| 1. request for advice - general directing |
07/07/2008 17:42  |
| |
גילבי |
5 הודעות עד כה |
|
|
|
hi everyone,
my name is gilad cohen, i am traveling right now in central asia.
so basically i have no idea whatsoever as to volunteering abroad. i only know that the country itself is not what matters to me as a primary objective.
i am interested with doing interesting, important work as well as improve my english studies. improving my english is then my primary goal, while an important, uniqe job is secondary - though almost as important as the english.
preferable areas would be: asia, europe and the states.
as to fields of interest: teaching/instructing (english, first aid/health - i was a MDA volunteer), ecological work. i prefer the job not to be physical (in the meaning of having to think as a part of the job) tough it is not a must.
i would like to hear your experiences and advices, try to direct me to places which stand to my criterias
for those of you who would help, thanks in advance.
--
Gilad Cohen
|
|
|
|
| 2. request for advice - general directing תגובה ל - 1 |
08/07/2008 08:47   |
 |
גיל - הנהלת הפורום |
4978 הודעות עד כה |
|
|
אהלן גילבי 
ברוך הבא לפורום.
קודם כל אני רוצה להגיד שאני מבין את האינסטינקט שלך לחפש בצורה כמה שיותר רחבה, אבל אם תרשה לי להמליץ לך, כדאי דווקא לנסות ללכת הפוך: דווקא כן להתמקד במדינה ספציפית ובתחום מסויים ככל האפשר. אחרות אתה תתקל במכשלה הכי גדולה של המתנדבים - ההיצע האדיר של אפשרויות ההתנדבות. יש באמת עשרות אלפים ... לכן כדאי לצמצם את החיפוש בתור התחלה, ואח"כ מקסימום תמיד אפשר להרחיב.
ובאופן יותר ספציפי - האם מונגוליה היא אופציה? חברים שחזרו משם לא מזמן סיפרו לי שכמעט בכל ישוב שבו היו ניגשו אליהם והציעו להם ללמד אנגלית בבית הספר המקומי - בד"כ תמורת עלויות מחייה. זה משהו שיכול לעניין אותך?
תן לי עוד קצת כיוונים ואשמח לעזור
|
|
|
|
|
| 4. request for advice - general directing תגובה ל - 3 |
10/07/2008 17:15  |
 |
גיל - הנהלת הפורום |
4978 הודעות עד כה |
|
|
היי גלעד 
לגבי ארה"ב - יש שם אלפי אירגונים, העיניין הוא שהם לא ממש מוכוונים לתיירים-מתנדבים, כלומר כאלה שיש לדאוג להם ללינה וכ"ו. ז"א שתוכל למצוא אירגונים טובים (ויש כאלה בהרבה תחומים), ותצטרך לבדוק איתם הסדרים מיוחדים ללינה (מגורים אצל משפחה, או אולי אפילו במוטל קרוב וזול).
לגבי אירופה - אם תסתכל באינדקס האתרים שלנו תוכל למצוא שם אירגונים הומניטרים - למשל אירגון קמפהיל שפועל באנגליה, אירלנד, ומקומות אחרים. יש שם גם המלצות על בתי יתומים במזרח אירופה.
בסין הסוגיה הזו די בעייתית, משום שהנושא הפך להיות מאד מסחרי. ההמלצה שלי היא דווקא במקרה הזה (ואני בד"כ ממליץ הפוך במדינות אחרות), להתבסס על מציאת אירגון תוך כדי טיול - האירגונים שנחשפו לאינטרנט נוטים להיות מאד מסחריים (=יקרים).
לגבי אירגונים - אירגונים ישראלים יש מעט מאד - ורובם המכריע פועלים במתכונת של קבוצות. תוכל לקבל עוד מידע עליהם כאן בפורום, אם תחפש את השמות גואקו, ברית עולם, תבל בצדק והדסה.
אם יש עוד שאלות - אני כאן.
|
|
|
|