1. "מה נסגר עם ה (תורים ב-) פארקים בצרפת" ? |
08/07/2008 23:43  |
| אבנר, נ"צ |
 |
|
|
ליונית ולחברי הפורום שלום רב,
אני יודע שאני חוזר במקצת על שאלות שנשאלו כאן כבר בעבר, ואולי יש לומר "נטחנו" כבר בפורום. אבל נדמה לי שאין תשובה פשוטה לשאלה שמטרידה אותי מאוד, אולי אפילו מעיבה על כל חדוות תכנון הטיול הקרב ובא....
אנו משפחה עם שלושה בנים בגילאים 13, 10.5 ו-6. אנחנו מתכננים טיול לכבוד בר-המצווה של הבכור באמצע אוגוסט השנה. (מתכננים זו אולי הגזמה, יש לנו כרטיסי טיסה בינתיים). מכיוון שזהו טיול בר-מצווה, החלטנו הפעם לשלב שני פארקים (ולא אחד, כפי שהיה בטיולים קודמים, או אף אחד כמו בטיול לקרואטיה וסלובניה בשנה שעברה). האחד יהיה פוטורוסקופ, ובשל כך "ניאלץ" לטייל בעמק הלואר. השני יהיה אסטריקס או דיסנילנד פריס.
הדבר המטריד אותי ביותר כרגע, כאמור, הוא עניין התורים בפארקים באוגוסט. נכון שכבר דובר בכך ונכתב על כך רבות, (כולל התייחסות בספר של יונית) אבל נדמה לי שאין תשובה פשוטה לשאלה הזו, ואין אפשרות "מדעית" לחזות את אורך התורים או לחילופין את גודל מפח הנפש... הדבר תלוי בהמון פרמטרים, ולכן אולי אם אשתף את חברי הפורום בשיקוליי, התשובה תהיה קרובה למציאות...
1. אנחנו מתכננים לנסוע לפוטורוסקופ ביום חמישי ה-14.8 (מתוך מחשבה שזהו עדיין לא סוף השבוע). אני יודע שה-15.8 הוא יום חג בצרפת (Assumption), וסוכנת מכירות של המלון בפארק אמרה לי שכנראה כל השבוע שלפני החג יהיה עמוס באנשים בפארק, ועדיף לי לבוא בשבוע שאחרי (לא מעשי מבחינתי, כאמור, יש כבר כרטיסי טיסה). האם זה נכון ועלי לצפות לתורים בלתי נסבלים גם בפוטורוסקופ? האם שווה לוותר עליו בשל כך?
2.הפארק השני שבו חשבנו לבקר הוא אסטריקס. הילדים הגדולים אוהבים רכבות הרים מטורפות (וגם מכירים ומחבבים את גיבורי הקומיקס הנ"ל), אבל אשתי ואני לא מתקרבים למתקנים כאלה, ובוודאי לא בננו בן ה-6. בפארק השני אנו מתכננים לבקר ביום שני ה-18.8 (שוב, אחרי סופה"ש). השאלה היא, האם התורים אמורים להיות נסבלים ביום שני בשבוע, או שעדיף יהיה ללכת בכל זאת לדיסנילנד, ולעשות שם שימוש ב-fast pass (אני מתאר לעצמי שהפס משמש בעיקר ברכבות ההרים המשוגעות, ולכן הגדולים יוכלו לנצל גם את הפס של אשתי ושלי). השאלה הזו רלבנטית גם מבחינת כמות האטרקציות שיתאימו לילד בן 6 ולהוריו הפחדנים (אך "פחות חשובים") בפארק אסטריקס, לעומת דיסנילנד שאולי יתאים יותר "לכולם"?
לסיום שאלה בנושא אחר: היות ואנחנו מתכננים טיול בעמק הלואר (בגלל הפוטורוסקופ), האם יש אתר שמרתק ילדים ושאסור להם להחמיץ גם בנורמנדי? לא ראיתי בספר של יונית משהו כזה (אני לא מדבר על ג'יברני, שהוא מקום קרוב לפריס יחסית, ואני לא יכול לבדוק כרגע, כי אשתי דבוקה לספר), ואני לא מכיר כזה בעצמי (הייתי בנורמנדי בשנה שעברה). הענין הוא גם שעל-מנת להגיע מהלואר לנורמנדי, יש לנסוע שעות רבות...
סליחה על בלבול המוח, מקווה שתוכלו להתיר לי את הפלונטר ולהוציא אותי מהבעסה מהר,
אבנר
|
|
|
|
|
|
| 4. "מה נסגר עם ה (תורים ב-) פארקים בצרפת" ? תגובה ל - 3 |
09/07/2008 09:22   |
| אבנר, נ"צ |
 |
|
|
תודה יונית,
ומה עם שתי השאלות האחרות? (פוטורוסקופ ונורמנדי?)
אבנר
|
|
|
|
|