כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לכל הטרקיסטים למניהם שימו לב!!! 08/07/2008 00:13 לתגובה הבאה
  orasnin לא מחובר orasnin  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
לכל המתכננים טרקים בניו זילנד במיוחד באזור פיורד לנד
מומלץ להכיר מס' מינים של צמחים מסוכנים, אחד מהם:

בתמונה המצורפת, לא זכור לי את שמו, פרטים עליו ופרטים על צמחים נוספים יועלו בקרוב לאתר. כמו כן כדי להמנע מאי נאימויות, חוק מספר אחר שאותו אני מאמין שרובכם יודעים, לא נוגעים בדברים שאינם מוכרים.
עקיצה אחת גורמת לחולשה, בלבול, דופק מהיר, עיבוד הקרה ובמקרים מסויימים אף למוות (כאשר מדובר ביותר מהקיצה אחת).

צמח זה התגלה לראשונה כאשר התבצאו מסעות ציד, שבהם השתפפו כלבים בשנים הראשונות של התיישבות האדם הלבן.
בהרבה מהמיקרים הכלבים לא חזרו לבעליהם בעקבות הסתבכותם בסבך צמח זה
ראו הוזהרתם.

הצמח הנ"ל צולם במסולל העליה ל LAKE MERIAN בשמורת FIORDLAND.
תאמינו לי עקיצה אחת, לא נעימה בכלל.

אשמח לייעץ לכם במידע נוסף
בברכה
אור

CIMG8232.JPG
CIMG8232.JPG(גודל:65.91KB)

[עודכן ב:08 יולי 2008 00:18:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לכל הטרקיסטים למניהם שימו לב!!! תגובה ל - 1 08/07/2008 14:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  roiebh לא מחובר roiebh  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
מניסיון שלי ובאדיבותם של הניו זילנדים הפדנטים בכ הקשור לטרקים שלהם... לפני כל איזור שבו מצויים הצמים האלה, יש שלט גדול וברור האוסר לגעת בהם מחשש לסכנת חיים.
זה מקומות מאוד ספציפיים בטרקים - האמת שאני נתקלתי בו רק במילפורד, אבל אני משער שיש בעוד טרקים שלא ביקרתי בהם
אז אין ממה לחשוש, פשוט לעקוב אחר ההוראות שלאורך הטרק

גם אם יש סכנה למפולת סלעים (או אבנים קטנות שיכולות להיות קטלניות אם הן נפלות מגובה רב) אז יש שלט על כך, ומסביר שבקטע הבא לא להפסיק ללכת ולא לעשות עצירות עד שתראו את השלט המסביר שיצאתם מטווח ה"סכנה".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מזכיר לי נקודה מסויימת ברוטברן תגובה ל - 2 08/07/2008 15:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 8959 הודעות עד כה
לאורך הירידה לקראת הבקתה במקנזי, יש שלט שמציין שלפני XX שנים עפו לתהום 2 ילדות כתוצאה מרוח פתאומית...

אני זוכר שהסתכלתי לכל הכיוונים כדי למצוא איפה אפשר להאחז במקרה של רוח כזאת ומיהרתי להסתלק מהמקום...

עמית - מנהל הפורום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לפי התמונה תגובה ל - 1 09/07/2008 01:36 לתגובה קודמת
  בצל טוב לא מחובר בצל טוב  משתמש פעיל 268 הודעות עד כה
נראה שאתה מדבר על הצמח Ongaonga (ולא העיירה עם אותו שם בהוקס ביי)
אכן מדובר בצמח רעיל ודקירה ממנו היא סיפור מאד לא נעים, אבל בשביל למות צריך המון דקירות, אם זה מנחם. (ויש רק מקרה מוות מתועד אחד של בן אדם)
ובדרך כלל יש גם זמן להגיע למקום שאפשר לטפל - לא מתים ישר...

הצמח נמצא בכל הצפוני ובחלקים של הדרומי. מה שכן - כמעט ולא קיים מעל גובה של שש מאות מטר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ויזת התייר לאוסטרליה התייקרה
להודעה הבאה:כרטיס טיסה אוסטרליה, ניוזילנד–זהירות!!! מונה טורס

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

מחממים סורקים