עם אפשרות ל - GPS.... (צריך לדאוג לתוכנה, הוא אמר שיטפל בזה.)כך שלא צריכים לבקש מחברת ההשכרה של הרכב. בכל מקרה, יהיו לנו גם מפות רגילות כגיבוי.
ידוע לך אם יש תוכנות יותר מעודכנות מגירסת 2006 של GPS (זה לפי טענות של חברים על מה שקיים בשוק) והאם זה משמעותי לגבי הדייקנות של ה - GPS?