כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תיק לנפאל (לטרקים בעיקר) - איך לבחור? 11/07/2008 10:34 לתגובה הבאה
  Chochka לא מחובר Chochka  משתמש מתחיל 33 הודעות עד כה
שלום אנשים...

נוסעת פעם ראשונה למזרח, לנפאל לחודשיים (אולי גם כמה שבועות בהודו)- מסוף ספטמבר עד סוף נובמבר.
התכנון הוא לעשות, בין השאר, את אראונד אנאפורנה או/וכמה טרקים קצרים יותר.

איך אני בוחרת תיק? אין לי מושג מאיזה צד לגשת לזה...חוץ מזה שזה צריך להיות מצד הגב Smile

גם איזה גודל של תיק לקחת? Rolling Eyes

אני בקטע המינימליסטי, לקחת כמה שפחות, אך כן יש לי מצלמה SLR דיגיטלית עם עדשה סטנדרטית שסה"כ יותר גדולה (פי 2-3 הייתי אומרת) ממצלמה רגילה קטנה.

המון תודה! Cool
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תיק לנפאל (לטרקים בעיקר) - איך לבחור? תגובה ל - 1 11/07/2008 13:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 109 הודעות עד כה
מצורף קישור למדריך הציוד של האתר.
שם תוכלי למצוא את כל המידע הבסיסי על תרמילים ואופן בחירתם והתאמתם למטרות הטיול.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות נשמח לעזור.

בהצלחה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תיק לנפאל (לטרקים בעיקר) - איך לבחור? תגובה ל - 2 11/07/2008 15:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אחלה, תודה על הקישור Smile פיספסתי אותו כנראה כשחיפשתי מידע...

אני אפנה אליך 3 שאלות:

1. אני עדיין מתלבטת בקשר לנפח שעלי לקחת אתי...אני מבינה שזה מאד סובייקטיבי, אבל אם אפשר להעריך מה הגודל המינימלי של תרמיל שצריך לקחת לחודשיים טיול בנפאל (ואולי קצת הודו).

2. אני מתארת לעצמי שבטרקים אקח פורטר, אז:

א. אולי עדיף להשקיע יותר בתרמיל קטן שיהיה עלי, ותרמיל גדול לקנות פשוט יותר?

ב. האם לקחת תרמיל-שק או תרמיל-מזוודה? אם הפורטר סוחב אותו, אז...

3. בנוגע לנעליים...אני טסה מסוף ספטמבר עד סוף נובמבר. האם לקחת נעליים אטומות למים, או נעליים מאווררות יותר, ולהצטייד בגרביים אטומות? Rolling Eyes

אני מתכוונת לעשות 2-3 טרקים קצרים, או אלד קצר ואחד אראונד אנאפורנה.

תודה רבה ושבת שלום! Smile

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תיק לנפאל (לטרקים בעיקר) - איך לבחור? תגובה ל - 3 12/07/2008 01:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש פעיל 167 הודעות עד כה
אני אתחיל ממה שאני חושב הכי חשוב, נעליים. נעלים אטומות למים. אם תהיה נפילה בטמפ' והרגל שלך תהיה רטובה זה פשוט יהיה לא נעים (מסוכן). אני ממליץ תמיד נעלים אטומות למים לכל צרה שלא תבוא.

גרבים אטומות למים, ממש לא ממליץ.

אם את בטוח לא מתכנת לסחוב לבד אלה אם פורטר. אז כן מומלץ לדעתי, להשקיע בתיק קטן שיהיה טוב ונוח מאשר בתיק הגדול. התיק שעליך רוב הזמן הוא זה שצריך להיות נוח.

נפח מינימלי לאראונד. אפשר לעשות אותו עם שקית שתיה של ליטר ואפילו בלי כלום רק עם הבגדים שאת לובשת.

עכשיו בלי להתחכם, אין לך ממש צורך בתיק שק מיוחד שכן את לא סוחבת את התיק. תיק מזוודה יהיה לך יותר נוח. (לא הייתי לוקח יותר מ65 ליטר).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תיק לנפאל (לטרקים בעיקר) - איך לבחור? תגובה ל - 4 12/07/2008 16:07 לתגובה קודמת
אחלה, תודה על התשובות Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שק כיווץ
להודעה הבאה:גודל תיק