כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה לקראת הטיול 05/07/2008 15:32 לתגובה הבאה
  efrat1099 לא מחובר efrat1099  משתמש מתחיל 40 הודעות עד כה
בעוד 10 ימים אנו טסים (אוסטריה- היער השחור),וכמעט גיבשנו את המסלול (בהנחה שכל תכנית היא בסיס לשינויים)...מבקשת עזרתכם לגבי מספר שאלות:

כרטיס הזלצבורגרלנד- מרוב שמות אנו מבולבלים-
**האם זה אותו כרטיס ל-6 ימים או ל-12 ימים או ל-24 שעות???
**האם הזלצבורגרלנד והזלצבורג כארד זה אותו דבר?

הרכבל להר שפברג מהיכן יוצא?

החלטנו ללכת למכרה המלח בברכסטגאדן ולמערת הקרח בהלשטאט (אנחנו עם ילד בן 5)...נשמח לחוות דעתכם בנידון.

היכן ניתן לרכוש את כרטיס היער השחור?

תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 1 05/07/2008 16:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברנדי ברנדי לא מחובר ברנדי  משתמש פעיל 445 הודעות עד כה
כרטיס הזלצבורגרלנד-קארד ניתן לרכישה לשישה ימים או שניים עשר. מופעל מהאתר הראשון בו מבקרים (לא מרגע הרכישה) ברחבי זלצבורגרלנד. כחלק מההטבות, ניתנת הטבה של זלצבורג-קארד, כאשר בזלצבורג (וסביבתה הממש קרובה) הוא תקף ל-24 שעות ברצף, כניסות חינם כולל תחבורה ציבורית.
ישנו כרטיס אחר לאזור זלצמרגוט, שהנחותיו בעיקר לאזור האגמים, ואולי גם יהיה טוב עבורכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 2 05/07/2008 17:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התשובה המהירה והמפורטת...
עכשיו אנחנו צריכים להחליט אם זה מתאים לנו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 2 05/07/2008 18:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yael3010 לא מחובר yael3010  משתמש מתחיל 40 הודעות עד כה
שלום אפרת
גם אנחנו עדיין מתלבטים בעניין הזלצבורגכרד. עדיין לא הצלחתי להבין אם הוא מקנה הנחות או ממש בחינם ועד כמה הוא באמת ישתלם לנו.
דרך אגב, גם אנחנו עם קראוון- ממינכן ויוצאים עוד 3 ימים. חלק כבר סגור וחלק כנראה יהיה ספונטני לפי תנאי השטח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה קטנטונת לקראת הטיול תגובה ל - 1 05/07/2008 18:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5327 הודעות עד כה
מציע לכם להתמקד רק באזור אחד ולא לנסוע את גרמניה אוסטריה לכל הרוחב ועד ליער השחור.תזרקו מטבע:היער השחור וסביבתו עץ. אוסטריה פלי.לא יכול לתת לכם טיפים ספציפיים כי היתי שם מזמן אמנם כל הכבישים כבר היו גם אבל הכרטיסים למיניהם אפילו לא תוכננו.
לטעמי אוסטריה עדיפה ותמלא לכם עשרה ימים+-----אורי

[עודכן ב:05 יולי 2008 18:54:]

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עזרה קטנטונת לקראת הטיול תגובה ל - 5 05/07/2008 21:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על הטיפים...
גם אנחנו עדיין מתלבטים למרות שנהייה יום שלם בזלצבורג...חלק מהפרסומים מדברים על הנחות וחלק על כניסות חינם (לאותו אתר)...
ברור לי שאם היינו משפחה שנוסעת עם יותר מילד אחד גדול הכרטיס הוא כדאי...לא בטוחה שהדבר כך לגבי ילד בן חמש.

לגבי אוסטריה ו/או היער השחור..אנחנו תכננו טיול בן שבועיים לאוסטריה וחלק ביער השחור...מכיוון שאנו לא תלויים במלונות ולא הזמנו קמפינגים למעט ליום האחרון (גם ליום הראשון אנחנו נזמין), נראה איך אנו "זורמים" ונחליט במקום...הרעיון הוא לא להספיק לראות אתרים אלא להנות ולטייל בהם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 1 06/07/2008 01:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 565 הודעות עד כה
כרטיס היער השחור לא נמכר במודיעין,אך שם אפשר לקבל הסבר איפה כן. אנו רכשנו בבאדן בבית הוצאת ספרים.אפשר לפנות למייל

או לפקס 01805-661225
הכרטיס טוב ל3 ימים ,לא דווקא רציפים,מקנה כניסה חינם לאטרקציות רבות ,מוזיאונים פתוחים,שייט,רכבלים,מערות,פארקים ,מפלי מיים,אגמים,כולל בתי קפה ומיני אוכל שונים.
מחיר ל 6/07 למבוגר יחיד 28 יורו.ילד מגיל 4-11 18 יורו. ללא כניסה לפארק אירופה.משפחה זה 2+2 בעלות 90 יורו.
טיול נעים,
אמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 7 06/07/2008 06:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
את כרטיס היער השחור אני בטוחה שנזמין כי הוא כדאי למסלול שלנו.
תודה על הקישור...זה מידע שמאוד עזר...חשבנו שניתן להשיגו במודיעין.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 8 06/07/2008 16:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענתי לא מחובר ענתי  משתמש פעיל 1720 הודעות עד כה
הי אפרת,

קצת סדר בבלאגן.

לגבי הזלצבורגלנדכארד - ברנדי כתבה כל מה שניתן.
אם אתם מתכננים לעלות על הרכבל בסט. גילגן ו/או ללכת למרחצאות בבאד הופגשטיין - אזי הוא כדאי מאד.

לגבי כרטיס היער השחור - דווקא הוא יכול להיות בעייתי. אמנם לפי המסלול שאנחנו עשינו הוא התאים מאד, אולם מזג האוויר ההפכפך באזור(הלו??? Very Happy ) - מנע מאיתנו לממש אותו, ואנו לא ניצלנו אותו כלל (כמעט).

את כרטיס היער השחור אנו רכשנו בלשכת התיירות שבאגם טיטיזה.

דבר נוסף. כמו שאורי כתב - הייתי מתמקדת באזור אחד בלבד. שני האזורים נחמדים ויפים (אוסטריה הרבה הרבה יותר). אין טעם לרוץ ממקום למקום. כל אזור ימלא לך טיול שלם פלוס. Smile

להר שפברג יוצאת רכבת שיניים מסנט וולפגנג, או שמא התכוונת לרכבל בסט. גילגן הנמצא לא רחוק משם, ויפה לא פחות???

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 9 06/07/2008 17:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על ההערה לגבי כרטיס היער השחור...אכן לפי המסלול שלנו הוא כדאי מאוד אבל אם ירד גשם...

התכוונתי לרכבל שיוצא מסט. גיליגן לכיוון הר שפברג וכלול בכרטיס- אותו אנו מעוניינים לעשות אחה"צ (פתוח עד השעה 18:00)

לעומת זאת לא מושך אותנו נושא המרחצאות בבאד הופגשטיין והוא כלול במסלול שלנו רק במידה וירד גשם...

לגבי מיקוד הטיול- ברור לנו שאפשר לשהות שבועיים רק באוסטריה ועדיין לא להספיק לראות הכל...בכל זאת אנו רוצים "לטעום"... על כל פנים אנו לא ממש עושים את היער השחור (לא מגיעים אפילו לפארק אירופה)..

מה לגבי מכרה המלח בברכסטגאדן ???

ושוב תודה על הסדר בבלאגן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 10 07/07/2008 00:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסביב לאגם וולפגנג, ישנן שלוש עיירות מרכזיות: וולפגנג, סט. גילגן וסטרובל.

הרכבל בסט. גילגן יוצא להר צוולפרהורן. עולים עם הרכבל במקביל להר, עד התחנה האחרונה, משם יש נוף משגע של אגם וולפגנג. ישנם מסלולי הליכה, מסעדה, אפשרות לריחוף עם מדריך וכו'.

רכבת השיניים יוצאת מהתחנה בעיירה וולפגנג ועולה על הר שפברג, אשר בקצהו ישנה תצפית על 13 אגמים. קר שם ומשגע. שם ניתן ללכת לטייל קרוב מאד למסעדה שלמעלה, אבל יש לחזור חזרה רק עם הרכבת איתה עליתם להר.

בנוסף, מומלץ לערוך שייט מוולפגנג לכיוון סט. גילגן. הנופים מהממים.

בסט. גילגן ישנו חוף משגע, בו ניתן לשבת ליד האגם, ולהשכיר ציוד ימי.

האגם קטן יחסית, והמרחקים בין העיירות הם קצרים.

לגבי באד הופגשטיין. גם אנחנו לא ממש מתים על מרחצאות סגורים. בצרמוניות כאלה, אנחנו מעדיפים בריכות פתוחות עם מגלשות.
העניין הוא, שבדרך כלל, לאחר נסיעה בכביש האגרה "גרוסגלוקנר" - כיף ללכת להתרחץ במקום עד שעות הערב המאוחרות.

לגבי ה"טעימה" עליה כתבת. דווקא בגלל זה (בגלל שלא מתכוונים לנסוע לפארק אירופה וכו' וכו') - לא מומלץ לנסוע ליער השחור. או לחילופין, להתמקד ביער השחור בלבד. באמת. רק כשתהיו שם - תבינו.
הנסיעה באוסטריה, במיוחד באזור האגמים היא מאד איטית ויש המון מה לראות. חבל.

במכרות למיניהם או במערות לסוגיהן - לא ביקרנו. אנחנו... איך לומר.... לא מתים על זה... Very Happy

הרכבל בסט. גילגן רכבת השיניים על שפברג
הרכבל בסט. גילגן(גודל:9.13KB)רכבת השיניים על שפברג(גודל:9.00KB)

[עודכן ב:07 יולי 2008 00:05:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 11 07/07/2008 06:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 458 הודעות עד כה
בוקר טוב לציפור לילה... אני משלימה את מה שפספסתי בלילה.
עשית לנו פה סדר בראש לגבי אגם וולפגנג...

נדחפת בשאלה שאולי תעניין עוד כמה...
אם אנו מגיעים מזלצבורג אל האגם, האם כדאי לעצור בכל העיירות או לנסוע ישירות לוולפגנג, מתכננים על הר שפברג ואז לפי הזמן לחזור לעיירות? או שבכלל עדיף משם לרדת דרומה כי שם לנים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 11 07/07/2008 06:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וואוו...אלו תמונות!!!!

תודה על המידע החשוב...לוקח לי זמן ללמוד את כל שמות האגמים (לנו, בארץ, יש ללמוד שם של אגם אתד בלבד...מה הם עושים בשיעורי גיאוגרפיה?!?! Laughing )

אנחנו החלטנו לא להתעסק יותר בהתלבטות כן/לא היער השחור...אלא פשוט לנסוע ולראות מה יהיה..
מתחילים את המסלול באוסטריה (מוותרים על קן הנשרים ודכאו מבחינה אישית)כדי שנוכל להתעכב שם כמה שנרצה "על חשבון" היער השחור.

על סט. גיליגן אנו לא מוותרים...תמונה אחת שווה אלף מילים...

גם את המרחצאות הכנסו כאופציה להתרגעות ו/או יום גשום...

נתחיל את המסלול בברכסגאדן (שם אנו לנים בלילה הראשון)ונבקר שם במכרה המלח...האם ניתן/כדאי לקנות כבר שם את כרטיס הזצבורגרלנד?

ושוב תודה על התובנות

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 12 07/07/2008 09:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לדעתי כדאי לנסוע ישירות לאגם וולפגנג.
האם אתם לא מתכננים לבלות שם יום שלם?
כל כך חבל להיות שם ולא לעלות על הרכבל בסט. גילגן...

יש כל כך הרבה מה לעשות בוולפגנג, כך שקשה לקרוא למקום הזה "על הדרך"... Smile

כשאת אומרת "העיירות", את מתכוונת להלשטאט, וכו'??

איפה אתם לנים לאחר מכן???
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 13 07/07/2008 09:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Laughing Laughing

לא יאומן כמה שלא אהבתי גאוגרפיה...

לא נעים לי להודות, אבל אני מתמצאת בגיאוגרפיה של אוסטריה הרבה יותר טוב מזו שלנו... Laughing

לגבי סט גילגן - באמת לא כדאי לוותר.

יש עוד המון מקומות שלא כדאי לוותר עליהם. בכל אופן - לא לרוץ. אנחנו נוסעים השנה שבועיים לאגם וולפגנג בלבד!!
תארי לך כמה שיש לעשות שם באזור....

בקן הנשרים ובדכאו - לא ביקרנו, משום שלא רצינו.

לגבי מכרה המלח - אין לי מושג אם הוא כלול בכרטיס או לא. אני אבדוק לך מאוחר יותר. יש לי את החוברת החדשה בה ניתן לראות מה כלול בכרטיס ומה לא.

כמו כן - אבדוק ברשימות האם ניתן לקנות שם את הכרטיס.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 15 07/07/2008 10:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
...לפעמים כדי לדעת היכן נרצה לבלות בטיול הבא שלנו (שבועיים במקום זה או אחר)אולי צריך להיות במספר מקומות...
כי הרי יפה יותר...יפה פחות זהו ענין מאוד יחסי ועוד יותר אישי ... על כל פנים את צודקת שלא צריך למהר ולרוץ...הרי אנחנו יוצאים לחופש!!!

החלטנו להיות בזלצבורג יום וחצי ואני מתחילה לחשוב שיום אחד (לביקור ראשון) אולי יספיק...לא לשכוח שאנחנו עם ילד בן 5.

לעומת זאת, ויתרנו על המגלשות בטודנאו ואני חושבת שאני אוסיף אותם לאטרקציות שנבקר בהם...החמוד שלנו לא מושבע גדול של פארקים/גני שעשועים/ מגלשות וכ"ו אבל בהסתמך על כל הטיפים ("הילדים לא רצו לעזוב"...) ייתכן שנוסיף.

ושוב תודה שאתם נותנים לי הרגשה שגם אתם שותפים לאחריות הכייפית של בניית המסלול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. עזרה לקראת הטיול תגובה ל - 16 07/07/2008 10:58 לתגובה קודמת
נכון מאד.

לכו לפי ההרגשה שלכם בלבד.

רק זכרו - שאין חובת דיווח ומיצוי Very Happy . בא לכם להישאר במקום אחד יותר - עשו זאת.

וואו, אני נשמעת כמו פרוספקט של החברה להגנת הטבע... Very Happy

בכל אופן, לזלצבורג יתאים גם יום אחד. אנחנו ביקרנו בה, לפי התכנון, מהבוקר עד הערב.
בטיול הנוכחי - אנו נחזור אליה שוב.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כמה זמן לוקח ברכבת מבאזל למרכז שוויץ?
להודעה הבאה:מתחילים לגבש מסלול ליער השחור - בבקשה הארות והערות