| 1. ויאטנם - טיול לסאפה |
11/07/2008 23:47  |
| |
daphna123 |
13 הודעות עד כה |
|
|
היי
אני מגיעה לויאטנם לטיול קצרצר, ועל הלילה השני אני רוצה לנסוע לסאפה.
בגלל שזה לחוץ בזמן, ובגלל שזה יוצא סופ"ש, אני הזמנתי את הלילה הראשון בהאנוי ואני מניחה שאני צריכה להזמין כרטיס נסיעה ברכבת לסאפה, ולא אוכל לקנות שם במקום.
הגיוני?
בכל מקרה, בדקתי דרך המלון שהזמנתי בהאנוי לגבי הזמנת כרטיסי נסיעה דרכם לסאפה, והמחיר שהם נתנו לי לנסיעה בקרון הכי טוב הוא 35$ לכיוון. זה סביר?
בנוסף, הם מנסים להלביש לי טיול "מאורגן" פרטי לסאפה.
אני לא בטוחה שזה כדאי... סאפה זה יותר מקום של לזרום, לא?
תודה
|
|
|
|
| 2. ויאטנם - טיול לסאפה תגובה ל - 1 |
12/07/2008 00:08   |
| |
שושי |
3082 הודעות עד כה |
|
|
כרטיס לרכבת כדאי מאוד להזמין מראש,אם למחרת את רוצה לנסוע,אני רואה שעולה30$כיוון
טיולים מקומיים,את לא צריכה להחליט עכשיו,אם בסופו של דבר תרצי,אפשר לסדר על המקום,בכל אופן,זה לא תאילנד שם,הם ממש לא מחבבים זורמים למיניהם,גם אם תזמיני מהאנוי או מספא,בעיניי צריכים מדריך,לא מטיילים שם לבד
תזמיני מהמלון מונית מהנמל תעופה,בילתי אפשרי להסתדר איתם לבד,כמובן סגרי עם המלון על מחיר של המונית
http://www.vietnamstay.com/service/sapatrain.htm
|
|
|
|
|
|
| 5. דעה שונה תגובה ל - 1 |
12/07/2008 15:45   |
|
את כותבת שאת נוסעת ל"טיול קצרצר" בויאטנם .
לעניות דעתי בטיול קצרצר לא "זורמים".....
בטיול קצר לקצה השני של כדור הארץ רצוי לראות ולהספיק כמה שיותר .
השיקול לסוע לספא כבר בלילה השני הוא נכון מאוד .
הכי כדאי מבחינת עלות תועלת בטיול שרוצים להספיק בו כמה שיותר זה טיולים מאורגנים של אחת מסוכנויות הטיולים הרבות שבעיר (גם אם תרשמי לטיול דרך המלון זה יהיה טיול של סוכנות הטיולים שהמלון קשור איתה) .
הסתכלתי באתר של חברת Sinh Cafe TRAVEL , שהיא סוכנות הטיולים הגדולה ביותר בויאטנם , טיול לסאפא של 4 לילות 3 ימים כולל BAC HA עולה 104$ לאדם (טיול בקבוצה , לא פרטי) .
היציאה מהאנוי ב- 20:00 בערב וחזרה אחרי 4 ימים ב- 17:00 להאנוי .
תגידי למלון שלך שזה המחיר שאת מוכנה לשלם . אם הם יסכימו אז הכי כדאי לסוע דרך המלון .
אם הם יגידו שאין להם טיול כזה (או מחיר גבוה ביותר מ- 6$) אז פשוט מאוד בבוקר שלמחרת הנחיתה את יכולה לצאת לעיר וברחובות שליד האגם יש המון סוכנויות טיולים (לרובן קוראים Sinh Cafe) ולהרשם לטיול שיוצא באותו ערב לסאפא .
בהצלחה
|
|
|
|
|
| 7. תודה על התגובות תגובה ל - 6 |
12/07/2008 20:34   |
|
|
אם את מגיעה לויאטנם ביום חמישי בצהריים אז את יכולה לטייל בהאנוי בימי חמישי , ביום שישי לקחת טיול להואה לו\טם קוק או לפגודת הבשמים , ביום שבת לטייל בהאנוי וביום שבת בערב לסוע לטיול לסאפא .
אני לא מציע לסוע לטיול ביום שבת מפני שאם תהיה איזו שהיא תקלה אז תפספסי את הנסיעה ב- 8:00 לסאפא .
להלונג ביי תקחי טיול של יומיים לפחות (אפשר גם שלושה ימים) אחרי שתחזרי מסאפא . בכל מקרה כדאי לשון במלון באי קט-בה ולא על הספינה בטיול להלונג ביי .
את התיק הגדול את יכולה להשאיר בשמירה במלון ולצאת לטיולים (גם של סאפא) אם תיק קטן שבו בגדים לשלושה ימים .
למלון יש אנטרס לשמור לך על התיק מפני שזה מבטיח להם שכשתחזרי להאנוי תלוני אצלם ולא תחפשי מלון אחר . יש המון מלונות בהאנוי ואין שום בעיה למצוא מלון במחיר סביר וברמה טובה .
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
| 10. לכמה זמן את נוסעת? תגובה ל - 9 |
13/07/2008 00:20   |
|
|
שלושה ימים לטייל בהאנוי זה יותר מידי .
עם כל הכבוד האנוי היא לא פריז\לונדון\פראג ואפילו לא בנגקוק .
אין מה לראות בעיר האנוי כל כך הרבה .
את יכולה להרשם לטיולי יום כמו פגודת הבשמים והואה לו\טם קוק כך שאת חוזרת להאנוי מהטיול לסאפא , ישנה במלון , ולמחרת יוצאת לטיול יום . חוזרת למלון אחה"צ , ישנה , ולמחרת נוסעת להלונג ביי .
הטיולים לא קשים מבחינה פיזית ואין ממה לנוח כל כך .
כך לפחות אני בעצמי עשיתי בטיול שלי והספקתי די הרבה . אבל ראיתי שרוב התירים (לפחות הישראלים) טיילו בשיטה שלך . ז"א יום "מנוחה" אחרי כל טיול .
בקשר לנסיעה לסאפא , עדיין אני חושב שאם אכן אין טיול שיוצא ביום שישי אז כדאי לשנות קצת את התוכנית ולצאת ביום שבת . בטיול שלך זה לא כל כך משנה .
אני מציע שתתיעצי עם דימה . יש לא הרבה יותר ניסיון וידע מאשר לנו והוא יוכל להציע לך דברים יותר רלונטיים מאשר אנשים כאן בישראל שהיו בויאטנם לפני כמה שנים .
בהצלחה
|
|
|
|
| 11. יש מה לשפר תגובה ל - 9 |
13/07/2008 00:42   |
| |
ccshlomo |
1657 הודעות עד כה |
|
|
|
קודם כל שתביני אם עוד לא הבנת שזה לט טיול בויאטנם אלא בחלק זעיר ממנה.
אח"כ, מה התכנון לסאפא והלונג ביי? בסאפא יש שוק נחמד בשבת, ממצים אותו בשעתיים, בבק הא כנ"ל רק ביום א', מה התוכניות לאזור מעבר לזה? ביקור בכמה כפרי שבטים ייעודיים? בסדר. מעבר לזה אין מה לעשות שם בטיולים המאורגנים אבל כדאי לדעת מה התוכנית. בבאק הא אפילו עכברושים לא מסתובבים ברחובות אחרי 10 בלילה, בסאפא כן, אז איפה אתם ישנים ביום א'?
האלונג ביי, קראתם מה מתוכנן לכם? מ 6 בערב הספינה תעגון וזה אחרי שהגעתם בצהריים רק לשם, תשנו בה ותחזרו למחרת, תגיעו להנוי אחה"צ. אם אתם חושבים שזה יתרום לכם משהו אז סבבה, לדעתי תעשו לשם טיול יום, תחזרו באותו ערב ותנצלו את הזמן לכפרים בסביבות הנוי ועוד לעיר עצמה.
|
|
|
|
|
|
14. תכנון תגובה ל - 13 |
13/07/2008 06:59  |
| |
avi |
14813 הודעות עד כה |
|
|
יום ה' בערב - הגעה להאנוי, הולכים לישון אחרי טיסה ממש ארוכה...
*** בהחלט אפשר ללכת לטייל רגלית בעיר העתיקה כולל את איזור האגם
יום ו' - סתם להסתובב בשאנטי בהאנוי. בערב - נסיעה לסאפה
יום שבת - סאפה
****אתם מגיעים בבוקר השכם, אפשר בהחלט באותו יום לקחת טוסטוס עם נהג לטיול רכוב באיזור או במידה וישנתם טוב ברכבת לטרק לכפר בשם קאטקאט - זו ירידה נוחה להליכה את העליה תעשו כמוני ע"ג טוס טוס (תואם עם המדריכה)
יום א' - סאפה + באק הא
***** תכננו לכם(במידה וזו כל התוכנת של הטיול המאורגן שמיועדת להחזיק אותכם בבאק אה כדי שתאכלו ותקנו היכן שהם מקבלים עמלות....)
חזרה לסאפא ונסיעה למעבר פאן סיפאן
או נסיעה עצמאית בבוקר עם ג'יפ (המלון בדרך כלל מארגן את זה כולל שותפים לשוק של שבט המונג
יום ב' - סאפה. בערב - נסיעה להאנוי
יום ג' - שוב הסתובבות בהאנוי
***** טיול בהנוי למוזולאיום ולמוזיאון התרבות - מאד מענייןיום ד' - האלונג ביי
יום ה' - האלונג ביי + חזרה להאנוי
יום ו'- יום בהאנוי
*** בהחלט כדאי לצאתלטיול או בפרפיום פאגודה אבל הרבה יותר בהואה לאו -טאם קוק
יום שבת - טיסה בצהריים לבנגקוק
|
|
|
|