| 1. שייט על הסיין - עם מי כדאי? |
12/07/2008 08:14  |
 |
איריס ס. |
1134 הודעות עד כה |
|
|
בוקר טוב
הבנתי שיש שתי חברות מומלצות לשייט על הסיין
ה - bateaux mouches וה - bateaux parisien
עם מי כדאי ? זה משנה בכלל ? יש הבדל מבחינת סוג סירות / מסלול ? באתרים שלהם נראה די דומה.
בנוסף - ל bateaux parisien יש מסלול שיוצא מקרבת הנוטר - דאם ליד הדירה שלנו. הסירות במסלול הזה נראות קטנות הרבה יותר. משום מה השייט מעט יותר יקר (לא משמעותי). האם יש העדפה לסירות הגדולות דוקא?
ושאלה אחרונה - מדוע הרב מעדיפים שייט בערב - האם בגלל שפחות חם
והמונומנטים מוארים? רואים פחות טוב בלילה - לא?
אודה לטיפים
איריס
|
|
|
|
|
| 3. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 1 |
12/07/2008 10:08   |
|
אני הבנתי שחברת bateaux parisiens מציעה שני מסלולי שייט, את זה שיוצא ממגדל אייפל ואת זה שיוצא מפונט נף, ליד נוטרדאם. תבדקי שוב את הקישור שלהם ותראי שאפשר לדפדף שם בין סוגי השייט. אם אני טועה, תעדכני אותי.
בזמנו קראתי המלצה מפורשת של אביטל ענבר, נדמה לי באיזו חוברת של "מסע אחר" על פריז, על שייט בספינות הגדולות של חברת bateaux mouches. הנימוק להמלצה הזאת הוא הזרקורים הגדולים שיש לספינות האלה. בכל זאת רשמתי לעצמי את כל האפשרויות. לפעמים מתקרב פתאום סוף הטיול ומגלים שיש דברים שעומדים להתפספס, ואז הולכים על מה שזמין וקרוב. יתכן שגם ל-bateaux parisiens יש היום ספינות גדולות.
אני שמחה שפאני ממליצה על השייט באוטובוס-מים, ואני לוקחת בחשבון גם את ההסתייגות של זהירות בתנאים של מזג אוויר חם. יש לנו שמונה ימים מלאים בפריז והחל מהיום השני יתאים לנו לקנות את הקארט אורנג'. חשבתי שביום ההגעה, במקום לקנות כרטיסי מטרו בודדים או כרטיס מובילי ליום אחד, אולי יהיה נכון להתחיל מהאוטובוס-מים, לשוט, להרגע מהטיסה, לראות את הסיין ולרדת באתרים לאורכו.
פאני, יש לך עוד המלצות נחמדות לטיול עם ילדים בפריז?
[עודכן ב:12 יולי 2008 10:09:]
|
|
|
|
|
|
| 6. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 5 |
12/07/2008 10:30   |
|
|
תודה פאני.
אנחנו נתמקד יותר בעיר. אני מאמינה שהעיר עצמה מלאה באטרקציות, ונראה אם הקונספט הזה מוכיח את עצמו. עם הפארקים נהיה יותר צנועים, גם בגלל העונה העמוסה. גם כך, יום אחד, זה לא נראה לי תענוג גדול.
|
|
|
|
|
| 8. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 7 |
12/07/2008 12:47   |
| |
טלוש |
1264 הודעות עד כה |
|
|
אני חושבת שמה שחשוב זה באיזה סוג ספינה נוסעים ולא באיזה חברה _פשוט לבדוק למי יש)
בעוונותי צברתי מספר לא מבוטל של אירועי שייט על הסיין (יש לי דודה בת 90 שאנחנו קוראים לה "רב החובל" בכל פעם שהגעתי לפריס היא לוקחת אותנ ו לשייט).
בפעם האחרונה בגלל חשש לגשם היא לקחה אותנו לשייט ממקום אחר ולא ממרגלות מגדל אייפל משם נהגנו לשוט תמיד. היא חיפשה ספינה שיש לה גג רציני. ושטנו מפונט ד'אלמה (תחנת מטרו אלמה מרסו) . מה שהיה מצוין זה שעל הגג המוצק היו כסאות כך שבניגוד לשייטט רגיל שם ראינו תמיד רק את מה שלפנינו ומצדדנו הפעם היינו על הגג והמראה היה מדהים. השמיים הם הגבול. כל מה שצריך זה לתת לילדים מצלמה ביד ותראו מה התוצאות.
תמונות שצילמה בית בת ה12.
בספינה רגילה שאין כסאות על הגג זה בלתי אפשרי.
 |
 |
| IMG_4669.JPG(גודל:22.78KB) | IMG_4745.JPG(גודל:64.04KB) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 12 |
15/07/2008 07:13   |
|
|
יעל, תודה גם ממני.
איריס,
ההבדל בין יוני לאוגוסט הוא דרמטי. את אמנם טיילת ותיקה, אבל אני מבינה שאתם תמיד או כמעט תמיד טיילים של אוגוסט.
בבלגיה, בחודש יוני, לפעמים היה נדמה שהשמש לא שוקעת כלל. חשיכה מוחלטת הייתה רק ב-23.00 וגם אז השמיים למעלה נראו קצת מוארים.
בספטמבר, בין השביעי ל-17 לחודש, פחות מחודש ביחס לטיול שלכם - בשעה 20.30 הייתה חשיכה מוחלטת.
בהולנד, בחודש יוני, אני זוכרת משהו כמו השעה 21.00. בחשבון פשוט, אני חושבת שזה מה שצפוי באוגוסט. טלוש מדברת על שעת חשיכה מאוחרת יותר, אבל הביקור האחרון שלה בפריז היה ביולי.
קראתי משהו אחר שבטח יעניין אותך. יאיר גרבוז מספר בספר שלו על טקס דתי רב משתתפים (הוא מדבר על אלפים רבים), שמתקיים ברחבת הנוטרדאם ב-15.8. בגלל נטייתו לספר סיפורי מעשיות, בדיחות והגיגים, הוא לא טורח למסור מידע פרקטי כמו שעה וכו'. הוא מספר שנקלע לשם במקרה ונכח בטקס יחד עם עוד עשרות אלפים מאמינים ותיירים, שהצטלבו בזמן הנכון, ויחד עם עוד כמה אלפי ישראלים שלא הצטלבו. נראה לי שהוא מגזים במספרים, אבל כדאי לדעת שזה מה שעומד לקרות שם.
|
|
|
|
|
| 15. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 14 |
15/07/2008 07:52   |
| |
טלוש |
1264 הודעות עד כה |
|
|
ואף מחמאה לצילומים של הבת שלי?
לא צריך לנחש מתי מחשיך. באתרי מזג האויר כדוגמת זה המצורף מופיעות שעות שקיעה וזריחה, בדרך כלל יש כשעה משקיעה ועד חושך מוחלט. היום למשל השקיעה בפריס ב9.49 סביר להניח שעד 10.30 לפחות יש אור.
|
|
|
|
| 16. שייט על הסיין - עם מי כדאי? תגובה ל - 15 |
15/07/2008 09:03   |
|
טלוש, בטח, בטח שמגיעות לה מחמאות, לבת שלך. רציתי לכתוב עוד בשבת ואיכשהו התפספס לי. ורציתי גם לומר שבביקור הקודם בפריז לא שטתי ולא טרחתי ללכת סביב הקתדרלה, אבל האחוריים של הנוטרדאם נראים לי יפים לא פחות מהחזית, ויפה שהיא חשבה שזה מראה שראוי לצילום.
רשמתי לפני גם את הטיפ - לשים לב אם יש קומת גג פתוחה על הספינה, כי זה באמת נשמע מדליק.
[עודכן ב:15 יולי 2008 09:04:]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22. לג'מוס תגובה ל - 21 |
16/07/2008 06:17   |
|
עשינו אותו פעמיים -בזוג וגם עם הילדים - לא סחף אותנו.
יתכן ובגלל כמות מרובה של אנשים וזמן המתנה בתור....
כשחזרנו בשנה שעברה אפילו אמרתי - חבל על הכסף.....
הילדים לא בדיוק התרגשו מכמה בתים מוארים-אנחנו שטנו בלילה...
יום נעים
ג'מוס
[עודכן ב:16 יולי 2008 06:18:]
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28. שייט על הסיין תגובה ל - 27 |
18/07/2008 19:28   |
|
יפה לך
החלפת תמונה - שמת את סנט ברתולומיאו.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
| 31. שייט על הסיין תגובה ל - 30 |
20/07/2008 06:26   |
|
בוקר טוב,
באתר viamichelin.com יש אפשרות לקבל הערכת מרחק וזמן של הליכה ברגל. הם כותבים - 14 דקות, 1 ק"מ. במסלול המסומן רואים שההערכה שלהם כוללת גם את חציית הגשר מצפון לדרום. נדמה לי שהשייט יוצא מהגדה השמאלית, מדרום, (לא בטוחה בזה, אני טועה? שמישהו יקום ), ואם כך - יש לכם טיפל'ה פחות .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 37. שייט על הסיין תגובה ל - 36 |
06/08/2008 06:56  |
|
|
רבקה,
טוב שהגעת לפורום המשפחות.
המרחק הוא ק"מ. לילדים גדולים זה שום דבר ולקטנים - הרבה.
|
|
|
|