| 1. מדברים גלויות |
08/07/2008 11:30  |
|
|
|
|
|
|
| 2. מדברים גלויות תגובה ל - 1 |
08/07/2008 11:54   |
|
לא מוכרחים לדעת לכתוב כ'כ יפה כמו קסם.אפשר לצרף לחויה תמונות כי תמונה לטעמי מביאה את החויה דרך העיניים של מי שמספר בלי מילים.
לכן אני ממש מבקש גם אם לא יודעים לכתוב כ'כ נחמד-שתפו אותנו עם הרבה תמונות.
לפני חודש היינו בירוואן בירת ארמניה, העיר הפתיעה אותנו בדופק החיים שבה ובארכיטקטורות היחודיות עם בניה באבן הטוף הציבעונית.
 |
 |
| IMG_0369.JPG(גודל:19.09KB) | IMG_0373.JPG(גודל:21.98KB) |
|
|
|
|
| 3. מדברים גלויות תגובה ל - 2 |
08/07/2008 12:03   |
|
החלטנו לותר על יום טיול מחוץ לעיר וללכת בה לאיבוד.די מהר מצאנו את עצמנו בשוק הפתוח הענקי, משהו גדול בהרבה משוק הכרמל,מלא רחובות צרים וסחורה וסוחרים.השוק לא מקורה,תחת כיפת השמיים נפרשו יריעות הצללה כחולות והכל קיבל גוון כחול חלומי. "השוק הכחול" קראתי לו.
 |
 |
| IMG_0406.JPG(גודל:22.16KB) | IMG_0407.JPG(גודל:21.00KB) |
|
|
|
|
| 4. מדברים גלויות תגובה ל - 3 |
08/07/2008 12:10   |
|
הארמנים מזכירים לנו אותנו גם בהיסטוריה שלהם גם במראה,גם בהיותם סוחרים ממולחים,גם בחתירה הבלתי נלאית ללמוד. היה קל לתקשר איתם,רבים הבינו אנגלית.אבל להבדיל אלף אלפי הבדלות האנשים האלו ממש רגועים.
 |
 |
| IMG_0407.JPG(גודל:21.00KB) | IMG_0412.JPG(גודל:21.58KB) |
|
|
|
|
|
| 6. מדברים גלויות תגובה ל - 5 |
08/07/2008 16:52   |
|
|
אורי, תודה רבה על ההמלצה לטור ב-ynet, "מדברים גלויות". מאוד נחמד.
תודה גם על "החלום הכחול". לא נראה לי שתמות מקמצנות ומצער. אתה נראה לי יותר כמו איש החיים הטובים. יש חולשת אנוש להתלבט, ואח"כ, כשמתגעגעים למשהו ורוצים אותו, מגלים שכבר מאוחר.
|
|
|
|
|
| 8. מדברים גלויות לזיוה ויוסי תודה. תגובה ל - 7 |
08/07/2008 19:35   |
|
היי יוסי
אלו פירות אמיתיים.זה מאוד מקובל שם. לוקחים פרי אמיתי, לרוב רימון צעיר(נורי בארמנית)הרימון הוא סמל לשפע אצלם ואילו אצלנו לשפע חכמה(מלא כרימון) מצפים בסילקון ומייצרים מתנה עממית כזו כמו חמסה.הנה אחת כזו לתליה, עם רימונים ענבים ואגוזים, שקנינו סתם ברחוב למזכרת ולמזל--אורי
 |
| רימונים.jpg(גודל:16.27KB) |
|
|
|
|
| 9. מדברים גלויות לזיוה ויוסי תודה. תגובה ל - 8 |
08/07/2008 19:44   |
| |
yosi555 |
623 הודעות עד כה |
|
|
היי אורי
כך חשבתי ,אני לפני שנים קניתי משהוא דומה ברומניה אבל כנראה שלא היה מצופה בסיליקון (לך תדע עם מה?) ואחרי כחצי שנה הכל התקווצץ לי ואיבד צורה ,אבל זה נראה עשוי יותר טוב ממה שאני קניתי בזמנו ממש יפה
יוסי
|
|
|
|
|
| 11. מדברים גלויות :לרבקה תודה.וגם לאמה תגובה ל - 10 |
09/07/2008 07:59   |
|
|
חיים קצרים.זה הגורל של כתיבה קיצרת מועד לפורומים.אבל קוראים את הדברים האלה המון אנשים,קוראים יותר מספרים,וגם חל עליהם חוק ההתישנות.אני שמח שנזכרת בשטויות העתיקות שלי(בטח בגלל הנסיעה לרומניה).לקבץ אותן, זה לכתוב מחדש, כי לא שמרתי כמעט כלום
לבד מכל מיני אנקדוטות ובדיחות ע'ח כל מיני טרולים,ששמרתי עבור נכדי.אמה כתבה כאן במקבץ על נכסים במזרח ארופה שהתייקרו וכבר
לא ישקיעו בהם.אני הולך לבדוק בשביל שתיכן אם זה שמור ונוסיף את זה כאן.סתם בשביל הכף, אפילו שזה לא ממש בסט סלר.---אורי
|
|
|
|
| 12. בית חלומותי תגובה ל - 11 |
09/07/2008 08:24   |
|
נס ראשון
הפסח היה הביל,בכדי להמלט תפסנו דיל של "רגע אחרון" לדוברובניק.טיסה קצרה, צוות סימפאטי וישראלים מכל הזנים.היתה אוירה של בית, למי שהיה צפוף ברגליים יכול היה למצוא שורות שלמות ריקות. המלון, מבנה בטון קרואטי מגאלומאני, שריד המשטר הקודם . מעליות מקרטעות, חדרים עצומים,מרפסות מוצלות אל הים.פקידי קבלה נבחנים, ארבעים ישראלים אנרגטיים וארוחות בוקר ענקיות עמוסות נקניקיות. בוקר אחד ירדנו בשבע אל חדר האוכל הריק לקפה ראשון ואינטימי. ירדנו לפני שיגיע העדר המורעב ולפני הצעדה בטיילת, אל מפרץ החלומות שלנו.
 |
 |
| scan0001.jpg(גודל:15.13KB) | scan0002.jpg(גודל:18.43KB) |
|
|
|
|
| 13. בית חלומותי תגובה ל - 12 |
09/07/2008 08:41   |
|
במפרץ היה מעגן סירות עתיק וחרב אשר ידע כבר ימים טובים יותר ווילה נטושה מעליו. רצינו לקנות את הבית, כבר סיכמנו עם סוכנות בעיר על מחיר מצחיק של20.000 דולר ושנבוא לקראת הצהרים להמשך משא ומתן. בפינה הכי רחוקה של חדר האוכל העצום, שתינו בנחת את הקפה .נכנס זוג בשנות הארבעים לחייו.הגבר עם כרס, גופיה, חריץ אחורי של אינסטלטור, שפע גורמטים ועם זוגתו המחומצנת והצלוליטים הארוזים בטייטס ירוקים.צעדו ישירות אלינו,לא שאלו רשות, תפסו שולחן קטן, חיברו לשלנו, העבירו את הסכ'ום והכיסאות וגילו את המבט הרצחני מאחרי המשקפיים של זוגתי. הגבר חייך בנעימות עם שיניים צחורות הושיט את ידו והציג את עצמו:"אני אבי,ערס לייט,עם באסטה ברמלה". המחומצנת ירתה בפנים רציניות: "סימה" ."חסרים עוד כמה נתונים קלים" אמרתי. "יאללה בסדר" ענתה "וגם כן פריחה" -שברה את הקרח. לכל מצהלותיה של זוגתי הוסיפה בקלילות: "בשביל שיה גם כן ברור, הפרחה השכנה של ....משכונת התקווה". ליד ששת הצלחות העמוסות של הזוג,סיפרנו להם על בית החלומות ועל העסקה המתבשלת .
 |
 |
| scan0003.jpg(גודל:18.96KB) | scan0004.jpg(גודל:15.62KB) |
|
|
|
|
| 14. האי מלייט תגובה ל - 13 |
09/07/2008 08:49   |
|
סיפרנו גם על העובדה שדווקא היום בשעה תשע, יש רחפת מקרית לאי מלייט . בעבר לא הצלחנו להגיע למלייט, כעת זו לא העונה והרחפת הבאה תצא אולי כשנחזור הביתה.הם כבר היו באי היפה בשנה שעברה. "מה הסיפור שלכם לקבל החלטה? שוטו היום לאי,ומחר תסגרו.הבית יחכה לכם והשמורה מה זה שווה".דחף אלינו שתי צלחות "תאכלו משהו,קחו מצלמה וסעו לנמל. אני כבר רץ להזמין לכם מונית ומקום ברחפת .אם אין מקום בישיבה, סעו אפילו בעמידה". סיפרתי ששכחתי בגלל הרגע האחרון את המצלמה בבית."תייר בלי מצלמה זה כמו אבי בלי גורמטים" אמרה המחומצנת .פתחה את שקית הניילון הנצחית והושיטה לי את החד פעמית שלה.האי היה נהדר מאז כבר חזרתי אליו שוב. הנופשון שדי חששנו ממנו, נהיה נפלא עם חברים אמיתיים לכל החיים.-----Beachguy------
נ.ב כל הסיפורים-אמת. רק שמות הגיבורים לקוחים מכאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=931078
(המשך אולי יבוא)
 |
 |
| מלייט.jpg(גודל:20.37KB) | מלייט2.jpg(גודל:12.90KB) |
|
|
|
|
| 15. בבונים תגובה ל - 14 |
09/07/2008 11:10   |
|
הנס השני
עברו עשר שנים. אבי עשה כבר שלושה מעקפים וצינטור .השכיר את הבאסטה ויצא לפנסיה מקדמת. מקפיד על דיאטה , רכיבת אופניים שלוש פעמים בשבוע ,נראה ממש טוב. השיל הרבה משקל ביחד עם הגורמטים, אבל נשאר איש שמח ונשמה כפי שהיה, איש עם השכלת שוק ויכולת תגובה וקבלת החלטות מהירה בהתאם. סימה חתולת העל, מקפידה על התעמלות אירובית עם צעירות ממנה בעשרים שנה, עברה קורס בוינגייט ומדריכה בעצמה. שאיבות השומן והניתוחים הפלאסטיים, עשו לה רק טוב. אפילו שקית הניילון הנצחית נעלמה והטייטס מונחים כמו שצריך,הפלטינה הזהיבה לצבע חום זהוב ,כיאה ללביאה אמיתית. הם פרטנרים נפלאים לגיחות חורף לראמבטיקה בשוק הבשר באתונה וחובבי נופשונים מושבעים. החברים הצפונים המרובעים שלנו, מתקשים לעכל את החברות הזו, מישהו אפילו כינה אותם "הבבונים שלכם". כשסיפרתי לאבי על העלאתו לדרגת קוף גדול, חייך ואמר: "באוניברסיטה של רמלה למדתי שאם אתה חושב רע על מישהו, זה בדיוק מה שהוא חושב עלייך. לפי אייקוקה, זה צריך לקחת לך בערך שישים שניות מרגע שפתחת איתו משא ומתן." סימה חתולת העל, מאשרת מייד את התיאוריה: "דווקא איש חביב שונא הבבונים ,זה בנדם עם חושים מנוונים, לא מסוגל לשמוע אפילו את הגליקריה, חדר כושר לא ראה ולא ישוף אףפם וגםכן לא מסוגל לריח שם בכיף את ההורמונים --------והג'יפה."
 |
 |
| 00020268.JPG(גודל:13.31KB) | 00020269-1.JPG(גודל:14.37KB) |
|
|
|
|
| 16. בבונים תגובה ל - 15 |
09/07/2008 11:23   |
|
הנס השני
קרה, מפני שלא קנינו את הבית וצריך היה למצוא אלטרנטיבה לכסף. אבי רצה להתחיל לחסוך לפנסיה מקדמת וכך נהיינו צוות לעניין, למשימה (כאילו) בלתי אפשרית. לאבי היה חסכון קטן שצריך היה לצמוח במהירות גדולה. עשרים אלף הדולר של בית חלומותי ושמונים האלף של אבי, אפשרו לנו את המינימום הנדרש בכדי לקנות קרן נאמנות זרה, מנוהלת היטב, שהשקיעה בבורסות בסין.על גודל "הנס" לא אדווח כאן,חוץ מהעובדה שהפנסיה של אבי נהייתה מכובדת מאוד עד הרבה מאוד.מתדמית הפרחה של נמרת העל ,לא נותר כמעט דבר. לפעמים כשהיא תוקעת איזו בדיחה או תגובה מפולפלת, אני סוגר עיניים וקולה מחזיר לי את סימה "הבבונה" של פעם ש "גם כן, מהזה חסרה לי, לא ככה ממי?"
נ.ב כל הסיפורים-אמת.כל התמונות לא של המסופרים,רק שמות הגיבורים לקוחים מכאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=931078
 |
 |
| אבי הערסלייט(גודל:12.82KB) | סימה חתולת העל(גודל:13.36KB) |
|
|
|
|
|
|
|
| 20. אורי,האם הבנתי נכון ש.... תגובה ל - 19 |
10/07/2008 11:25   |
|
היי דנט
ממש ניחשת לא נכון.הייתי באוסטריה שלוש פעמים,בימים שהמטבעות המקומיים היו על הפנים.אני מעדיף לנסוע תמיד למקומות שארביטראג' המטבע, מאפשר לי רמת חיים גבוהה,או שיש לשם דילים מוטרפים ברגע האחרון.בשיטה הזו מחזיקים הרבה תוכניות מגרה ומנצלים הזדמנויות כאשר הן מופיעות, ענין שמאפשר לנו לנסוע בין שלוש לארבע פעמים בשנה.כאשר אין מציאות, נוסעים לארצות מתפתחות,לפני שהפיתוח ישנה ,ייקר ויצרף אותן לכפר הגלובלי.נוסעים לרוב בסתיו ובאביב כשמז'א והמחירים נוחים יותר וה"עדר" נשאר בבית.
אוסטריה היפיפיה לא משתנה וגם לא האוסטרים,אז שיחכו לי כשהמשבר הכלכלי יפיל להם את המטבע. לפני חודש נסענו לחפש את האביב בגרוזיה ההוצאה על טיול של שבועיים היתה מספיקה לשבוע באוסטריה.גם שלג היה לנו יותר והרבה פחות גשם.
קבל אתר סקי "אוסטרי". הגבהים כמו באוסטריה, רק שזה במקומות הממש הנמוכים של הקוקז הגבוה.- בית מלון חמישה כוכבים עלה 50$ ללילה לחדר בחצי פנסיון, עם אוכל גורמה.מסאז' עלה עשרים שקל לשעה!!!.בקיצור עניים משלמים ביוקר.
-אורי
:
 |
 |
| i00181.jpg(גודל:18.79KB) | i00186.jpg(גודל:14.70KB) |
[עודכן ב:10 יולי 2008 11:27:]
|
|
|
|
|
| 22. אורי היקר תגובה ל - 21 |
13/07/2008 17:12   |
|
|
האם אפשר להיות מכותבת על בסיס קבוע, בדילים המוטרפים?
|
|
|
|
| 23. אורי היקר: בטח התכונת לאורי הבזול. תגובה ל - 22 |
13/07/2008 17:43  |
|
|
אני למשל מכותב על "בסיס קבוע" ,עם עיתון שמגיע אלי כל בוקר הביתה.
דילים, יש כל יום בעמוד האחורי וזה בעיקר מה שאני קורא בעיתון, מרבית הנסיעות שלנו בשנים האחרונות, התחילו באחוריים של העיתון.---אורי
|
|
|
|