| 1. בסיסי על כדורי מלריה |
11/07/2008 13:13  |
| |
yossa |
40 הודעות עד כה |
|
|
קראתי די הרבה בפורום ולא מצאתי-
הסבר פשוט מה ההבדל בין הכדורים השונים נגד מלריה-
מבחינת תדירות נטילת התרופה, אפקטיביות, סימפטומים, מחירים..
תודה
|
|
|
|
|
| 3. בסיסי על כדורי מלריה תגובה ל - 2 |
13/07/2008 21:34   |
| |
yossa |
40 הודעות עד כה |
|
|
תודה רבה. קראתי וזה עזר לי ובלבלב אותי כאחד.
לאור מה שקראתי יש לי 2 שאלות:
1. המפולקווין נשמע הכי מתאים לי מבחינת תדירות לקיחה ואופי טיול- אממה- הפלסמודיום פלציפרום או איך שקוראים לו עמיד אליו- אז מה עשיהנו בזה? הרי ממנו הכי צריך להזהר? ולכן- המפולקווין ירד מהרשימה מבחינתי,
2. ולכן- כיוון שאני לא רוצה לקחת כדור מדי יום (נוסעת לכחצי שנה) אני שואלת האם אפשר להסתמך על מלרון כטיפול STEND BY? 4 כדורים ב-3 ימים? ועד כמה זה מסוכן אם לקחתי המלרון והסתבר שבעצם לא חטפתי מלריה?
תודה
|
|
|
|
|
|
| 6. בסיסי על כדורי מלריה תגובה ל - 5 |
18/07/2008 10:33  |
| |
דוקטור אנט - הנהלת הפורום |
2508 הודעות עד כה |
|
|
|
למרות מר שמועתי מרבית אנשים ללא התויות נגד לא מפתחים תופעות לוואי בזמן נטילת לריאם(מפלוקוין),למעשה יש הכי הרבה נסיון עם נטילת התרופה תקופה ממושכת.
בהודו מחצית מקרי מלריה מהזן המסוכן העלול להיות קטלנית תוך ימים ספורים ללא טיפול ואין בעיה לטפל במחלה.לכן במקרה חלה העלולה להיות מלריה ולא יכולים להגיע לבדיקת רופא תוך 24 שעות יש לטול 4 כדורי מלרון פעם ביום -3 ימים ועדיין יש להבדק .
הודו מדינה עניה ובתי חולים ציבוריים עקב חוסר תקציב לא פעם ממחזרים ציוד חד פעמי וכה,כמובן קיימות מרפאות פרטיות ברמה טובה.
סיכון מלריה בהודו קיים במשך כל השנה עם שיא אחרי מונסונים לרוב בין יוני לספטמבר.15% ממקרי מלריה הם עירוניים.
לאנשים הלנים בבתי מלון טובים וממוזגים בערים גדולות:New Delhi, Mumbai (Bombay), Chennai (Madras), Bangalore, Nagpur, Nasik, Pune, Hyderabad הסיכון קל מאד
אין סיכון במחוזות :though patchy, in the whole country, except there is no risk above 6,600 feet (2,000 meters) in Himachal Pradesh, Sikkim, Jammu & Kashmir
סיכון הכי גבוה קיים באזורי שפלה צפון מזרחיים איפה שיש הרבה שטפונות,
סיכון משמעותי קיים בכל אזורי החוף כולל איי אנדמן וניקובר,
איזורי יער במחוזות Orissa, Jharkhand, Gujarat, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Maharashstra, West Bengal, Goa
בגואה כולל אתרי נופש בחופים.
|
|
|
|