כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. דלקת קרום המוח ופוליו למזרח-צריך? 08/07/2008 10:40 לתגובה הבאה
  amirshe1 לא מחובר amirshe1  משתמש בינוני 60 הודעות עד כה
אהלן,
עוד חודש אני מגיע למזרח- מתחיל בסדר הזה: ויטנאם, קמבודיה, לאוס וצפון תאילנד(כעשרה ימים)ובנקוק והביתה...
הטיול הנו 3 חודשים.

במשרד הבריאות קיבלתי חיסונים שונים(צהבת, מוח יפני טטנוס וכו').
לעומת זאת, אחות שעובדת בכללית אמרה לי שבנוסף אני צריך להתחסן גם בדלקת קרום המוח ופוליו, אך במשרד הבריאות אמרו שאין צורך- מה דעתך?

המלצה לכדורי מלריה לא יקרים ולא תופעות לוואי..?

המון תודה
אמיר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דלקת קרום המוח ופוליו למזרח-צריך? תגובה ל - 1 08/07/2008 19:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2007 הודעות עד כה
אין צורך בחיסון נגד דלקת קרום המוח מנינגוקוקלית ,מקבלים את החיסון בזמן גיוס והוא תקף ל5 שנים
אין צורך בחיסון נגד פוליו ביעדים אילה
דוקסילין
יעילה במניעת מלריה
באזורים בהם טפיל המלריה עמיד בפני לרים (בתאילנד בגבול עם קמבודיה,לאוס ובורמה) .
מתחילים את הטיפול יומיים לפני כניסה לאזור סיכון ,ממשיכים פעם ביום במשך השהות ו4שבועות לאחר העזיבה.
רצוי לקחת אותה אחרי ארוחה,לשתות 1-2 כוסות מים ולא לשכב כשעה אח"כ מכיוון במידה ונוטלים אותה לא נכון על קיבה ריקה ובשכיבה עלולה לגרום לדלקת בוושט
תופעות לוואי אפשריות נוספות: רגישות לשמש ,התרופה זולה ויעילה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. דלקת קרום המוח ופוליו למזרח-צריך? תגובה ל - 2 08/07/2008 21:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  amirshe1 לא מחובר amirshe1  משתמש בינוני 60 הודעות עד כה
הי,
אני התגייסתי לפני 13 שנה...אז צריך להתחסן נגד דלקת קרום המוח מנינגוקוקלית?
אמיר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. דלקת קרום המוח ופוליו למזרח-צריך? תגובה ל - 3 09/07/2008 08:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מאגר מידע שלנו הנחשב לאחד הטובים אינו ממליץ חיסון זה ליעדים שציינת גם רופא הנותן יעוצים למטיילים מעודכן מן הסתם יותר מאחות בכללית
ראה אתר מCDC
אני מקווה שקיבלת חיסון נגד טטנוס ובמידה ונולדת לפני 78 קיבלת רק זריקה אחת של חיסן נגד חצבת וחלק מאנשים שקיבלו רק זריקה אחת אינם מחוסנים ניתן לבדוק נוגדנים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דלקת קרום המוח ופוליו למזרח-צריך? תגובה ל - 4 09/07/2008 08:38 לתגובה קודמת
מאגר מידע שלנו הנחשב לאחד הטובים אינו ממליץ חיסון זה ליעדים שציינת גם רופא הנותן יעוצים למטיילים מעודכן מן הסתם יותר מאחות בכללית
לא מדובר בחיסון בעיתימבחינת תופעות לוואי וניתן לחסן אנשים שמעדיפים לקבל כל החיסונים האפשריים אפילו אם הסיכון לא יותר גבוה מאשר בארץ.מחסנים בזמן גיוס מכיוון ששהייה בתנאי צפיפות כמו טירונות,מגורים וכה מגבירה את הסיכון.
ראה אתר מCDC
http://wwwn.cdc.gov/travel/destinationList.aspx#V
במידה ונולדת לפני 78 קיבלת רק זריקה אחת של חיסן נגד חצבת וחלק מאנשים שקיבלו רק זריקה אחת אינם מחוסנים ניתן לבדוק נוגדנים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מלריה בטנזניה
להודעה הבאה:נסיעה לקובה בתקופה החגים