כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שייט על הסיין - עם מי כדאי? 12/07/2008 08:14 לתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1134 הודעות עד כה
בוקר טוב

הבנתי שיש שתי חברות מומלצות לשייט על הסיין
ה - bateaux mouches וה - bateaux parisien
עם מי כדאי ? זה משנה בכלל ? יש הבדל מבחינת סוג סירות / מסלול ? באתרים שלהם נראה די דומה.

בנוסף - ל bateaux parisien יש מסלול שיוצא מקרבת הנוטר - דאם ליד הדירה שלנו. הסירות במסלול הזה נראות קטנות הרבה יותר. משום מה השייט מעט יותר יקר (לא משמעותי). האם יש העדפה לסירות הגדולות דוקא?
ושאלה אחרונה - מדוע הרב מעדיפים שייט בערב - האם בגלל שפחות חם
והמונומנטים מוארים? רואים פחות טוב בלילה - לא?

אודה לטיפים
איריס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 1 12/07/2008 09:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  fanyoni לא מחובר fanyoni  משתמש בינוני 136 הודעות עד כה
אנחנו שטנו על הבאטו מוש . מאדאהבו. באמת עשינו שייט בערב , עם השקיעה (נו, רומנטיקה וכאלה, פעם בעידן טרום הילדים..). היה מאד נחמד. לדעתי שתי "הבאטו" הן אותו דבר.
השנה היינו שוב בפריס (הפעם עם הלדים) ובחרנו לשוט במין אוטובוס שט. באטובוס שמו. יש לו המון נקודות עצירה ואפשרות לשוט יום מלא מאתר לאתר. שימש אותנו היטב. הבעיה היחידה היתה שנפלנו על יום חם והגג יה גג זכוכית , אז התחממנו היטב (כמובן שאין מיזוג..). אבל בדיעבד אני מעדיפה היום שיט כזה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 1 12/07/2008 10:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3857 הודעות עד כה
אני הבנתי שחברת bateaux parisiens מציעה שני מסלולי שייט, את זה שיוצא ממגדל אייפל ואת זה שיוצא מפונט נף, ליד נוטרדאם. תבדקי שוב את הקישור שלהם ותראי שאפשר לדפדף שם בין סוגי השייט. אם אני טועה, תעדכני אותי.
בזמנו קראתי המלצה מפורשת של אביטל ענבר, נדמה לי באיזו חוברת של "מסע אחר" על פריז, על שייט בספינות הגדולות של חברת bateaux mouches. הנימוק להמלצה הזאת הוא הזרקורים הגדולים שיש לספינות האלה. בכל זאת רשמתי לעצמי את כל האפשרויות. לפעמים מתקרב פתאום סוף הטיול ומגלים שיש דברים שעומדים להתפספס, ואז הולכים על מה שזמין וקרוב. יתכן שגם ל-bateaux parisiens יש היום ספינות גדולות.

אני שמחה שפאני ממליצה על השייט באוטובוס-מים, ואני לוקחת בחשבון גם את ההסתייגות של זהירות בתנאים של מזג אוויר חם. יש לנו שמונה ימים מלאים בפריז והחל מהיום השני יתאים לנו לקנות את הקארט אורנג'. חשבתי שביום ההגעה, במקום לקנות כרטיסי מטרו בודדים או כרטיס מובילי ליום אחד, אולי יהיה נכון להתחיל מהאוטובוס-מים, לשוט, להרגע מהטיסה, לראות את הסיין ולרדת באתרים לאורכו.

פאני, יש לך עוד המלצות נחמדות לטיול עם ילדים בפריז?

[עודכן ב:12 יולי 2008 10:09:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 3 12/07/2008 10:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פאני וזיוה תודה

אכן לבטו -פריזיאן שני מסלולי שייט. אחד שיוצא ליד האייפל עם סירות גדולות ואחד ליד הנוטרה דאם עם קטנות.
לא חשבתי על עניין הזרקורים - יתכן שיש בזה משהו.
לעניין הבטו בוס. לא נראה לי בשבילנו. מהיכרות עם משפחתי אני חושבת שהשייט צריך להיות רציף. אם נרד בתחנה מסויימת לא נראה לי שנעלה שוב על הסירה.
תודה לכן , אשמח לעוד תובנות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 3 12/07/2008 10:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  fanyoni לא מחובר fanyoni  משתמש בינוני 136 הודעות עד כה
היינו השנה יום בפריז. היינו באייפל, עשינו שייט, טיילנו בשוק (בדרך לאייפל). ראינו את שער הנצחון. ישבנו באיזה בית קפה על השאנזאליזה. עשינו הכל באיטיות ובהנאה. את שאר הימים (3 נוספים) בילינו ביורודיסני, הסטודיוס ובוויליג'. כל מלה נוספת מיותרת. אז אטרקציות לילדים היו לנו בשפע. חיפשנו משהו שקט וברחנו לפריז. גם הנסיעה ברכבת היתה חוויה. האמת גם הבאטובוס היה נחמד מאד.
האמת לדיסני מספיק יומיים. כולל כל האטרקציות מסביב. ממליצה לא להחמיץ את המופע של באפלו ביל בוויליג . 2 הופעות בערב- ב 18:30 וב21:30.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 5 12/07/2008 10:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

תודה פאני.

אנחנו נתמקד יותר בעיר. אני מאמינה שהעיר עצמה מלאה באטרקציות, ונראה אם הקונספט הזה מוכיח את עצמו. עם הפארקים נהיה יותר צנועים, גם בגלל העונה העמוסה. גם כך, יום אחד, זה לא נראה לי תענוג גדול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 6 12/07/2008 11:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1196 הודעות עד כה
אנחנו לקחנו שייט בצהריים ליד הנוטרדם, עד האייפל ובחזרה,
בלי אפשרות לרדת במהלכו.
לאורך כל השייט היו הסברים בצרפתית ובאנגלית.
אורך השייט משהו כמו שעה.
זה היה פסק זמן מצויין ככה באמצע היום, רגוע וכייפי.
אני חושבת שהיו כאן המלצות לקחת את השייט לקראת ערב, לקראת השעה שבה נדלקים האורות באייפל, בגלל המראה המרהיב ונקודת הראייה מהסיין.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 7 12/07/2008 12:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טלוש לא מחובר טלוש  משתמש פעיל 1264 הודעות עד כה
אני חושבת שמה שחשוב זה באיזה סוג ספינה נוסעים ולא באיזה חברה _פשוט לבדוק למי יש)
בעוונותי צברתי מספר לא מבוטל של אירועי שייט על הסיין (יש לי דודה בת 90 שאנחנו קוראים לה "רב החובל" בכל פעם שהגעתי לפריס היא לוקחת אותנ ו לשייט).
בפעם האחרונה בגלל חשש לגשם היא לקחה אותנו לשייט ממקום אחר ולא ממרגלות מגדל אייפל משם נהגנו לשוט תמיד. היא חיפשה ספינה שיש לה גג רציני. ושטנו מפונט ד'אלמה (תחנת מטרו אלמה מרסו) . מה שהיה מצוין זה שעל הגג המוצק היו כסאות כך שבניגוד לשייטט רגיל שם ראינו תמיד רק את מה שלפנינו ומצדדנו הפעם היינו על הגג והמראה היה מדהים. השמיים הם הגבול. כל מה שצריך זה לתת לילדים מצלמה ביד ותראו מה התוצאות.
תמונות שצילמה בית בת ה12.
בספינה רגילה שאין כסאות על הגג זה בלתי אפשרי.

IMG_4669.JPG IMG_4745.JPG
IMG_4669.JPG(גודל:22.78KB)IMG_4745.JPG(גודל:64.04KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 1 12/07/2008 12:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13151 הודעות עד כה
באטו מוש- עם פנסי ענק המאירים את גדות הסיין והבתים לצידו.
לכן אם שטים בלילה-הם עדיפים.

למה בערב?
כי ביום עובד אפקט החממה, ואם את לא פרפר את מתבשלת יפה בתוך הספינה. מספר המקומות הפתוחים מוגבל כמובן, וחלק מהשטים נמצאים בתוך חלונות הזכוכית.
עוד סיבה לערב- כי אפשר לראות את המבנים מוארים,או כמו שאני מציעה
כוון אחד באור יום, כוון שני בחושך או דמדומים לקראת חשיכה עם תאורה, ולכן לא בערב הראשון בעיר-כדי לדעת מתי לכוון להגעה לשם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 9 12/07/2008 12:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה לכולן על התשובות

מסקנה שלי
- אם בערב ונמצאים ליד האייפל בטו מוש.

אם מתעצלים ורוצים קרוב לדירה - בטו פריזיאן , אבל רק ביום יפה ולא חם מדי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 1 14/07/2008 21:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יעלל לא מחובר יעלל  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
אנחנו לקחנו שייט בערב, וחזרנו עם השקיעה - ראינו את מופע האורות. שעה נהדרת, לראות איך הלילה יורד על פריז.
לא מכירה עוד חברות כך שאני לא יכולה להמליץ. עלינו על המזח לייד האייפל ולקחנו אניה גדולה שעמדה להפליג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 11 15/07/2008 06:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעל תודה

אני מבינה שצריכים להיות קודם יום יומיים במקום כדי לדעת מתי מחשיך ולמתי לכוון השייט.
את זוכרת אולי מה היתה השעה לערך ? אני מודעת לכך שבאוגוסט יכול להיות שונה במקצת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 12 15/07/2008 07:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

יעל, תודה גם ממני.

איריס,
ההבדל בין יוני לאוגוסט הוא דרמטי. את אמנם טיילת ותיקה, אבל אני מבינה שאתם תמיד או כמעט תמיד טיילים של אוגוסט.

בבלגיה, בחודש יוני, לפעמים היה נדמה שהשמש לא שוקעת כלל. חשיכה מוחלטת הייתה רק ב-23.00 וגם אז השמיים למעלה נראו קצת מוארים.

בספטמבר, בין השביעי ל-17 לחודש, פחות מחודש ביחס לטיול שלכם - בשעה 20.30 הייתה חשיכה מוחלטת.

בהולנד, בחודש יוני, אני זוכרת משהו כמו השעה 21.00. בחשבון פשוט, אני חושבת שזה מה שצפוי באוגוסט. טלוש מדברת על שעת חשיכה מאוחרת יותר, אבל הביקור האחרון שלה בפריז היה ביולי.

קראתי משהו אחר שבטח יעניין אותך. יאיר גרבוז מספר בספר שלו על טקס דתי רב משתתפים (הוא מדבר על אלפים רבים), שמתקיים ברחבת הנוטרדאם ב-15.8. בגלל נטייתו לספר סיפורי מעשיות, בדיחות והגיגים, הוא לא טורח למסור מידע פרקטי כמו שעה וכו'. הוא מספר שנקלע לשם במקרה ונכח בטקס יחד עם עוד עשרות אלפים מאמינים ותיירים, שהצטלבו בזמן הנכון, ויחד עם עוד כמה אלפי ישראלים שלא הצטלבו. נראה לי שהוא מגזים במספרים, אבל כדאי לדעת שזה מה שעומד לקרות שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 13 15/07/2008 07:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי זיוה

תודה על ההבהרה לגבי שעות האור. נכון אנחנו בד"כ טיילי אמצע אוגוסט
(נוסעים לטייל כשנגמרות הקייטנות. כמה חופש אפשר לבקש?)

בשנה שעברה אמצע אוגוסט בגרמניה חשכה בסביבות 8 וחצי בערב.
אני מניחה שבפריס דומה . בכל מקרה לא נראה לי שנשוט ביום הראשון, אז פשוט נשתדל לשים לב מתי מחשיך..

תודה על הטיפ לגבי רחבת הנוטרה דאם ב 15 / 8 . אני מניחה שהטקס בבוקר ? שעה משוערת ? אולי באתר שלהם מידע ?

אשתדל לחפש בערב. עכשיו צריך לרוץ לעבודה. מאוחר לי..

איריס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 14 15/07/2008 07:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ואף מחמאה לצילומים של הבת שלי? Sad
לא צריך לנחש מתי מחשיך. באתרי מזג האויר כדוגמת זה המצורף מופיעות שעות שקיעה וזריחה, בדרך כלל יש כשעה משקיעה ועד חושך מוחלט. היום למשל השקיעה בפריס ב9.49 סביר להניח שעד 10.30 לפחות יש אור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 15 15/07/2008 09:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טלוש, בטח, בטח שמגיעות לה מחמאות, לבת שלך. רציתי לכתוב עוד בשבת ואיכשהו התפספס לי. ורציתי גם לומר שבביקור הקודם בפריז לא שטתי ולא טרחתי ללכת סביב הקתדרלה, אבל האחוריים של הנוטרדאם נראים לי יפים לא פחות מהחזית, ויפה שהיא חשבה שזה מראה שראוי לצילום.

רשמתי לפני גם את הטיפ - לשים לב אם יש קומת גג פתוחה על הספינה, כי זה באמת נשמע מדליק.

[עודכן ב:15 יולי 2008 09:04:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. לטלוש תגובה ל - 16 15/07/2008 19:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טלוש

קודם כל התמונות מדהימות , כמו גלויה. לא יודעת איך פספסתי קודם..

תודה על הקישור. אני מכירה את האתר אבל מעולם לא שמתי לב שניתן לבדוק שעות אור/ חשכה. איפה בדיוק נמצאת האופציה הזו?? אני לא מוצאת

תודה על העזרה
איריס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. לטלוש תגובה ל - 17 15/07/2008 23:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין שעות אור וחשיבה יש זריחה ושקיעה. בדרך כלל בין שקיעה לחשיכה יש כשלושת רבעי שעה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. לטלוש תגובה ל - 18 16/07/2008 06:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה. אבל איפה באתר מוצאים את זה???
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. לטלוש תגובה ל - 19 16/07/2008 06:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3336 הודעות עד כה
בוקר טוב
אל תסתבכי יותר מידי
לכי לכאן:
http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=195&a mp;month=8&year=2008&obj=sun&afl=-11&day=1

דעתי לגבי השייט הזה - ידועה.

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. לג'מוס תגובה ל - 20 16/07/2008 06:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה
איזה יופי, עזרת לי.

דרך אגב - בעוונותי איני זוכרת דעתך על השייט. תזכיר לי ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. לג'מוס תגובה ל - 21 16/07/2008 06:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עשינו אותו פעמיים -בזוג וגם עם הילדים - לא סחף אותנו.
יתכן ובגלל כמות מרובה של אנשים וזמן המתנה בתור....
כשחזרנו בשנה שעברה אפילו אמרתי - חבל על הכסף.....
הילדים לא בדיוק התרגשו מכמה בתים מוארים-אנחנו שטנו בלילה...

יום נעים
ג'מוס

[עודכן ב:16 יולי 2008 06:18:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. icon7.gif   לג'מוס תודה תגובה ל - 22 16/07/2008 06:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. שייט על הסיין תגובה ל - 23 18/07/2008 12:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yaniv208 לא מחובר yaniv208  משתמש פעיל 185 הודעות עד כה
שלום מרוב כל התגובות הלכתי קצת לאיבוד
איזה ספינה יוצאת צמוד לאייפל ??bateaux mouches או bateaux parisien
האם שם קיימות ספינות גדולות??
כמה עולה שייט של כשעה??
האם יש מחיר שונה למבוגרים ולילדים??

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. שייט על הסיין תגובה ל - 24 18/07/2008 13:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יניב שלום

הספינות שיוצאות ליד האייפל הן הבטו -מוש וכן הן הגדולות.
התעריף לפי האתר שלהם 10 יורו למבוגר ו 5 יורו לילד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. שייט על הסיין תגובה ל - 25 18/07/2008 15:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי מה שראיתי באתרים של 2 החברות דווקא החברה שנייה bateaux parisien נמצאת צמוד לאייפל

אני טועה?

[עודכן ב:18 יולי 2008 15:27:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. שייט על הסיין תגובה ל - 26 18/07/2008 18:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יניב סליחה קצת הטעיתי אותך

בוא נעשה סדר
ה- bateaux parisien שתי אפשרויות לעלות ליד אייפל וליד הנוטרה דאם. ה bateaux mouches עלייה ליד גשר alma גם כן לא רחוק מהאייפל והן הסירות עם הפנסים הגדולים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. שייט על הסיין תגובה ל - 27 18/07/2008 19:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יפה לך
החלפת תמונה - שמת את סנט ברתולומיאו.

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. שייט על הסיין תגובה ל - 28 18/07/2008 21:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא מבינה מה קורה פה.

באמת החלפתי תמונה. בהשראת אוסטריה/ גרמניה..רציתי לגוון קצת ולהחליף מדי פעם תמונה.

יצאתי מהפורום וכשחזרתי התמונה הקודמת חזרה לה למקומה.

[עודכן ב:18 יולי 2008 21:08:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. שייט על הסיין תגובה ל - 29 19/07/2008 21:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום

כמה זמן הליכה ברגל מגשר Alma (שייט על הסיין) למגדל אייפל??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. שייט על הסיין תגובה ל - 30 20/07/2008 06:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

בוקר טוב,

באתר viamichelin.com יש אפשרות לקבל הערכת מרחק וזמן של הליכה ברגל. הם כותבים - 14 דקות, 1 ק"מ. במסלול המסומן רואים שההערכה שלהם כוללת גם את חציית הגשר מצפון לדרום. נדמה לי שהשייט יוצא מהגדה השמאלית, מדרום, (לא בטוחה בזה, אני טועה? שמישהו יקום Smile ), ואם כך - יש לכם טיפל'ה פחות Very Happy .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. שייט על הסיין תגובה ל - 30 20/07/2008 09:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13151 הודעות עד כה
גשר אלמה נמצא ממש ליד האייפל,
נקודת היציאה לשיט של הספינות עם הפנסים-כ10 דקות אולי הליכה מהמגדל.
נקודת היציאה לשיט של הספינות בלי הפנסים-ממש למרגלות המגדל,בערך 5 -7 דקות הליכה מהמגדל
ההפרשים במרחקים מינוריים
והמרחק מהמגדל אינו "מרחק".
מכאן השיקול אינו הרגליים אלא הספינה שיותר ניראית לך.
אם מדובר בשעות יום-לדעתי אין ממש הבדלים בינהן.
אם מדובר בדמדומים או חשיכה יש עדיפות לדעתי לבאטו מוש-הבעיה היא שכל קבוצות התיירים יודעות את זה,ובהתאם גם העומס (אבל הם מוציאים את השיט מהר מאד).
הבא בחשבון כי שיט ,ערב,אחרי יום מלא פעילות יכול להביא נמנמת על המשתתפים אחרי ההתרגשות הראשונית,והשאלה כמה מוכנים להשקיע בשינה טובה במיטה מול נמנום על הסיין למשמע הסברים ב9 שפות.
לשיקולך.

[עודכן ב:20 יולי 2008 09:22:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. שייט על הסיין תגובה ל - 32 20/07/2008 19:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזו תחנת מטרו הכי קרובה לגשר ALMA???

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. שייט על הסיין תגובה ל - 33 20/07/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גשר אלמה אינו נמצא ממש ליד האייפל, בינו לאייפל יש עוד שני גשרים הגשר שנמצא ממש מתחת לאייפל הוא pont d'lena .
כל החברות מוציאות ספינו מפונט ד'לנה.
בטו מוש יוצאים גם מpont d'alma מהגדה הימנית
תחנת המטרו הקרוב לפונט דה אלמה היא אלמה מרסו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. שייט על הסיין תגובה ל - 34 05/08/2008 22:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רבקה - מטיילת פעם ראשונה עם ילדים  משתמש לא מוכר

כדאי להגיע למגדל אייפל וללכת לשם ברגל, או להגיע במטרו עד ליד השיט - הסירה?
וסליחה -בכוונה כתבת פעם אחת עם M ופעם אחת עם N?
או שזה אותו המקום?
שנצליח למצוא במציאות...
תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. שייט על הסיין תגובה ל - 35 05/08/2008 23:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא יודעת למה התכוונת פעם עם M ופעם עם N ואם התכוונת למשהו שאני כתבתי.
בכל אופן pont d'lena זה הגשר שמול האיפל ואם רוצים לשוט משם,אין בעיה ברגל מהאייפל.
אם רוצים לשוט מpont d'alma מגיעים לשם במטרו אלמה- מרסו זה קצת רחוק ברגל מהאייפל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. שייט על הסיין תגובה ל - 36 06/08/2008 06:56 לתגובה קודמת

רבקה,
טוב שהגעת לפורום המשפחות.

המרחק הוא ק"מ. לילדים גדולים זה שום דבר ולקטנים - הרבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:זהו המסלול להולנד נורמנדי ופריז הושלם
להודעה הבאה:דחוף - כפרי דייגים בהולנד בערב