כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. 05/07/2008 08:05 לתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5195 הודעות עד כה
מקבץ צבע לשבת:
ואולי גם יבוא לכם התאבון לטייל גם למקומות אחרים מהיער השחור,אוסטריה והולנד.---אורי
הקרמלין  והנהר קרסביצות בבגדי יום ראשון
הקרמלין והנהר(גודל:14.36KB)קרסביצות בבגדי יום ראשון(גודל:15.03KB)

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. תגובה ל - 1 05/07/2008 08:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

סאנט פטרסבורג על המיים שקיעה על הכיכר האדומה-
סאנט פטרסבורג על המיים(גודל:8.53KB)שקיעה על הכיכר האדומה-(גודל:10.25KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. תגובה ל - 2 05/07/2008 08:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

וביער נרקוד נרקוד רוסיה-זה געגועים ליער
וביער נרקוד נרקוד(גודל:13.91KB)רוסיה-זה געגועים ליער(גודל:9.01KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. תגובה ל - 3 05/07/2008 08:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

סאנט פטרסבורג-כיכר הארמון פטרסבורג עלהמיים
סאנט פטרסבורג-כיכר הארמון(גודל:12.31KB)פטרסבורג עלהמיים(גודל:9.56KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. תגובה ל - 4 05/07/2008 08:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

אז קני לך כובע כיכר הארמון הרייקה - קרה?
אז קני לך כובע(גודל:20.38KB)כיכר הארמון הרייקה - קרה? (גודל:13.28KB)

[עודכן ב:05 יולי 2008 08:24:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. תגובה ל - 5 06/07/2008 02:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 522 הודעות עד כה
הי אורי,
" כמה מלח על הפצעים" ,חלום ממש. שמתי לב עכשו שתגובה ארוכה שלי בשרשור קודם לא עלתה(בתשובה לך על רוסיה) המחשב שלי קיבל חירחורים ולקח זמן עד שהבן "גאון מחשבים לכולם" רק לא לאמא ,סידר אותו.גם הייתי עסוקה עם חיות הבית שהחליטו להראות לנו את גילם המופלג.עכשו מתחיל הכל להסתדר,טפו,טפו.. המחשב וגם חיות קמו לתחייה, הילדים מסיימים בגרויות ואני פנויה יותר. עדיין אוספת חומר על רוסיה, רוצה להאמין שבאביב הבא יתאפשר לנו לנסוע ללילות לבנים.בינתיים הדפסתי את סיפור הטיול של כמה זוגות שהתפרסם באתר,טיול פרטי דרך חברת דרכים.אנו וודאי נרצה לעשות לבד,עם עזרה כמובן מאנשי מקצוע. שפה עדיין יש לנו,הודות לעליה האחרונה חזרנו לשפה, וגם לטלויזיה הרוסית.
האם היתה בטיול מאורגן או לבד? מלון או דירה?שמעתי שהמחירים מאוד יקרים במוסקבה.אני חושבת ש10-14 יום לא יהיה הרבה מידי.את המעבר נראה לי נעשה ברכבת לילה,לזכר נסיעת רכבת לילה לסבתא לכפר בקייץ בגיל הילדות.
תודה על התמונות,
אמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. תגובה ל - 6 06/07/2008 10:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בוקר טוב אמה
לדאבוני רק את מגיבה ורק אותך זה מעניין.אבל אני כמובן אמשיך לעניין אנשים, איך לטייל קצת אחרת ולמקומות מרתקים ולאו דוקא שגרתיים.אני שמח
שהכתיבה שלי במשך שנים כבר הביאה אנשים לקרואטיה ומונטנגרו והיום כבר רבים טיילו שם וזו כבר שיגרה.אני עדיין ממשיך לשכנע לנסוע שם לאיים ויש כבר רבים שניסו.הטיול הזה זה משהו מהדברים שקורים רק לנו, כתוצאה מחתירה למפגש עם מקומיים. טיול "מאורגן" פרטי.פניתי לפרנדשיפ פורסס, אירגון שמרכזו בארצות הברית הם,קישרו אותי למועדוני משפחות במוסקבה וסאנט פטרסבורג. המועדונים תכננו את הטיול וקישרו אותי למשפחות.כל זה אחרי שוידאו שמצבי הכלכלי וביתי מאפשרים אירוח נגדי.קיבלתי לינות, ארוחות גם במסעדות ואירוח פרטי נפלא,תמורת אירוח כאן בארץ,הכל ללא תשלום.המוסקבאים כבר קיבלו אצלי שבוע מודרך באביב שעבר וחזרו הביתה המומים.בסאנט פטרסבורג אירח אותי קולונל "מרצה" במכללה של משטרת פטרסבורג.בקיצור אירוח של המאפיה, עם שומרי ראש גברתנים בלילות ומרצדסים צמודים.ביום טיילנו לבד.היינו שני לילות ושלושה ימים בדאצ'ה מהסרטים,ביער פרטי,על שפת אגם,בדרך לטאלין,משהו שאי אפשר לשכוח. מנהלת המועדון הפתעה מאוד לשמוע עד כמה היינו מרוצים.סאנט פטרסבורג כ'כ מבוקשת, שזה היה הפיתרון הדחוק שלה ובשבילנו חגיגה של פעם בחיים.המארחים שלנו גם במוסקבה וגם בפטרסבורג מטיילים מאוד מנוסים, קבעו חד משמעית לא לטוס בין הערים וגם לא רכבת לילה!!!-רק רכבת יום.זה מה שנותן מושג על הארץ נופיה ואנשיה וחלק חשוב מהטיול.לדאבוני הזמנתי טיסה עוד מהארץ.אבל תהיה פעם שניה.
קבלי את ה"חברה" השמחים האלה עם פילגשיהם.---אורי
ה"חייל"(רס הקולונל פותח את האירוע
ה"חייל"(רס'ן) הגרוזיני הקטן מלמד:ירקות על האש(גודל:21.63KB)הקולונל פותח את האירוע(גודל:18.86KB)

[עודכן ב:06 יולי 2008 10:21:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יש אור וצבע אחר ברוסיה-ולילות ארוכים ונפלאים. תגובה ל - 7 07/07/2008 07:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 522 הודעות עד כה
בוקר טוב,
מעניין מאוד.שמעתי על אפשרות החלפת דיור, אבל לא על לארח ממש תיירים בביתך.אני מקווה שנוכל להעזר בקרובי משפחה רחוקים ,שעבדים וחיים לסרוגין במוסקבה. לא חלילה "ליפול" עליהם. לקבל הדרכה איפה כן אפשר לשכור דירה ולא דוקא מלון.יש במוסקבה וגם בסנט פטרסבור משרדים שמשכירים דירות בדומה לברצלונה וערים אחרות.משום מה עוד לא השתחררנו מחוסר אימון שאפיין את דור הורינו.רוסיה היום משקיע כספים רבים בפיתוח.אבל זה נכון לערים הגדולות, הכפרים נשארים מאחור גם הפעם.המרחקים במדינה זאת ענקיים.אתה צודק שברכבת יום אפשר לראות את הנופים וגם את האוכלוסיה.אנו הישראלים פשוט כבר התרגלנו למהירות ולעשות הכל ב"אינסטנט", לא לבזבז זמן.כך עשינו במעבר בין ברצלונה למדריד,רכבת לילה.בשנת 91 זוג חברים שלנו עשה טיול ערוך של חודשיים,סוג של טיול שורשים עם תוספות.עיירת ילדות באוקראינה, קייב,מוסקבה והסביבה,וגרוזיה-סוחומי.המחירים היו אז מצחיקים עד היום הם "בוכים" על חוסר הזריזות/אימון שלא רכשו בתים שם במחיר אפסי.ב5000$ היה אפשר לקנות בית ענק על שטח של כמה דונם בסוחומי-גרוזיה.ובאוקראינה בכלל כמעט חינם.היום יש שפע בחנויות, רמת החיים עלתה מאוד,וסכומי כסף עצומים מתעופפים באויר.
התייר ישראלי התרגל בשנים אחרונות לדילים, רצוי הכל כלול ובזול.ברוסיה המצב שונה.
בטיולי משפחות מחפשים אטרקציות לילדים, לא שאני חושבת שאין ברוסיה מה לראות לילדים,הרי חיים שם מליוני ילדים.אבל פשוט עוד לא גילו זאת הישאליים.יש פארקים עם מתקנים, פארקי פרחים שלא נופלים ביופיים מ אי הפרחים, או אי מרגרט, קרקסים,גני חיות וכו..
הכל עניין של זמן.ביטול ויזה בסתו השנה גם יקל על ההוצאות.
אני אמשיך לתכנן בתקווה לטיול באביב הבא.
אמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. איין עיר בעולם עם ריכוז כזה עצום של אטרקציות תרבות תגובה ל - 8 07/07/2008 07:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וספורט כמו מוסקבה.מספורט דרך אומנות ואמנות.פארק חלל וכן הלאה.הרמה שם בכל תחום מקרקס דרך בלט לכל תחום ספורט שתבחרי, הכי גבוהה שאפשר.לא בדקתי את ענין ה"אטרקציות לילדים" שמשום מה מתנקזות כאן לגני שעשועים בעיקר.אבל אני מוכן לשער שכפי שהם עושים קרקס בלט או החלקה על קרח, כך גם תחומי בידור אחרים.הרי גם לרוסים יש ילדים פעילים מאוד, הרבה יותר מלהולנדים ויש להם מסורת של השקעה ענקית בחינוך, את זה את בטוח יודעת לפני.עניין היוקר זה משהו יחסי לי היה שם הרבה יותר זול מאשר ברומא גם אם הייתי גר בדירת נופש.כי האוכל זול, התחבורות והבידור במחירים מצחיקים וכך מוזיאונים ועוד.אז מוסקבה נחשבת לעיר יקרה אבל אם לא גרים במלונות המעצבנים שלהם, זה פשוט לא נכון.הרי חיים שם מליונים ברמת הכנסה נמוכה משלנו והחיים סבירים עד טובים. --אורי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. איין עיר בעולם עם ריכוז כזה עצום של אטרקציות תרבות תגובה ל - 9 07/07/2008 08:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3691 הודעות עד כה

הי אורי,

דווקא עוקבת ומתעניינת. רוסיה באופן מיוחד מעניינת אותי ולו בשל משקלה הרב בפוליטיקה העולמית, בהיסטוריה, במורשת שלנו, בפולקלור ובעיקר במסורת התרבותית האדירה שלה (וכמובן, אתה מתאר לעצמך שקראתי כמה ספרים מהמורשת הזאת).
מפריעה לי טיפה הנימה המיסיונרית בכתיבה שלך, וזו סיבה מבחינתי להיות קצת יותר פסיבית. אולי אלו שאריות ילדותיות של מרד נעורים. יבואו ויספרו לי על משהו מעניין ביהדות - אקשיב בחפץ לב; אבל אם יגידו לי, "אולי גם את", מיד הנוגדנים שלי יכנסו לפעולה.
לא יכולה להגיע ליעדים האלה בשנים הקרובות ממגוון סיבות. גם אתה היית ביעדים מערביים בעבר. אני מסתפקת כרגע בטיולי כורסה, ומעדיפה שאלה וגם האמיתיים הקונבנציונליים יתקבלו בלבביות ולא בביקורת.
בכל אופן - תדע שיש עוד שותפים ושאני מודה לך על מה שאתה מביא. לא ראיתי את מספר הצפיות, אבל אני מניחה שלא רק אמה ואני נכנסנו לפה. בקרוב, בערך באמצע אוגוסט, הפורום הזה יתחיל להיות דליל, ואז יהיה הרבה יותר משקל לדברים האלה ותהיה אפילו ציפייה לקראתם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. איין עיר בעולם עם ריכוז כזה עצום של אטרקציות תרבות תגובה ל - 10 07/07/2008 08:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי זיוה
אני לא מסיונר של שום דבר ובטח שלא של "מרד הנעורים"(גם סרט פולחן). כתבתי את מה שכתבתי כהתיחסות לכתיבה של אמה, שלא צריכה אותי להשתכנע לטייל לרוסיה.היא כתבה בין השאר:"בטיולי משפחות מחפשים אטרקציות לילדים, לא שאני חושבת שאין ברוסיה מה לראות לילדים,הרי חיים שם מליוני ילדים.אבל פשוט עוד לא גילו זאת הישאליים.יש פארקים עם מתקנים, פארקי פרחים שלא נופלים ביופיים מ אי הפרחים, או אי מרגרט, קרקסים,גני חיות וכו..
הכל עניין של זמן.ביטול ויזה בסתו השנה גם יקל על ההוצאות."
אז איין שום מסיונריות יש שיחה.בכתיבה שלי תמיד,וכך גם בטיולים יש נסיון מתמיד להציע לשבור שיגרה, לגוון לנסות לספק סקרנויות במתחם מה שיותר רחב של טיול לעולם רחב ומאוד אחר ולא רק למסלולים קבועים.אפילו לאזורים הפופולריים נניח לדרך אמאלפי באיטליה,כתבתי על "הכפר שאף אחד לא סופר"-המלא ציורים על הקירות וסביבתו מרתקת.אגב אין זה נכון
שטיילתי בתחילת דרכי רק לארופה המערבית.דוקא אמריקה היתה אחד היעדים הראשונים,ויגוסלביה הגדולה עוד לפניה.ואח'כ לסקנדינביה הפחות מבוקשת.
הכל אחרי הטיול המקובל אז" כל ארופה בחודש"-- אורי

[עודכן ב:07 יולי 2008 09:03:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. איין עיר בעולם עם ריכוז כזה עצום של אטרקציות תרבות תגובה ל - 11 07/07/2008 09:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3691 הודעות עד כה

הי אורי,

התייחסתי למשפט הפתיחה שלך למעלה ולא להתכתבות עם אמה, שלא קראתי את כולה. גם לא אמרתי שהיית בתחילת דרכך רק באירופה אלא ביעדים מערביים.
אני משוכנעת שיש אטרקציות במוסקבה, ומבחינתי המונח "אטרקציות" הוא מאוד רחב. לא זו הבעיה ואני לא בטוחה שאני רוצה לפתוח את זה כאן.
נמשיך בפעם אחרת. תמיד שמחה להשתתף בחוויות ובתמונות.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. איין עיר בעולם עם ריכוז כזה עצום של אטרקציות תרבות תגובה ל - 12 07/07/2008 09:48 לתגובה קודמת
היי זיווה
מכיוון שגררו לי את האוטו העתיק לגרג', נשארתי בבית במקום ללכת לבריכה. ("החיים הקשים") Sad ויש לי טיפה זמן להוסיף ענין סטטיסטי שידגים לך עד כמה במיעוט כאן,נמצאת התפיסה שלי לטיול. Confused אני מנסה בין השאר, לספר אייך משתנים מקומות בעולם במהירות ענקית ותוך זמן קצר יבלעו בכפר הגלובלי ולא יהיה בהם שום יחוד.והאקולוגיה?אפילו אגן האמאזונאס עוד מעט שלא יהיה יער וכיפת הקרח של הצפון אולי תימס כבר השנה ולא נוכל לראות דובים לבנים בטבע. Shocked אם הכל נהיה כזה אחיד מה יקרה להרפתקה?-היא תתנקז באמת לגני שעשועים מלאכותיים ולגלישה באתרים וירטואליים.אז למה לעשות זאת היום? זה יבוא ממילא לי נראה שכדאי לרוץ מהר לפני...
הבסט סלר של כל הזמנים, היא חוברת היער השחור של ענתי הנהדרת והסבלנית. כ5000 כניסות.אם תוסיפי לזה את שאר הכתיבות והתגובות באותו ענין באתר, תגיעי למספר ענק שמתוכו גם רבים מאוד,יסעו לשם.הענין הזה הוא כבר ענין למחקר אנטרופולוגי,ביחוד שהיער השחור הוא עוד מקום נחמד אחד ואפילו לא קרוב של וואו(לעניות דעתי הלא קובעת) והוא יחכה ולא ישתנה הרבה כי הוא כבר חלק מהכפר הגלובאלי.-אז מה איבדנו שם שלא נמצא בעוד כמה שנים? Confused .ואם דיברנו על כפר,קבלי כפר אמיתי שממוקם הכי גבוה בארופה.עצים כבר לא צומחים שם אבל יש המון חזירים וגשם. Cool
--אורי
IMG_0185-1.JPG IMG_0196.JPG
IMG_0185-1.JPG(גודל:17.06KB)IMG_0196.JPG(גודל:20.97KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חוברת היער השחור
להודעה הבאה:עלינו על ההר ירדנו אל העמק וחזרנו הביתה בשלום!