| 1. 28 ימים לבד בארגנטינה |
08/07/2008 13:02  |
| |
ramkoler |
5 הודעות עד כה |
|
|
בחודש אוקטובר השנה אהיה בארגנטינה לטיול, סה"כ 28 ימים.
אני אמנם מטייל לבד, אך עדיין כפוף לאילוצי משפחה ועבודה,
ולכן הכרטיסים הוזמנו (ושולמו כדי לקבע את שער הדולר ) לתחילת עד סוף אוקטובר.
מטרתי בטיול היא לא לרוץ, אלא טיול נינוח יותר, ללכת קצת ברגל, לא הרבה, לישון במקומות ממוצעים,
ובעיקר לספוג את האווירה, ולבקר במקומות העיקריים.
אני רוצה להיות בבואנוס איירס, לראות את המפלים באיגאסו, לראות חיות בחצי האי ולדס,
לאכול ולטייל בברילוצ'ה, את הטורוסים באיזור הדרום וכמובן את הקרחון באל קלפטה !
את בואנוס איירס אני מעדיף להשאיר לסוף, כדי להרגע לפני החזרה לארץ,
לכן מייד לאחר הנחיתה (או אולי יום לאחר מכן, כדי להתאושש), אצא מבואנוס איירס.
כאשר אני מתעתד לשלב כ 2 טיסות פנים כדי לחסוך קצת זמנים.
תכנון מפורט יותר יבוצע בהמשך, בתור התחלה אני מנסה לגבש לעצמי את תוכנית העל 
השאלה היא האם כדאי לרדת בהדרגה, ואז לעלות חזרה, כלומר :
בואנוס איירס -> ולדס -> ברילוצ'ה -> אל קלפאטה ->איגאסו -> בואנוס איירס
או אולי עדיף לטוס עד למטה, ואז לעלות, כלומר :
בואנוס איירס -> אל קלפאטה -> ולדס -> ברילוצ'ה -> איגאסו -> בואנוס איירס
או אולי כל קומבינציה אחרת שאני לא חושב עליה...
א. מנסיונכם, מה סוג המסלול האפקטיבי ביותר מבחינת זמנים / עלויות / כדאיות ?
ב. אם יש מקומות/איזורים נוספים בארגנטינה שכדאי לבקר בהם ? (את המדינות השכנות אשאיר לטיול ייעודי ונפרד )
תודה ושבוע טוב.
|
|
|
|
| 2. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 1 |
08/07/2008 13:14   |
|
|
לדעתי תצטרך יותר טיסות.
המעבר ברילוצ'ה - איגואסו, כולל או טיסה עם עצירה בבואנוס, או נסיעה של כ 18 שעות עד בואנוס ו18 שעות מבואנוס לאיגואסו. (דרך עיר אחרת זה אותו משך זמן).
פרט לזה, אני הייתי מציע לך להתחיל באיגואסו (כאמור טיסה או 18 שעות נסיעה, נוחה להפליא), משם לקלאפטה (אולי תקבל מחיר נורמאלי על כלל הטיסה למרות המעבר בבואנוס), ומשם להתחיל לעלות, כשהחלטה שלך אם לסיים בטיסה בין ברילוצ'ה לבואנוס או נסיעה.
בצורה כזו אגב תוכל להגיע אחרי ברילוצ'ה לואלדס ומשם לבואנוס, מה שיצור טיפטיפה יותר הגיון (אבל עדיין נסיעות ארוכות).
|
|
|
|
| 3. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 2 |
08/07/2008 13:49   |
| |
ramkoler |
5 הודעות עד כה |
|
|
לא כ"כ הבנתי מה המסלול שאתה מציע 
תוכל בבקשה לתאר מתחילת המסלול ועד סופו, כיצד להתקדם לדעתך ?
|
|
|
|
| 4. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 3 |
08/07/2008 14:21   |
|
|
בואנוס->איגואסו->קלאפטה (דרך בואנוס כנראה)->ברילוצ'ה->ואלדז-> בואנוס.
הדרך הארוכה ביותר היא כמובן בין האיגואסו לקלאפטה, מדובר על אין ספור שעות נסיעה, דרך העיר בואנוס, לכן הייתי ממליץ לך על טיסה על הקו הזה, גם הטיסה תהיה כנראה דרך בואנוס, אבל אולי יותר זולה משתי טיסות רגילות מבואנוס ליעדים האלה.
שאר הנסיעות הן או מעניינות מכדי לעשות בטיסה (קלאפטה-ברילוצ'ה) או שהשירות אוטובוסים די טוב, אם כי עדיין ארוך מאוד, וטיסות נוספות לשיקולך.
|
|
|
|
|
|
|
| 8. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 7 |
08/07/2008 21:23   |
| |
suede2 |
193 הודעות עד כה |
|
|
|
נכון שבנובמבר יותר חמים ויש פחות סיכוי לימי גשם, אבל אני לא רואה סיבה לדחות את קלאפטה לסוף בגלל זה, כי אנשים באים לקרחון כל השנה, בכל מזג אויר. כשהיינו בסוף ספטמבר שנה שעברה היו התנפצויות והיה מדהים! ולא היו תיירים רבים כ"כ כמו ב"עונה", מה שהוא חיובי גם בניסיון להשיג תמונה טובה ו"נקייה" מאנשים לא קשורים, וכמובן גם בהנאה הכללית מהפארק.
המזג אויר משפיע יותר על טרקים, כמו הטורס דל פיינה, אבל גם שם ניתן להיערך מבחינת ציוד ולעשות את הטרק בלי שום בעיה באוקטובר. מזג האויר זה עניין של הרבה מזל. בסוף ספטמבר היה לנו יום שמש מדהים בקרחון, ובשיט הקרחונים (לאופסלה) היה יום גשום, אבל שוב- כשרואים קרחונים זה פחות משנה, כי הם יפים בכל מזג אויר.
|
|
|
|
| 9. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 8 |
08/07/2008 21:47   |
| |
suede2 |
193 הודעות עד כה |
|
|
אז לצורך המחשה, הנה כמה תמונות של התנפצויות, זו דווקא מהטורס דל פיינה
 |
| V Parque Nacional Torres del Paine 019 To French Valley.jpg(גודל:36.57KB) |
|
|
|
|
| 10. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 9 |
08/07/2008 21:50   |
| |
suede2 |
193 הודעות עד כה |
|
|
ועוד אחת, מסיור הקרחונים לאופסלה (התנפצות ביום גשום וקר)
 |
| U EL Calafate - Perito Moreno and Upsala 065.jpg(גודל:33.21KB) |
|
|
|
|
| 11. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 10 |
08/07/2008 21:51   |
| |
suede2 |
193 הודעות עד כה |
|
|
וככה נראה הקרחון המתנפץ בסוף ספטמבר 2007, ביום שמש יפהפה
 |
| U EL Calafate - Perito Moreno and Upsala 012.jpg(גודל:46.35KB) |
|
|
|
|
| 12. 28 ימים לבד בארגנטינה תגובה ל - 11 |
08/07/2008 21:58   |
| |
suede2 |
193 הודעות עד כה |
|
|
ותמונה אחרונה לשרשור זה, של מפרץ אונלי לאחר התנפצויות מרשימות, שכיסו את כולו בשברי קרחונים (התנפצות בסדר גודל כזה מתרשחת אחת לחודש, לערך, למרות שיש התנפצויות קטנות יותר כל הזמן). המראה היה לא מהעולם הזה, וממש לא הפריע מזג האויר הגשום והקר.
 |
| U EL Calafate - Perito Moreno and Upsala 045.jpg(גודל:35.94KB) |
|
|
|
|
| 13. שיקולים תגובה ל - 5 |
08/07/2008 22:18   |
|
|
דבר ראשון מבחינת מזג האויר.
בניגוד לאינטואיציה, דווקא בצפון פטגוניה (איזור ברילוצ'ה) צריך לחכות יותר כדי להגיע למזג אויר טוב. זה נובע בעיקר משום שדרום פטגוניה זה איזור הרבה יותר נמוך. טרקים באיזור ברילוצ'ה לדוגמא עשויים להיות סגורים עד דצמבר, בעוד פארק הטורס דל פיינה נפתח לפעמים בנובמבר, אולי לפני.
הסיבה השניה היא התארגנות מבחינת זמן. הרבה יותר קל להקציב את הזמן הדרוש לאיגואסוו (יום וחצי יומיים ללא נסיעות) וקלאפטה (יום לפריטו מורנו, יום שיט לאופסלה אם רוצים, וזהו מבחינת העיר, לפיץ רוי ולטורסים גם ניתן להקציב זמן יחסית מדויק) בעוד לאיזור ברילוצ'ה הרבה יותר קשה, רוב המטיילים שוכרים שם רכב, מנסים להגיע לעוד כמה עיירות באיזור, כמה טיולים, אולי טרק, קצת ספורט אתגרי, קצת סתם לטיל בעיר, ועוד ועוד. כשזה מגיע בסוף, וחוזרים לבואנוס באוטובוס, תמיד אפשר לעשות שיקול ולהחליט למשוך עוד זמן אם מאוד נהנים, או לעזוב מוקדם יותר אם הרבה מהאטרקציות סגורות (לדוגמא).
מקווה שהבנת את הרעיון.
|
|
|
|
| 14. שיקולים תגובה ל - 13 |
09/07/2008 07:49   |
| |
suede2 |
193 הודעות עד כה |
|
|
|
בעיקרון לגבי הטרקים באזור ברילוצ'ה קודמי צודק, אבל יש הרבה מה לעשות שם גם בלי הטרקים, וניתן להתרשם מאזור האגמים הצ'יליאני והארגנטיני גם לפני שהטרקים נפתחים. לגבי הטורס דל פיינה, יש פה טעות בסיסית- הפארק פתוח הרבה לפני נובמבר- רשמית נפתח ב-1 באוקטובר, אבל ניתן לטייל בו עצמאית (ללא שירותי הפארק, כמו: רפוחיוס, מלונות או קאטאמארן) גם לפני. פשוט מאוד קר לפני ה-1 באוקטובר, ואין הרבה "אמיצים"...
אני חייבת לומר שלפני שטסנו שנה שעברה בספטמבר, היו פה הרבה בפורום (כולל לי), שנתנו את אותן עצות שחוקות על למה לא לנסוע לפני נובמבר. הדבר היחיד שהם צדקו לגביו היה הקור, חוץ מזה, מי שלא היה שם בתקופה ההיא לא יכול ממש לייעץ לגבי מה פתוח ומה לא, ולאן ניתן להגיע. אמרו לי שלא נוכל לרדת את הקרטרה (מה שהתברר כשטויות, כי הכביש הזה פתוח לאורך השנה, מלבד בימי/שבועות מזג אויר קשה במיוחד, ויכול להיות קשה לעבור אותו ללא רכב שטח, אבל המון צ'יליאנים עשו זאת) או להיכנס לראות את הקרחון המתנפץ (מה שהתברר כלא נכון). גם בפוקון אמרו לי שלא יהיה מה לעשות, וברור ששללו את הטורס. אבל התייעצנו לפני הנסיעה עם גדעון מלימאי טורס ועם אבי מהחווה, וקראנו את הלונלי פלאנט, והחלטנו ללכת על זה, ובדיעבד זו היתה החלטה מעולה, מה גם שהיו באזור הרבה ישראלים יחסית, כי כולם פה מקבלים חופש בחגים ובכל זאת רוצים להגיע לפטגוניה. פשוט קונים מעילים טובים...
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|