| 1. תכנון מסלול בקוים גסים- דעתכם |
04/07/2008 23:25  |
| |
yaeliserah |
24 הודעות עד כה |
|
|
|
אני ועוד שני חברים יוצאים לטיול בארה"ב. הטיול מתחלק לשניים, לחלק המזרחי אנחנו מתכננים להקדיש 12 ימים, לחלק המערבי בערך ארבעה שבועות. החלק המזרחי לא מתוכנן עדיין, אבל באופן כללי הרעיון הוא להגיע לניאגרה לבוסטון ולוושינגטון (בניו יורק אנחנו מטיילים לפני החזרה לארץ).
החלק המערבי מתוכנן כך:
2.9 הגעה לסולט לייק סיטי בטיסה מוושינגטון (שעדיין לא נקנתה, אבל כנראה תביא אותנו לסולט לייק בשעות הערב) ולשכור אוטו. לצאת לכיוון ג'קסון.
יום 2: לנסוע מג'קסון לילוסטון, להיות שם יומיים מלאים ואז לחזור לכיוון סולט לייק ולישון שם לילה. (ועכשיו אנחנו מסיימים את יום 4)
יום 5: לצאת מסולט לייק לכיוון ברייס קניון, להעביר שם את חצי היום שנותר ואת יום 6 ובערב לצאת לכיוון ציון
יום 7: ציון
יום 8: לנסוע לכיוון הגרנד קניון ולהעביר שם יומיים
יום 10: לנסוע לוגאס ולהעביר שם (עם קפיצה קטנה לסכר הובר) 3 ימים (שני לילות) ובערב של היום השלישי לצאת לכיוון סן דייגו, אולי לישון איפושהו בדרך אם לא נגיע לעיר עצמה
יום 13: סן דייגו
יום 14: נסיעה ללוס אנג'לס, שם נהיה שלושה לילות (נבקר בדיסנילנד וביוניברסל סטודיו)
יום 17: נסיעה לכיוון היוסמיטי דרך הסקויה פארק
יום 18: יוסמיטי
יום 19: עדיין לא נכנסים לסן פרנסיסקו, אלא נוסעים למונטריי ולכרמל
יום 21: מגיעים לסן פרנסיסקו
כמה שאלות:
נותרו לנו כ8 ימים עד ראש השנה אותו אנחנו חוגגים בסן פרנסיסקו עם משפחה, האם שווה לפרוש את הטיול אחרת בשביל לא לבלות כל כך הרבה זמן בסן פרנסיסקו?
האם הזמן שמוקדש לכל אחד מהאתרים הוא מספיק או שאפשר להוסיף או להוריד?
ולגביי המזרח, לא נהיה עם אוטו, האם הזמן המוקצב יספיק לבקר במקומות שרשמתי?
|
|
|
|
|
|
| 4. תכנון מסלול בקוים גסים- דעתכם תגובה ל - 1 |
05/07/2008 06:25   |
|
|
א. עניין טכני - האם ה-2/9 הוא יום מספר 1 לפי הספירה שלכם? כך זה נראה אבל זה לא ברור לחלוטין מהכתוב.
ב. כפי שכתבו לכם, גם אני אומר לא לתכנן נהיגות לילה. אם אתם נוחתים בערב בסולט לייק אז תעשו את הלילה בסולט לייק ולמחרת תצאו לכיוון ג'קסון. נסיעה מסולט לייק לג'קסון זה עסק של 6 שעות.
ג. לסיבוב מסולט לייק לטיטון וילוסטון וחזרה הייתי מקדיש לפחות 5-6 ימים ולא תצטערו אם יותר. בעיקר כאשר יש לכם זמן, הייתי מוסיף חלק מימי הספייר לחלק זה.
ד. שלא יבוא לכם בהפתעה - לילוסטון צריך מעילים, סוודרים, כובע צמר וכו'. אם קצת מזל הם ישארו באוטו רוב היום, אבל באיזור זה גם בספט' בבוקר יכול להיות קפור.
ה. את שאר הימים הייתי מוסיף לרווח ביוסמיטי, סקויה וכביש 1 כפי שהציע אלון ואם גם אחרי זה יישאר עודף נמצא מה לעשות איתו.
|
|
|
|
|
| 6. תכנון מסלול בקוים גסים- דעתכם תגובה ל - 1 |
05/07/2008 08:34   |
| |
dhz |
2055 הודעות עד כה |
|
|
יש לי מספר הערות ולשמחתי יש לך את תקציב הימים לכך.
אם את מגיעה לג'קסון, הרי שלפני ילוסטון תבקרי בגרנד טטון. זהו פארק יפהפה ששוה להקדיש לו יום עד יומיים. יש אפשרות למסלולי הליכה, ואני ממליץ על מסלולי ג'ני לייק.
ילוסטון עצמו מצוי בקצה הצפוני של גרנד טטון והוא פארק עצום בגודלו. אפילו אם לא תעשו שום מסלול הליכה רגלית, אתם זקוקים לכ- 3 ימים כדי לראות את הפארק, ככה שבסך הכל אתם זקוקים ל- 4-5 ימים.
האיזור הזה מאד פופולארי ואני ממליץ על הזמנת מקומות לינה מראש. ספטמבר אמנם כבר לא שיא העונה, אבל עדין יהיה צפוף שם. נסו להשיג מקומות לינה בתוך הפארקים. שימו לב שג'קסון אינה מקום לינה נח לביקור בילוסטון (אבל נח מאד לביקור בגרנד טטון) ואם אתם לא מוצאים מקום בפארק, נסו לעבור לווסט ילוסטון או בעדיפות נמוכה יותר לגארדינר.
אני גם ממליץ לעשות סיורים עם ריינג'רס בשני הפארקים הללו. בביקור האחרון בילוסטון עשיתי סיור עם ריינג'ר באיזור נוריס והיה מוצלח.
הנסיעה לסולט לייק סיטי - מדובר בנסיעה די ארוכה. לא סביר לעשות אותה בסוף יום של טיול בפארק.
הקדשתם לברייס קניון 1.5 ימים. לדעתי הגזמתם. 1/2 יום יספיק לביקור בסיסי או קצת יחותר אם תחליטו לעשות מסלול הליכה. בהתחשב בתקציב הימים שלכם, היתי מצמצם את הביקור במקום להרחיבו.
בענין הגרנד קניון - יש אפשרות לבקר בגדה הצפונית, ואז הנסיעה קצרה יותר ותוכלו להסתפק ביום אחד לביקור. זה מה שאני עשיתי. לגדה הדרומית תזדקקו ליומיים בגלל מרחק הנסיעה הגדול יותר.
גם הנסיעה ליוסמיטי לוקה במחסור של זמן. לדעתי את צריכה להוסיף 1-2 ימים למסלול. את כתבת שאת רוצה לעבור בסקוויה פארק אך לא הקצבת זמן לסיור. זה לא סביר לנסוע מלוס אנג'לס עד לפארק, לבקר בו ולהמשיך ליוסמיטי באותו יום. מרחק הנסיעה מלוס אנג'לס הוא גדול מדי לתוכנית הזו. הקציבי יום נוסף לביקור בסקוויה פארק.
|
|
|
|
|
|
| 9. שאלה נוספת היא לגביי כרטיס פארקים תגובה ל - 8 |
06/07/2008 16:55  |
| |
דודו מרמת גן |
3991 הודעות עד כה |
|
|
ראי בתגובתי שבלינק
יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין.
- (מרק טווין)
|
|
|
|