כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר 11/07/2008 11:48 לתגובה הבאה
  iliakh לא מחובר iliakh  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
אהלן,

אני מגיע להודו ב10 לספטמבר. רציתי לקבל מכם המצלות לטרקים של שבוע-שבועיים כ"א. אני מחפש משהו בגבהים ועם נופים יפים, וברור לי שהודו מלאה בכאלו.
מה שעוד מעניין אותי זה איך העסק עובד שם מהבחינה של מדריך/קבוצה, היכן נרשמים וכו'...

תודה לעונים!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 1 11/07/2008 12:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אביתר אביתר לא מחובר אביתר  משתמש פעיל 777 הודעות עד כה
בקשר לשאלה השניה, בהודו(בניגוד לנפאל) קשה לטרק באופן עצמאי, בטח ובטח באורכים שאתה מדבר אליהם, וזאת משום שאין שם תשתית לטרקרים כמו מקומות לינה בדרך, שבילים ברורים, נקודות התמצאות והכוונה וכו'. אלא אם כן אתה טרקר מאוד מאוד מאוד מאוד מיומן, מארגנים את הטרק דרך סוכנות טיולים מוכרת בערים המרכזיות, שתארגן לך מדריך, סבלים/חמורים, אוכל, מטבח וציוד לינה. טיפ קטן, ככול שהקבוצה תהיה גדולה יותר, כך המחיר יהיה זול יותר(אפשר לתלות מודעות בכל מיני מקומות).
טרקים מומלצים:
בספטמבר המקום האופטימלי לטרק בו בהודו הוא חבל לאדאק. שים לב שאתה לא מפספס שם את העונה שנגמרת בד"כ בין אמצע ספטמבר לתחילת אוקטובר.

באוקטובר המקום האופטימלי הוא מדינת הסיקים, שהיא דרך אגב המקום האהוב עלי בכל הודו.
בשני האיזורים, יש המון טרקים, כולם מדהימים, רק צריך להגיע לשם, לקבל מידע וללכת על מה שהכי מתאים לך(בבירת סיקים, גנגטוק, יש לשכת מידע לתיירים עם כל החומר).

אני אישית גם מאוד אוהב את עמק פרווטי אבל אני לא בטוח שזאת העונה לטרק שם, ובכל זאת:
טרק הפין- פרווטי(לסגור דרך מנאלי).
שבילי הליכה החוצים את כל עמק פרווטי- מלאנה, נאגאר, קיריגנגה ועוד(השבילים ברורים, ניתן לעשות עצמאית, אבל בשום פנים ואופן לא לבד, ולנקוט שם משנה זהירות, זה מקום עם היסטוריה לא נעימה).

בהצלחה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 2 11/07/2008 12:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  iliakh לא מחובר iliakh  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
אז בקשר ללאדאק אתה אומר להגיע ללה ולבדוק בסוכניות?
על איזה סדר גודל של מחיר מדובר במידה ואני מעוניין לטייל לבד עם מדריך? (הכוונה ליום)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 3 11/07/2008 16:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לטעמי עדיף לבדוק שם, פשוט כי יש כל כך הרבה טרקים שאינם מתויירים, אולי תמצא משהו שממש יתאים לך אבל הוא לא פופולרי.
המחיר? תלוי באורך הטרק. טרקים של שבוע ומעלה יהיה לך קשה למצוא בפחות מ40$ ליום, שוב ככול שיש יותר אנשים זה יירד. כמו שאמרתי לטייל עם מדריך זה לא מספיק צריך את כל המסביב(ראה הודעה קודמת), מה תאכלו? איפה תשנו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 1 12/07/2008 23:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עודד72 לא מחובר עודד72  משתמש בינוני 117 הודעות עד כה
אני באופן אישי מתכונן לנסוע בספטמבר ומחפש טרקים.
בספטמבר,לדאק היא המקום הנוח ביותר לטרקים מבחינת מזג אויר.
הדרכים במקומות רבים עדיין בוציות בגלל גשמי המונסון,אבל היות לדאק איזור מידברי מאפשר טיול שם בספטמבר ללא גשם כמעט.
יש כמה טרקים באיזור (בעמק ההינדוס,בעמק זנסקאר,וטרקים המקשרים ביניהם,וגם בעמק מארקה וטראק מפאדום שבזאנסקר לדרצ'ה הסמוכה לקיילונג שבספיטי. לחילופין,אתה יכול לבקר בלאהול,ספיטי וקינאור. אלו עמקים נידחים בלב ההימלאיה.
באוקטובר אתה יכול לערוך מספר טרקים בהימצ'אל פרדש (פין-פרוטי פס טראק שיוצא מפולגה דרך מעבר פין פרווטי אל ספיטי. יש טראק מדרמסאלה לצ'אמבה ויש עוד מספר טרקים קצרים (נאגר-מלאנה-ג'ארי, פולגה-קירגנגה וכו') את כל זה אפשר לברר בסוכנויות נסיעות במנאלי ובלה.
לחילופין,אפשר לנסוע באוקטובר נסיעה מאוד ארוכה אל סיליגורי שבמזרח הודו ולבקר במדינת סיקים שבאמתחתה הרי ההימליה שמתחילים ביערות טרופיים וממשיכים בטונדרה,תרבות טיבטית ייחודית,וhugh altitude treks בצפון סיקים ובמערב סיקים (כמו למשל עמק יונט'אנג,ויוקסאם-דזונגרי)
פרטים אפשר להשיג בסיליגורי ובגנגטוק(בירת סיקים)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 5 13/07/2008 09:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני לא בטוח שנותנים אישור לטרק רגלית בעמק יומטאנג אלא רק בצורה רכובה(יש בדרך בסיסים צבאיים)- צריך לבדוק את זה.
בכל מקרה הטיול לעמק יומטנג מדהים ומומלץ, אולם למטרת טרק רגלי, טרק היוקסום עדיף בהרבה(וגם פופולרי יותר בקרב תרמילאים).

[עודכן ב:13 יולי 2008 09:07:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 6 13/07/2008 10:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  cillam לא מחובר cillam  משתמש פעיל 159 הודעות עד כה
Hi, re Yumtang valley, and Chopta valley in North SIKKIM, You have to be with a group, minimum 2 people; You need extra permits- all this through agencies in Gangtok. But it is realy worth the effort. I went two years ago in the spring and it was very beautiful . Singalila ridge trek ab out 5 days, on the border of SIkkim/West Bengal/Nepal. ENjoy Sikkim , it is the most Lovely place. the There is also
Copie de Photo 005.jpg
Copie de Photo 005.jpg(גודל:11.75KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 7 13/07/2008 11:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסכים, טרק הסינגלילה(שישה ימים) מדהים ויוצא מדארג'ילינג, ומשם גם סוגרים את הטרק, גם שם (לפחות ללפני שנתיים) יש חובת מדריך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 8 13/07/2008 12:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוזר... כשהייתי שם ב 1996,עשיתי את הסינגלילה מדרג'ילינג (לסנדוקפו ומשם לרימביק) ללא צורך במדריך. אני מקווה שלא הוקשחה מדיניות הטרקים שם (חוצים את הגבול לנפאל וחזרה פעמיים שלוש).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 7 13/07/2008 12:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Hi, I would like to hear more details about trekking in north sikkim...
there is the trek from dzongri to utteray on the singalila range,as an addition to the yuksem-dzongri trek.
and there is luchan and lechen valleys in the north...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 10 13/07/2008 13:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי הסינגלילה, שוב אני לא יודע מה הולך שם עכשיו, אבל לפני שנתיים בוודאות הייתה חובת מדריך.
לגבי הטרק שציינת, איני מכיר אותו אבל אוכל לפרט לך על הטיול שצויין קודם בעמק יומטאנג. כמו שנאמר יש צורך בקבוצה מאורגנת ופרמיט מיוחד לטיול באיזור(נכון ללפני שנתיים 4 אנשים לפחות), הטיול הוא טיול בג'יפים, כאשר ניתן מידי פעם לבצע הליכות רגליות לאורך הדרך. כמו שכבר ציינתי איני יודע אם ניתן לטרק שם רגלית בכל מקומות משום שהאיזור מוצף בבסיסים צבאיים. משך הטיול הסטנדרטי הוא כ 3 ימים, אנחנו הארכנו אותו ל 4 ימים ועשינו קטע נוסף בדרך. הנוף עוצר נשימה ומשתנה(נוף מדברי סטייל לאדאק, נוף מעורב סטייל נפאל, ונוף ירוק לחלוטין סטייל שוויץ ואירלנד), וכמו כן המקום אינו מתוייר כלל(מעט תיירות פנים וכמעט לגמרי ללא תיירות חוץ). יש לשים לב כי מגיעים לגובה יחסית גבוה(כ 4500) משום שיש אנשים שזה בעייתי להם. עלות הטיול, כולל הכל הוא כ 35$ ליום לאדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 11 13/07/2008 13:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  cillam לא מחובר cillam  משתמש פעיל 159 הודעות עד כה
HI, Singalila trek: Yes you can do it alone, not advisable, when the fog comes down you can get lost. In the North- Lachung and Lachen- and Yumtang, and Chopta valley- all north of Managan, main town of North Sikkim. From there on special permit and minimum 2 people. I walkrd, with a guide , in certain parts; In Yumtang, a Rhoddodenron reserve,( April, May), there are also Hot Springs. ; Try sikkiminfo.net , in Gangtok try a travel agency: Namgyal tours + treks, on Tibet Rd. There is also the DZONGU valley- where Lepcha people live- and where the Indian Gvmt; is building dams. It is an amazingly beautiful valley.Have Fun.
Photo 016.jpg
Photo 016.jpg(גודל:11.39KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. טרקים בהודו - ספטמבר/אוקטובר תגובה ל - 11 13/07/2008 16:00 לתגובה קודמת
תודה ...המחיר בערך פי 2 ממחיה יומית בהודו אבל אני בהחלט מוכן לשלם בשביל טבע מדהים כמו ביומטאנג.
אני כבר לא יכול לחכות...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה-מעבורת מפיפי והמשך טיסה?
להודעה הבאה:טיסה לבאלי שבאינדונזיה

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף